• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

8μηνη διαδικασία

dimitris80

New member
Παιδες καλημέρα,

τα φωτα σας παρακαλώ, έκοψα αναβολή τον Ιούλιο και μπαίνω Νοέμβρη <!-- sPDT_Armataz_01_01 -->PDT_Armataz_01_01<!-- sPDT_Armataz_01_01 -->. Ο μπαμπας ειναι 72 και απ' οτι ξέρω μπορώ να κάνω 8μηνο. Όταν έκοψα αναβολή το είπα και μου απάντησαν οτι είναι ακόμα νωρίς γι' αυτα. Εγω επεμενα και τελικά κάπου γραψανε μια σημείωση. Φυσικα εγω δεν πήρα τίποτα ως αποδείκτικο της όλης διαδικασίας.
Στο δια ταύτα λοιπόν: Πως πιστοποιεί κανεις οτι ο daddy του είναι 72? Σε ποιόν και πότε?
ευχαριστώ!
 

GStergio7

New member
Φιλαράκι και εγώ Δ' ΕΣΣΟ μπαίνω κ ειμαι 8μηνίτης!Εμενα μου είπαν οτι την ημέρα που θα παω στο ΚΕΝ πρέπει να χω μαζί μου πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αλλο ένα ίδιο θα προσκομίσει η μάνα μου στο στρατολογικό γραφείο την ίδια ημέρα που θα καταταγω!Λογικά, εσυ εκτος απο οικογενειακής κατάστασης πάρε και λυξιαρχεικη πράξη γέννησης του πατέρα σου να σαι καλυμμένος!
 

onki

New member
Καλησπέρα παίδες!

Μπορεί κάποιος από παλαιότερη ΕΣΣΟ να πει να ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε? Εγώ είμαι Πολύτεκνος και δικαιούμαι 8μηνη...
Πριν μπούμε δε κάνουμε τίποτα? Θα έχουμε κάτι μαζί? Θα πρέπει οι δικοί μας να κάνουν κάτι αφότου μπούμε? Κι επίσης πότε περίπου γίνονται όλα αυτά? Μόλις μπούμε, ή πχ κανα μήνα μετά?
 

alexous

New member
Και εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω.Μπαίνω στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου και έχω πατέρα μεγαλύτερο από 70 ετών.Ο αδερφός μου έκανε τη θητεία πριν μερικά χρόνια και είμαστε από διαφορετική μητέρα.
 

teolazarou

New member
συμφωνω απολυτα με GStergio7.τα χαρτια πρεπει να υποβκηθουν και στα δυο.μην περιμενετε ειδικα για το στρατολογικο γραφειο να σας στα ζητησουν.ρωτηστε επιμονα για αυτα.ααααα και μολις γινουν ολα κ ποιστοποιηθει οτι ειστε 8μηνοι μην το σκεφτητε καθολου.κατ εξερεση μεταθεση ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.απλα ζωαρα και καλα στελεχη.ρωτηστε κ καντε τα κονε σας.μην την πατησετε με τενξ.7 μεσα μια εξω τους παει.
 

grigoris1989

New member
Γεια σας παιδια, καλη θητεια σε όλους.
Εγω παρουσιαστηκα με την γ εσσο 2010 και τα χαρτια για την μειωμενη θητεια τα κανεις στο στρατολογικο γραφειο της περιοχης που μενεις και οχι στο ΚΕΝ.
Πηγαινετε στο στρατολογικο γραφειο αφου ορκιστητε, δηλ. οταν παρετε την αδεια ορκωμοσιας.

Στο κεντρο μπορει να σου ζητήσουν τα ιδια χαρτια, οχι ομως για την μειωμενη θητει αλλα για το αν δικαιουσαι κατ' εξαιρεση μεταθεση. Για αυτο καλο ειναι να εχετε μαζι σας τα χαρτια για τον λογο αυτο.
Παντως η αποφαση για την μειωμενη θητεια βγαινει απο το στρατολογικο γραφειο του τοπου διαμονης και ενημερωνεται η μοναδα στην οποια παιρνεις μεταθεση.
 

dimitris80

New member
οκ, ευχαριστώ πολύ, guys.
Αντε με το καλό να μπούμε! Αισιοδοξία και υπομονή!
Προσπαθώ να το δω σαν μια μεγάλη εκδρομή!
Ελπίζω να μην έρθουν όλα αναποδα....
 

power12

New member
λοιπον οταν πηγα κ εκοψα την αναβολη λογω σπουδων συμπληρωσα στο εντυπο εκει που λεει 8 μηνο..
ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ μολισ εγινε 72. κ εχει αλλα 3 παιδια απο αλλη γυναικα αλλα μεγαλυτερα σε ηλικια.. ενα αγορι 2 κοριτσια..

θελω να ρωτησω αν θα εχω καποια προνομια οσο αναφορα την μεταθεση μου στη πολη μου ... ευχαριστω
 

onki

New member
[quote author="grigoris1989"]Παντως η αποφαση για την μειωμενη θητεια βγαινει απο το στρατολογικο γραφειο του τοπου διαμονης και ενημερωνεται η μοναδα στην οποια παιρνεις μεταθεση.[/quote]

Στο τόπο διαμονής μας, ή εκεί που είμαστε εγγεγραμμένοι??
Επίσης κάτι άλλο.. Πριν κάνουμε τα χαρτιά μας αυτά, μέσα στη μονάδα θα δηλώσουμε κάπου οτι είμαστε 8μηνο ή 9μηνο? Γιατί κάτι είχα ακούσει οτι οι 8μηνίτες παίρνουν λιγότερα ρούχα/φανέλες/άρβυλα κλπ από τους 9μηνίτες.. Ισχύει αυτό, και αν ναι, μπορούμε να μη το δηλώσουμε πχ τη πρώτη μέρα για να τα πάρουμε όλα?? Θα έχει κάποια επίπτωση αυτό??
 

daemon

New member
Εγώ αυτό που έκανα ήταν πήγα στο δήμο και πήρα ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση και το πήγα στο ρουφ (στο στρατολογικό γραφείο του δήμου στου οποίου το μητρώο αρρένων είμαι γραμμένος) 3 4 μέρες αφού παρουσιάστηκα στο ΚΕΤΘ και μετά πάλι 3 4 μέρες αφού παρουσιάστηκα στη μονάδα. Τη 2η φορά με ενημέρωσαν ότι το 8μηνο μου έχει εγκριθεί από τις 22 Μαΐου πάνω κάτω (2 3 μέρες αφού πήγα τα χαρτιά την πρώτη φορά) και 5 Αυγούστου μου ήρθε η μετάθεση στη μονάδα για ΚΕΤΘ.
 
Top