• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Top 10 επιλογες για στρατο ξηρας

MoGaN

New member
Στρατος ξηρας!
Ας υποθεσουμε οτι ειχαμε το δικαιωμα επιλογης (ή την δυνατοτητα, για οσουν την εχουν !!!) να επιλεξουμε που θελουμε να παμε στρατο ξηρας.
Που θα ηταν οι καλυτερες επιλογες, για να περασουμε μια ωραια, χαλαρη θητεια, με πολλες αδειες και τα σχετικά!

Οι επιλογες ειναι απο : π.χ. Αεροπορια στρατου στην Μυκονο εως και θητεια στο Αγαθονησι (όπου λενε πως ειναι ο ορισμος της χαλαροτητας και σε πάει 15 μεσα 15 εξω (σαν το ναυτικο) επειδη ειναι ο ορισμος της παραμεθωριου! )

Καταθεστε προτασεις και δικαιολογητικα!
 

Psminitis

New member
Σώματα :

1) Υγειονομικό (εξαιρετικό επίπεδο αξιωματικών, υπαξιωματικών, στρατιωτών, το ΚΕΝ στην Αρτα είναι φάντασμα ποτέ εξωτερικές έφοδοι κτλ. πολύ χαλαρή κατάσταση)
2) Σώμα έρευνας πληροφορικής
3) Υλικού πολέμου
4) Ταχυδρομικό
5) Τεχνικό

Για την αεροπορία στρατού που λες τη μπερδεύεις με την ΠΑ. Η αεροπορία στρατού παρουσίαζεται στην Πάτρα και μετά μετατίθεσαι σε 3 μόνο μονάδες ( Στεφανοβίκειο Λάρισας, Μέγαρα ή Αλεξάνδρεια Ημαθίας). Είναι πολύ προβλεπόμενο σώμα και δε συνιστάται εκτός αν κατάγεσαι από κοντινές περιοχές.

Μονάδες και υπηρεσίες :
1) ΓΕΕΘΑ
2) ΓΕΣ
3) Φρουραρχείο Αθήνας
4) ΓΥΣ, ΙΥΣ (γεωγραφική και ιστορική υπηρεσία)
5) Ολα τα στρατιωτικά νοσοκομεία (424, 401, 496, 414, 492)
6) Φαρμακοβιομηχανία στρατού στην Πειραιώς (δε θυμάμαι κωδικό...)
7) ΣΑΝ (σχολή αξιωματικών νοσηλευτών) τίγκα στις γκόμενες
<!-- s8) -->8)<!-- s8) --> ΑΒΒΥ Αγ. Στέφανος
9) ΑΔΙΣΠΟ Θεσσαλονίκη
10) ΑΣΔΕΝ

Αυτά ελπίζω να βοήθησα
 

MoGaN

New member
Δηλαδη με λίγα λόγια τα περισσότερα Ιατρικά-Παραιατρικα!
Το θεμα ειναι εκει παίρνουν απλούς φανταρους ή πρέπει να εχεις σπουδάσει κάτι σχετικό ?
Επίσης υπάρχουν τετοιες μονάδες σε επαρχίες ? Υποθέτω πως ναι.. λογικά
Γιατι αν ειανι μόνο αθηνα τοτε πας για χοντρό μέσω.. πλέον!

Η ΠΑ που λες τι ειναι ?

Και το τεχνικό ειναι καλή φάση ? Δεν ακουω πάντα τα καλύτερα..
Για υλικού πολέμου πάλι, εχω ακουσει γενικά οτι ειναι κομπλέ!

Εγω σκεφτόμουν ειδικότητες, όπως μαγειρας, οδηγός, στρατονόμος..
Αλλά αυτα μάλλον έχουν να κάνουν καθαρά σε τι περίργους ανωτέρους θα πέσεις και στο πόσο κόσμο έχει το στρατόπεδο για να παίρνεις αδειες, εξόδους και τα σχετικά!

Ρε να μην υπάρχει ενα αντιστοιχο σωμα, μονάδα, ειδικότητα στο στρατο ξηράς, ανάλογο του Ναυτικού.... μπας και πάρουμε κανα πτυχίο ενω κάνουμε την Θητεία!
 

Psminitis

New member
Η ΠΑ είναι η πολεμική αεροπορία όχι η αεροπορία στρατού που ανέφερες. Είναι τελείως διαφορετικά το πράγματα. Για να τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν :

1) Το σώμα που θα πας με τη μονάδα που θα πας δεν έχει σχέση απαραίτητα πχ σε ένα νοσοκομείο μπορεί να υπηρετούν και φαντάροι από πεζικό ή μηχανικό κτλ ( στο λέω από προσωπική εμπειρία)

2) Για να μπεις στο υγειονομικό ή σε όποιο άλλο σώμε δεν έχουν σχέση τόσο οι σπουδές όσο το βύσμα και πόσο χοντρό εινια αυτό (ειδικά στο υγειονομικό οι μισοί φαντάροι είναι άσχετοι με τα ιατρικά - παραιατρικά)

3) Το τεχνικό δεν είναι τέλειο γι αυτό και το έβαλα νο 5 αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από άλλα σώματα πχ Διαβιβάσεις, Πεζικό, Τεθωρακισμένα , Πυροβολικό κτλ.

4) Για ευνόητους λόγους οι καλές μονάδες σε Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι δύσκολο να πας θέλει τρελλό βύσμα. Δεν νομίζω ότι όλες οι μονάδες που ανέφερα έχουν σχέση με τα ιατρικά πχ ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΑΣΔΕΝ, ΑΔΙΣΠΟ. Σίγουρα όμως όταν σε μια μονάδα ο διοικητής είναι αξιωματικός του υγειονομικού τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα γιατί κατά κανόνα ασχολούνται με τη δουλειά τους και όχι με τα του στρατού όπως οι άλλοι. Σίγουρα ένα μεγάλο ατού είναι η διανυκτέρευση. Αρα πρέπει να είσαι στο νομό κατοικίας σου η σε παραπλήσιο νομό πολ΄΄ες φορές. Αν μου πεις από που κατάγεσαι ή και σε ποιους νομούς έχεις κοντινούς συγγενείς ίσως να μπορέσω να σε βοηθήσω σχετικά με μονάδες.

5) Για να έχεις χαλαρή θητεία ότι και να γίνει όπου και να πας πρέπει να χεις βύσμα...αυτό διευκολυνει πολύ τα πράγματα
 

MoGaN

New member
Καλα το βυσμα βοηθα πολυ!
Αλλα και πάλι δεν ειμαι διατιθιμενος ουτε να υποχρεωθω σε καποιον, ουτε να παιρνω καθε τρεις και λίγο τηλεφωνο..
Αν ειχα κανα μπαρμπα ΟΚ! Δεν θα με ενοιαζε να τον "ζαλιζω" ολη την ωρα..

Εγω απο Κρήτη εχω καταγωγη.. Και εκει είναι και το μητρωο μου..
Βεβαια κατοικος Αθηνων ειμαι, αλλα δε με χαλαει και η Κρητη (Ρεθυμνο συγκεκριμενα), μιας και εκει εχω να μενω για διανυκτερευσεις.
Αυτο θα με βοηθησει αρκετα για διαβασμα σε εξεταστικες και συγγραφη διπλωματικης!
 

st3f

New member
[quote author="Psminitis"]Σώματα :
Η αεροπορία στρατού παρουσίαζεται στην Πάτρα και μετά μετατίθεσαι σε 3 μόνο μονάδες ( Στεφανοβίκειο Λάρισας, Μέγαρα ή Αλεξάνδρεια Ημαθίας). Είναι πολύ προβλεπόμενο σώμα και δε συνιστάται εκτός αν κατάγεσαι από κοντινές περιοχές.
[/quote]
Μπορεις να εξηγήσεις λίγο γιατι το λες αυτο; Τι ειδικότητες παίρνεις εκει και γιατί συνίσταται μονο αν είσαι απο κοντινές περιοχές;
 

Psminitis

New member
Αυτό για το ΚΕΥΠ Λαμία πρώτη φορά τ' ακούω αλλά μπορεί να έχει αλλάξει, πάντως έως και τη Β ΕΣΣΟ 2009 ήταν στην Πάτρα. Για ειδικότητες δεν ξέρω τι παίζει αλλά ξέρω ότι οι μεταθέσεις είναι δεδομένες γι αυτά τα 3 στρατόπεδα και ότι από κει είσαι αμετάθετος. Αμα είσαι από κοντινή περιοχή είναι καλό γιατί έχεις διανυκτέρευση πχ στη Λάρισα, στην Αθήνα και στη Βέροια ή Θεσσαλονίκη γιατί η Αλεξάνδρεια είναι ανάμεσα στις 2 πόλεις.

Από κει και πέρα σχετικά με το φίλο. Από μονάδες Κρήτης δε ξέρω καθ' όλου τι γίνεται. Μπορείς να αναρτήσεις σχετικό θέμα στο Στρατός Ξηράς άμυνα και πιστεύω θα βρεις απαντήσεις. Η Κρήτη πάντως δε θεωρείται παραμεθόριος οπότε χρειάζεσαι καλό βύσμα για να μετατεθείς εκεί. Εφόσον όπως λες δεν έχεις καλό βύσμα υπάρχει μια λύση. Αν έισαι Ι 1, πλήρους θητείας,από 1,80 και άνω χωρίς τρύπες από σκουλαρικι ή τατουάζ μια λύση για να είσαι στον τόπο κατοικίας σου είναι στρατονομία. Τι γίνεται :

Οταν παρουσιαστείς στο Κέντρο θα έρθουν κάποιοι και θα ζητήσουν άτομα για στρατονομία. Αν τηρείς τα κριτήρια θα επιλεγείς. Μόλις επιλεγείς φεύγεις με φύλλο πορείας για Καρδίτσα όπου υπάρχει μια εκπαίδευση για σχεδόν 2 μήνες. Η εκπαίδευση από ότι έχω ακούσει δεν είναι τραγική απλά είναι πολύ τυπικοί και προβλεπόμενοι. Μετά μετατίθεσαι στον τόπο κατοικίας σου. Οπότε έτσι για 6 μήνες μπορείς να είσαι στο νομό σου και να έχεις διανυκτέρευση. Δεν θεωρείται και το top σώμα αλλά είναι μια λύση γιατί οι στρατονόμοι δεν κάνουν τις κλασσικές υπηρεσίες οπότε τα απογεύματα σου θα είναι πιο ελεύθερα από άποψη χρόνου.
 

Psminitis

New member
Αμα νοικιάζεις σπίτι στην Αθήνα η μπορείς έστω κατά κάποιο τρόπο να το αποδείξεις μπορείς να παίρνεις διανυκτέρευση για Αθήνα. Συνήθως η διανυκτέρευση γίνεται με υπέυθυνη δήλωση μουφα. Την δήλωση την κάνουν οι γονείς σου. Πχ μένεις στο Περιστέρι. Ο πατέρας σου ή ο αδελφός σου η κάποιος συγγενής 1ου βαθμού κάνει μια υπέυθυνη δήλωση που λεει :

Επιτρέπω στο γιο μου/αδερφό μου να στρατιώτη (ΣΤΡ) τάδε να διανυκτερεύει στην κατοικία μου στο Περιστέρι οδός τάδε αριθμός τάδε.

Γενικά αυτό θέλουν δε ζητάνε μισθωτήρια συμβόλαια κτλ ποτέ. Για Αθήνα γενικά μετάθεση είναι ζόρικα χωρίς πολύ χοντρό βύσμα. Για Κρήτη είναι πιο εύκολα αλλά όχι πάλι απλό θέμα.
 

st3f

New member
Η αεροπορία στρατού εχει καμια σχέση με την αερομεταφερομενη ταξιαρχία ή όχι? Οσοι υπηρετούν αεροπορία στρατού είναι αερομεταφερόμενοι;
 

Psminitis

New member
Ωχ φίλε πληγές ξύνεις...αερομεταφερόμενος ήμουν εγώ. 71 αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, Νέα Σάντα Κιλκίς. Καμία μα καμία σχέση με την αεροπορία στρατού. Είναι πεζικό απλά σε περίπτωση εμπλοκής φτάνει 1ο για αυτό και αερο-μεταφέρεται. Πολύ εκπαίδευση, πολύ άσκηση, πολύ πορεία, πολύ γάμησε τα μονάδα, μακρυάααααα !!!!!

Γενικά άλλο αεροπορία, άλλο αεροπορία στρατού , άλλο αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.

Οπως άλλο μηχανικό και άλλο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού.
 
για στρατονομια κ τσολιαδες????
ακουω πως ειναι λιγο καπως στιν εκπαιδευση αλλα μετα εισαι χαλαρα με αδειεσ κλπ...
τι παιζει αληθεια ξερει κανεις????
ειδικα για τσολιασ ξεπω πως εισαι αθηνα για 6μηνο++
κ πως οι στρατονομοι ειναι γενικα πολυ ανετοι εκτος κ αν πεσουν σε πολλες υπηρεσιες...
η παραμικρη πληροφορια βοηθαει καθε ψαρουλη!!!!
 

NEK

New member
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΕΝΞ;
 

manosmanos

New member
οι καλύτερες μονάδες είναι αυτές που δε ξέρει πολύς κόσμος και ποτέ δε θα παρουσιαστεί ενα τοπ 10 εδώ μέσα.

Υ.Γ .: Ήμουν σε μια από αυτες...
 

MoGaN

New member
[quote author="manosmanos"]οι καλύτερες μονάδες είναι αυτές που δε ξέρει πολύς κόσμος και ποτέ δε θα παρουσιαστεί ενα τοπ 10 εδώ μέσα.

Υ.Γ .: Ήμουν σε μια από αυτες...[/quote]

Αραξε.. "βυσμα"!!
 

Psminitis

New member
Tha mou epitrepseis na diatiriso tis epifylakseis mou shetika me auto pou les gia tis kales kai kryfes monades.

Mia kali monada einai san ena magazi pou mazeuei polles kai kales gkomenes. Grigora ginetai gnosto sto Euru koino. Episis uparhoun monades pou isos ston kairo sou itan kala apo upiresies alla meta 1-2 mines eginan mavres. Edo milame gia monades pou paradosiaka edo kai polla hronia einai kales giati akrivos peftoun anothen entoles na einai kales gia na eksypiretountai oi ymeteroi. Kai autes oi monades einai Athina kai Thessaloniki kurios. Oso pio kali einai mia monada toso pio dyskolo einai na mpeis. Pleon o stratos ehei ginei san tis panellinies o kathe ''upopsifios'' dialegei 4-5 monades kai analogos pigainei, einai thema prosforas kai zitisis. Apla edo to rolo ton panellinion ton paizei to vysma. Simera i pliroforisi shetika me monades kai sunthikes metaksy fantaros einai amesi, egkyri kai shetika aksiopisti. Dyskola mia monada menei kryfi i agnosti. Eiha akousei kai go gia polles ''monades fantasmata'', genika omos panta, pote kati sygkekrimeno me onomata kai stoiheia.

Apo kei kai pera to ti theorei kaneis kalo i kako einai upokeimeniko kathara. Gi mena san fantaro kali itan mia monada me 12-15 ypiresies to mina, na pairno tis adeies mou opote thelo, na min troo emplokes, na eho kalo dioikiti, na ho meso oro 1 toulahiston agrafo SK to mina meta ton 4o mina pou tha mai pia palios kai na paro sto telos kai mia 15ara agrafi.

Monades tetoies sto strato ksiras den uparhoun polles. Autes pou anefera ego einai polu kaluteres apo tis sunthikes pou perigrafo pio pano.
 

kd305

New member
[quote author="konstantinos_313"]για στρατονομια κ τσολιαδες????
ακουω πως ειναι λιγο καπως στιν εκπαιδευση αλλα μετα εισαι χαλαρα με αδειεσ κλπ...
τι παιζει αληθεια ξερει κανεις????
ειδικα για τσολιασ ξεπω πως εισαι αθηνα για 6μηνο++
κ πως οι στρατονομοι ειναι γενικα πολυ ανετοι εκτος κ αν πεσουν σε πολλες υπηρεσιες...
η παραμικρη πληροφορια βοηθαει καθε ψαρουλη!!!![/quote]


το έχεις ψάξει το θέμα? τα έχεις τα προσόντα ? για στρατονομία Ι1 1.80 ύψους και δίπλωμα οδήγησης(και λίγο βύσμα) για τσολιάς τουλάχιστον 1.85 ύψος και φυσικά Ι1
 

MoGaN

New member
Το θεμα ειναι πιο ειναι το προφιλ του στρατονομου?
Επειδη οι σχεσεις μου με τις πολιτικες αρχες δεν ειναι οι καλυτερες!
Δεν χαιρουν της εκτιμησεως μου..
Δεν ξερω μηπως οι στρατονομοι ειναι κατι αναλογο? Οι αλλοι φανταροι πως τους αντιμετωπιζουν?
Βεβαια , ξερεις οτι εκει δεν πας για καριερα, οποτε θεωρητικα εισαι και πιο cool, δεν σε νοιαζει αν δεν δωσεις ουτε μια κλιση στη θητεια σου.... υποθέτω!
 
Top