• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σπληνεκτομή

tha.sot

New member
Πριν λίγους μήνες πήρα τηλέφωνο το νοσοκομείο που είχα κάνει σπληνεκτομή για να μάθω κάποιες άσχετες με τον στρατό πληροφορίες. Δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν γι' αυτό που ήθελα αλλά η κοπέλα με την οποία μίλησα μου είπε πως επειδή έχω κάνει σπληνεκτομή έχω κάποιες δυνατότητες/δικαιώματα ή όπως θέλετε πείτε τα που σχετιζονται με τον στρατό. Εγώ δεν είχα ιδέα. Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα και νόμιζα πως θα ήμουν Ι1. Τώρα ψάχνωντας μαθαίνω πως μάλλον θα είμαι Ι4! Η αναβολή μου για λόγους σπουδών τελειώνει τον Δεκέμβριο. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν κάποιον που ξέρει τι δικαιούμε. Για να πω την αλήθεια μου δεν θέλω να πάω στρατό τώρα (είμαι 27 στα 28) μιάς και θέλω να συνεχίσω την επαγγελματική μου αποκατάσταση, μεταπτυχιακά, εξωτερικό κλπ και οι 9 μήνες είναι ένα εμπόδιο. Άσε που ξαφνικά αντί να πληρώνομαι θα πρέπει να έχω έξοδα που θα πρέπει να μου καλύπτουν οι γονείς μου. Και με την οικονομική κρίση η κατάσταση είναι γάμησέ τα. Την σπληνεκτομή την έκανα γιατί έχω συγγενής σφαιροκυττάρωση που δημιουργούσε συγγενής σφαιροκυτταρική αναιμία. Η θεραπεία είναι η σπληνεκτομή που έκανα το 96 (στα 13 μου). Αιμοσφαιρίνη και αιμοπετάλια έχω πάρα πολύ καλά και δεν αντιμετωπίζω κάποια επιπλοκή. Φυσικά συνεχίζω να έχω σφαιροκυττάρωση (η αναιμία θεραπεύεται όχι η σφαιροκυττάρωση). Για να το συνοψίσω λίγο.

α) λόγω της κατάστασής μου (σφαιροκυττάρωση, σπληνεκτομή λόγω σφαιροκυτταρικής αναιμίας, φυσιολογικά αιμοπετάλια και αιμοσφαιρίνη) τι Ι βγαίνω;
β) αν το πιέσω λίγο το θέμα μπορώ να βγω Ι5; Κι αν ναι τι Ι5, ψυχολογικό ή σωματικό;
γ) καλά εντάξει βγήκα Ι5, θα πάρω απαλλαγή με την μία ή θα μπλέξω με τις αναβολές; Τι αναβολή θα είναι, διετής;

να σημειώσω πως έχω κάνει κι αφαίρεση χολής και σκωληκοϊδίτιδας μαζί με την σπηνεκτομή. (η σφαιροκυτταρική αναιμία δημιούργησε πρόβλημα στην χολή κι ο γιατρός μιάς και με άνοιξε είπε να αφαιρέσει και την σκωληκοϊδίτιδα καλού κακού)

thanks
 
Καλισπερα φιλε μου, σαν μελοντικος νοσηλευτης και σε λιγες μερες πολιτης, νομιζο (την γνωμη μου γραφω δεν ειμαι γιατρος) οτι θα υπερετισεις σιγουρα αλλα μαλλον Ι4 δεν νομιζο να σε δωσουν Ι5 ι αναβολη για κανα 2-3 χρονια, αλλα μικρος εισαι ακομα 28 εχεις ακομαααααααααααα σε αυτο το μπουρδελο που λεγεται ελλαδα, στα παπαρια σου 9 μηνες ειναι θα περασουν!!!


Α)Ι4 σιγουρα
Β)δυσκολα με χαρτι Ισως
Γ)Αν οντος παρεις αναβολι το πολυ 2-3 χρονια αχρηστο!!!
 

tha.sot

New member
γειά σου φίλε.

Κοίτα πως έχει η κατάσταση. Αυτή την στιγμή εγώ μπορώ να αρχίσω να ψάχνομαι για το μέλλον μου. (και ήδη το έχω κάνει δηλαδή.) Όμως τίποτα από αυτά δεν μπορώ να κάνω αν δεν έχω ξεμπερδέψει με τον στρατό ή τουλάχιστον δεν τον έχω στην πλάτη μου για μερικά χρόνια. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο 9 μήνες. Γιατί η αναβολή λήγει τον Δεκέμβριο που σημαίνει σε παίρνουν τον Μάιο!. Άρα είναι 9+5+2,5! Και άντε πάω και την "σπάω" τώρα. Θα με πάρουν Φλεβάρη σε αυτή την περίπτωση. Άρα πάλι χάνω 9+2,5+1*! Άσε που αν απολυθώ στους 9 μήνες (χωρίς παραπάνω θητεία λόγω φυλακών) στην πρώτη περίπτωση απολύομαι τον Γενάρη του 12 ενώ στην δεύτερη θα απολυθώ τέτοια εποχή του 11. Και στις δύο περιπτώσεις (ειδικά στην πρώτη -Γενάρης-) δεν μπορώ να κάνω πολλές κινήσεις για το μέλλον μου. Τέλος αυτή την στιγμή όπως είπα εγώ ΗΔΗ έχω ξεκινήσει κάποιες επαφές οπότε θα εκτεθώ. Μαλακία μου το ξέρω αλλά βρήκα μία καλή ευκαιρία κι εκεί ισχύει το "πιάνω την ευκαιρία από τα μαλλιά". Συνεπώς ο στρατός με τα γύρω γύρω σου κοστίζει πολλά περισσότερα από 9 μήνες.

*9+2,5+1+ ένα διάστημα που έχει περάσει και στο οποίο ενώ θα μπορούσα να ψάχνω να κάνω κάτι για το μέλλον μου κάθομαι και το ξύνω γιατί πρέπει να περιμένω τον στρατό να δεχτεί να με πάρει! Το γεγονός πως το διάστημα αυτό έχει περάσει αυτή την στιγμή δεν αλλάζει το γεγονός πως λόγω στρατού "είμαι άχρηστος" για την κοινωνία εκείνο το διάστημα. Και μετά σου λέει να πας στρατό να "προσφέρεις" στην μαμά πατρίδα!

ΥΓ1
Τι εννοούσες χαρτί; Για ποιό πράγμα χαρτί; Για την σπληνεκτομή και την συγγενής σφαιροκυττάρωση; Φυσικά και τα έχω αυτά. Αν εννοείς για ψυχολογικής αιτίας θέματα όχι τέτοιο πράγμα δεν έχω.

ΥΓ2
όχι δεν είναι άχρηστη η αναβολή. Γιατί δεν πρόκειται να βγάλω νέα σπλήνα, ούτε τα ερυθρά μου θα πάψουν να είναι σφαιρικά και φυσικά θα εξακολουθώ να ΜΗΝ θέλω να πάω στον στρατό. Οπότε ό,τι θα ισχύει για την πρώτη φορά θα ισχύει για κάθε φορά. Αν λοιπόν μου δώσουν αναβολή μία φορά για την κατάστασή μου όπως συνολικά έχει τότε θα μου δίνουν κάθε φορά. Και μετά τα δύο χρόνια συνολικής αναβολής (με όποιο συνδυασμό) σου δίνουν απαλλαγή. Σωστά;
 
Οτι και να πουμε το κρατος ειναι για των πουτσο, τελος παντων,

Υ.Γ.1)ναι δειξτα εκει στο γιατρο θα σε κανονισει, οχι καμια σχεση με ψυχολογικα αστα να μην σε πολυ απασχολουν!!!

Υ.Γ.2) Στην ελλαδα δεν σε ρωτανε αμα θελεις να πας στρατο η οχι θα πας και στα αρχιδια τους <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> ,Στης 5 αναβολες παιρνεις τελικα απαλαγη τελικοι,θα σε εξετασουν η θα σε στειλουθν 424 για προληπτικουσ λογους!!

Αυτα ξερω μακαρι να σε βοηθησα με των τροπο μου, υπομονη!!!! <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Top