• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

12 μήνες ενός "οπλίτη γιατρού" στον Ε.Σ.-Σκέψεις κ' επίλογος

ygeionomikarios

New member
Γεια χαρά σε όλους, παλιούς, νέους, απολυμένους και στρατεύσιμους! Κάθετι που έχει αρχή έχει και τέλος. Πριν λίγες ώρες πήρα το απολυτήριο μου το οποίο παρεπιπτόντως είναι πράσινο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα με καλέσουν ως επίστρατο. Προφανώς εκείνες τις μέρες θα είμαι "άρρωστος". 12 μήνες ήταν υπεραρκετοί. Δε θα τους χαρίσω ούτε μια μέρα επιπλέον.
Κατά γενική ομολογία έκανα μια "χαλαρή" θητεία ως γιατρός στο Στρατό Ξηράς (όπως συνεχώς μου έλεγαν οι υπόλοιποι συνάδελφοι φαντάροι στις μονάδες που υπηρέτησα). Δεν το αρνούμαι. Παρ'όλα αυτά όπως και οι υπόλοιποι έτσι κι εγώ έχασα 12 μήνες από τη ζωή μου. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου γνώρισα αρκετά άτομα, άλλοι ήταν αξιόλογοι και άλλοι όχι. Όσον αφορά τους στρατιωτικούς ομολογώ ότι υπήρξαν άτομα που με κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους. Δε θα ξεχάσω τον διμοιρίτη μου στο ΚΕΥΓ ο οποίος ήταν μακράν το καλύτερο στέλεχος που γνώρισα στη θητεία μου. Επίσης κατά ένα περίεργο τρόπο οι Διοικητές και Υποδιοικητές των δύο μονάδων που υπηρέτησα (549ΤΕ και Πρ.Φρουρά) ήταν πραγματικά καταπληκτικοί άνθρωποι και το κυριότερο αντιμετώπιζαν τους στρατιώτες με σεβασμό. Δυστυχώς όμως δεν είχαν όλα τα στελέχη αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένα σημαντικό ποσοστό ήταν στρατόκαυλοι (με την κακή έννοια), υπερόπτες και αγενείς. Συνεπώς το να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους καραβανάδες είναι εξ'ορισμού λανθασμένο. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στο στρατό υπάρχουν "καλοί" και "κακοί".
Κάτι που με ενόχλησε στη θητεία μου ήταν ο ρόλος που μου έδωσε ο στρατός. Το 99% των φαντάρων που έρχονταν να εξεταστούν στο ιατρείο δεν είχε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Να το πω αλλιώς: είχαν προβλήματα που αν ήταν πολίτες δεν πρόκειται να πήγαιναν να τους δει γιατρός. Φυσικά υπήρχε και ένα ποσοστό που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα αλλά απλά ήθελαν να λουφάρουν. Εγώ από την άλλη είχα το καθήκον να τους εξετάσω και να γνωματεύσω ποιοι από αυτούς είναι ικανοί να κάνουν υπηρεσία. Άχαρος ρόλος αφού χρειάστηκε να το παίξω αρκετές φορές κακός και να στείλω στη σκοπιά άτομα που ναι μεν δεν είχαν τίποτα αλλά από την άλλη έπρεπε να κάνουν μια υπηρεσία (την οποία εγώ δεν ήμουν υποχρεωμένος να κάνω). Επίσης είδα παιδιά να κλαίνε με λυγμούς μπροστά μου και να με παρακαλάνε να τους απαλλάξω από κάποια υπηρεσία ή ακόμα και να αλλάξω το Ι τους. Ομολογουμένως άσχημη εμπειρία.
Ο τρόπος που εγώ αντιμετώπισα το στρατό ήταν θετικός. Έκανα πάντα θετικές σκέψεις και έβλεπα "το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο". Στο τέλος βέβαια της θητείας που είχα βαρεθεί, άρχισα να αντιμετωπίζω το στρατό με αρνητισμό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μέρες να περνάνε αργά. Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αρνητική διάθεση (ωχ πάλι σκοπιά, γαμώτο μου κόψανε την άδεια, πάλι εφημερία σαββατιάτικα) είναι αυτοί που κάνουν άσχημη θητεία, ανεξάρτητα αν έχουν βυσματικές ειδικότητες ή είναι απλοί σκοπάνθρωποι.
Τώρα όσον αφορά το forum είναι προφανές ότι αποτελεί ένα πολύτιμο χώρο έκφρασης και κυρίως ενημέρωσης για τους στρατευμένους και αυτούς που πρόκειται να υπηρετήσουν. Θεωρώ μάλιστα ότι πρόκειται για το πιο αντικειμενικό forum για τη θητεία στο διαδίκτυο. Πάντως θέλω να δώσω μια συμβουλή σε όσους υπηρετούν και γράφουν εδώ. Μην ξανοίγεστε πολύ και κυρίως μην δίνετε στοιχεία που προδίδουν την ταυτότητά σας. Οι καραβανάδες (ιδιαίτερα οι νεότεροι σε ηλικία) διαβάζουν μανιωδώς αυτού του είδους τα forum για ευνόητους λόγους. Τελευταία έχουν κάνει επιδρομή και στο facebook, μπαίνουν σε διάφορα group που φτιάχνουν φαντάροι και ψάχνουν για videakia και photos. Αν έχετε απολυθεί δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα αλλά αν υπηρετείτε θα σας τιμωρήσουν.
Το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι πολλές φορές υποδύονται τους φαντάρους. Γενικότερα αυτό που παρατήρησα στο συγκεκριμένο forum τον τελευταίο καιρό είναι ότι γράφουν αρκετοί μονιμάδες (ειδικά στα topics του Π.Ν.). Επίσης ομολογώ ότι έχω κουραστεί από τις αντιπαραθέσεις (για πολλές από τις οποίες ευθύνομαι και εγώ) και από διάφορα άτομα που αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια χωρίς να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό. Αυτοί είναι και οι μόνοι που προσπαθούν (αν και δεν μπορούν) να μειώσουν το κύρος του forum. Για τους λόγους αυτούς αλλά και για άλλους αποφάσισα να αποχωρήσω και να μην γράψω πάλι εδώ. Αυτή είναι ίσως και η τελευταία μου δημοσίευση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να διαβάζω αυτά που γράφετε. Απλά θα είμαι πλέον ένας αόρατος παρατηρητής. Γνωρίζω ότι αρκετοί αναζητούν τη βοήθεια μου σε ιατρικά θέματα. Μπορούν να συνεχίσουν να μου στέλνουν pm. Είναι σίγουρο ότι θα τους απαντήσω. Επίσης όσοι θέλουν να μάθουν πληροφορίες για την Πρ.Φρουρά μπορούν επίσης να μου στείλουν προσωπικό μήνυμα.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διαχειριστές για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν (ιδιαίτερα τον admin που κάνει μετρημένες αλλά πάντα εύστοχες παρατηρήσεις) και επίσης να τους ευχαριστήσω που με ανέχτηκαν για ένα περίπου χρόνο. Όσο για τα παιδιά που γράφουν ή έχουν γράψει κατά καιρούς εύχομαι ό,τι καλύτερο. "Ο στρατός είναι η τελευταία αναβολή από τη ζωή" και με αυτή τη φράση θα κλείσω. Να είστε καλά όλοι!
Φιλικά,
ygeionomikarios
 

konc

Member
Είναι ένα πολύ καλό topic! Θα σε πείραζε να συμμετάσχουμε και άλλοι, αλλάζοντας απλά τον τίτλο? Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι θα έχουν την επιθυμία να καταθέσουν τις σκέψεις τους, έναν απολογισμό μετά από έναν χρόνο θητεία.

Θα πάρω την πρωτοβουλία να δημοσιεύσω και τις δικές μου και αν κάτι τέτοιο σε ενοχλεί, αισθάνεσαι ότι παρεμβαίνω στο topic σου και το αλλάζω, κάνω edit και βγάζω τα δικά μου αφήνοντάς το όπως το σχεδίασες εξ' αρχής.

(το δικό μου ήρθε άσπρο, αλλά και πράσινο να ήταν ούτε για καφέ δεν ξαναπάταγα... <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> )

Πλανήτης ΕΣ

Τι (δεν) με έμαθε ο Θεός... και με έμαθε ο στρατός
 

lawfighter

New member
Δεν ξερω,μου φαινονται λιγο ανωριμα αυτα.Δηλαδη αν δεις ενα post σε λιγο καιρο στο οποιο θα θελεις να απαντησεις ,δεν θα απαντησεις μονο και μονο γιατι εχεις δεσμευθει οτι πλεον απλα θα διαβαζεις και το πολυ-πολυ να απαντας σε πμ???

Πες "απολυθηκα και πλεον θα εχω περιορισμενη παρουσια",αλλά αυτα τα δακρυβρεχτα ειναι λιγο παραξενα στα ματια μου.

Καλοπροαιρετα παντα.
 
Επί προσωπικού: Αν και σε πολλά διαφωνήσαμε, πράγμα θετικότατο για το forum βέβαια μιας και ακούγονται πιο πολλές απόψεις έτσι, ο ρόλος σου ήταν σημαντικός εδώ. Καλός πολίτης και εύχομαι κάθε επιτυχία στη δουλειά και προσωπική σου ζωή.

Γενικά: ο ντόκ έχει απόλυτο δίκιο παιδιά, προσοχή στους ρουφιάνους. Θα βρείτε το μπελά σας.

Άσχετα: Και μιας και έμαθα οτι μόνιμος απο την τελευταία μου μονάδα (για την οποία έγραψα φυσικά τα μύρια όσα) παρακολουθεί το φόρουμ και προσπαθεί απο τις ημερομηνίες να βρεί ποιός είναι ποιός, μπορεί κάλιστα να μου στείλει ένα pm να του πώ ποιός είμαι εγώ να μην παιδεύεται και κουράζει το λιγοστό μυαλό του.
 
Top