• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΤΑΠ και Διανυκτέρευση

bdim

New member
Καλησπέρα.

Τις τελευταίες μέρες με απασχολεί το εξής:

Είμαι στην 2η μετάθεση (302)... σε στρατόπεδο στην Ξάνθη.. (μέσα στο σώμα), η πρώτη ήταν δυτική Μακεδονία.

Είμαι μόνιμος κάτοικος πόλης δυτικής Μακεδονίας... σε όλα μου τα χαρτιά ... ΑΣΜ, τόπος κατοικίας κτλ...

Στην 2η μονάδα παρουσιάστηκα τέλη Αυγούστου.... και από περίπου 10 Σεπτεμβρίου νοίκιασα με 2 φίλους ένα σπίτι για να έχουμε διανυκτέρευση. Στο επίσημο χαρτί (υπεύθυνη δήλωση) που έδωσα στο 1ο γραφείο, έγραψα ότι με φιλοξενεί ο αδερφός μου, ο οποίος νοικιάζει σπίτι στην πόλη της Ξάνθης... και δεν είναι μόνιμη κατοικία του.

Την διανυκτέρευση την παίρνω κανονικά... αλλά όταν είχα δώσει το χαρτί μου είπε ο φαντάρος του 1ου τότε... οτι θα χάσω τα ΤΑΠ.

Και ρωτάω το εξής απλό:

1)Μιας και είμαι μόνιμος κάτοικος πόλης Δ.Μακεδονίας.... δεν έχω καμιά σχέση με Ξάνθη πλην της διανυκτέρευσης που ανέφερα παραπάνω... ΔΙΚΑΙΟΎΜΑΙ ή ΟΧΙ τα ΤΑΠ????????

2) Υπάρχει κάποιος νόμος/διαταγή που να το λέει ξεκάθαρα? Αν ναι μπορεί κανείς να στείλει link να τον κατεβάσω?

3) Σε περίπτωση που την δικαιούμαι, την ζητήσω, και φέρουν αντίρρηση του στυλ... εσύ ρε ψηλέ έχεις διανυκτέρευση δεν δικαιούσαι κτλ... τι τους απαντώ? (Μιλώ για διοικητή λόχου). Πως να αντιδράσω?? Μπορώ να βγω παραπονούμενος ή τέλος πάντων να το διεκδικήσω με άλλο τρόπο αν μου το αρνηθούν?

4) Επειδή θέλω να ξεκινήσω προγραμματισμό αδειών, μιας και σιγά σιγά φτάνω στο τέλος, θα ήταν καλά να το θίξω το θέμα αρχές Δεκέμβρη... ή να το αφήσω για μετά τις γιορτές?? Με την λογική οτι αν μου το αρνηθούν και κάνω "φασαρία" τουλάχιστον να είναι στα τελειώματα και να μην μπορούν να με κάνουν κάτι ουσιαστικό!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
 

konc

Member
Ναι φίλε μου δυστυχώς είναι έτσι τα πράγματα. Ή ΤΑΠ, ή διανυκτέρευση. Όχι και τα δύο. Δεν έχω πρόχειρο Link να σου δώσω αλλά υπάρχει διαταγή και είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό που σου λέω. Δεν έχει καμία σημασία από που είσαι.
 

bdim

New member
Χμμ... το θέμα είναι οτι κάποιοι αξιωματικοί που ρώτησα... μου είπαν οτι κατά 90% την δικαιούσαι αλλά κανείς δεν μου έδωσε 100% καθαρή απάντηση...

Για αυτό ζητάω την βοήθεια εδώ μέσα... για να ξέρω τι να πώ, πώς να συμπεριφερθώ κτλ... αλλά με "αποδείξεις"...

Αν σου ήταν εύκολο το Link....
 

mavroskoufis

New member
Βασικά κάτι ανάλογο έγινε και με εμένα στην πρώτη μου μετάθεση Μυτιλήνη. Μπορούσα να πάρω διανυκτέρευση αλλα δεν πήρα επίτηδες για να μην χάσω τα ΤΑΠ.
 
Top