• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

1/3 ΛΟΓΩ ΠΡOBΛHMATOΣ ΣTO ENA AYTI

REFEREE

New member
Καλησπέρα φιλαράκια.

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο με το θέμα μου, αλλά εδώ και 4 ημέρες εχει αλλάξει η ζωή μου, και θα ήθελα να τα ... Βγάλω από μέσα μου.


Μόλις εκλεισα τα 18 πήγα και έκανα τα χαρτιά μου για εθελοντής στον στρατό ξηράς. Ημουν αθλητής και απο τους πολύ καλούς στον στίβο [ 3 θέση στο τριπλούν -μήκος σε πανελήνιους αγώνες ].

Πράγματι παρουσιάστηκα τον Μάιο και ζήτησα να πάω στην Κύπρο.

Ξέχασα να σας πώ οτι ειχα σκοπό να πάω και ΕΠΟΠ μετά την θητεία μου.

Ολα πήγαιναν πολύ καλά, μέχρι που εκανα βολές και πόνεσε το αυτί μου.

Πήγα στον γιατρό του κέντρου και απο εκεί στο 401.

Με έβαλαν σε ένα μηχάνημα που ακούς ήχους, και εσύ μόλις τους ακούς πατάς ένα κουμπί.

Μόλις τελείωσε η διαδικασία, και εγώ είμαι χαλαρός, μου ερχεται μια καταιγίδα που ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να το πιστευσω.

Μου λεει ο γιατρός βγήκες 1/3 αοπλος [μου γρήκε στο ένα αυτί 30 db και στο άλλο 55 db ].

ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ, ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΩ.

Του απαντώ Γιατρέ μου Εγώ πάω Κύπρο την αλλη εβδομάδα [ και 1/2 πηγαίνεις Κύπρο ], εγώ θέλω να υπηρετήσω, πήγα εθελοντής στα 18 μου και εσείς μου λέτε για αοπλος ;

Εκείνος τελείως ψυχρά μου λέει φευγεις 1/3 ο επόμενος.

Του λέω να κάνω θεραπεία, κάτι ...

Ο Γιατρός, ο επόμενος ειπα ...

Παω στην μονάδα μου, και εκεί με πήραν τα κλάματα. Ηρθε ο Λοχαγός μου, και γαμώ τα παλληκάρια [ συγγνώνη για την εκφραση ] και μου ειπε για πολύ ωρα, λόγια παρηγοριάς [ ήξερε ολα τα δικά μου θέματα ].

Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις,τι ειδικότητα θα μου δώσουν και που θα πάω.
Απλά φοβάμαι, οτι στην μονάδα ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΩ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ] .


Τελειώνοντας θα ήθελα και πάλι να σας ζητήσω συγγνώμη που σας κούρασα με το προσωπικό μου θέμα, αλλά δεν 'ηξερα που να τα πώ - να τα βγάλω από μέσα μου, διότι πνίγομαι.

Καλό σας βράδυ ...
 

REFEREE

New member
Eλα όμως που εγώ θέλω να υπηρετήσω με όπλο κανονικά , έστω 1/2 ;

Ξέρει κάποιος Κύριος που να έχει σχέσει με την ιατρική στο forum , τι στο καλό μπορώ να κάνω και τι έχει το αυτί μου , διότι δεν μου έχει πεί κανένας .
Ουτε στο κέντρο , ούτε στο 401.
Απλά ότι μου βρήκε στο ένα αυτί 30 db και στο άλλο 55 db .

υ.γ. 1. Τι ειδικότητες δίνουν στην δικιά μου περίπτωση ;

υ.γ. 2 Στο τάγμα τώρα που θα πάω , τι μπορώ να κάνω για να μην νομίζουν ότι το έκανα επίτηδες και με έβγαλαν 1/3 αοπλο , ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΩ ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ;
 

bk1982

New member
φιλε γιατρος ειμαι. η μειωση της ακουστικης οξυτητας εχει διαφορα αιτια (π.χ. μπορει ο πορος να εχει μαζεψει κερι η το αυτι να εχει παθει βλαβη απο καποια ωτιτιδα που επαθες μικρος και αλλα πολλα). απο το ιντερνετ δε βγαινουν διαγνωσεις, ο ωρλ που σε ειδε ειναι πιο αρμοδιος να σου πει που μπορει να οφειλεται, αν και απ'οτι καταλαβα δεν εδωσε σημασια. βλεπεις, τους στρατιωτικους γιατρους δεν τους νοιαζει τι εχεις αλλα τι Ι βγαινεις μ'αυτο που εχεις. δεν καθονται να θεραπευσουν ενα προβλημα που εχεις απο την πολιτικη σου ζωη. απο την αλλη, επειδη εκανα γιατρος σε κεντρο εκπαιδευσης και ξερω, στο στρατο δεν διαπραγματευεσαι το Ι σου, αυτο προκυπτει αναλογα με την παθηση με βαση εναν κανονισμο που υπαρχει. διοτι αν εσυ πας για βολη και κανεις το αυτι σου χειροτερα, εσυ μπορει να πας να ζητησεις αποζημιωση και ευθυνη θα εχει ο ωρλ που σε εβγαλε ενοπλο. ανα πασα στιγμη παντως εχεισ δικαιωμα επανεξετασης, οποτε το Ι μπορει να αλλαξει, αλλα αν η βλαβη ειναι μονιμη δυσκολο... παντως μη θες να το παιζεις μαχιμος, οσο μπορεις να λουφαρεις στο στρατο τοσο το καλυτερο για σενα, αν θες οπλο πηγαινε σε εναν σκοπευτικο συλλογο, καλυτερα αγγαρεια και θαλαμοφυλικι παρα σκοπετο και περιπολο.
 

theog

New member
Κατ’ αρχήν ηρέμησε! Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου… Το ότι έχεις ένα πρόβλημα υγείας και σε οδηγεί σε Ι3 άοπλο δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν θα ήταν κάτι πιο σοβαρό με την υγεία σου. Καλά θα κάνεις να σκεφτείς ότι θα μπορούσε να ήταν κάτι πολύ χειρότερο και τότε δεν θα είχε και πολύ σημασία το τι Ι θα έβγαινες. Από τα γραφόμενά σου βλέπω ότι δεν έχεις και σε μεγάλη εκτίμηση τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ με ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ [θα με έχουν του κλώτσου και του μπάτσου] και ότι θεωρείς υποτιμητικό να είσαι Ι άοπλο και ότι όσοι είναι Ι άοπλο το κάνουν για να λουφάρουν. ΛΑΘΟΣ! Και εγώ Ι4 είμαι. Τι σημαίνει ότι εγώ διάλεξα να έχω κάποιο πρόβλημα υγείας για να λουφάρω? Εμένα με απασχολεί το πρόβλημα υγείας που θα έχω μια ζωή και εσένα σε απασχολεί το ότι βγήκες Ι3 άοπλο? Να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πιο σοβαρά. Tο να είσαι Ι άοπλο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ. Άσχετα αν κάποιοι γιδομάμηδες στρατιωτικοί θεωρούν τους Ι άχρηστους.
 

lostnik

New member
Φίλε, χαλάρωσε κατ αρχάς. Μην τα παίρνεις τόσο βαριά τα πράγματα.

Το σοβαρό της υπόθεσης είναι η υγεία σου.

Επειδή έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα στο δεξί αυτί, αλλά σε μικρότερο βαθμό και με βγάλανε Ι1, θα σου πω τα εξής:

1) Για το ότι είσαι Ι3, στο κομμάτι της θητείας σου μόνο κέρδος θα έχεις. Αν τυχόν βρεθεί κανάς λακαμάς και σε ειρωνευτεί ότι θέλεις να λουφάρεις, γράφτον στα @@ σου. Το λέει επειδή ζηλεύει και θα ήθελε και αυτός να είναι άοπλος.

2) Μην παίρνεις τοις μετρητοίς τα αποτελέσματα των εξετάσεων και καλό θα είναι να το ψάξεις περισσότερο εκτός στρατού για να δεις αν έχεις πρόβλημα. όταν έκανα εγώ την εξέταση που αναφέρεις και μπήκα στο θάλαμο για να πατάω το κουμπί μόλις ακούσω ήχο, μπερδευόμουνα γιατί ταυτόχρονα άκουγα τη φωνή της Μενεγάκη από την τηλεόραση που έπαιζε έξω από το θάλαμο. <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: --> Οπότε τι ψάχνεις να βρεις...

3) Αν όντως έχεις πρόβλημα, ένα από τα πιο πιθανά αίτια είναι τα ακουστικά του κινητού-mp3-ipod. Προσπάθησε αν τα χρησιμοποιείς να περιορίσεις τη χρήση και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην κοιμάσαι με ακουστικά στα αυτιά.

Αυτά από μένα. Καλή υπόλοιπη θητεία.
 

REFEREE

New member
Παλικάρια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας , και τα καλά σας λόγια .

Πράγματι δεν μου έδωσαν σημασία στο 401 , διότι γινόταν χαμός στα ω.ρ.λ. .

Εκανα βλακείες τόσα χρόνια που έκανα πρωταθλητισμό στον στίβο σαν άλτης στο μήκος και στο τριπλούν , είχα διαρκώς στα αυτιά μου τα ακουστικά του m.p.3 μέρα - νύκτα .

υ.γ. Συγγνώμη για το εάν πέρασα λάθος μύνημα , για τα παιδια με σοβαρά θέματα υγείας . Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομύριο να μου είχε περάσει τέτοια σκέψη από το μυαλό μου .
Απλά ήθελα να πάω ΕΠΟΠ , για να βοηθήσω τους γονείς μου , που σπουδάζουν 2 παιδιά στην Θεσσαλονίκη - εμένα φαντάρο - και μια μικρούλα αδελφή στο δημοτικό .

Καλό βράδυ φίλοι μου .......................
 

theog

New member
Δεν είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που θα σου πω αλλά έχω ακούσει ότι έχει γίνει. Το Ι με το οποίο απολύεσαι μπορεί να αλλάξει.Έτσι είχε κάνει ένας γνωστός μου. Ήταν Ι3 άοπλο μίλησε με κάποιους γνωστούς του και τελικά απολύθηκε με Ι1. Εκτός αν μου έλεγε παπαριές. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν οι ειδικοί. Σε παρόμοια εξέταση που μου είχε γίνει (στη δουλειά) έκλεψα! Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τις κινήσεις του γιατρού. Αν συγκεντρωθείς και εστιάσεις σε ένα σημείο, το μάτι αντιλαμβάνεται πιο εύκολα τις αλλαγές στο περιβάλλον (τις κινήσεις) οπότε όταν αντιλαμβανόμουν κάποια κίνηση πατούσα το κουμπί!!!! Σε πληροφορώ ότι είμαι ψιλοκουφάλογο και οι εξετάσεις βγήκαν άριστες!!!!
 

bk1982

New member
[quote author="theog"]Δεν είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που θα σου πω αλλά έχω ακούσει ότι έχει γίνει. Το Ι με το οποίο απολύεσαι μπορεί να αλλάξει.Έτσι είχε κάνει ένας γνωστός μου. Ήταν Ι3 άοπλο μίλησε με κάποιους γνωστούς του και τελικά απολύθηκε με Ι1. Εκτός αν μου έλεγε παπαριές. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν οι ειδικοί. Σε παρόμοια εξέταση που μου είχε γίνει (στη δουλειά) έκλεψα! Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τις κινήσεις του γιατρού. Αν συγκεντρωθείς και εστιάσεις σε ένα σημείο, το μάτι αντιλαμβάνεται πιο εύκολα τις αλλαγές στο περιβάλλον (τις κινήσεις) οπότε όταν αντιλαμβανόμουν κάποια κίνηση πατούσα το κουμπί!!!! Σε πληροφορώ ότι είμαι ψιλοκουφάλογο και οι εξετάσεις βγήκαν άριστες!!!![/quote]
πρωτον, ειπαμε οτι το Ι μπορει να αλλαξει (και προς τα πανω και προς τα κατω) αν ο στρατιωτης ζητησει επανεξεταση, ανεξαρτητα τι Ι θα βγει τισ μερες μετα την καταταξη
δευτερον, αυτος που σου κανει το ακοογραμμα(ετσι λεγεται η εξεταση) καταλαβαινει αν πατας κουμπια στην τυχη, εκτος κι αν ειναι εντελως βλακας. πιστεψε με, εχω κανει εκατονταδες τετοια στο κεντρο που ημουν. δηλαδη δινεις στον ανθρωπο συμβουλες για το πως θα κλεψει για να βγει Ι1; ο ωρλ που εχει 20 χρονια εμπειρια λες να ειναι τοσο βλακας;
 

George84

New member
Μην ανυσηχείς για την αντιμετώπιση που θα έχεις στη μονάδα. Υπάρχουν πολλοί που όντως δεν έχουν πρόβλημα και βγαίνουν άοπλοι, και δεν τους λέει και κανένας τίποτα. Το θετικό είναι ότι θα γλιτωσεις ασκήσεις, ένοπλες υπηρεσίες κλπ. Όσο για ΕΛΔΥΚ, ίσως να 'ναι για καλό που σε κόψανε. Υπάρχουν αρκετές "μάυρες" μονάδες στην Κύπρο. Κι από οικονομικής άποψης, μπορεί να παίρνεις κάποια λεφτά από ΕΛΔΥΚ, αλλά τα έξοδα που θα έχεις θα είναι πολύ περισσότερα.

Το πρόβλημα στο αυτί σου όμως πρέπει να το δεις σοβαρά. Το ότι πόνεσες στη βολή εγώ το βρίσκω ανυσηχητικό. Υπάρχουν κάποια παθολογικά προβλήματα στο αυτί, που σε περίπτωση απότομου έντονου θορύβου (όπως η βολή ή οποιοδήποτε "μπαμ" θα τύχει να ακούσεις στην πολιτική σου ζωή), μπορεί να προκαλέσουν μόνιμο πρόβλημα κώφωσης. Αν λοιπόν έχεις κάποιο ανάλογο πρόβλημα, σαφώς και θα πρέπει να βγεις άοπλος για να αποφύγεις τις βολές. Φίλος μου πήρε Ι5 απαλλαγή για τέτοιο λόγο.

Με την πρώτη ευκαιρία, κάνε μια επίσκεψη σε εξωτερικό ΩΡΛ (πολιτικό γιατρό) να σε εξετάσει, ώστε αν όντως έχεις πρόβλημα, να γνωρίζεις ακριβώς περι τίνος πρόκειται, και αν είναι δυνατόν να θερεπευτει. Μακάρι να 'ναι μια απλή ωτίτιδα. Όπως και να 'χει όμως, ψάξτο.

Καλή θητεία.
 

REFEREE

New member
Αυτό το forum Κύριοι , είναι μια όαση σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στην θητεία τους ή θέλουν κάποιες πληροφορίες για την θητεία . .

Να σας έχει πάντα ο Θεός καλά , και να σας δίνει δύναμη να βοηθάτε οσους σας ζητούν την βοηθειά σας .

Σήμερα το μεσημέρι θα έρθουν στην μονάδα μας τα φ.π. με τις ειδικότητες μας.

Θα σας ενημερώσω για το άτομό μου .

Καλή σας ημέρα .........................
 

theog

New member
[quote author="bk1982"][quote author="theog"]Δεν είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που θα σου πω αλλά έχω ακούσει ότι έχει γίνει. Το Ι με το οποίο απολύεσαι μπορεί να αλλάξει.Έτσι είχε κάνει ένας γνωστός μου. Ήταν Ι3 άοπλο μίλησε με κάποιους γνωστούς του και τελικά απολύθηκε με Ι1. Εκτός αν μου έλεγε παπαριές. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ή να το διαψεύσουν οι ειδικοί. Σε παρόμοια εξέταση που μου είχε γίνει (στη δουλειά) έκλεψα! Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τις κινήσεις του γιατρού. Αν συγκεντρωθείς και εστιάσεις σε ένα σημείο, το μάτι αντιλαμβάνεται πιο εύκολα τις αλλαγές στο περιβάλλον (τις κινήσεις) οπότε όταν αντιλαμβανόμουν κάποια κίνηση πατούσα το κουμπί!!!! Σε πληροφορώ ότι είμαι ψιλοκουφάλογο και οι εξετάσεις βγήκαν άριστες!!!![/quote]
πρωτον, ειπαμε οτι το Ι μπορει να αλλαξει (και προς τα πανω και προς τα κατω) αν ο στρατιωτης ζητησει επανεξεταση, ανεξαρτητα τι Ι θα βγει τισ μερες μετα την καταταξη
δευτερον, αυτος που σου κανει το ακοογραμμα(ετσι λεγεται η εξεταση) καταλαβαινει αν πατας κουμπια στην τυχη, εκτος κι αν ειναι εντελως βλακας. πιστεψε με, εχω κανει εκατονταδες τετοια στο κεντρο που ημουν. δηλαδη δινεις στον ανθρωπο συμβουλες για το πως θα κλεψει για να βγει Ι1; ο ωρλ που εχει 20 χρονια εμπειρια λες να ειναι τοσο βλακας;[/quote]

πρώτον δεν σε ρώτησα
δεύτερον θίχτηκες?
 

REFEREE

New member
Φιλαράκια μου έβαλαν την ειδικότητα '' ειδικών καταστάσεων '' , τι είναι αυτό , ξέρει κανείς ;
 

bk1982

New member
μηπως ειναι "γενικων καθηκοντων"; αυτη την ειδικοτητα παιρνουν οι αοπλοι που δεν πηραν καμια συγκεκριμενη ειδικοτητα, αγγαρειομαχος με λιγα λογια. ειναι οτι και ο "τυφεκιοφορος", με τη διαφορα οτι ο τελευταιος ειναι ενοπλος
 

REFEREE

New member
[quote author="bk1982"]μηπως ειναι "γενικων καθηκοντων"; αυτη την ειδικοτητα παιρνουν οι αοπλοι που δεν πηραν καμια συγκεκριμενη ειδικοτητα, αγγαρειομαχος με λιγα λογια. ειναι οτι και ο "τυφεκιοφορος", με τη διαφορα οτι ο τελευταιος ειναι ενοπλος[/quote]

Tυφεκιοφόρος ειδικών καταστάσεων μου ειπαν .
 

bk1982

New member
κατσε, ειχες πει οτι βγηκες αοπλος. αφου εισαι τυφεκιοφορος τοτε εισαι ενοπλος. γενικα, ξερω οτι κανονικα μονο τα νευρολογικα και ψυχιατρικα Ι3 ειναι αοπλα, τα υπολοιπα (αρα κι εσυ για ΩΡΛ) ειναι ενοπλα. οποτε μαλλον θα εισαι ενοπλος, σκοπετα περιπολα κανονικα, απλα θα αποφευγεις βολες κτλ λογω του προβληματος σου
 

REFEREE

New member
ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΣΤΟ 401 .

Σημερα που ανακοινώνανε που θα πάει ο κάθε φαντάρος μου ειπαν Λήμνο και οτι ειμαι τυφεκιοφόρος .

Δηλαδή γίνεται να έχω όπλο και να μην κάνω βολές ;

Λές να υπάρχει και τυφεκιοφόρος Ι/3 , και να κατάλαβα σωστά ;
 

bk1982

New member
αν και στο κεντρο που ημουν ασχολιομουν ολη την ωρα με τα Ι, δε θυμαμαι Ι3 τυφεκιοφορο, ισως υπαρχει. απο οτι καταλαβαινω παντως εισαι ενοπλος, απλα δε θα ριχνεις βολες. οι υπολοιπες ενοπλες δραστηριοτητες και υπηρεσιες κανονικα
 
Top