• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΣΠΕΝ

mitsos 669

New member
Απο εδώ και στο εξής ολοι θα περνάμε σπεν??? Και αν ναι γιατί?δεν φτάνουν οι τέσσερις βδομάδες στο κέντρο και σιτάρι που μαθαίνουμε??? Ξέρει κάποιος ακριβώς τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση του σπεν?
 

Mixalis_85

New member
Καταρχην φιλε ΣΠΕΝ τα αρχικα τους σημαινουν για να ξερεις : Σχολειο Προκεχωρημενης Εκπαιδευσης Νεοσυλλεκτων.
Σε αυτο πάνε ολοι όσοι ειναι ένοπλοι για να μάθουν και καλά την ειδικότητα τους αλλά μόνο αυτό δεν κάνεις. Απλα ειναι μια επιπλέον ταλαιπωρία μέσα στην συνολικότερη που υφίστασαι όταν εισαι φαντάρος!Δεν υπαρχει κάποια σοβαρή εκπαίδευση παρα μόνο να σε έχουν για χαμάλη...!Ενδεικτικά κάποια στρατόπεδα που γνωριζω που λειτουργούσαν ως ΣΠΕΝ μέχρι πριν κανα εξάμηνο που είχα ενημέρωση είναι το Σύνταγμα Πεζικού στην Τρίπολη, στο Λουτράκι που έχει όσους είναι για το Μηχανικό και απο ¨Εβρο είναι στον Λαγό το οποίο είναι σκέτη κόλαση αποτι μου έχουν πει...!
Για περαιτερω πληροφοριες μην διστασεις να ρωτησεις...!
 

mitsos 669

New member
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Εγώ για παράδειγμα που είμαι στο τεχνικό τι δουλειά έχω να περάσω σπεν? Αφού στο κέντρο μας έμαθαν ασκήσεις ακρίβειας και κάναμε μια βολή όπως επίσης και τις απαραίτητες θεωρίες? Και άλλοι στρατιώτες που ήμασταν μαζί στο κέντρο θα περάσουν σπεν.
 

Mixalis_85

New member
Τα ερωτηματα σου ειναι ευλογα ασφαλως απλα οπως θα μαθεις ως στρατιωτης στον στρατο δεν υπαρχει λογικη....!Το οτι εισαι τεχνικο επι παραδειγματι αυτο δεν σημαινει οτι θα κανεις μονο συνεχεια πραματα που απτονται τεχνικων θεματων, θα εχεις ενδεχομενως ενα ποστο κοντα στο αντικειμενο σου και μετα εφοσον εισαι ενοπλος και αναλογα την μοναδα που θα βρισκεσαι θα εχεις σκοπιες..!
ΣΠΕΝ να φανταστεις μεχρι και περυσι τετοιο καιρο οπου ημουνα και εγω φανταρος πηγαινανε να φανταστεις και αοπλοι...αντε βρες λογικη επ αυτου...Απλα στο λεω για να σου καταδειξω οτι δεν υπαρχει λογικη στον στρατο...!Λιγο ως πολυ το ιδιο θα κανεις στο ΣΠΕΝ οτι ειχες και στο Κεντρο απλα διαφερει στο οτι θα εχεις εξοδους κανονικα -αναλογα με τι αριθμο υπηρεσιων θα χει το στρατοπεδο και τι διαθεσιμους στρατιωτες- οπου στο κεντρο δεν γινεται αυτο αν και εχω ακουσει οτι τωρα βγαζουν εξοδουχους ατομα που δεν εχουν ορκιστει...!
 

mitsos 669

New member
Αυτό που άκουσες είναι αλήθεια και εμείς πριν την ορκωμοσία είχαμε άδεια αλλά για 2 μέρες όχι όμως με διανυκτέρευση.αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν μας θέλουν και πολύ μέσα στα στρατόπεδα.για παράδειγμα πάλι είμαι με 48 ώρη άδεια έξω.αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι το ότι μας κάνουν πέρα δώθε. Ενώ το φύλλο πορείας έλεγε να πάμε στο βόλο σε μια μονάδα αφού πήγαμε εκεί μετά από 4 ωρες μας ξανά έστειλαν πίσω στην λαμία . Μέσα σε μια μέρα έκανα 564 khm. και δεν είμαι ο μόνος κάποιοι άλλοι έκαναν πολλά περισσότερα η τράβηξαν μεγαλύτερη ταλαιπωρία για να ξαναγυρίσουν σπίτι τους
 

Mixalis_85

New member
Ετσι δυστυχως ειναι ο στρατος μια ταλαιπωρια και μιση!Εγω στον Εβρο που ημουνα για κανα τριμηνο πριν ερθω Αθηνα εβλεπα καημενα παιδακια που ειχανε με τον καρβουνιαρη ταξιδι μιας ημερας εως την Ορεστιαδα μολις εφταναν στον ταγμα την επομενη μερα στην καλυτερη των περιπτωσεων αν οχι και την ιδια μερα τους φορτωνανε να παρουν μαζι λουκανικα , το οπλο τους, πολιτικο σακο με τον υματισμο τους, κουβερτες κλπ και εμοιαζαν σαν τα γαιδουρια στα χωρια οπου στοιβαζεις πανω τους ενα καρο πραματα....!
 

mitsos 669

New member
Τραγικό. Μήπως γνωρίζεις στα σπεν πόσες βολές θα κάνουμε?αν θα κάνουμε σχοινάκια? Παίζει να ρίξουμε χειρόβομβιδα ή ζητάω πολλά???
 

Mixalis_85

New member
Καταρχην δεν ξερω που εχεις παρει μεταθεση να σου πω σε ποιο στρατοπεδο θα πας για ΣΠΕΝ. Επειδη εισαι τεχνικο και δεν ξερω πολλα καθοτι ημουνα πεζικο να ξερεις τουλαχιστον ως προς τα σκοινακια αυτα γινονται καποιες συγκεκριμενες ημερες το ετος οχι συνεχεια και εχει τυχει παρα πολλοι ενοπλοι να ξερω να τελειωνει η θητεια τους χωρις να εχουν κανει σκοινακια...!
 

mitsos 669

New member
Γειά σπεν με έστειλαν στο 486 Τυαδ στην λαμία είναι μέσα στην μερυπ. Και μας είπαν ότι θα κάνουμε τρεις βδομάδες.μετά από σπεν παίζει καμία τιμητική η καμία άδεια?
 

Mixalis_85

New member
Οσο αφορα για τιμητικη ή αδεια εχει σχέση με τις ορεξεις του Δκτη σου και το κατα ποσο τους περνει να σου δωσουν αδεια βασει των υπηρεσιων που θα εχει το στρατοπεδο και των διαθεσιμων φανταρων..!Πχ ο Δκτης μου στον Εβρο παροτι ηταν πολυ καλος γενικοτερα δεν εδινε, και αντιθετα ο Δκτης μου στην ΑΘηνα που ηταν τερμα αυστηρος (βλεπε προερχομενος απο τα καμαντα) εδινε αδεια δυο μερες περιπου σε αυτους που γυρναγανε απο τα ΣΠΕΝ. Αρα ολα ειναι στην διακριτικη ευχερεια του Δκτη!
 
Top