• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Θητεία και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής

Νίκος_Ν

New member
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωτικό φόρουμ!

Πρόκειται να καταταγώ στο πολεμικό ναυτικό. Είμαι Υποψήφιος Διδάκτορας και δεν δικαίωμα για άλλη αναβολή. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο είναι εφικτό να εκπονεί κάποιος τη διδακτορική του διατριβή κατά τη διάρκεια της θητείας. Αναρωτιέμαι λοιπόν:

Αʹ) Υπάρχει (ελεύθερος) χρόνος για διάβασμα κατά τη βασική εκπαίδευση στην Τρίπολη;
Βʹ) Μετά την εκπαίδευση: Ποιες μονάδες θεωρούνται καλές για κάποιον επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει; Συνήθως πόσες ώρες διαρκούν οι υπηρεσίες; Δεν με νοιάζει απαραίτητα να βγαίνω πολύ συχνά έξω, αν μπορώ να διαβάζω εντός.
Γʹ) Όλο το αρχείο της έρευνάς μου, καθώς και βιβλία, κτλ, τα έχω ψηφιοποιήσει. Επίσης, ούτως ή άλλως γράφω τη διατριβή στον υπολογιστή. Υπάρχει η δυνατότητα, λοιπόν, να έχω νόμιμα μαζί μου φορητό υπολογιστή α) στην Τρίπολη και β) στη μονάδα; Εάν δεν επιτρέπεται επισήμως, υπάρχει τουλάχιστον ανοχή;
Δʹ) Όταν λέμε 1 έξω ή 1 off τι εννοούμε; Ότι είμαστε εκτός στρατοπέδου π.χ. από τις 8 το πρωί ή π.χ. από τις 15:00 το μεσημέρι ή πιο αργά;
Εʹ) Εάν το off είναι από μεσημέρι και μετά, υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσω απογευματινή υπηρεσία και να βγω πρωί; Γιατί κάποιες βιβλιοθήκες (π.χ. της Βουλής στη Λένορμαν) είναι μόνο πρωϊνές και καλό θα ήταν να μπορώ να τις επισκεφτώ.

ΥΓ. Δεν τα ρωτώ όλα αυτά για να "λουφάρω", απλώς θα με ενδιέφερε πολύ, αφού κάνω τις υπηρεσίες που πρέπει, να μπορώ να προχωρώ και την έρευνά μου.

Χαιρετώ για την ώρα! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
D

dls1989

Guest
off δυο εξοδοι συνεχομενες διαβασμα και θητεια δυσκολος συνδιασμος
 

KOITAWPSILA

New member
file mu stin thiteia mu imun akrivws sti fasi su.

Tha sta pw apla k grigora (imuna se thesi opou evlepa oles tis metatheseis gia 1 xrono, opote pigaina).

Min perimeneis tipota gia tin tripoli, thewrise to ena mina xameno.

Kanonise kalo visma na se paei eite ipourgeio eite odigo navarxou (opoudipote exei) na ise mesa ti misi vdomada k ti misi exw (politiko kata protimisi, koita kata grafeio ipourgou/ifipourgou i tous ipallilous tous).

An dn exeis visma opou k na pas xehase to didaktoriko su.

San istati lisi ine h paramethorios k ta nisia, opou ise 15-15 k boreis na kaneis douelia otan ise exw (k na liwneis otan ise mesa).

kali thiteia! (lol)
 

KOITAWPSILA

New member
sorry xehasa na su pw k to naftiko nosokomeio, ekei exei kati wraies thesoules stous diadromous pu boreis na xatheis k na afosiwtheis sti douleia su.
 

raf

New member
Θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποιο νησί. Και μειωμένη θητεία έχεις κατά τρεις μήνες και θα έχεις κάθε μήνα δέκα με δεκαπέντε μέρες που θα είσαι σπίτι σου και θα μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου όπως θες. Αλλά και αυτές τις δεκαπέντε με είκοσι μέρες που θα είσαι κάθε μήνα στο νησί θα έχεις υπερβολικά ελεύθερο χρόνο. Μια πεντάωρη βάρδια στα ραντάρ καθημερινά και μετά κάνεις ό,τι θέλεις. Υπολογιστή, ίντερνετ κλπ όχι απλά επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να έχεις για να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου. Στην Αθήνα σίγουρα θα είναι καλύτερα αν πρέπει να έχεις συχνές επαφές με το πανεπιστήμιο αλλά εξαρτάται σε τι υπηρεσία θα είσαι. Αν είσαι πουθενά που μεν θα έχεις τα οφ σου αλλά θα πρέπει να ξυπνάς από τα ξημερώματα και θα γυρνάς αργά το απόγευμα σπίτι σου, δε θα σου μένει και πολύς χρόνος. Αν έχεις κανένα γνωστό, ψάξε καλά προτού το αποφασίσεις. Προσωπικά, που βρίσκομαι σε ανάλογη θέση με σένα, επέλεξα το νησί και δεν το μετάνιωσα. Και η έρευνα προχωράει όσο διάστημα είμαι στο νησί και όταν έρχομαι Αθήνα μπορώ να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και να δουλεύω εκεί. Αν χρειαστείς άλλες πληροφορίες πες μου
 

alexis4

New member
Αυτό που θα σου έλεγα κι εγώ φίλε Νίκο είναι πως μια καλή επιλογή για διάβασμα - δουλειά είναι το νησί και συγκεκριμένα κάποιο παρατηρητήριο. Χρόνος υπάρχει πολύς, πέρα από μια - δυο τετραωρίες τη μέρα στο ραντάρ δεν θα έχεις κάποια υποχρέωση και συνήθως θα υπάρχει και χώρος να αράξεις κάπου να διαβάσεις. Επίσης με 4-5 άτομα στο παρατηρητήριο δε θα έχεις και τη βαβούρα που δημιουργεί η πολυκοσμία και θα μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα. Δε θα υπάρχει η άνεση να πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο όποτε θες αλλά ίντερνετ θα παίζει (είτε του παρατηρητηρίου είτε με στικάκι) και όταν κατεβαίνεις Αθήνα θα έχεις αρκετές μέρες να κάνεις τις δουλειές σου. Σίγουρα υπάρχουν παρατηρητήρια με περισσότερο και λιγότερο φόρτο (λόγω θέσης) αλλά αν γλιτώσεις ένα - δύο "δύσκολα" θα είναι πάρα πολύ καλά. Αυτή τη στιγμή είμαι κι εγώ σε νησί και δουλεύω μία βάση δεδομένων για ένα τουριστικό γραφείο <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Αν θελήσεις λεπτομέρειες πμ μι!
 

Νίκος_Ν

New member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας φίλοι μου!

Από ότι βλέπω, μάλλον θα δηλώσω τα νησιά 9μήνου.
 
Top