• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Στρατιωτική ταυτότητα....Helppppp!

Allokotos

New member
Σε περίπτωση απώλειας της στρατιωτικής μου ταυτότητας τι διαδικασίες πρέπει να κινήσω για να βγεί καινούργια...παίζει κανένα πρόβλημα (π.χ. φυλακή)...
Βοηθήστε μάγκες γιατί δεν έχω ιδέα...(ψάρι γαρ, παρουσιάζομαι Δευτέρα μετά την 10ήμερη άδεια ορκομωσίας)!!!
 

ikarus260

New member
Θα σου πω εγώ που την είχα χάσει. Κατ' αρχήν το λες οπωσδήποτε στο οπλονομείο οι οποίοι θα σου πουν να πας να βγάλεις 2 φωτογραφίες με στολή η οποία θα αποτελείται: φανέλα ναύτη, μπελαμάνα, σημαία. Το παντελόνι δεν είναι απαραίτητο να το φορέσεις, θα πρέπει να φαίνεται επίσης το διακριτικό στο αριστερό χέρι. Καπέλο δεν φοράς και η φώτο να είναι σε γαλάζιο φόντο. Να την βγάλεις εγκαίρως πάντως γιατί αν σε πιάσει καμιά ναυτονομία θα χεις πρόβλημα
 

Allokotos

New member
Στην πύλη δεν χρειάζεται να δείξω κάποιο διακριτικό για να περάσω?Στην παρούσα φάση έχω μόνο το νεκροτάμπελο και τίποτα άλλο!!!
Όπως προείπα μπαίνω στο ΚΕ.ΚΑΝ. από την άδεια ορκομωσίας τη Δευτέρα...???
 

geog

New member
Δε θα έχεις πρόβλημα με την είσοδο στο ΚΕ.ΚΑΝ., το φύλλο πορείας σου θα σου ζητήσουν. Μην αγχώνεσαι, σαν κι εσένα την έχουν χάσει χιλιάδες πιο πριν <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

H8opoios

New member
Δηλωσε την απωλεια πριν τα Χριστουγεννα που δινουν και χαρη ποινων.
Μου το ειχαν πει και ειναι καλο κολπο για να μην κατσεις μεσα αν φας ποινολογιο στις γιορτες (Νομιζω Φ-10 για απωλεια στρατιωτικου εγγραφου).
Πριν απωληθεις δηλωσε οτι την εχασες και κρατησε την για να μην την παραδωσεις (εγω τουλαχιστον ετσι θα κανω).
Οι παλιοι μου ειπαν οτι χρειαζεται αν κανεις καμια ψιλοπαραβαση στην τροχαια για να μην σε γραψου, αν κλαψεις λιγακι και σε λυπηθουν.
 

ikarus260

New member
Δεν σου χώνουν ποινολόγιο για απώλεια, αρκεί να το δηλώσεις. Εγώ στην ΣΝΔ που ήμουν και ήταν πολύ τυπικά τα πράγματα δεν μου έκαναν τίποτα (χωρίς τηλ. και τέτοια εννοείται). Να την βγάλεις όμως γιατί αν σε πιάσει η αστυνομία, η στρατονομία κλπ, τότε ναι, θα 'χεις πρόβλημα.
 

Allokotos

New member
Χίλια ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια...Θα πράξω τα δέοντα λοιπόν...Και πάλι ευχαριστώ!!!!
 

lawfighter

New member
[quote author="H8opoios"]
Πριν απωληθεις δηλωσε οτι την εχασες και κρατησε την για να μην την παραδωσεις (εγω τουλαχιστον ετσι θα κανω).
Οι παλιοι μου ειπαν οτι χρειαζεται αν κανεις καμια ψιλοπαραβαση στην τροχαια για να μην σε γραψου, αν κλαψεις λιγακι και σε λυπηθουν.[/quote]
Αφου φαινεται ποια ΕΣΣΟ μπηκαμε.Πως γινεται να εχω απολυθει και μετα απο 6 μηνες να την δωσω σε τροχονομους?Αν δουν οτι εχω απολυθει και κραταω στρατιωτικη ταυτοτητα,i am a dead man!
 

ikarus260

New member
ρε παιδιά έλεος, δεν γίνονται αυτά που λέτε, δεν απολύεστε αν δεν δώσετε την στρατιωτική ταυτότητα, μην ακούτε ότι μ...ες σας λένε. Και μην κυκλοφορείτε χωρίς ταυτότητα γιατί είπαμε αν σας πιάσουν θα τρέχετε
 

mavroskoufis

New member
Μάλλον δεν κατάλαβες φίλε μου. Ποιός σου είπε οτι δεν θα παραδώσει ταυτότητα?? Απλώς ημέρες πριν απολυθεί θα δηλώσει ψεύτικη απώλεια. Όταν απολυθεί λοιπόν θα παραδώσει την καινούρια που θα έχει βγάλει, και θα του μείνει η παλιά.
 

ikarus260

New member
Σωστός πεστε το έτσι να το καταλάβω. Πάντως, θέλει προσοχή το όλο θέμα γιατί επιμένω, αν ανακαλύψει ο οποιοσδήποτε ότι ακόμα κι αν απολυθείς έχεις κρατήσει στρατιωτική ταυτότητα θα 'χεις πρόβλημα, γιατί όπως είπε κάποιος πιο πάνω φαίνεται η ΕΣΣΟ. Και ας πούμε ότι ο άλλος δεν το κοιτάει. Αν είναι κανένας μ...ας αστυνομικός και κοιτάει τα πάντα τότε τί θα κάνει? βέβαια ότι θέλει το παιδί, εγώ δεν μπορώ να του πω τι θα κάνει <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

H8opoios

New member
Ειδικα αν εισαι ΣΕΑ (σημαιοφορος) η στολη με τα γαλονια στον ωμο στην φωτογραφια της ταυτοτητας μετραει πολυ.
Σε βλεπουν αξιωματικο και σου λενε "ειναι δικος μας, μην τον γραψουμε".
Κλαιγεσαι και λιγο ¨Θα με περασουν ναυτοδικιο, θα μου χαλασουν τα φυλα, θα με γ@@μησει ο διοικητης μου"
Αν βεβαια παρακαλεσεις και εσυ και πεις οτι εισαι εφεδρος ανθυποπλοιαρχος ή υποπλοιαρχος (αναλογα ποσα χρονια μετα την εκδοση της ταυτοτητας σε πιασουν οι μπατσοι) μπορει να την γλυτωσεις.

Γνωστος Αθηναιος 43 χρονων εχει ακομα την ταυτοτητα του εφεδρου ανθυπολοχαγου απο το ΚΕΒΟΠ και λεει οτι ειναι λοχαγος (ενω ειναι πολιτης εδω και 20 χρονια).
Αν αρχισουν και τον ρωτανε διαφορα αναφερει ονοματα των τοτε ανωτερων του (που τωρα ποια ειναι ταξιαρχοι) και με το πολυ μπουρου μπουρου την εχει γλυτωσει μια δυο φορες (στην Λούτσα μενει και μιλαμε για Μαραθωνα, Διονυσο που γραφουν γενικως)
 

Allokotos

New member
Μάγκες εγώ δεν έχω σκοπό να την κρατήσω...κάπου χάθηκε το νόημα...εγώ την έχασα και ΔΕΝ έχω ταυτότητα...οποιοσδήποτε με ανάλογη εμπειρία δεκτό το post του με χαρά...
 

ikarus260

New member
Aλλόκοτος εγώ είχα όπως σου είπα εμπειρία πάνω στο θέμα, μιας και την είχα χάσει και εγώ. Αυτά που είπα παραπάνω τουλάχιστον έγιναν στην δικιά μου μονάδα, τώρα δεν ξέρω πόσο αυστηρα είναι στις άλλες.
 

johnvil

New member
[quote author="Μihalis13"]Re paidia dn exw katalabei giati na mi se grapsoun oi mpatsoi an kaneis mia parabasi????[/quote]

Κοιτα δεν ειναι κατι standard αλλα εχω δει τουλαχιστον 3 παραδειγματα με τα ματια μου που μολις ο τροχονομος ειδε την στρατιωτικη ταυτοτητα ειπε:Ενταξει...καλη σας νυχτα.Δεν κοιταξε ουτε διπλωματα ουτε αδειες.Μιλησε στο παιδι και τον πληθυντικο μαλιστα.χαχαχα.
 

THEO

New member
Αυτο που λετε ειναι λιγο οξυμορι γιατι: 1ον απο την ημερομηνια εκδοσης μπορει καποιος να καταλαβει οτι εχετε απολυθει..
2ον αν καποιος ξερεις λιγο καλυτερα τα πραγματα (και αν εισαι γκαντεμης θα πεσεις σε αυτον) θα γνωριζει οτι οι ταυτοτητες τον στρατιωτικων (και των εφεδρων εννοειτε) αλλαζουν υποχρεωτικα καθε φορα που παιρνει βαθμο.. και αυτο γινεται θες δεν θες.. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
Οποτε για φαντασου να πεσεις να πεσεις σε αυτον που γνωριζει κατι παραπανω, να κοιταξει την ταυτοτητα και να πας μεσα για παρανομη κατοχη στρατιωτικου εγγραφου..
Ο καθενας κρινει και κανει οτι νομιζει.. Απλα να ξερετε οτι δεν ειναι απλο το θεμα αυτο..
 

killingbegin

New member
phgene sto G/E ths yphresias sou h rota ton oplonomo sou kai tha sou poun ti tha kaneis kati photos prepei na bgalei me stolh kai kati alla stoixia mi fobase den egine k tpt
 

George84

New member
Σε περίπτωση παράβασης ο αστυνομικός της τροχαίας αν δει στρατιωτική ταυτότητα, δεν θα κάτσει να την ελέγξει. Αν είναι προβλεπόμενος θα καλέσει την στρατονομία, και σ' αυτή την περίπτωση ο κάτοχος την έχει βάψει, γιατί αν κάνει η στρατονομία τόσο δρόμο να έρθει, και δει παράνομη ταυτότητα, δεν θα τον λυπηθεί καθόλου.
Το πιο πιθανό βέβαια είναι ο αστυνόμος να αφήσει τον παραβάτη να φύγει, γιατί καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι φαντάρος είναι το παλικάρι, μην το βάλουμε σε μπελάδες και φάει και φυλακές.
 

makisdel

New member
koita egw hmoun sthn 101 mpmp otan pas hmno tha katalaveis ti esti ayth h monada einai apenanti apo to 290 systegazontai fie gia emena pou hmoun vevaia apo exw den evlepa thn mayrila pou sou lene kai exodouxous evgaze toulaxiston prin fygw egw (noemvri) kai o dikas htan trelos alla file tous fantarous tous vohthise kai stis exodous kai sta skopeta kai se ola aythn thn stigmi einai stratopedarxis kai prospathei oso mporei na dosei skopies kai peripoula sthn 101 mpmp purovoliko einai mhn aporeis gt den thn exeis akousei san pezikarios(tzitzikas)





12/5/08 κεπβ
12/7/08 101 μπμπ λημνος(σχεδον ζωαρα)
03/12/08 μ.υ.π./σχλ πυρ/κου (ακομα παλευεται)
127 και σημερα ψαρουκλες!!!
 
Top