• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2013 E' EΣΣΟ

AirForce

New member
Ηρθε και η σειρα μας για να υπηρετησουμε για την Πατριδα...

(οπως μπορειτε να δειτε την φωτο παρακατω.)

Παρουσιαζομαι Τριπολη ενω ειχα παρει αναβολη που παρουσιαζομουν παλι Τριπολη.

Παει κανενας απο εσας , απο την γυρω περιοχη? Απο μακρυα? Να γνωριστουμε να μην παμε ετσι .. :Π

-------------------

Να αναφερω οτι μεσο δεν υπαρχει.
Θα γουσταρα να παω για οδηγος. Πως μπορω να επιλεγω? Θελει μεσο? τπτ τετοιο?


Επισης για να παω κοντα στην πολη μου θεσσαλονικη η λαρισα... τι επιστασια πρεπει να διαλεξω?
 

c0mrade

New member
Ξέρει κανείς τι θα χρειαστούμε μαζί μας στην κατάταξη; Βρήκα ένα ποστ, αλλά στο ίντερνετ δε βρίσκω μπλουζάκια παραλλαγής στα χρώματα της αεροπορίας.. Τα μονόχρομα κάνουν;
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει ότι δίνουν αθλητικά παπούτσια και σχετικά με την προσωπική υγιεινή, μπορούμε να κάνουμε όποτε έχουμε ελεύθερο χρόνο ντους ή είναι στάνταρ η συχνοτητα;
 

AirForce

New member
και εγω σε καταστημα με στρατιωτικα ηδη που πηγα δν ηξεραν να μου πουν .. χαχα

λογικα μαυρο και γκρι. αμα δεν τους κανει ας μας δωσουν αυτοι.. απο μεσα.. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

kd305

New member
http://i.imgur.com/52X6p.jpg αυτά τα φανελάκια πρέπει να αγοράσετε,όσο για τον από πάνω ναι τώρα θα σου δώσουνε...περίμενε.. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

c0mrade

New member
ναι εγώ δε βρήκα πουθενά τέτοια παραλλαγής. οπότε μου είπαν να πάρω γκρι η μπλε σκουρα μονόχρωμα..
 

kd305

New member
Είσαι σίγουρος ? εγώ από μοναστηράκι ψωνίζω τέτοιες μπλούζες.
 

c0mrade

New member
Δε μένω αθήνα... οπότε κοιτάω διαδικτυακά να τις προμηθευτώ..
Επίσης ξέρεις αν οι φαντάροι μπορούν να υπηρετήσουν στην 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης ; Μπορώ να εκπαιδευτω εκεί ή είναι μόνο για μόνιμους;
Γνωρίζεις αν ακόμα ισχύουν τα παρακάτω;

Τι υλικά χορηγεί ο ελληνικός στρατός;

Α: Κάθε νεοσύλλεκτος λαμβάνει τα παρακάτω είδη:

3 χιτώνια
3 παντελόνια παραλλαγής
6 ζευγάρια χακί κάλτσες
2 μποξεράκια
3 λευκά αμάνικα φανελάκια
2 μεγάλες πετσέτες μπάνιου
2 μεσαίες πετσέτες
2 μικρές πετσέτες
1 χειμωνιάτικο στρατιωτικό μπουφάν
2 τζόκεϊ
1 μπερές
2 ζευγάρια αρβύλες
1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
1 σορτσάκι με 1 λεπτή μπλούζα μακρομάνικη σε χρώμα μπλε
1 μακρομάνικη πιτζάμα (1 χακί σκελέα και 2 χακί μακρομάνικες μπλούζες)
1 ζευγάρι καλοκαιρινές παντόφλες
1 λουκάνικο που έχει 3 σωληνάρια βερνίκι,2 βούρτσες και 0,1 ή 2 ζευγάρια ωτοασπίδες
1 πλαστικό παγούρι
1 κρεμάστρα
1 μακρομάνικη χειμωνιάτικη ζεστή μπλούζα
2 χακί κοντομάνικες μπλούζες ή φανέλες παραλλαγής
 

kd305

New member
[quote author="c0mrade"]Δε μένω αθήνα... οπότε κοιτάω διαδικτυακά να τις προμηθευτώ..
Επίσης ξέρεις αν οι φαντάροι μπορούν να υπηρετήσουν στην 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης ; Μπορώ να εκπαιδευτω εκεί ή είναι μόνο για μόνιμους;[/quote]
Η 31 ΜΕΕΔ είναι για μόνιμα στελέχη.

[quote author="c0mrade"]Γνωρίζεις αν ακόμα ισχύουν τα παρακάτω;

Τι υλικά χορηγεί ο ελληνικός στρατός;

Α: Κάθε νεοσύλλεκτος λαμβάνει τα παρακάτω είδη:

3 χιτώνια
3 παντελόνια παραλλαγής
6 ζευγάρια χακί κάλτσες
2 μποξεράκια
3 λευκά αμάνικα φανελάκια
2 μεγάλες πετσέτες μπάνιου
2 μεσαίες πετσέτες
2 μικρές πετσέτες
1 χειμωνιάτικο στρατιωτικό μπουφάν
2 τζόκεϊ
1 μπερές
2 ζευγάρια αρβύλες
1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
1 σορτσάκι με 1 λεπτή μπλούζα μακρομάνικη σε χρώμα μπλε
1 μακρομάνικη πιτζάμα (1 χακί σκελέα και 2 χακί μακρομάνικες μπλούζες)
1 ζευγάρι καλοκαιρινές παντόφλες
1 λουκάνικο που έχει 3 σωληνάρια βερνίκι,2 βούρτσες και 0,1 ή 2 ζευγάρια ωτοασπίδες
1 πλαστικό παγούρι
1 κρεμάστρα
1 μακρομάνικη χειμωνιάτικη ζεστή μπλούζα
2 χακί κοντομάνικες μπλούζες ή φανέλες παραλλαγής[/quote]


- 3 παραλλαγές (παντελόνι/χιτώνιο),2 για παραλλαγή και 1 για στολή εξόδου
- 2 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
- 3 πετσέτες
- 1 ζευγάρια άρβυλα
- 2 ζευγάρια κάλτσες
- 1 σώβρακα
- 1 τζάκετ
- 2 χακί φούτερ
- 1 τζόκεϊ
- 1 μπερέ
- 1 μπλε σορτσάκι με μπλε φούτερ
- 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
- 1 επενδύσεις (μπλούζα/βράκα)
- Σαπουνοθήκη και σαπούνι
- 1 λουκέτο (για το όπλο)
- Οπλόσημο και σημαία
- Βερνίκι
2 ζευγάρια ωτοασπίδες
- 1 ζευγάρι αθλητικά παπούτσια
- αθλητικη φορμα
Παντοφλες
 
D

dls1989

Guest
παντως σαφης του τι θα παρει ενας νεοσυλεκτος
 

v-span

New member
ti allo tha xriastoume stin tripoli p den mas dinetai mesa???kai ean gnwrizei kapoios ean yparxei periptwsh na parw to iphone mazi m??
 
D

dls1989

Guest
το iphone αστο καλυτερα μην τρεχεις και δεν φτανεις
 

antpanas

New member
Παίδες, καλημέρα! Ήμουν στην Τρίπολη με την Γ ΕΣΣΟ 2013 και πριν μπω είχα και εγώ τις ίδιες (ή μάλλον περισσότερες!) απορίες με εσάς. Λοιπόν, μερικά χρήσιμα για να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

1 . Κατάταξη - Πρώτη ημέρα στην Τρίπολη

Μπείτε όσο το δυνατόν αργότερα, δηλ. κατά τις 13:00. Όσοι μπουν το πρωί θα τους χώσουν σε μαγειρία, καθαριότητες, κουβάλημα κρεβατιών κτλ. Μέγα σφάλμα!

Επίσης, όσοι έχετε ακτινογραφία θώρακα μαζί σας θα χωριστείτε σε ομάδες και θα ξεκινήσετε τη διαδικασία (γιατροί κτλ). Όσοι δεν έχετε, θα συγκροτήσετε ξεχωριστό γκρουπ και θα πάτε αυθημερόν στο νοσοκομείο της Τρίπολης για να βγάλετε.

Σχετικά με τις εξετάσεις των γιατρών, την πρώτη ημέρα θα περάσετε σχεδόν από όλους - όσοι δεν προλάβουν θα πανε και την δεύτερη. Θα σταθώ μόνο στο θέμα της...πεο-εξέτασης: μην τρελένεστε και μην ακούτε τι σας λένε οι παλαιότεροι (σκυψίματα και τέτοια!). Είναι πολύ διακριτικοί οι γιατροί, ουσιαστικά θα βρεθείτε γύρω στα 50 -60 άτομα σε μία αίθουσα με μοκέτα όπου θα είστε μόνο με τα εσώρουχα και θα δουν αν έχετε ανατομικά προβλήματα (πχ. σπονδυλική στήλη) καθώς και προβλήματα με το βάρος - οι υπέρβαροι θα ζυγιστούν επί τόπου.

Όταν έρθει η ώρα της "εξέτασης", ανοίγουν ένα παραβάν όπου περνάτε όλοι (ΜΕ τα εσώρουχα) σε ψιλοτροχάδειν ρυθμό και όταν φτάσετε πίσω από το παραβάν που είναι ο γιατρός του τα κατεβάζετε να τα μετρήσει! Η διαδικασία πρέπει να κρατάει 2sec το πολύ και αναρωτιέμαι τι προλαβαίνουν και βλέπουν οι γιατροι...

Η πρώτη ημέρα θα τελειώσει κατά τις 2 το πρωί, συνεπώς θα είστε πτώματα καθώς το εγερτήριο είναι στις 6 ! Παντως την πρώτη ημέρα θα την θυμάστε.


2 . Τι να έχετε μαζί σας - Έλεγχος κατά την είσοδο

Γενικά καλό είναι να πάρετε, κατ' ελάχιστον, εσώρουχα, κάλτσες, πετέτες και μπλουζάκια (γκρι μονόχρωμα για Αεροπορία), καθώς θα σας δώσουν σχεδόν όλα τα υπόλοιπα - παραλλαγή, στολή εξόδου, μπουφάν, σκούφος full face κτλ. Κάτι άλλο που δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι χρειάζεστε είναι 1-2 extra ζευγάρια κορδόνια για τα άρβυλα. Σε ένα παιδί του κόπηκε το ένα κορδόνι τη δεύτερη μέρα και δεν του έδιναν άλλο από τον εφοδιασμό επειδή "δεν προβλέπεται"! Αποτέλεσμα ήταν να τρώει το κράξιμο της ζωής του από τους εκπαιδευτές (επειδή σε θέλουν στην "πένα") και παραλίγο να του μείνει η αρβύλα στο χέρι μέχρι το επισκεπτήριο που του έφεραν άλλα οι δικοί του!

Ο έλεγχος πραγματικά είναι ενδελεχής καθώς σε μερικούς τους αναποδογύριζαν τον σάκο όταν μπήκα εγώ. Δεν πρέπει να έχετε σαμπουάν και αφρόλουτρα σε αδιαφανή συσκευασία γιατί θα σας τα κρατήσουν. Συνεπώς, θα πρέπει να πάρετε το Johnsons - όχι πια δάκρυα (λες και είμαστε μωρά!) για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό θα πουλάνε και στο ΚΨΜ αργότερα όπως θα δείτε. Η λογική της παρακράτησης είναι ότι εάν κρίψετε κάτι μέσα στο σαμπουάν και είναι σε αδιαφανή συσκευασία είναι αδύνατο να εντοπιστεί από τα σκυλιά που θα έρθουν (ΝΑΙ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ!) να κάνουν ντου στους θαλάμους μετά το πρώτο επισκεπτήριο ή και απροειδοποίητα. Το αντίθετο ισχύει για τα μωρομάντηλα: τα κρατάνε επειδή "μπερεδεύονται" τα σκυλιά από την μυρωδιά και νομίζουν ότι είναι κάτι επιλήψιμο. Παντως ειδικά για τα μωρομάντηλα μπορεί να πέσετε σε συζητήσιμο μόνιμο κατά τον έλεγχο και να σας τα αφήσει.

Φάρμακα επιτρέπονται ΜΟΝΟ αν είναι συνταγογραφημένα: Άρα, βρείτε έναν γιατρό να σας γράψει για κάποιο λόγο Depon , ασπιρίνες, Immodium (σωτήριο φάρμακο, πιστέψτε με!) γιατί αλλιώς θα τα κλαίτε! Όταν είχα μπει εγώ, ο μπροστινός μου είχε φέρει μισό φαρμακείο μαζί του και του τα πήραν όλα! Γενικά, ό,τι σας πάρουν θα σας το επιστρέψουν δύο ημέρες πριν ορκιστείτε.

Με το κινητό με κάμερα (iPhone κτλ) έχουν θέμα και το κυνηγάνε όσο δεν πάει, άσε που οι πρώτες "καμπάνες" κατά την αναφορά θα πέσουν για "κατοχή κινητού με κάμερα"! Καλό λοιπόν είναι να πάρετε καμιά μπακατέλα για να μπείτε και στην πορεία θα βρείτε τρόπους να ξαναποκτήσετε το αγαπημένο σας κινητό...

Επίσης, όσον αφορά τις καμπάνες, να ξέρετε πως ό,τι ποινή φάτε κατά την εκπαίδευση είναι άγραφη και δεν μετράει. Θα σας "απειλήσουν" με στέρηση εξόδου για τους πολύ άτακτους, αλλά και πάλι δεν παίζει, γιατί όλοι ξέρουν ότι αν στους 300 βγουν οι 290 στην έξοδο και 10 κάτσουν πίσω, μετά αυτούς τους 10 απλά δεν θα μπορεί να τους μαζέψει κανείς από τα νεύρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κατάχρηση, γιατί αν φάτε πολλές καμπάνες και γενικά έχετε προβληματική συμπεριφορά μπορεί να ενημερώσουν ανεπίσημα τον Διοικητή της μονάδας που θα πάτε μετά την Τρίπολη (true story, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου!) και να σας έχουν σταμπαρισμένους!


3 . Συμβουλές για να περάσετε καλα

Γενικά, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ! Φανταστείτε ότι συμμετέχετε σε μία θεατρική παράσταση όπου εσείς πρέπει να βαράτε προσοχές, να εκτελείτε παραγγέλματα κτλ και κάποιος άλλος (ο εκπαιδευτής) πρέπει να φωνάζει χωρίς λόγο για να σας "στρατιωτικοποιήσει". Όσο το δυνατον πιο απαρατήρητοι περάσετε, τόσο καλύτερα θα φύγει ο μήνας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχουν οι "μάγκες" που πιστεύουν ότι "δεν μασάνε" και κάνουν ό,τι μλκ τους κατέβει. Το κακό είναι ότι στον στρατό ισχύει η συλλογική ευθύνη: αν στον θάλαμο κάνει ένας την μακακία, τότε την πληρώνουν ΟΛΟΙ! Πιστέψτε με, μπορεί στην αρχή να φαίνεται αστείο, αλλά όταν βαρεθείς να ακούς "θέσεις για κάμψεις"...τότε θα με θυμηθείτε.

Προσπαθήστε να εντοπίσετε στους θαλάμους ποιοι είναι αυτοί που έχουν την τάση να ξεφεύγουν, μιλήστε τους και προσπαθήστε να τους συνετίσετε...Γενικά, να βοηθάτε τους θαλαμάρχες σας (είναι απλοί Σμηνίτες σαν και εσάς και δεν έχουν καμία όρεξη να το παίζουν θηριοδαμαστές ή δάσκαλοι σε νηπιαγωγείο) κατά την καταμέτρηση και στην εκτέλεση των υπηρεσιών. Αν π.χ. ο διπλανός λείπει κάπου και το κρεβάτι του είναι ξέστρωτο, δεν θα πάθετε τίποτα να του το φτιάξετε εσείς για να γλιτώσετε κράξιμο, τρεξίματα κτλ από τους εκπαιδευτές. (ΥΓ: Δεν ήμουν θαλαμάρχης, αλλά τους συμπονώ πλήρως!)

Οι εκπαιδευτές σε γενικές γραμμές είναι πολύ εντάξει άτομα - μιλάμε ουσιαστικά για παιδιά 21 -22 χρονών, που και αυτοί, όπως και εσείς, θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού και να μην είναι αναγκασμένοι να γκαρίζουν όλοι μέρα. Φυσικά, υπάρχουν και κάποιες προβληματικές περιπτώσεις (θα τις καταλάβετε αμέσως!), αλλά να έχετε πάντα στο νου σας το εξής: ΟΛΟΙ πρέπει να παίξετε το ρόλο σας, αυτοί να φωνάζουν και εσείς να εκτελείτε. Προσωπικά είμαι 26 χρονών και έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου να μπει στη λογική του "με κρατάει τέντα ένα 20χρονο", αλλά αν το σκεφτείτε έτσι όπως σας το λέω δεν θα έχετε πρόβλημα.

Οι συνθήκες στους θαλάμους είναι ΟΚ, έχει πάντα χαβαλέ, θα κάνετε τις πλάκες σας, αλλά καλό είναι το βράδυ να σεβαστείτε ο ένας τον ύπνο του άλλου. Βέβαια, αυτό είναι δύσκολο καθώς στην αρχή όλοι είναι την λογική "δεν κοιμόμαστε πριν τις 4πμ!" αλλά αυτό θα αλλάξει σιγά σιγα. Το κόλπο είναι απλό: Οι 18χρονοι που έχουν και την περισσότερη όρεξη για φασαρία το βράδυ θα λιώσουν σε υπηρεσίες στα μαγειρία κατά την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα, σε βαθμό που όταν θα μπαίνετε στον θάλαμο το βράδυ θα θέλετε να κοιμηθείτε με τα ρούχα! Κάπως έτσι εξομαλύνεται, θέλοντας και μη, το θέμα του ύπνου.

Τέλος, για το ερώτημα "Και μετά την Τρίπολη, τί;" καλό είναι να ψαχτείτε από νωρίς γιατί οι ειδικότητες και οι θέσεις κλειδώνουν από την πρώτη, το πολύ δεύτερη εβδομάδα. Οι περισσότεροι γίνονται "ΔΙΜΕ - Διοικητική Μέριμνα" ή "ΔΙΟΚ - Διοικητικών Καθηκόντων" που είναι θέσεις "γραφείου". Στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας θα σας επισκεφθεί κλιμάκιο από το ΓΕΑ (δύο αξιωματικοί) και θα περάσετε από μίνι συνέντευξη όπου και θα καταθέσετε πτυχία, θα δηλώσετε που προτιμάτε να πάτε μετά κτλ έτσι ώστε να μπορέσει και το ΓΕΑ να σας τοποθετήσει ανάλογα. Επίσης, θα σας επισκεφθεί και η Αερονομία, όπου και θα επιλέξει τους μελλοντικούς "Αστυνομικούς" της ΠΑ! Γενικά, προσπαθούν να σας πάνε εκεί που θέλετε, αλλά -ως γνωστόν- στον στρατό ποτέ δεν ξέρεις.

Κλείνοντας να ξέρετε ότι θα είναι ένας μήνας δύσκολος, με πολύ τρέξιμο αλλά και πολύ χαβαλέ και πλάκα μεταξύ σας. Να είστε χαλαροί και να σκέφτεστε ότι εμείς μαζί με το Ναυτικό ό,τι στρατό κάνουμε, τον κάνουμε στην Τρίπολη. Για παρηγοριά, να κοιτάτε προς την Μοίρα του Πεζικού όπου εκεί τα παιδιά τα λιώνουν στην κυριολεξία!

Αν και περισσότερο σκόρπιες σκέψεις παρά συμβουλές παρέθεσα τώρα που το σκέφτομαι, ελπίζω να σας βοήθησα και ό,τι απορία έχετε θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω περαιτέρω!

Καλη θητεία σε όλους σας!
 
Top