• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αεροπορία ή Ναυτικό;

jim

New member
Δεν ήξερα πού ακριβώς να το κατατάξω, αλλά επειδή έχω ....ψυχολογία αεροπορίας, το ρίχνω εδώ.(αν ο συντονιστής το θεωρεί λάθος ας το μεταφέρει, συγγνώμη εκ των προτέρων).
Λοιπόν, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα πάω αεροπορία. Στα πολύ παλιά χρόνια είχα δηλώσει ναυτικό, μετά μου ήλθε χαρτί για σξ και πήρα αναβολή και περίμενα πάλι να μου'ρθει να καταταγώ σξ και να προσπαθήσω για μετάταξη.Αλλά σήμερα ήλθε το χαρτί για ναυτικό! τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο? να προσπαθήσω για αεροπορία?ή να πάω εφ'ω ετάχθην? ξέρει κανείς?βρέθηκε κανείς στην ίδια θέση?
thanx
 
Καλά φίλε το σκέφτεσαι κιόλας? ΠΝ με κλειστά μάτια! Ούτε να το διανοηθείς να προσπαθήσεις για ΠΑ!

Τα τελευταία χρόνια, από την στιγμή που ο χρόνος θητείας εξισώθηκε στα 3 σώματα, και οι ναύτες δεν πάνε πια στα μεγάλα καράβια (φρεγάτες κλπ.) το ΠΝ έχει γίνει μακράν το καλύτερο σώμα!

Σκέψου ότι κάποτε, υπήρχαν τα μεγάλα καράβια, και πάλι τότε ήταν 18 μήνες για τον ΣΞ, 20 μήνες για την ΠΑ και 21 μήνες για το ΠΝ. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι στο ΠΝ ήταν ακόμα και τότε καλύτερα.

Γενικά, στο ΠΝ υπάρχουν ελάχιστες μονάδες που δεν παίζουν καλά (2-3 όπως έχω καταλάβει μετά από τόσο καιρό στο ΠΝ).

Αντίθετα, στην ΠΑ υπάρχουν αρκετά περισσότερες μονάδες, και είνια πιο λίγες εκείνες που είναι καλές.

Ακόμα και όταν λέμε μονάδες ΠΝ που δεν είναι καλές, και πάλι είνια πολύ καλύτερα από τις αντίστοιχες μονάδες της ΠΑ που δεν θεωρούνται καλές.


Οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου μα καθόλου, θα υποχρεωθείς τζάμπα για κάτι που είναι ουσιαστικά χειρότερο από αυτό που είσαι τώρα!!!
 

jim

New member
Σιγουρα, παιδες?
και μετα, είναι δυνατον να παρω μεταθεση και να μείνω αθηνα?
γιατι αν δε χρησιμοποιησω το βυσμα, μενω ... ακαλυπτος στο ναυτικό.
θα το σκεφτω μεχρι το βραδυ, γιατι αυριο πρεπει να δωσω απαντηση.
μεχρι τοτε,....
βοηθηστε!
 

geog

New member
Το βύσμα σου θα το χρησιμοποιήσεις έτσι κι αλλιώς. Και τα δύο σώματα είναι βυσματικά, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν έχεις βύσμα θα σε στείλουν σε καμια Λέρο στην Αεροπορία ή σε κανένα Ναυτικό Παρατηρητήριο στον Ψηλόρείτη στο Ναυτικό. Από όσα ακούω κι εγώ, επειδή κι εγώ ψάρακας είμαι, στο Ναυτικό είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι κοντά και με πολλά off, ενώ ακόμη κι αν σου κάτσει κανένα νησί θα είσαι 10 μέσα 10 έξω. Αεροπορία δεν ξέρω να γίνεται αυτό. Εγώ θα σου πρότεινα Ναυτικό. Ξαναλέω όμως ότι το βύσμα σου πρέπει να το χρησιμοποιήσεις και στις 2 περιπτώσεις. Απλώς άλλο να του πεις να σου κάνει μετάταξη και άλλο να του πεις να σε βάλει σε καλή μονάδα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

jim

New member
το θεμα είναι οτι πρεπει να είμαι αθηνα, οχι γιατι γουσταρω την πολη αλλα για σοβαρο λογο.
επισης, θεμα είναι ότι ο Κος Βυσμα δε μπορει να κανει τιποτα στο ναυτικο γιατι ειναι της αεροποριας.
τελος, διαβαζοντας στα γρηγορα στα τοπικ για το ναυτικο, μαλλον αρνητικη εντυπωση αποκομισα για παλασκα, συνωστισμο βυσματων κλπ, παρα θετικη εικονα.
ιδωμεν!
 

drivinsouth

New member
φίλε γνώμη μου είναι ότι άμα πας ναυτικό και δεν έχεις βύσμα δεν θα περάσεις και τόσο καλά γιατί όλοι έχουν..οπότε άμα νομίζεις ότι έχεις καλύτερη πρόσβαση αεροπορία προσπάθησε για μετάταξη...μετά τη βασική μπορείς να έρθεις Αθήνα
 

geog

New member
Ναι ρε, μην το σκέφτεσαι, αν ο Mr Vysma σου είναι στην Αεροπορία τότε προσπάθησέ το για εκεί. Αυτός θα βρει τρόπο να σε φέρει κοντά στην Αθήνα.
@drivinsouth: Λες να είναι παραπάνω βύσματα στο Ναυτικό από ό,τι στην Αεροπορία? Η αντίθετη άποψη επικρατεί, αλλά μάλλον τα φαινόμενα απατούν ε? <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Το έχω ακούσει και από άλλους!
 

assistant

New member
Και το Ναυτικό και η Αεροπορία είναι μια χαρά.
Αυτό που δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις από ΠΝ σε ΠΑ.
Συνήθως το κάνουν από ΣΞ σε ΠΑ ή ΠΝ.
Το πόσο καλά θα περάσεις στο ΠΝ ή στην ΠΑ είναι πολύ σχετικό. Πρέπει να χεις μεγάλο βύσμα.
Έχεις κάπου;
Αν έχεις, τότε αυτός θα τα κανονίσει ούτως ή άλλως.
Στο ΠΝ πως βρέθηκες; Τυχαία;
 

drivinsouth

New member
φίλε geog και στα δύο σώματα υπάρχουν βύσματα άπλα είδα ότι ο φίλος είπε ότι κατά τύχη μπήκε ναυτικό και δεν έχει βύσμα εκεί...όποτε όλοι θα βάζουν το βύσμα τους και αυτος τίποτα...με αυτό το σκεπτικό το είπα.
 

nodrama

New member
Είσαι τρελός;;;; <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

ΠΝ και τα μυαλα στα καγκελα!

α)
ΠΑ - εκπαίδευση (αρκετα πιο κουραστική) στην χάλια Τρίπολη που το Νοέμβρη δεν αντέχεται από το κρύο και το χειρότερο φαί ever
ΠΝ - Παλάσκα και μετά προπαίδευση στο Poros Resort (στολίδι πραγματικό) σε πολύ καλύτερες συνθήκες ρέκλας και εγκαταστάσεων. Υπολόγισε πως θα παχύνεις!

β)
ΠΑ - πολλές μεγάλες μονάδες για μετάθεση (κυρίως ΠΜ δηλαδή πτέρυγες μάχης) οι οποίες είναι μαύρες και παίζουν πολλές υπηρησίες τύπου μαγειρία και αμέτρητα σκοπέτα
ΠΝ - μικρότερες μονάδες (πλήν αυτών που μένουν στο Παλασκα) με χαλαρή ροή υπηρεσιών

γ)
ΠΑ - Παραμεθώριες μονάδες καλές με συμπαθητικά off (παιζει το 7/7, 10/10 κτλ) ΑΛΛΑ...
ΠΝ - ...ακόμη καλύτερες παραμεθώριες μονάδες

Φυσικά και στα δύο αν είσαι το απίστευτο βύσμα δεν σε νοιάζει γιατί και στα δύο μπορείς να καβατζωθείς καλά.
 
Λάβε υπόψιν ότι το Παλασκα που θεωρείται η ... "χειρότερη" μονάδα του ΠΝ παίζει ... 1 μέσα 2 έξω ... Τί να λέμε τώρα ???
 

nodrama

New member
[quote author="Mixalis.Antonopoulos"]άσε ρε φίλε... άσε...θα μας διαβάσει κανένας στραταίος και θα τραβάει τα βυζιά του...[/quote]

χαχαχα έτσι οπως τα λες φιλος
 

drberto

New member
Εγω σου προτεινω να κανεις την ιδια ερωτηση και στους διπλα,τους ναυταιους,για να παρεις πληροφοριες κι απο εκει και πιο εγκυρες,γιατι εμεις εδω το βλεπουμε "αεροπορικα" τιο ζητημα...
 
Top