• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2000 Ναύτες και ένα κορίτσι

frapas

New member
Η ταινία αξίζει μόνο και μόνο για τα (πολλά) γυρίσματα στον Κανελλόπουλο. Θα αναγνωρίσετε το κεντρικό κτίριο, το κτίριο κατάταξης, τα μαγειρεία... Εκεί που μένουν οι ναύτες στην ταινία είναι πίσω από τα μαγειρεία. Δεν ξέρω ποια η χρήση του κτιρίου αυτού σήμερα. Επίσης, το κορυφαίο: το Οπλονομείο της ταινίας είναι... στο Οπλονομείο της Προπαίδευσης! Απίστευτο;

Το σημερινό Διοικητήριο έχω την εντύπωση πως ήταν άχτιστο ακόμη όταν γυρίστηκε η ταινία, το 1960. Γυρίσματα έχει και στο Παλάσκα. Η τελευταία σεκάνς είναι εκεί που κάναμε παρέλαση! Το αντιτορπιλικό που χρησιμοποιείται είναι, όπως φαίνεται καθαρά στην ταινία, το (θρυλικό) Βέλος ΙΙ, το οποίο τώρα είναι μουσείο δίπλα στο Αβέρωφ στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο (αν δεν απατώμαι).

Όποιος δε βαριέται, ας αναφέρει και άλλα κτίρια/τοποθεσίες που δείχνει η ταινία ή ας διορθώσει, αν κάνω κάπου λάθος.

Μερικά πράγματα σχετικά με την ταινία από το αντίστοιχο λήμμα της βικιπαίδειας

Πλοκή
Δυο νέοι, μια νεαρή τραγουδίστρια και ένας ναύτης που κάνει τη θητεία του είναι ερωτευμένοι. Λόγω αργοπορημένης επιστροφής του νέου από την έξοδό του επιβάλλεται πολυήμερος περιορισμός. Εκείνη τον αναζητά και μπαίνει κρυφά στο στρατόπεδο μέσα σε ένα κιβώτιο. Τελικά μετά από πολλές κωμικές καταστάσεις βγαίνει από ένα πολεμικό πλοίο.

Παρατηρήσεις
Αρχές Οκτωβρίου του 1960 προβλήθηκε η ταινία και όπως θυμάται ο Γρηγόρης Γρηγορίου είχε συναντηθεί με τον Φιλοποίμενα Φίνο και του εξομολογήθηκε ο κινηματογραφικός παραγωγός πως «…η Βουγιουκλάκη ζήλεψε την Καλογεροπούλου και ήθελε να κάνει κι αυτή μια ταινία στο ναυτικό» Όταν αργότερα προβλήθηκε ‘’Η Αλίκη στο ναυτικό «…οι ομοιότητες με τη δική μου ταινία θα πρέπει να οφείλονταν σε…σατανική σύμπτωση».

Ολόκληρη η ταινία
[youtube:2piz0okg]https://www.youtube.com/watch?v=kHqk0MvQ0FI[/youtube:2piz0okg]
 

Νίκος_Ν

New member
<!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->

Πολύ ωραίο ποστ! Δυστυχώς δεν μπορώ να αναγνωρίσω τίποτα γιατί μπήκα τη χρονιά που κάναμε προπαίδευση στο διακλαδικό της Τρίπολης. Για το Βέλος δεν απατάσαι. Βρίσκεται όντως στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, όπως φαίνεται και στο Google Earth. https://goo.gl/maps/yGk3Ri1knqT2
 
Top