• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αδειες

xritso

New member
Καλησπερα!
Ηθελα να ρωτησω τι παιζει με τις αδεις στο ΠΝ. Ποσες μερες ειναι στο 12μηνο και ποσες αν υπηρετησω σε νησι (9μηνο).
Επισης κατι ακουσα οτι ειναι ψιλοστανταρ (στο 12μηνο) οτι τον τελευταιο μηνα δεν πατας ποτε λογω αδειας απολυσεως. ισχυει αυτο?
Γενικα τι ειναι η αδεια απολυσεως? ειναι θεσμοθετημενη απο το νομο η αγραφη στη ζουλα?
Γινεται να μην παρεις καθολου αδεια απολυσεως?
Ευχαριστω
 

Νίκος_Ν

New member
Καλησπέρα!

Στο 12μηνο η επίσημη άδεια είναι 18 ημέρες. Βέβαια αν κάνεις ταξίδι με καράβι, μετά συνήθως δίνουν άδειες. Επίσης κάποιες μονάδες έχουν ΣΚ off που δεν προσμετρώνται στην άδεια. Η άδεια απολύσεως παίζει χοντρικά από 15 μέχρι 30 ημέρες στο ΠΝ. Αυτές είναι "άγραφες". Δεν υπάρχει κανόνας. Τις παίρνεις ανάλογα με τις ανάγκες της μονάδας, το βύσμα, το αν ήσουν συνεργάσιμος και σε πάει ο διοικητής σου, κτλ... Για να μην πάρεις καθόλου άδεια απολύσεως, μάλλον θα πρέπει ΚΑΙ εσύ ΚΑΙ ο διοικητής σου να είστε πολύ μ....ες! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Δεν το έχω ακούσει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο! <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Αλλά για θητεία ξηράς σε Αθήνα ή σε καράβι, ας γράψει κάποιος που τα ξέρει από πρώτο χέρι.

Στα νησιά 9μήνου παίζει 20-10 μέχρι και τον τελευταίο μήνα της θητείας. Χωρίς άδεια απολύσεως δλδ. Δεν σε "συμφέρει" να κανονίσεις το 10ήμερο άδειας στο τελευταίο 10ήμερο της θητείας σου, γιατί -ούτως ή άλλως- πρέπει να επιστρέψεις στο νησί για να πάρεις το χαρτί της απόλυσης.
 

Hazard

New member
Όπως είπε και ο Νίκος στο 12μηνο είναι 18 μέρες η επίσημη άδεια απολύσεως!
Στο πλοίο που υπηρέτησα εγώ (απολύθηκα πριν 4 μήνες) πήρα τις 18 μέρες μου συν 12 μέρες προφορική άδεια από τον captain σύνολο 30 μέρες, έναν μήνας δηλαδή, ένας μήνας που δεν πάτησα ούτε μια μέρα στο πλοίο και απλά πήγα και πήρα το χαρτί.
Αυτό ισχύει και στο νησί, όλα είναι στη διάθεση του αξιωματικού αν θα σου δώσει προφορική μέχρι και την κανονική άδεια.
Για παράδειγμα το παιδί που ήμουν μαζί του στο πλοίο δεν πήρε την άδεια του στο τέλος (από τις 15 μέρες που έπρεπε να πάρει, πήρε 5) λόγω παραβάσεων που έκανε και εννοείται δεν πήρε προφορική.

Υ.Γ Νίκος_Ν μετά από ταξίδι άνω των 10 ημερών η ελάχιστη άδεια που μπορεί να πάρει κάποιος είναι 5 μέρες!
 
Top