• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Θητεια στην αθηνα

xritso

New member
Παιδια θα ηθελα να με βοηθησετε να αποφασισω αν θα πρεπει να δηλωσω νησι (9μηνο) η να ερθω αθηνα οπου και μενω.
Στο νησι απ οτι καταλαβαινω μπορει να εισαι μακρια αλλα το λιγοτερο 10 μερες το μηνα καθε μηνα θα εισαι σπιτι σου. Σωστα? Ποσο σιγουρο ειναι αυτο?
Στην αθηνα πως παει αυτο? Επι ενα χρονο θα πηγαινοερχεσαι να κανεις την οποια δουλεια γραφειου και μετα εχεις δεν εχεις υπειρεσια θα πρεπει να παρουσιαζεσαι στο στρατοπεδο καθε μερα εκτος κυριακης? ή και στην αθηνα παιζουν σκηνικα οπου μια βδομαδα πας υπηρεσια και μια εισαι σπιτι σου(η κατι αναλογο) πχ?
Ρωταω γιατι αν προκειται να περιφερομαι καθε μερα μεσα στην αθηνα να ξυπναω πεντε το πρωι κλπ επι ενα χρονο δεν με βλεπω να την παλευω. Καλυτερο μου ακουγεται το νησι αν φυσικα ισχυουν αυτα που γραφω παραπανω,
Επισης αν πας σε νησι σημαινει οτι απ τη στιγμη που τελειωνεισ εκπαιδευση στον πορο πασ στο νησι για ολη την υπολοιπη θητεια (δηλαδη τρως θ μηνες στο νησι?) η καποια στιγμη στο τελειωμα ερχεσαι και αθηνα?
Ευχαριστω και συγγνωμη αν κουρασα. Ξερω οτι δεν ειναι σωστα δομημενο το κειμενο αλλα γραφωντας μου ερχονται συνεχεια καινουριες αποριες,,
<!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: -->
 

Νίκος_Ν

New member
Αν πας στην Αθήνα σε υπηρεσία ξηράς, ναι θα είσαι σαν υπάλληλος γραφείου με καθημερινό πολύ πρωινό ξύπνημα αφού στις 8:00 το αργότερο πρέπει να είσαι ήδη στο πόστο σου με στολή, κτλ. Τα 1-1 έως 1-3 που λένε για Αθήνα είναι εξόδου (δλδ μετά το μεσημέρι σπίτι σου) και όχι off (όπου δεν πατάς καθόλου στο στρατόπεδο).

Στα κάραβια δεν ξέρω ακριβώς τί παίζει. Έχει τεράστια σημασία αν αυτά ταξιδεύουν ή όχι και φυσικά θέλει βύσμα για να πέσεις με σιγουριά στο "καλό" καράβι.

Αν δεν έχεις βύσμα και θες να είσαι σίγουρος στο τί θα αντιμετωπίσεις, καλή λύση είναι τα νησιά. Στα νησιά 9μήνου (απέναντι από Τουρκία) μένεις και τους 8 μήνες της θητείας που σου απομένει σε αυτά. Σε όλα παίζει μίνιμουμ 20-10 απαράβατο εκτός από Καστελόριζο που έχει 15-15. Οι 10 ημέρες είναι off. Πας σπίτι σου δηλαδή. Δικαιούσαι επίσης 3 + 1 ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μία Κάρτα επιβίβασης παίρνεις με το φύλλο πορείας στο τέλος της προπαίδευσης και δικαιούσαι άλλες τρεις μονές διαδρομές από την Υπηρεσία του νησιού που θα βρεθείς. Τα υπόλοιπα πήγαινε-έλα τα βάζεις από την τσέπη σου.

Στα νησιά επιλέγεις μεταξύ Ναυτικού Σταθμού ή Ναυτικού Παρατηρητήριου. Σε όλα έχεις ασύρματο ίντερνετ και επιβάλλεται να πάρεις λαπ τοπ μαζί σου. Ναι, ακόμα και οι αξιωματικοί προτιμούν να έχεις λαπτοπ μαζί σου! <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Σε όλα οι ναύτες αποφασίζουν για την τροφοδοσία, αλλά στους Σταθμούς μπορεί να έχουν λόγο οι Αξιωματικοί ή να ζητούν πρόγραμμα φαγητού, κτλ. Οι Σταθμοί είναι πιο χαλαρά από Αθήνα, αλλά πιο τυπικοί από Παρατηρητήρια μια και έχουν αρκετούς αξιωματικούς. Επίσης είναι μέσα στην πόλη και είναι πιο εύκολο να πάρεις άδεια να κάνεις βόλτα στην πόλη.

Τα Παρατηρητήρια είναι εκτός πόλης και δεν έχουν εγερτήριο. Ότι ώρα θες κοιμάσαι και ξυπνάς εφόσον κάνεις σωστά τη βάρδια σου. Επίσης στα παρατηρητήρια αποφασίζουν οι ναύτες για την τροφοδοσία (στο προβλεπόμενο ποσό) και μαγειρεύουν ότι θέλουν χωρίς πρόγραμμα, αρκεί να τα βρίσκουν μεταξύ τους. Ποτέ δεν μειώνεται ο αριθμός κάτω από ένα προβλεπόμενο αριθμό, οπότε το 20-10 είναι εξασφαλισμένο. Αυτό που αλλάζει είναι οι ώρες της βάρδιας που προσαρμόζονται ανάλογα με το πόσοι είστε μέσα. Αλλά και στη βάρδια, αν δεν πέσεις σε πολύ δραστήριο παρατηρητήριο είναι χαλαρές και μπορείς να μπαίνεις στο ίντερνετ ή να διαβάζεις, κτλ. Αν πέσεις σε μέρες με δουλειά δεν προλαβαίνεις, αλλά θα έχεις μια ενδιαφέρουσα θητεία.
 

Hazard

New member
1-2 παίζουν στα πλοία και off τα Σαββατοκύριακα αν δεν έχεις βάρδια (θα μοιράζεσαι με τα άλλα παιδιά τα Σ/Κ).
Στα ταξίδια πηγαίνεις υποχρεωτικά εκτός αν έχεις θέματα υγείας.
Στολάρα δε θα φοράς στο πλοίο αλλά μπλε ρούχα αγγαρείας (καλό αυτό).
 

xritso

New member
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Εχω καποιες ερωτησεις ακομα. 1) τι ειναι η 'στολαρα''?? 2) Τι αλλες υπηρεσιες υπαρχουν στην αθηνα και πως σε παει (απ την καλυτερη εως την ''χειροτερη'')?
3 ) Αν πας σε καραβι ακινοτοποιημενο τι γινεται? υπαρχουν τετοια καραβια εδω στην αθηνα?
Ευχαριστω
 

Νίκος_Ν

New member
1) Στολάρα είναι η επίσημη στολή του Ναύτη, όπως αυτή που φόραγε η "Αλίκη στο ναυτικό" και είναι λίγο διαδικασία για να τη βάλεις, σιδερώσεις, κτλ. Βέβαια η "Αλίκη" ήταν ταινία και κανείς δεν φοράει τη στολάρα στα καράβια, ούτε σε οποιαδήποτε "μάχιμη" Υπηρεσία Ξηράς (πχ Ναυτικοί Σταθμοί, Παρατηρητήρια, κτλ). Γενικά σε όλη τη θητεία σου θα φοράς τη μπλε στολή "αγγαρείας" ή φόρμα εργασίας (αν το πούμε πιο κομψά). Η στολάρα μπαίνει μόνο για την Ορκωμοσία, σε τιμητικά αγήματα και άμα έχεις υπηρεσίες σε θέσεις "βιτρίνας", πχ σε κάποιες πύλες, κτλ...

2) "Καλές" Υπηρεσίες Ξηράς στην Αθήνα θεωρούνται αυτές του Βοτανικού, όπως πχ. ο ΠΟΝ. Υπάρχει και Κλαυθμώνος, Αγία Παρασκευή, Πεντάγωνο, Πολεμικό Μουσείο, Αβέρωφ... Για όλα έχουν γραφτεί πολλά στο φόρουμ. Με μια αναζήτηση θα τα βρεις.

3) Αν πας σε ακινητοποιημένο καράβι απλά δεν ταξιδεύεις και είσαι συνέχεια Αθήνα με τις άδειες που ανέφερε ο φίλος ο Hazard.

Πάντως για τα περισσότερα από όσα ρώτησες έχει καλές πληροφορίες στο φόρουμ και με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις. Το 90% όσων γράφονται ισχύουν διαχρονικά. Μόνο το αν έχει πολύ κόσμο (άρα και περιθώρια για πολλές άδειες) η εκάστοτε μονάδα δεν μπορείς να μάθεις από τα παλιά ποστ.
 

Nautaras7

New member
Γενικά έχει χαλάσει τελείως το ναυτικό ! Αθήνα γενικά στο πεντάγωνο είναι για το πούτσο εκτός από ελλάχιστές θέσεις που πρέπει να έχεις πολύ μεγάλο βύσμα ! Μετά πόλη καλά είναιστοβοτανικό οι υπηρεσίες πον γιέπν σδεπν πουπαίζουν 1-4,1-5 me sk off
 
Top