• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΜΠΑΡΚΟΥ

hectoras

New member
Καλησπερα σας.Ειμαι νεος στο φορουμ.
Εχω τελιωσει την σχολη Εμποροπλοιαρχων φετος και ετοιμαζομαι να ταξιδεψω με καραβι τον Οκτωβριο, σαν Ανθυποπλοιαρχος.
Η αναβολη μου ληγη το Μαρτιο του 2012 αλλα υπολογιζω οτι θα ειμαι στην Ελλαδα τον Μαιο ή τον Ιουνιο.
Για να μην εχω προβληματα με την στρατολογια.Θελω να ρωτησω το εξης.Μπορω να παρω αναβολη θητειας για αυτο το λογο?
 

andreasmatt

New member
Εφόσον έχεις πάρει αναβολή, περιπλέκεται απ ότι ξέρω κάπως η κατάσταση. Γιατί αν κατά την πρώτη πρόσκληση ήσουν ναυτολογημένος, δικαιολογόυσες αναβολή, τώρα δεν ξέρω. ΝΟμίζω, δεν γνωρίζω, πως θα πρέπει με κάποιον άλλον τρόπο/αιτιολογικό να ζητήσεις αναβολή για τη σειρά του Αυγούστου. Όπως και να χει, κι επειδή είναι κάπως εξεζητημένη,πλην υπαρκτή η περίπτωσή σου, επικοινώνησε με το στρατολογικό σου γραφείο.

Πα ρόλα αυτά, μη σε πάρω βέβαια και στο λαιμό μου, τσέκαρε πόσο είναι το πρόστιμο ανυποταξίας σε περίπτωση που σε καλέσουν το Μαιο και συ λείπεις. Αν είναι να φας δλδ ένα πρόστιμο 300 ευρώ για ανυποταξία και να μη σου συμβεί τπτ άλλο, ζύγισέ τα και δες τι σε συμφέρει!
 

panmag

New member
Σίγουρα κάνεις μειωμένη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επιπλέον νομίζω ότι αν συμπληρώσεις 3 χρόνια στα καράβια μέσα σε μια 5ετία, απαλλάσεσαι πλήρως από την θητεία σου. Ρώτα στην στρατολογία -προσωπικά, όχι τηλεφωνικά- και πέρα από το τι θα σου πούν ζήτα να σου υποδείξουν και τους αντίστοιχους νόμους.
 

Zaganiariotis

New member
Νομίζω ότι, αν η αναβολή σου τελειώνει Μάρτη, τότε η στράτευσή σου προβλέπεται για Αύγουστο. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Για όλα τα θέματα βεβαίως πιο αξιόπιστες απαντήσεις θα πάρεις από τη στρατολογία.
 

hectoras

New member
[quote author="panmag"]Σίγουρα κάνεις μειωμένη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Επιπλέον νομίζω ότι αν συμπληρώσεις 3 χρόνια στα καράβια μέσα σε μια 5ετία, απαλλάσεσαι πλήρως από την θητεία σου. Ρώτα στην στρατολογία -προσωπικά, όχι τηλεφωνικά- και πέρα από το τι θα σου πούν ζήτα να σου υποδείξουν και τους αντίστοιχους νόμους.[/quote]
Απο οσο ξερω και αλλα παιδια που εχουμε τελιωση την ιδια σχολη.Δεν εκαναν μειωμενη θητεια.Απλως ειχαν ενα πατημα περισσοτερο για να πανε στο ναυτικο.
 

kwstas

New member
Όποιος περνά σχολή εμποροπλοιάρχων παίρνει αυτεπάγγελτα μετάταξη για πολεμικό ναυτικό απ' όπου κι αν έχει κατανεμηθεί στα 18 του.
 
Top