• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Θητεία ΕΛΔΥΚ.

Γεννήθηκα το 1997 τον Νοέμβριο, είμαι 17 χρονών και φέτος Ιανουάριο-Φεβρουάριο πρέπει να περάσω περιοδεύων θέλω να πάω στρατό στην Κύπρο, γεννήθηκα στην Ρωσία πρώτη φορά ήρθα στην Ελλάδα στην Σκύδρα Έδεσσας και ήμουν εκεί 1-1.5 χρόνια, από τα 3 μου έως τα 4-5 χρονών, μετά ήρθα Θεσσαλονίκη και μένω εδώ 13-12 χρόνια έχω ταυτότητα ελληνικής δημοκρατίας και όλα τα σχετικά χαρτιά ,υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω στρατό στην Κύπρο αναλυτικότατα?
 

Stratos333

New member
Στο κέντρο που θα παρουσιαστείς θα σου δώσουν ένα χαρτί για να δηλώσεις τις τρεις πρώτες τοποθεσείες όπου θέλεις να υπηρετήσεις και αν θέλεις να υπηρετήσεις στην Κύπρο εθελοντικά. Για να υπηρετήσεις στην Κύπρο πρέπει να είσαι Ι1 ή Ι2, 9μηνος ή 8μηνος και να μην μένεις σε παραμεθώριο περιοχή (πχ Έβρο). Αν δηλώσεις κατά 99% θα σε πάρουν.
 

theo91

New member
Καλησπέρα σας,
όσοι υπηρετούν ή υπηρέτησαν πρόσφατα στην ΕΛΔΥΚ ξέρετε όταν δηλώνουμε για Ελδυκ μετά απο πόσες μέρες φεύγουμαι για Κύπρο. Επίσης όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, τις εγκαταστάσεις και γενικά όλο το κλίμα του στρατοπέδου ισχύει ότι είναι πολύ καλες.
 

Stratos333

New member
Όταν γυρίσεις στο κέντρο μετά την άδεια ορκωμοσίας μετά από μια-δυο μέρες (που φεύγουν και όλοι άλλωστε για να πάνε στη μονάδα) πάτε Αυλώνα. Παίρνεται κατευθείαν 5ήμερη (συνήθως) άγραφη άδεια (δεν αφερείται δηλαδή από τις κανονικές μέρες άδειας), μετά γυρνάτε πάλι στην Αυλώνα και μετά από 3-4 μέρες πετάτε για Κύπρο.
Οι εγκαταστάσεις όντως είναι καλές (διαφορετικές από τάγμα σε τάγμα). Δεν είναι βέβαια ξενοδοχείο αλλά πολύ καλύτερες από τα περισσότερα στρατόπεδα στην Ελλάδα (σκέψου έχει κανονικές τουαλέτες και όχι τούρκικες <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> )
 

theo91

New member
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.
Επίσης μήπως γνωρίζεις αν στην ειδικότητα μετράει το πτυχίο απο ΑΕΙ/ΤΕΙ;
Ευχαριστώ και πάλι
 

Stratos333

New member
Οι ειδικότητες στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. είναι :Τυφεκιοφόρος,χειριστής όλμων,χειριστής ΑΤ, πολυβολητής και οδηγός τροχοφόρου ή ερπυστριοφόρου αν έχεις δίπλωμα οδήγησης οπότε δεν παίζουν ρόλο τα πτυχία (μόνο θα σου χρησιμεύσουν για να μπεις σε κανένα γραφείο).
 

theo91

New member
Επίσης η εκπαίδευσή είναι απαιτιτική και δύσκολη όσο ακούγεται;
Ευχαριστώ
 

Stratos333

New member
Τα ΣΠΕΝ που κάνουν όλοι δεν είναι τίποτα, έτσι για να περνάει η ώρα πιο πολύ. Μετά τα ΣΠΕΝ όμως είναι τα Ε.Κ.Ε. για αν έχεις κάποια ειδικότητα (εκτός από τυφεκιοφόρος). Εκεί είναι λίγο σκληρή η εκπαίδευση αλλά δεν είναι και κάτι το τρομερό. Το να γνωρίζεις την ειδικότητά σου στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. είναι σημαντικό.
 

shadowman4205

New member
Γεια σας παιδια,
οσοι έχετε πάει πρόσφατα (τώρα) και γνωρίζετε.
Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσα από το στρατόπεδο με χρήση Ίντερνετ;
Υπάρχει δυνατότητα χρήσης γυμναστηρίου στο ελεύθερο σου χρόνο;
Πόσο είναι ο μισθός 170 Ευρώ ή 250 Ευρώ (Κάτι σίγουρο δεν βρίσκω) ακόμα και το πτυ (Συνθήκες διαβίωσης στην Κύπρο) που βρήκα στην επίσημε σελίδα, λένε δεν είναι έγκυρο;
 

Stratos333

New member
Υπάρχει ίντερνετ στο ΚΨΜ για τις ελεύθερες ώρες. Γυμναστήριο όχι εκεί που ήμουν πάντως.
Ο μισθός είναι 272,50 ευρώ για στρατιώτες και 363 για έφεδρους δεκανείς.
 
Top