• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

KOSH

New member
ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1999-2000 .(ΨΕΥΔΩΝΙΜΟ ΓΙΑ ΕΔΩ <<ΑΓΟΝ>>)

Ο Αγον έχει μεγάλωσει σε μία παραδοσιακη οικογένια με αρχές ,σχετικά ευπωρη ,ο Πατέρας του απο μικρός είχε αρκετά προβλήματα υγείας(επιλιπτικος....) που έχει απαλλαγή απο στρατιωτική θητεία άν και παππους του είχε κτυπηθει απο του Εγγλέζους και πέθανε , όταν ήταν να παντρευτεί ο πατέρας του το οικογενιακό περιβάλλον του έλεγε να μην παντρευτεί γιατι τα παιδιά του θα έχουνε και αυτά προβλήματα και δεν θα μπορει να τα μεγαλώσει λόγο των προβλημάτων υγείας.
Ο Πατέρας παντρέυτηκε μια κοπέλα απο ορεινό χωρίο της επαρχίας Λεμεσού ,χωρίο με μεγάλη ιστορία απο αγωνιστές που η μητέρα του πάντα μιλούσε με τεράστιο θαυμασμό για τους αγωνιστές που πήγαινα στα βουνά.
Ο Αγων είχε μεγαλώσει λοιπόν μέσα σε ένα περιβάλον υπερηφάνιας και τιμής ,στα 16 του χρόνια είχε ανακαλύψει τυχαία πως η μητέρα του έπασχε εδώ και ένα χρόνο απο καρκίνο .Δεν ήξερε λοιπόν πως θα το αντιμετωπίσει και αντιδρούσε ως ότου άρχισε να διάβαζει βιβλία ψυχολογίαΣ ,..και μέχρι τα 17-18 είχε αρχίσει να βλέπει το θάνατο σαν μιά αλλη ζωή που θα πήγαινε την μητέρα του να ξεκουραστεί και έτσι ήταν ψυχολογικά σχεδόν έτοιμος να ενταχθεί στο στρατό
Η κατάσταση της μητέρα του χειροτερευε τά αλλα 2 άδερφια της οικόγένια ο ένας ήταν εξωτερικό και ο άλλος τελίωνε το στρατό αλλά ήταν σε δικό του κόσμο .(πειθαρχίκό κ.αλλα πολλα.)η μία αδερφή του προσπαθούσε να κρατήσει τις καταστάσεις αλλά δυστηχως ήταν δύσκολο για την ηλικία της .Ο Άγων προσπάθησε να συμμορφοθεί αλλά και να προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα υγείας που αντιμετόπιζε ο ίδιος που έπασχε απο πρωτογενή ψηλη υπέρταση όπου το είχε ανακαλύψει πρίν μπεί στο στρατό, έκρυβε το πρόβλημα του για να μην υπηρετήσει στο στρατό σαν Ι5 αλλά ως κανονικός στρατιώτης έλπιζε πως θα απολυόταν ως κανονικός στρατιώτης και θα άντεχε τουλάχιστο στους 13 μήνες έτσι ώστε να μην δώσει την απαγοήτευση στο ευατο του στην πατρίδα και στην μητέρα του αλλά και στο πατέρα πως ο μικρός του γιος δεν έχει κάνει την θητεία ως κανονικός στρατιώτης και πως η αιτία είναι αυτοί . Ο Αγων κατα την διάρκεια της θητείας του έχει κάνει δεκάδεε επιστολές ,έχει πλησιάσει απο μόνος πολιτικά πρώσοπα για να το βοηθήσουν να βγεί απο το στρατό στους 13 μήνες αλλά δεν έλεγε σε κανένα το πρόβλημα υγείας του και έτσι αρκετοί απο αυτοί όπως και συγγενείς ,στρατιώτες αλλά και άλλοι είχαν κατακεραυνώσει ψυχολογικά τον Αγων πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα της μητέρας του για να απαλλαγή απο το στρατό εν το μεταξύ η υπέρταση του Άγων ήταν σε πολύ ψηλα επίπεδα 18 και 10 η χαμηλή έτοιμος για εγκεφαλικό προσπάθεισε να παίρνει διάφορα παυσίπονα να μπορέσει να συνεχίσει τελικά λίγο πρίν το θάνατο της μητέρας του είχε αισθανθεί τον αναμενόμενο θάνατο της μητερας του και είχε αρχίσει να βγαίνει εκτός και να κάνει τα δικά του να πηγαίνει με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας να βλέπει την μάνα του και να βλέπει την μάνα του στο έδαφο και να λέει πως θέλει να αυτοκτονήσει ή άλλες φορές όπως που έχει αναφέρει να κάθεται και να λέει στην μητέρα του πως <<ρε μάνα είσαι δυνατη και θα τα καταφέρεις και θα πετάξει αυτο το πράγμα και θα σηκωστείς>> είχε σκελετωθεί η μητέρα του και άλλα πολλά όμως κανένας δεν μπορούσε να τον καταλαβει ο διοικητής του δεν ήξερε τι να κάνει μαζί του ,οι συγγενεις,οι φίλοι ακόμα και τα αδέρφια του τον κατηγόρουσαν πως εκμεταλλευόταν το πρόβλημα για να βγαίνει απο το στρατό αλλά αυτός ποτέ δεν ειπε για το πρόβλημα και έτσι όταν είχε πεθάνει ο Αγων είχε κλείσει σχεδόν 12 μήνες θητείας και παρά να ήταν Ι5 και να υποκήψει στο πρόβλημα που θα το γνώριζαν όλοι πλέον αυτός σκεφτόταν το πατέρα του θα αισθανόταν άσχημα προτήμησε να αποσυρθεί απο το στρατό επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους μητέρας έστω και εαν του είχαν μειώσει την θητεία του στους 15 μήνες .
Ο Αγων μέχρι σήμερα κατηγορείτε για αυτη του την πράξη αλλά αυτός νιώθει πως έχει υπηρετήσει 12 μήνες κανονικής θητείας στην πατρίδα του και σήμερα όταν του έχουν πεί να πάει μέσα για έφεδρος ως Ι5 τους έχει αρνηθει για ακόμα μια φορά όχι λόγο του προβλήματος αλλα΄γιατί ήδη έχει δώσει 12 μήνες πραγματικής μάχης με την υγεία του προς την πατρίδα και θα δώσει το υπόλυπο όταν η Κύπρος τον Χρειαστεί στην πρώτη γραμμή και όχι Ι5 και πίσω απο την γραμή.
Παιδιά τι να πω Υπερυφάνια μεγάλη . ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ.
 

kd305

New member
Τι ακριβώς σχόλιο περιμένεις να κάνουμε ? Υπερήφανος που υπηρετήσε με τόσα προβλήματα ? ανταμείφθηκε σε κάτι ? εμένα προσωπικά δεν με αγγίζουν κάτι τέτοια,από τέτοιες καταστάσεις οδηγούνται μερικά παιδιά σε αυτοκτονίες στο στρατό και μετά τους φταίνε οι στρατιωτικοί γιατροί που δεν "μυρίστηκαν" το πρόβλημα.


Ναι και σαν στρατιώτης θα σε καιρό πολέμου επειδή υπηρετήσει κανονικά την θητεία του δεν θα είναι μόνο για αγγαρείες,στις καταδρομικές επιχειρήσεις πρώτος θα είναι... μας δουλεύεις έτσι ? <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->
 
Λιγοτερο νοημα σε μια ιστορια δεν ειχα βγαλει ποτε στην ζωη μου!
Ο φιλος σου ο Αγων απλα αν παθαινε κατι θα εβαζε τον υπευθυνο λοχαγο η οποιονδηποτε στρατιωτικο φυλακη για να ειναι στην πρωτη γραμμη κ οχι Ι5... Πανεξυπνο!!!!Συγχαρητηρια!!!
 

tritonas00

New member
οτι να ναι

υπερηφανος πραγματικος στοκος μονο μπορει να χαρακτηριστει
 
Top