• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αναπηρία πατέρα: τι ισχύει;

Neos9

New member
Καλησπέρα παίδες. Μπαίνω σύντομα φαντάρος και ψάχνω πληροφορίες για το τι ορίζεται ως αναπηρία σε γονέα για έκτιση 8μηνης θητείας.
Εγκεφαλικά; Εγχειρήσεις; Δε θέλω να τρέχω τον πατέρα μου χωρίς λόγο να τον κοιτάζουν.

Επίσης, αν είναι εύκολο, μπορείτε να μου προτείνετε πως να κινηθώ/που να απευθυνθώ ώστε να το ξεκαθαρίσω το συντομότερο; Φαντάζομαι στη στρατολογία, αλλά αν κάποιος έχει εμπειρία παρακαλώ μοιραστείτε την.
 

andreasmatt

New member
Καλό θα είναι να τσεκάρεις το σάιτ πριν αναρτήσεις θέμα, όχι ότι προκαλείτα κάποιο θέμα, απλώς είναι φάτσα κάρτα πρώτο στα"Στρατολογικά" και είναι θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας αλλά και ταχύτητας από τον ενδιαφερόμενο!

Λαμβάνοντας από το φόρουμ το εξής: "Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος οικογένειας που έχει χασει τον ένα γονέα ή έχει ανάπηρο γονέα* ή γονέα άνω των 70, κάνει 8μηνο.

*Αν ο γονέας έχει αναπηρία, καλείται από στρατιωτική ιατρική επιτροπή και εξετάζεται. Μόνο αν η επιτροπή αυτή αποφανθεί θετικά, ο στρατεύσιμος χαίρει μείωσης, διαφορετικά όχι (ακόμα και αν ο γονέας λαμβάνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη!)"

Αναπηρία νοείται η κατά τα 2/3 αναπηρία του γονέα η οποία μπορεί να έχει προκληθεί από οποιοδήποτε αίτιο, εγκεφαλικό, καρδιακό, καρκίνο, τροχαίο κλπ

Βλέπεις αν σου κάνει, κι από κει και πέρα ρωτάς στο Στρατολογικό σου άμεσα για έγκυρη απάντηση!

Καλή τύχη!
 

Neos9

New member
Ευχαριστώ για την απάντηση! Ισχύει οτι η διαδικασία για την αναγνώριση της αναπηρίας του γονέα και τη μείωση της θητείας ξεκινάει ΜΕΤΑ την κατάταξη;
 

andreasmatt

New member
ΝΟΜΙΖΩ πως ίσα ίσα, το κάνεις πριν καταταγείς. Αλλά, όπως και το τόνισα, νομίζω. Ρώτα τη Στρατολογία το ταχύτερο, ακόμα και τηλεφωνικά. Με ένα απλό γουγλάρισμα θα βρεις τα τηλέφωνα που χρειάζεσαι, αλλά μην καθυστερείς.
 

Neos9

New member
Τους ρώτησα, πήρα σε δυο διαφορετικά τηλέφωνα και μου είπαν "μετά την κατάταξη προσκομίζεις όλα τα διακιολογητικά απο γιατρούς και ένα εκκαθαριστικό της εφορίας και μετά παραπέμπτουμε το γονέα για εξέταση σε επιτροπή στο 401".

Γνωρίζει κάποιος κάτι διαφορετικό;
 
Top