• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγή-αναβολή λόγω βαρηοκιας?

Dimitris747

New member
Καλησπέρα σας, είμαι γενηθείς το Νοέμβριο του 86 και λήγει η αναβολή μου στις 31 Δεκεμβρίου 2013 . Έχω πρόβλημα ακοής και στα 2 αυτιά με ποσοστό άνω του 67 % από μωρό με τα αντίστοιχα χαρτιά. Θα ήθελα να μάθω αν πρέπει να πάω στο Ρουφ πριν τις 31 του μηνός για να δούνε τι θα κάνω ή απλά θα περιμένω να μου έρθει νέο χαρτί από την στρατολογία? Σε αυτή την περίπτωση λόγω βαρηκοιας τι Ι ανήκω? Από ότι διάβασα από τον Φεκ πέρνω Ι 5 και από ότι μου έχουν πει πέρνουν απαλλαγή όσοι έχουν βαρηκοια βαριάς μορφής. Προσωπικά θέλω απαλλαγή αλλα θέλω να το σιγουρέψω πρώτα. Ευχαριστώ πολύ.
 

kd305

New member
Και μέσα από ένα φόρουμ προσπαθείς να το σιγουρέψεις ? εμείς ότι λέει το ΦΕΚ θα σου πούμε,αν λέει εκεί ότι παίρνεις απαλλαγή θα πάρεις.

Μέχρι να σου έρθει το χαρτί κατάταξης δεν μπορείς να κάνεις,όταν σου έρθει επικοινώνησε με την στρατολογία για να σου πούνε τι πρέπει να κάνεις.
 

Dimitris747

New member
Βασικα δε το διατυπωσα σωστα, να σιγουρεψω ηθελα αν πρεπει να παω στο Ρουφ πριν μου ερθει χαρτι για να δουνε το θεμα μου. Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
 

Constantine IC

New member
Γεια σου Δημήτρη. Να σου πω και εγώ την περιπέτειά μου και τις συμβουλές μου.

Έχω σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια μου (30% όραση χωρίς τις ειδικούς φακούς που φοράω + ειδική μεταχείριση και φροντίδα των ματιών σε καθημερινή βάση). Τελικά πήρα Ι5 Μη Ιάσιμος. Μόνιμη απαλλαγή από τη ζωή μου.

Αν εσένα λοιπόν το ποσοστό ακοής σου είναι κάτω από 37% από το κανονικό και στα δύο αυτιά και είσαι μη ιάσιμος, τότε σίγουρα θα πάρεις Ι5 Μη Ιάσιμος όπως εγώ, ενώ αν το πρόβλημά σου είναι καλύτερο ή είσαι ιάσιμος τότε όλα είναι πιθανά. Από Ι5 Ιάσιμος, μέχρι Ι4, μέχρι και αναβολή 2 χρόνων για παθολογικούς λόγους. Αλλά αν το παλέψεις και το απαιτήσεις, νομίζω σίγουρα θα πάρεις Ι5. Το θέμα είναι αν θα πάρεις Ι5 Ιάσιμος ή Ι5 Μη Ιάσιμος. (Για τη σημασία της λέξης ιάσιμος δες εδώ: <!-- m -->http://www.greek-language.gr/greekLang/ ... %BF%22&dq=<!-- m -->)

Λοιπόν θα σου πω εγώ τι έκανα και εσύ τι θα κάνεις για να σου γίνουν όλα πιο εύκολα από ότι έγιναν σε εμένα. Εγώ πήγα μόνος μου και παρουσιάστηκα γιατί είχα ψαρώσει από ανειδίκευτους ότι θα πάρω Ι4. Είχα ετοιμαστεί, είχα αγοράσει πράγματα για την πρώτη μέρα, είχα βρει βύσματα, είχα ετοιμαστεί ψυχολογικά. Και ταλαιπωρήθηκα. Ειδικά το ένα βράδυ και το ένα πρωί που έμεινα στο κέντρο. Έβγαλα τους φακούς επαφής, για να κοιμηθώ ήταν και σκοτάδι, δεν μπορούσα να βάλω τις αλοιφές στα μάτια μου, δεν έβλεπα που ήταν καθαρά και που λάσπες για να περπατήσω, δεν μπορούσα να κλειδώσω τη κλειδαριά της πόρτας μου, τελικά με τα χίλια ζόρια τα έκανα αφού άνοιξα τον φακό του κινητού μου.... Το πρωί 6:00 η ώρα εγερτήριο και 6:15 παρουσίαση. Εγώ ξύπνησα 5:30 και τελικά κατάφερα να είναι τα μάτια μου καλά, με φακούς επαφής, με αλοιφές κτλ, στις 6:15 που έπρεπε. Είχα πάρει την απόφασή μου. Ι5 απαλλαγή μόνιμη από τη ζωή μου και αν δε μου δώσουν, δύο χρόνια αναβολή για παθολογικού λόγους και μετά ανυπότακτος εξωτερικού. Είχα πάρει την απόφαση της ζωής μου. Τέρμα τα αστεία με την υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με τη ζωή μας που είναι σύντομη και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο σε μαλακίες.

Αυτοί δεν ήθελαν να με πάνε στο 401 για εξέταση, και ούτε φάκελο μου είχαν ετοιμάσει. Άσχετα αν είχα δηλώσει 1.000.000 φορές σε 1.000.000 γραφειοκρατίες της πρώτης μέρας ότι έχω τρομερά σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια μου που ονομάζετει έτσι και άσχετα αν το είχα πει σε 5-6 γιατρούς και καμιά 20αριά νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Τους είπα τη δεύτερη μέρα ή με πάτε στο 401 ή τα κάνω όλα μπουρδέλο εδώ. Τελικά με τα χίλια ζόρια με πήγαν και με το τελευταίο λεωφορείο. Ε ο οφθαλμίατρος με είδε 5 λεπτά και μου έβγαλε Ι5 μη ιάσιμος χωρίς δεύτερη σκέψη. 2 λεπτά να δει την οπτική οξύτητά μου, 1 λεπτό να δει τα μάτια μου με ειδικό μηχάνημα και 2 λεπτά να δει τις διαθλαστικές εξετάσεις ματιών που είχα κάνει στο διαθλαστικό κέντρο Αθηνών. Και εγώ περίμενα Ι4 μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τελικά βγήκα έξω και με φωνάζει η γραμματέας του οφθαλμολογικού του 401 και μου λέει Ι5 μη ιάσιμο... Και το χαρτί έλεγε λόγω του προβλήματος που έχω σύμφωνα με το ΦΕΚ. Και όλα αυτά γιατί είχα ψαρώσει από τον κάθε λογής ανειδίκευτο να μου λέει ότι θα πας Ι4. Τελικά πρόλαβα και την ίδια μέρα μετά από μισή ώρα πήγα και πήρα την μόνιμη απαλλαγή από την επιτροπή. Και το βράδυ είχα απολυθεί. Τέλος ο στρατός για τη ζωή μου. Συνολικά έμεινα 2 μέρες στο κέντρο, κοιμήθηκα ένα βράδυ, έκανα εμβόλια και μαλακίες... Αλλά τέλος καλό και όλα καλά. Η ζωή μου προχωράει έχοντας χάσει μόνο 32 ώρες για μαλακίες.

Τώρα τι θα κάνεις εσύ για να μην πάθεις αυτά που έπαθα εγώ. Καταρχάς θα είμαστε σε προσωπική επαφή μέχρι τον Μάρτιο που θα μπεις (αν βέβαια θες). Θα πας με συνοδεία να παρουσιαστείς. Με τον πατέρα σου καλύτερα ή τον μεγάλο σου αδερφό. Αλλιώς τη μητέρα σου. Δεν ξέρω αν συγγενείς δεύτερου βαθμού γίνεται να σε συνοδέψουν για τέτοιο θέμα. Από την πύλη για αρχή και οπουδήποτε σε ρωτάνε, θα λες: "Παρουσιάζομαι σήμερα. Έχω σοβαρό πρόβλημα ακοής και πρέπει να συνοδεύομαι. Πρέπει άμεσα να με δει γιατρός, για να πάρω μόνιμη απαλλαγή Ι5. Δεν κάνω τίποτα αν δε με δει γιατρός και δεν πάρω απαλλαγή". Αυτά θα λέει και ο συνοδός σου. Στα @δια σου αν γίνεις ρεζίλι. Το πολύ πολύ να μήνεις 32 ώρες εκεί όπως έμεινα εγώ. Πίστεψέ με θα περάσουν.

Τελικά και εσύ θα πας στο 401 ή στο αντίστοιχο άμα είσαι επαρχία. Άμα θες να μήνεις να υπηρετήσεις ως Ι4, πιστεύω μπορείς να τα καταφέρεις αλλά πρέπει να πιέσεις πολύ. Από την άλλη αν το πρόβλημά σου είναι πράγματι τόσο σοβαρό όσο το περιγράφεις, και θες να βγεις Ι5, πιστεύω ότι το έχεις σίγουρο.

Κάτι σημαντικό: Την πρώτη μέρα όλοι εξετάζονται για την ακοή τους. Σου βάζουν κάποια κλειστά ακουστικά και ακούς όλων των ειδών τους ήχους. Και πατάς ένα κουμπί μόλις ακούς τον εκάστοστε ήχο. Θέλω να πω θα έχεις πολλούς τρόπους να δείξεις το πρόβλημά σου.

Επίσης ναι, ίσως να μπορείς νωρίτερα δηλαδή πριν παρουσιαστείς να πάρεις Ι5, με στρατολογίες, φρουραρχεία και 401, αλλα για αυτό δεν ξέρω να σε συμβουλέψω. Νομίζω ότι τον Μάρτη που θα παρουσιαστείς σε 32 ώρες θα έχεις απολυθεί, δε χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς νωρίτερα.

Καλή επιτυχία και ότι άλλο θες ρώτα να σου απαντήσω. Το Ι5 το έχεις σίγουρο.
 

kd305

New member
Σιγά μην ταλαιπωρηθεί μέχρι το στρατόπεδο για να πάρει απαλλαγή,η διαδικασία γίνεται μέσω φρουραρχείου χαλαρά και ξεκούραστα.
 

Constantine IC

New member
[quote author="kd305"]Σιγά μην ταλαιπωρηθεί μέχρι το στρατόπεδο για να πάρει απαλλαγή,η διαδικασία γίνεται μέσω φρουραρχείου χαλαρά και ξεκούραστα.[/quote]

Εμένα δε μου το είπε κανείς αυτό, για αυτό ταλαιπωρήθηκα. Στους δημοσίους υπαλλήλους του στρατού που έπαιρνα, όλοι μου έλεγαν στο κέντρο θα γίνει η όποια διαδικασία.
 

Mixalis_85

New member
Φιλε το προσυπογραφω και εγω μεσω Φρουραρχειου. Περιμενε να σου ερθει το χαρτι για να παρουσιαστεις οπου αυτο γινεται ενα μηνα πριν και στο μεσοδιαστημα πας με το χαρτι της καταταξης στο φρουραρχειο σου και σε παραπεμπει στο νοσοκομειο οπου κανεις ολα τα απαιραιτητα και τελος και δεν μπλεκεις με κανενα στρατοπεδο!
 

barikoos

New member
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητηρια για τη καλη δουλεια που κανετε!

Ειμαι και εγω στην ίδια θεση, εληξε η αναβολη μου 31 Δεκέμβρη και λογικά θα με καλέσουν τον Μάρτιο(?). Είμαι 100 % κουφός απτο ενα αυτί απο μωρό και πάω για γιωτα πεντε, στο ενα ακουω κανονικα. Απο οτι διάβασα εδω θα πάω στο Φρουραρχείο 5 μερες πριν και θα με στειλουν στο γιατρο για εξετασεις οπου και θα το δει.

Το θεμα ειναι στο ΦΕΚ το ζητημα ειναι λεπτο μεταξυ I5 και 4 και θα εξαρτηθει απτο τι γιατρο θα τυχω...εγω ζω και δουλευω εξωτερικο και θελω αλλα 3 χρονια για ΜΚΕ, θελω οπωσδηποτε απαλλαγη για να τελειωνω και στη χειροτερη 2ετη αναβολη αφου δε μπορω να ερχομαι συνεχεια.

Διάβασα ολα τα νηματα, τι προτείνετε να κανω για να σιγουρευσω τη κατασταση? Παιζει ο γιατρος να αρνηθει εστω και την Βʹτη αναβολη με 50 % κωφωση? Θα ειμαι σε αδεια απτη δουλεια για 10 μερες και εχω αγχωθει ασχημα αν μπορω να καταφερω τιποτα.

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!
 

kd305

New member
Να ψάξεις στο google και να βρεις κάποιον στρατιωτικό γιατρό που να έχει ιδιωτικό γραφείο και να πας για επίσκεψη,μην περιμένεις μέσω ενός φόρουμ να σου πούμε αν θα πάρεις ή οχι απαλλαγή.
 

barikoos

New member
Πήγα ηδη σε στρατιωτικο γιατρο (αποστρατο) ΩΡΛ στην Θεσσαλονικη και με εξετασε και εχω εξετασεις που δειχνουν την 50% κωφωση. Μου ειπε οτι παω για Ι4 και εκει κολλαω...το ΦΕΚ δεν ειναι και πολυ βοηθητικο σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι λεπτη η γραμμη αφου λεει:

dr9pmt.jpg


Στο χειρότερο αυτί φυσικά εχω παραπάνω απο 65db απώλεια αφου είναι εντελως κουφό αλλα στο καλύτερο αυτι δεν εχω τοσο μεγαλη απωλεια.

Ειμαι σίγουρα Ι 4 αλλά παίρνω διετη αναβολη λογω αυτου? Ιδανικα εχω θελω απαλλαγη να τελειωνω. Ή ολα εξαρτωνται απο το τι θα τυχω εκεινη τη μερα? Ειδα νηματα που λενε οτι αν πας Ψυχιατρο ειναι πανευκολο να παρεις διετη λεγοντας του οτι δε μπορεις να μπεις επειδη εισαι ο μονος που δουλευει απτην οικογενεια κλπ

Το εχω ψαξει πολυ αλλα δε βγαζω ακρη...
 

kd305

New member
Φίλε στο ΦΕΚ δίπλα από την πάθηση εκτός από την Σωματική ικανότητα αναφέρει αν παίρνεις αναβολή.

Για ψυχολογικούς λόγους τα πράγματα σαφώς και είναι απλούστερα,με το ζόρι δεν υπηρετει κάνεις <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Top