• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

τι διαφορα εχουν οι σχολες?

katerina_d

New member
Ειμαι σε επαλ και θελω να παω στην πολεμικη αεροπορια αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχουν μεταξυ τους οι σχολες .δηλαδη γραφει υπαξιωματικων διοικ. Αεροποριας(σ.δ.υ) μετα υπαξιωματικων διοικ. Αεροποριας (σ.υ.δ) ειδ. Κατ. 3648 /α
Και μετα εχει τεχνικων υπαξιωματικων αεροποριας (στυα) τι διαφορα εχουν και σε ποια θα ηταν καλυτερα να περασει μια κοπελα..???
 

Constantine IC

New member
Μια κοπέλα είναι καλό να δουλεύει στο δημόσιο όσο αυτό υπάρχει και ζει (μην ξεχνάς ότι τίποτα δεν είναι αθανατο). Για άντρες, που τη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης θέλουν διεθνή καριέρα το δημόσιο δεν τους καλύπτει, (ούτε πολλά λεφτά, ούτε μεγάλη απόδοση του εαυτού τους, ούτε μονιμοτητα πλέον).

Οι κατηγορίες που αναφέρεις, είναι οι ειδικές, πχ πολύτεκνοι, τριτεκνοι, φτωχοί, ορφανοι, ισλαμιστές κτλ.
 

kd305

New member
[quote author="katerina_d"]Ειμαι σε επαλ και θελω να παω στην πολεμικη αεροπορια αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχουν μεταξυ τους οι σχολες .δηλαδη γραφει υπαξιωματικων διοικ. Αεροποριας(σ.δ.υ) μετα υπαξιωματικων διοικ. Αεροποριας (σ.υ.δ) ειδ. Κατ. 3648 /α
Και μετα εχει τεχνικων υπαξιωματικων αεροποριας (στυα) τι διαφορα εχουν και σε ποια θα ηταν καλυτερα να περασει μια κοπελα..???[/quote]

Οι στρατιωτικές σχολές έχουνε 2 ειδικές κατηγορίες στην ειδική κατηγορία 3648 /α ανήκουν οι παρακάτω :
Α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2008−2009 στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά
Ιδρύματα – Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΕΙ− ΑΣΣΥ), επί του
εκάστοτε καθοριζόμενου αριθμού εισακτέων και μέχρι ποσοστού τριάντα πέντε επί
τοις εκατό (35%), εισάγονται, κατά σειρά επιτυχίας, οι ανήκοντες στις παρακάτω
ειδικές κατηγορίες:
i. Τέκνα πολυτέκνων.
ii. Τέκνα οικογενειών με τρία παιδιά.


Οι Τεχνικές ειδικότητες στην ΣΤΥΑ είναι οι εξης
Μηχανοσυνθέτης
Ηλεκτρολόγος
Τηλεπικοινωνιών - Ηλεκτρονικός
Συντηρητής Αεροπορικών Εγκαταστάσεων
Οπλουργός
Μηχανικός Μεταφορικών Μέσων & Μηχανημάτων

Για την ΣΥΔ οι ειδικότητες είναι οι εξής
Στρατολόγος
Μετεωρολόγος
Αμύνης Αεροδρομίων
Ταμιακός
Πληφοροριών

Τώρα για κοπέλα οι καλύτερες ειδικότητες στην ΣΥΔ είναι στρατολόγος και ταμιακός,είναι καθαρά δουλειές γραφείου,για την ΣΤΥΑ στο τεχνικό κομμάτι η καλύτερη ειδικότητα είναι Οπλουργός πάντως και η ΣΤΥΑ έχει διοικητικές ειδικότητες με καλύτερη αυτή του υλικονόμου.

Πάντως η εισαγωγή μέσω ΕΠΑΛ στις στρατιωτικές σχολές είναι δυσκολότερη,λιγότερες θέσεις από το Ενιαίο,πρέπει να γράψεις πάνω από 17 για να πιάσεις στρατιωτική σχολή.

Η διαφορά των σχολών είναι ότι στην ΣΥΔ έχει αποκλειστικά διοικητικές ειδικότητες,ενώ η ΣΤΥΑ έχει κυρίως τεχνικές,συντήρηση αεροσκάφων,όπλων κτλπ.

Συμπέρασμα,για κοπέλα η καλύτερη σχολή είναι η ΣΥΔ.



[quote author="Constantine IC"] Για άντρες, που τη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης θέλουν διεθνή καριέρα το δημόσιο δεν τους καλύπτει, (ούτε πολλά λεφτά, ούτε μεγάλη απόδοση του εαυτού τους, ούτε μονιμοτητα πλέον).
[/quote]


Μην μπερδεύεις τις στρατιωτικές σχολές με το ευρύτερο δημόσιο,κανένας απόφοιτος στρατιωτικών σχολών δεν πρόκειται να έχει θέμα με την μονιμότητα καθώς δεν τίθεται κάτι τέτοιο,όσοι μπαίνουν έχουνε εξασφαλισμένο μέλλον.

Ένας μόνιμος έχει πολλές δυνατότητες για διεθνή καριέρα,ο στρατός στέλνει στρατιωτικούς στο εξωτερικό για εκπαίδευση και για σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Είναι προτιμότερο μερικές φορές να μην μιλάμε έτσι υποτημιτικά για κάτι που δεν έχουμε ασχοληθεί.
 

Constantine IC

New member
[quote author="kd305"][quote author="Constantine IC"] Για άντρες, που τη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης θέλουν διεθνή καριέρα το δημόσιο δεν τους καλύπτει, (ούτε πολλά λεφτά, ούτε μεγάλη απόδοση του εαυτού τους, ούτε μονιμοτητα πλέον).
[/quote]


Μην μπερδεύεις τις στρατιωτικές σχολές με το ευρύτερο δημόσιο,κανένας απόφοιτος στρατιωτικών σχολών δεν πρόκειται να έχει θέμα με την μονιμότητα καθώς δεν τίθεται κάτι τέτοιο,όσοι μπαίνουν έχουνε εξασφαλισμένο μέλλον.

Ένας μόνιμος έχει πολλές δυνατότητες για διεθνή καριέρα,ο στρατός στέλνει στρατιωτικούς στο εξωτερικό για εκπαίδευση και για σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Είναι προτιμότερο μερικές φορές να μην μιλάμε έτσι υποτημιτικά για κάτι που δεν έχουμε ασχοληθεί.[/quote]

Φίλε, εξασφαλισμένο μέλλον έχει μόνο ο Θεός. Κανενός είδους δημόσιος υπάλληλος στο ψευτορωμαίικο του 2014 δεν έχει εξασφαλισμένο μέλλον. Αν δεν το έχεις παρατηρήσει τα πάντα γύρω μας (γύρω από τον εαυτό μας, ή γύρω από την Μεσόγειο, ή σε ολόκληρη τη Γη), αλλάζουν με τρομερούς ρυθμούς, και αυτά που σήμερα θεωρούνται δεδομένα αύριο μπορεί να αλλάξουν. Μία μέρα κυβερνάνε και την άλλη μέρα είναι στη φυλακή, είτε στρατιωτικοί, είτε πολιτικοί, είτε οτιδήποτε. Ένας σεισμός 8 ρίχτερ κάτω από τη Wall Street των ΗΠΑ, μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση πολλών Δ.Υ. στην Ελλάδα. Ένα κούρεμα καταθέσεων στη δύση που θα γίνει αργά ή γρήγορα θα αφήσει πολλούς με το γλυφιτζούρι στο χέρι. Το μέλλον είναι 100% αβέβαιο για τον καθένα μας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, εκτός από το ότι θα πεθάνουμε και ότι υπάρχει Θεός (κατά τη γνώμη μου).

Πάμε τώρα στο ψητό, εγώ γελάω όταν βλέπω τώρα 18χρονους να μπαίνουν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και να ονειρεύονται μονιμότητα και σύνταξη σταθερή και καλή από το 2040 - μέχρι να πεθάνουν.

Η άποψή μου είναι ότι ο στρατός για να αντέξει τον επόμενο μισό αιώνα πρέπει να προσλάβει πολύ καλούς και εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να απολύσει πολλούς νυν μόνιμους υπαλλήλους (όλο το δημόσιο, όχι μόνο ο στρατός).

Να σου πω και κάτι ακόμα: Εγώ το 2006 που έδωσα πανελλήνιες πέρναγα σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου. Αλλά δεν πήγα σε καμία. Ξέρεις γιατί; Γιατί πιστεύω θα σπατάλαγα τα νιάτα μου σε άχρηστα πράγματα. Εγώ έχω τελειώσει Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, και Ηλεκτρολογικά - Ενεργειακά, στη σχολή Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου, γνωρίζω την Αγγλική και τη Ρωσική γλώσσα, μαθαίνω τώρα Αραβικά και Ιαπωνικά και θα μάθω και πολλές άλλες γλώσσες. Και θέλω να δουλέψω 2 χρόνια στη Ρωσία, 2 στην Ιαπωνία, 2 στην Σαουδική Αραβία, 2 στη Γερμανία, 2 στην Κίνα. Αυτή την διεθνή καριέρα ονειρεύομαι από τα 26 - 27 που θα απολυθώ από τις αγγαρείες του στρατού μέχρι τα 36 - 37 που θα γυρίσω στην Ελλάδα με την αυτοσύνταξή μου για να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Γενικά αν δεν το έχεις κατάλαβει ήδη, πιστεύω πολύ και στον εαυτό μου και στον Θεό. (Μεταξύ των αντρών πάντα, γιατί να μη δω πως είναι τα μο... άλλων θηλυκών από άλλες φυλές; Μόνο το ελληνικό; Νομιζω ήδη το έχω βαρεθεί). Θέλω πολύ να δω διάφορα σημεία του πλανήτη, που όχι μόνο ένας Έλληνας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να δεί όσες τρίμμηνες ή δύχρονες άδειες παίρνει, αλλά ούτε και ένας ναυτικός). Θέλω κυριολεκτικά πάρα πολλά λεφτά, πάρα πολλές διαφορετικές δουλειές, θέλω να δω πάρα πολλά διαφορετικά μέρη του πλανήτη (μόνο;) που ο στρατός ή (το ναυτικό που μου λένε κάποιοι), δεν μπορούν να μου προσφέρουν. Η παγκοσμιοποίηση και η διεθνοποίηση δεν έχουν μόνο κακά πράγματα, έχουν και καλά, αρκεί να τα εκμεταλλευτείς σωστά.

Θα στο πω πολύ απλά και σύντομα: Θαυμάζω, σέβομαι και χαίρομαι αυτούς τους στρατιωτικούς - επιστήμονες: <!-- m -->http://www.youtube.com/watch?v=LGDOdDwp0cE<!-- m --> σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται, ακόμα και στην Ελλάδα, (αν υπάρχουν τέτοιοι). Δε σέβομαι αυτούς: <!-- m -->http://www.youtube.com/watch?v=6iYDdDMTZpY<!-- m -->

Είμαι σίγουρος ότι με καταλαβαίνεις 100%. Επαναλαμβάνω, ψηλά ο πήχης και τα όνειρα, πάντα με την άδεια και τη βοήθεια του Θεού.
 
Top