• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2014 Α ΕΣΣΟ ΚΕΤΘ (ΑΥΛΩΝΑ)

Λοιπον παιδιά σήμερα βλέπω οτι βγήκε η ανακοίνωση για στρατό ξηράς και ειμαι

Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την 2014 Α΄ ΕΣΣΟ (Ιανουάριος) δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 170/2013 την 20/01/2014 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) (ΑΥΛΩΝΑ).

Έχετε επιλεγεί Υγειονομικό.

Υπάρχει ένα αξιόλογο άρθρο του χρήστη George84 ( http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=2&t=5476 ) που μάλλον δεν μας καλύπτει . Γενικά τι να περιμένω απο υγειονομικό ; θα μάθω τίποτα που θα με ωφελήσει στη ζωή μου ( καλά τις πρώτες βοήθειες , αλλες ιατρικες γνώσεις κ.τλ) ή θα ειναι σαν το πεζικο ;

εγώ πάω σαν πρότακτος , και ήθελα πεύκο και μετά ελδυκ ( καθαρά για το χρήμα ) .Τώρα με στέλνουν αυλώνα ... τι λέτε , αξίζει; το σκέφτομαι αν ειναι να με ωφελήσει , αλλιώς μαλλον δεν θα παρουσιαστώ( σαν πρότακτος δεν υπάρχουν συνέπειες ) .

Υ.Γ πρωτα στο περιοδεύων και μετα στην αιτηση για προτακτος συμπληρωσα οτι ηθελα Ειδ.δυν.Μας γράφουν κανονικά <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> μήπως υπάρχει λόγος που με στέλνουν αυλώνα - υγιειονονικό ; π.χ τα πτυχία ξενων γλωσσων που δήλωσα ( αρα ειναι καλό ) ή που ειμαι μονο αποφοιτος λυκειου ( αρα σαν ανεπιθύμητος )
 

kd305

New member
Αυτά είναι στην τύχη,χωρίς πτυχίο σχετικό με το υγειονομικό κατά 90 % θα φας μετάταξη για πεζικό ή τεθωρακισμένα εκτός και αν έχεις βύσμα,εννοείται πως αξίζει το υγειονομικό αν σου κάτσει μετάθεση για ΥΓ.

Γενικά στο στρατό δεν θα μάθεις τίποτα,εκτός από το να είσαι σκοπός <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Το να μην παρουσιαστείς για αυτό τον λόγο είναι χαζομάρα θα πας πίσω την ζωή σου 2 μήνες χωρίς λόγο,όπως σου εξήγησα πριν δεν θα μάθεις τίποτα που θα σε ωφελήσει και αυτό που είπες για τα χρήματα στην Κύπρο πλέον δεν ισχύει,αυτά τα λεφτά θα σου φεύγουν στις εξόδους και τα αεροπορικά εισιτήρια πλέον δεν είναι τσάμπα.
 
Εχεις δικιο για τα χρηματα της ελδυκ , με θετικο προσημο δε φευγει κανεις , τουλαχιστον αυτα τα 200 κατι που δινουν ειναι μια μορφη αυτονομιας.Δε θελω καθε μηνα να βασιζομαι στους γονεις.Χωρις τσιγαρα και χωρις βολτες στην ελλαδα νομιζω μια χαρα τα βγαζεις περα.

Δεν εχω βυσμα ουτε πτυχιο αει , εχω περασει ομως καπου και δικαιουμαι αναβολη.Απλως ηθελα να τελειωνω με το στρατο αλλα ειμαι ατυχος.Αν περασω απο αυλωνα και με τραβηξει η επιτροπή για ειδικες δυναμεις πιστευεις θα προλαβω την αντιστοιχη επιτροπη ελδυκ στο πευκο ;

Και συγνωμη κιολας που δινω τοση εμφαση στο χρημα αλλα δε μου καθεται καλα να διαβαζω το ετος 2013 οτι υπαρχουν ποντικοκουραδα στις κουβερτες και μαξιλαροθηκες με ημερομηνια 1950 (να φανταστω θα ναι η αμερικανικη μετεμφυλιακή βοήθεια ; ) και να τρωνε οι φανταροι αναγκαστικα απο εξω .Τα 8 ευρω τι ειναι; εμπαιγμός ; Σε χώρα 11 εκατομμ. πληθ. με κοντα τριαντα τοις εκατο ανεργια νομιζω ειναι καιρος για μηδενικη ανοχη στα κακως κειμενα.Υποτίθεται ειμαστε συγχρονη ευρωπαικη χωρα , έτσι ; <!-- s:oops: -->:oops:<!-- s:oops: -->
 

kd305

New member
Όταν έρθει η επιτροπή για ειδικές δυνάμεις θα δηλώσεις ενδιαφέρον για να πάρεις μετάθεση στην 35 ΜΚ,αλλά δεν αξίζει πραγματικά,η εκπαίδευση διαρκεί το πολύ 2 μήνες και οι υπόλοιποι 7 είναι αγγαρεία και υπηρεσίες.

Τώρα για τις κουβέρτες κτλπ δεν ξέρω από που προέρχονται αλλά είναι παλιές και ισχύει ότι δεν είναι καθαρές,για τα λεφτά δεν μπορώ να σου απαντησώ εγώ,κανένας δεν σε αναγκάζει να υπηρετήσεις μπορείς άνετα μετά από 2 χρόνια αναβολών για ψυχολογικούς λόγους να πάρεις Ι/5 .
 

Mikeasdf

New member
Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα ποστ σου δίνω μερικές πληροφορίες απο προσωπική πείρα. 2013 ΣΤ' ΕΣΣΟ (Νοέμβριο) Υγειονομικό Αυλώνα.Είμαι χωρίς πτυχίο και βίσμα και με κράτησαν ΥΓ και στην ΕΛΔΥΚ που δήλωσα. (παίζει να στάθηκα τρομερά κωλόφαρδος)

Όσον αφορά το κέντρο τώρα, θα κάνεις ζωάρα εκτός απο μερικές μέρες εκπαίδευσης για την ορκομοσία όπου θα σας σπάει τις μπάλες κάποιος στρατόκαυλος λοχίας κ.ο.κ με μεταβολές, παραγγέλματα κλπ τα οποία ναι μεν είναι απαραίτητα αλλά κάποιοι ΕΠΟΠ εκεί μέσα το παρακάνουν.
Μη ψαρώσεις στην πρώτη (και μάλλον τελευταία) επιθεώρηση του θαλάμου.Όσο τέντα και να τον έχετε δε θα μείνει ικανοποιημένος αυτός που θα κάνει την επιθεώρηση και θα σας κράξει για να είστε τσιτα συνέχεια.Το ίδιο και στο βήμα μόνο που εκεί θα το κάνει για περισσότερες μέρες.Στις αναφορές μην περιμένεις να είναι συνεπείς, σ'εμας αργούσαν 30 λεπτά στο νερό. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
Το στρατόπεδο είναι τεράστιο και χάνεσαι.Κοίτα να μη φορτωθείς σαν το γαϊδούρι γιατί θα σου φύγει η πλάτη απο το κουβάλημα.Λεωφορεία και τέτοιες ανέσεις μη περιμένεις, μόνο για να σας πάνε στην κατάταξη απο την πύλη.Μετά με τα πόδια!
Το φαγητό ήταν αρκετά καλό μπορώ να πω αν και θα σου κακοφανεί η έλλειψη αλατιού και ποικιλίας μόλις περάσει η πρώτη εβδομάδα.Επίσης, θα σιχαθείς να βλέπεις Στεργίου.
Απο νερό είχε σχεδόν πάντα καυτό και τα καλοριφερ άναβαν 5 - 7 το πρωί, 3 - 5 το απόγευμα και 7 - 10 : 30 το βράδυ.
Τα περισσότερα στελέχη ήταν ομιλητικά και ευγενέστατα.Μια συμβουλή πάντως, ποτέ μη τριγυρνάς άπραγος γιατί θα σε χώσουν κάπου.Αν θέλεις να αράξεις κάτσε στο θάλαμο ή φίδιασε κάπου κρυφά <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: -->

Αυτά μου έρχονται τώρα, ό,τι απορία έχεις γράψε και μόλις δω θα σου απαντήσω!

Καλή θητεία να έχουμε!

Θάλαμος 7 , δεύτερη επιλαρχία τρίτη ίλη <----- :Π

Α και να μη ξεχάσω, έχει τρομερή υγρασία εκεί κάτω ειδικά το βράδυ γι'αυτό ντύσου καλά και τα ρούχα σου μη τα αφήνεις δίπλα στο παράθυρο το βράδυ γιατί δε θα φοριούνται μετά.
 

kd305

New member
Και εγώ δεν το διατύπωσα σωστά,όποιος είναι φοιτητής σχετικής σχολής με την υγεία έχει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στο σώμα,οι άσχετοι τύχη ή βύσμα!
 
Ωραίος Mike , μακάρι να πάνε ολα καλά και σε μένα τα πράγματα.Θα προσπαθησω να ρωτησω τα πιο ουσιωδη που μου ερχονται στο μυαλο :
Καποια ερωτηματα σχετιζονται μεταξυ τους

1 ) Ξέρω οτι αρχικα στο κεντρο ειναι καποιες μερες εκπαιδευση , 1 μηνας , καπου εκει , και μετα ειδικοτητα και ακολουθει μεταθεση.Εγω επισημα θα ανηκω στο υγειονομικο , αλλα πιθανως σαν ασχετος θα με διωξουν με μεταταξη.Αυτο ποτε ακριβώς γινεται ;
2 ) Οι επιτροπες για ειδικες δυναμεις , για ελδυκ ποτε περασανε σε σενα; ήξερες οτι σε ειχαν κρατησει στο υγειονομικο οταν δηλωσες ενδιαφερον για κυπρο ή όχι ; δηλαδη τι γινεται αν δηλωσεις ενδιαφερον ενω εισαι υγειονομικο και μετα σε μεταταξουν σε τεθωρακισμένα ; ακυρώνεσαι απο ελδυκ ;
3 ) Μήπως μπόρεσες να μάθεις το συνολικό ενδιαφέρον για ελδύκ ; κατα προσέγγιση φυσικα.Και αυτοι που τελικα ''κλειδωσαν'' / πετυχαν , ποσοι ειναι σε σχεση με το συνολο των ενδιαφερομενων ;
4) απο ηλικίες οι περισσοτεροι ηταν 24 ++ , ε ; οχι πως με ενοχλει , αλλα παιζει το ρολο του.
5) με τα κρεβάτια τι λέει εκει στο ΥΓ απο αποψη καθαριοτητας ; να βαζω σεντονι απο πανω ή να πάρω sleeping bag μήπως;

Επίσης , κάτι αλλο.Λογικά θα πάω με κτελ , ειμαι απο β.ελλ. Για καρτα επιβίβασης που απευθυνομαστε; εχει διαφορά το φρουραρχείο με το στρατολογικο ;

Αυτα προς το παρον , καλοταξιδος να εισαι και καλη θητεια !!!
 

Mikeasdf

New member
1) Και 'γω άσχετος είμαι με ΥΓ αλλά με κράτησαν, ίσως να γίνει το ίδιο και σε σένα.Αν δε γίνει θα σου αλλάξουν σώμα στη μετάθεση.Δηλαδή μόλις γυρίσεις απο άδεια ορκομωσίας θα έχει ενα χαρτί στο διοικητήριο της κάθε ίλης που θα λέει ονοματεπώνυμο και δίπλα σε ποιά μονάδα σε έστειλαν, τι ειδικότητα και τι σώμα.Εμένα έλεγε ΕΛΔΥΚ / ΝΟΣΟΚ.ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ / ΚΛ.ΕΛΔΥΚ (το κλιμάκιο για ελδυκ που έχουν Αυλώνα).

2) Οι επιτροπές πέρασαν όλες τη δεύτερη εβδομάδα εκτός απο ΕΛΔΥΚ που πέρασε την τρίτη εβδομάδα για να πάρουν άτομα και να συμπληρώσουμε υπεύθυνες δηλώσεις.Εγώ είχα δηλώσει απο την πρώτη μέρα της κατάταξης στα PC ΕΛΔΥΚ και στους νομούς που σου λένε να διαλέξεις (τρελή μούφα) είχα βάλει Κύπρο-Θεσσαλονίκη.Μετά απο 2 εβδομάδες σε μια αναφορά φώναξαν το όνομά μου και είπαν οτι έχω ένδειξη για Κύπρο.Δεν ήξερα αν θα με κρατήσουν ΥΓ και ούτε με ενδιέφερε κιόλας αλλά αφού έκατσε.. <!-- s;) -->;)<!-- s;) --> Επίσης, αν σε αλλάξουν σώμα και είσαι ΕΛΔΥΚ μένεις ΕΛΔΥΚ, δεν ακυρώνεται τίποτα.Απλά πας στο "αρμόδιο" στρατόπεδο/μονάδα.

3) Όταν ήρθε η επιτροπή για ΕΛΔΥΚ είχε πάρει γύρω στα 10 άτομα απο την ίλη μου και στο διοικητήριο που μας μαζέψανε ήμασταν κοντά στα 200 άτομα.Απο τους 200 όταν ρώτησαν ποιοί θέλουν να πάνε Κύπρο βγήκαμε μπροστά 8 άτομα.Οι υπόλοιποι δεν ήθελαν αλλά πήραν αυτούς που δεν είχαν δικαιολογητικά με το ζόρι. (δηλαδή 8μηνο, 6μηνο, 3μηνο, αρραβωνιασμένοι, χωρισμένοι γονεις κλπ)

4) Μέσος όρος ηλικίας ήταν 25+ και εγώ είμαι 19..φαντάσου.Στον θάλαμο είχα 2 άτομα 30+ και ο αμέσως μεγαλύτερος απο εμένα ήταν 24.Σε άλλους θαλάμους είχαν και 40αρηδες που τους φέρανε απο εξωτερικό.Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί δεν είχαμε και πολλά κοινά θέματα συζήτησης..ήταν και γιατροί και 'γω τελείως άσχετος με αυτά τα θέματα οπότε καμιά φορά ήθελα να κόψω φλέβα.Γενικά πάντως πολύ καλά παιδιά όλοι, καθαροί και χαβαλέδες <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

5) Επειδή ακούς ΥΓ μη νομίζεις οτι θα είναι καθαρά.Η δικιά μου κουβέρτα είχε ποντικοκούραδα επάνω και όταν την τίναξα έβγαλε καπνούς..Με ενα sleeping bag κοιμόμουν αλλά στην πρώτη άδεια έφερα σεντόνι για να μπορώ να κινούμαι λίγο πάνω στο κρεβάτι γιατί κοιμόμουν σαν σκουπόξυλο μέσα στο sleeping bag να μην ακουμπάω την κουβέρτα.

Για κατάσταση επιβίβασης θα απευθυνθείς στο φρουραρχείο της περιοχής σου.Απο Θεσσαλονίκη που είμαι εγώ πάντως με το τρένο των 23:00 πληρώνω 13 ευρω και κάνει 5 ώρες και 20 λεπτά ενώ το intercity 31 ευρω και κάνει 4μιση ώρες..

Επειδή είδα θέλεις να πας 35 μκ (καταδρομείς στην Κύπρο) πρέπει να το κάνεις με τον εξής τρόπο.Όταν έρθουν απο την επιτροπή των ΕΔ και σας μιλήσουν για τη σημαντικότητα του πράσινου μπερε <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap --> θα πουν "όσοι θέλουν να πάνε ειδικές δυνάμεις απο δεξιά" π.χ για να περάσεις κάποια αθλήματα.Ήταν 20 κάμψεις, 3 ή 5 έλξεις και τρέξιμο τα 1800 μέτρα (χωρίς κάποιο χρόνο.Πάνω - κάτω όλοι περνούσαν)
Αυτά θα τα κάνεις εφόσον έχεις δηλώσει ΕΛΔΥΚ παντού.Στον υπολογιστή που σου παίρνουν τα στοιχεία 2 φαντάρια θα σε ρωτήσουν που θέλεις να πας (ή θα σου πουν αν θες ΥΕΑ ή ΕΛΔΥΚ) και στο χαρτί που θα συμπληρώσεις μέσα στο διοικητήριο της ύλης σου πριν σας πάνε στους θαλάμους θα συμπληρώσεις ενα ερωτηματολόγιο.Εκεί θα λέει επέλεξε 3 νομούς που θες να πας.Εκεί βάλε Κύπρο και σε παρένθεση 35 Μ.Κ για να είσαι πιο σίγουρος.Λογικά θα σε πάρουν με ένδειξη ΚΔ (καταδρομέας) στο χαρτί μεταθέσεων.
Έτσι πήραν ενα παλικάρι που δεν ήθελε ΕΛΔΥΚ.Ήθελε να πάει ΜΑΚ και έκανε τα αθλήματα αλλά είχε και ένδειξη για Κύπρο χωρίς να το ξέρει.Αυτοί είδαν οτι έκανε τα αθλήματα γιατί ήθελε καταδρομείς και τον τσίμπησαν για 35 Μ.Κ

Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες.Αν θέλεις και κάτι άλλο απάντησε και θα το δω.

Καλά να περάσεις στον ξακουστό Αυλώνα (στάση Άγιος Θωμάς με το τρένο και οχι Αυλώνα που είναι η επόμενη, για να μη μπερδευτείς <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> ) και μη μασήσεις απο τους ΕΠΟΠ και τους λοχίες, αυτοί στη μονάδα είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά.Κάνε αυτά που σου λένε χωρίς αντιρρήσεις και εξυπνάδες για να περάσεις λούφα γιατί αν σε μάθουν, είτε είσαι καλός είτε καμπανόφατσα, θα πήξεις στην αγγαρία.


Κάτι που ξέχασα και είναι σημαντικό.Όταν θα πατε στον ιματισμό για τα ρούχα μην αφήσεις τους 328 - 329 να στο παίζουν "έμπειροι με το μάτι" και παλιοί.Ό,τι θέλεις θα το λες.Μην αγχώνεσαι που θα έχει ουρά, ας καθυστερήσεις.Αν σου είναι στενό κάτι ή μεγάλο θα το λες.Να προσέχεις και τι σε ρωτάνε εκεί για το αν έχει παγούρι π.χ μέσα στο λουκάνικο γιατί το χρεώνεσαι.
Επίσης, το μπερε να μην το πάρεις μεγάλο νούμερο και σου είναι σαν τηγάνι (δηλαδή να καλύπτει όλο σου το αυτί όταν το φοράς).Συνήθως τα νούμερα είναι 56 - 57 . Εμένα μου έδωσαν 58 και παρόλο που το έπλυνα είναι τεράστιο, έχει ξεφτύσει κιόλας γύρω-γύρω και δε μου το άλλαζαν τη δεύτερη φορά που σε φωνάζουν για να αλλάξεις πράγματα.Τα άρβυλα πάρτα στο νούμερό σου.Εγώ τα πήρα 1 νούμερο μεγαλύτερα επειδή άκουσα τις μαλακίες των παλιών και με χτύπησαν άσχημα στη φτέρνα όταν κάναμε βήμα γιατί το πόδι είχε κενό και πήγαινε πέρα δώθε.Πάτους πάρε σιλικόνης και φόρα διπλή κάλτσα.Μια κοντή και του στρατού φοράω εγώ και είμαι κομπλε.Αυτά θυμάμαι τώρα! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Θησαυρός είσαι mike .
Θέλω να σε ρωτήσω και αλλα

1 ) κινητό με κάμερα στο επέτρεψαν ή να πάρω ενα απο τώρα χωρίς cam ; Δε θα εχω ευκαιρια για κανενα επισκεπτηριο παντως , ο,τι πηρα με αυτο θα μεινω.
2 ) επειδη οπως εγραψα επισκεπτηρια γιοκ , αμα χρειαστει να πλυνω φανελακια , μποξερακια , καλτσες , μπορω μεσα στο κεντρο ή μήπως εχει διπλα μαγαζια με πλυντηρια / στεγνωτήρια ;
3 ) αυτο που ειπες για τα ρουχα και τα αρβυλα , ο καθένας τα δοκιμάζει πάνω του; ειναι με small / medium / large τα νούμερα ; δεν μας μετράνε με μεζούρα ή κάτι σχετικο ;
 

Mikeasdf

New member
[quote author="ProtactosInterested"]Θησαυρός είσαι mike .
Θέλω να σε ρωτήσω και αλλα

1 ) κινητό με κάμερα στο επέτρεψαν ή να πάρω ενα απο τώρα χωρίς cam ; Δε θα εχω ευκαιρια για κανενα επισκεπτηριο παντως , ο,τι πηρα με αυτο θα μεινω.
2 ) επειδη οπως εγραψα επισκεπτηρια γιοκ , αμα χρειαστει να πλυνω φανελακια , μποξερακια , καλτσες , μπορω μεσα στο κεντρο ή μήπως εχει διπλα μαγαζια με πλυντηρια / στεγνωτήρια ;
3 ) αυτο που ειπες για τα ρουχα και τα αρβυλα , ο καθένας τα δοκιμάζει πάνω του; ειναι με small / medium / large τα νούμερα ; δεν μας μετράνε με μεζούρα ή κάτι σχετικο ;[/quote]

3 ) Τα νούμερα είναι λίγο περίεργα στο στρατό.Έξω ψωνίζω σχεδόν πάντα XL και καμιά φορά L αλλά εκεί μου τα δώσανε large και μου κάνανε τα περισσότερα.Μεζούρα δεν έχουν, θα είστε πολλά άτομα και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

1 ) Κινητό πάρε όποιο θέλεις αλλά έχε και μια σαβούρα μαζί σου για να μιλάς χωρίς να ρισκαρεις να το δουν το καλό.Γενικά ό,τι δε θες να στο βρουν (π.χ depon ) θα το έχεις πάνω σου γιατί δεν κάνουν σωματικό έλεγχο.Φαγητό αν έχεις μαζί σου πιθανόν θα σε αφήσουν να το περάσεις.Και τον νυχοκόπτη έχε τον πάνω σου.

2 ) Πάρε όσα περισσότερα εσώρουχα μπορείς μαζί σου αν είσαι άτομο που τα φοράει για 1 ημέρα και τα βγάζει στα άπλυτα.Αυτό είναι καθαρά δικό σου θέμα.Μπορείς να πάρεις tide νομίζω.Τα κάνεις μια μπουγάδα και τα κρεμάς στον θάλαμο.Στον διπλανό θάλαμο είχαν τεντώσει ενα σκοινί απο 2 κρεβάτια και τα άπλωναν εκεί.Μόνο που τρώγανε κράξιμο στην επιθεώρηση <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 
Mikeasdf ,σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και καλοτάξιδος! ( μαλλον πετας αυτη τη στιγμή)

Σε 16 μέρες η παρουσιαση <!-- s:| -->:|<!-- s:| -->
 

Mikeasdf

New member
Το δικό μου γκρουπ πετάει 8 του μήνα τελικά και πήρα 5 μέρες άδεια <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->

Ευχαριστώ πάντως! Καλή θητεία
 
Top