• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αναβολή Διδακτορικού

gaggiaclassic

New member
Καλησπέρα σας,

Προσπάθησα να βρώ απάντηση στην ερώτηση μου αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι σχετικό πουθενά. Συγχωρέστε με αν είναι καταχωρημένο.

Η αναβολή σπουδών μου λήγει κανονικά τέλος αυτού του χρόνου. Καθώς τελείωσα πρόσφατα μεταπτυχιακό, έκανα αίτηση και θα γίνω μάλλον δεκτός σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας για διδακτορικό. Παρ' όλα αυτά η βεβαίωσή μου δεν θα γράφει ότι φοιτώ σε PhD αλλά Mphil / PhD καθώς έτσι είναι το σύστημα και πρίν γίνεις υποψήφιος διδακτορικού κάνεις έναν χρόνο Mphil .

Γνωρίζει κανείς εάν αυτό ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για την αναβολή διδακτορικού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
D

dls1989

Guest
κοιτα και στο site μηπως βρεις κατι σχετικο
 

kd305

New member
Για τη χορήγηση αναβολής σπουδών για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, η χρονική διάρκεια για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής στα μη οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) είναι τουλάχιστον τρία (3) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία καθορισμού του θέματος αυτής, ενώ στα οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) η διάρκεια καθορίζεται από τη Σχολή, προκύπτει από το σχετικό πιστοποιητικό σπουδών και αρχίζει από την έναρξη του α' εκπαιδευτικού εξαμήνου σπουδών που οδηγεί στη λήψη διδακτορικού διπλώματος.
 

gaggiaclassic

New member
[quote author="kd305"]Για τη χορήγηση αναβολής σπουδών για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, η χρονική διάρκεια για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής στα μη οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) είναι τουλάχιστον τρία (3) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία καθορισμού του θέματος αυτής, ενώ στα οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) η διάρκεια καθορίζεται από τη Σχολή, προκύπτει από το σχετικό πιστοποιητικό σπουδών και αρχίζει από την έναρξη του α' εκπαιδευτικού εξαμήνου σπουδών που οδηγεί στη λήψη διδακτορικού διπλώματος.[/quote]

Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω την απάντηση. Το χαρτί απο τη σχολή μου θα γράφει ότι η έλαχιστη διάρκεια σπουδών απόκτησης του τίτλου από το πρόγραμμα MPhil /PhD είναι 3 χρόνια οπότε δεν τίθεται θέμα διάρκειας. Η ερώτηση μου είναι αν ο τίτλος MPhil επηρρεάζει την απόφαση της στρατολογίας.
 

kd305

New member
Η απάντηση που θα σου δώσω είναι 95 % έγκυρη,εσύ πήγαινε και μια βόλτα από την στρατολογία για το σιγουρέψεις...


Λοιπόν δεν δικαιούσαι αναβολή λόγω Mphil
 

gaggiaclassic

New member
[quote author="kd305"]Η απάντηση που θα σου δώσω είναι 95 % έγκυρη,εσύ πήγαινε και μια βόλτα από την στρατολογία για το σιγουρέψεις...


Λοιπόν δεν δικαιούσαι αναβολή λόγω Mphil[/quote]

Ευχαριστώ. Το δίπλωμα μου δεν είναι MPhil αλλά PhD που (όπως και τα περισσότερα PhD στην Αγγλία) έχει σαν πρώτο χρόνο το MPhil . Αλλάζει κάτι με αυτό;
 

kd305

New member
Λογικά η γραμματεία σου δίνει βεβαίωση ότι κάνεις Mphil /phd και εκεί είναι το κόλλημα της στρατολογίας,δεν σου καλύπτει την χρονική διάρκεια του Mphil .
 

gaggiaclassic

New member
[quote author="kd305"]Λογικά η γραμματεία σου δίνει βεβαίωση ότι κάνεις Mphil /phd και εκεί είναι το κόλλημα της στρατολογίας,δεν σου καλύπτει την χρονική διάρκεια του Mphil .[/quote]

Καταλαβαίνω. Παρ' όλα αυτά ο συνολικός (ελάχιστος) χρόνος είναι 3 χρόνια. Θεωρούσα ότι αυτό φτάνει. Θα το ψάξω περαιτέρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα εκτιμούσα όποια συμβουλή αν έχεις.

Δεν έχο σκοπό να πετάξω την έρευνα στα σκουπίδια (το οποίο θα γίνει αν μπω στρατό ΤΩΡΑ) αλλά ούτε και να είμαι ανυπότακτος.. Κάποια μέση λύση θα υπάρχει..
 

kd305

New member
Η συμβουλή μου είναι να πας μια βόλτα από την στρατολογία,αυτό που σου περιέγραψα ήτανε από περίπτωση φίλου που του απέρριψαν την αναβολή για αυτό τον λόγο...

Πήγαινε ένα ωραίο πρωινό στην στρατολογία και ψάξε το...
 

gaggiaclassic

New member
[quote author="kd305"]Η συμβουλή μου είναι να πας μια βόλτα από την στρατολογία,αυτό που σου περιέγραψα ήτανε από περίπτωση φίλου που του απέρριψαν την αναβολή για αυτό τον λόγο...

Πήγαινε ένα ωραίο πρωινό στην στρατολογία και ψάξε το...[/quote]

Ελπίζω να απαντάνε στα τηλέφωνα, γιατί δεν ζω στην Ελλάδα .. Ευχαριστώ για όλα.
 

kd305

New member
Μέσω τηλεφώνου δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη,δηλαδή αν είχες λίγες ελπίδες στο να καταφέρεις κάτι και να πάρεις την αναβολή τώρα τις μηδενίζεις.
 

arlav

New member
[quote author="gaggiaclassic"] Παρ' όλα αυτά η βεβαίωσή μου δεν θα γράφει ότι φοιτώ σε PhD αλλά Mphil / PhD καθώς έτσι είναι το σύστημα και πρίν γίνεις υποψήφιος διδακτορικού κάνεις έναν χρόνο Mphil .

Γνωρίζει κανείς εάν αυτό ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για την αναβολή διδακτορικού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων![/quote]

Ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα, ανάλογα με την έκφραση που θα γραφτεί στο πιστοποιητικό. Σε συνεργασία με τη γραμματεία σου, θα πρέπει να αναγραφεί πώς από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης στο οργανωμένο τμήμα Μεταπτυχιακών θα οδηγήσει σε PhD . Αν η ελάχιστη διάρκεια του PhD σε οδηγήσει στο να τελειώσεις μετά το τριακοστό έτος ηλικίας τότε δεν θα την πάρεις την αναβολή. Ταυτόχρονα στείλε εμαιλ, πάρε τηλέφωνο ή στείλε κάποιον από εκεί γι ανα ρωτήσει με τα έγγραφα στο χέρι, με επίσημη μετάφραση. Αν χρειάζονται από τη στρατολογία κάτι άλλο, ή πρέπει να γραφτεί αλλιώς, θα σου το πούνε. Ρώτα και θα πάρεις απάντηση.
 

gaggiaclassic

New member
[quote author="arlav"][quote author="gaggiaclassic"] Παρ' όλα αυτά η βεβαίωσή μου δεν θα γράφει ότι φοιτώ σε PhD αλλά Mphil / PhD καθώς έτσι είναι το σύστημα και πρίν γίνεις υποψήφιος διδακτορικού κάνεις έναν χρόνο Mphil .

Γνωρίζει κανείς εάν αυτό ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για την αναβολή διδακτορικού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων![/quote]

Ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα, ανάλογα με την έκφραση που θα γραφτεί στο πιστοποιητικό. Σε συνεργασία με τη γραμματεία σου, θα πρέπει να αναγραφεί πώς από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης στο οργανωμένο τμήμα Μεταπτυχιακών θα οδηγήσει σε PhD . Αν η ελάχιστη διάρκεια του PhD σε οδηγήσει στο να τελειώσεις μετά το τριακοστό έτος ηλικίας τότε δεν θα την πάρεις την αναβολή. Ταυτόχρονα στείλε εμαιλ, πάρε τηλέφωνο ή στείλε κάποιον από εκεί γι ανα ρωτήσει με τα έγγραφα στο χέρι, με επίσημη μετάφραση. Αν χρειάζονται από τη στρατολογία κάτι άλλο, ή πρέπει να γραφτεί αλλιώς, θα σου το πούνε. Ρώτα και θα πάρεις απάντηση.[/quote]

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Όπως είπε και ο kd305 στα τηλέφωνα δεν απαντούν, εδώ και δύο μέρες καλώ σε όλους τους αριθμούς της ΣΥ Αθηνών. Απ' ότι βλέπω είναι σκούρα τα πράγματα.
 
Top