• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγή (Ι5) για ψυχολογικούς λόγους

johnymanos_arc

New member
Παιδιά καλησπέρα. Ο γολγοθάς μου ξεκίνησε 2,5 χρόνια νωρίτερα όταν γύρισα στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Όντας σε άθλια ψυχολογική κατάσταση (με κρίσεις πανικού κτλ) διεγνώστηκα αρχικά με αγχώδης κατάθλιψη στο Αγία Όλγα. Θέλωντας ωστόσο να υπηρετήσω ξεκίνησα την θητεία μου τον Φεβρουάριο του 2010. Εν τούτοις μόλις 2 εβδομάδες μετά δεν άντεξα άλλο (είχα ήδη 2 κρίσεις πανικού) και ζήτησα αναβολή από το στρατιωτικό γιατρό. Εκείνος μου είπε μάλιστα 2 χρόνια μετά να περάσω για να πάρω απαλλαγή καθώς ήμουν πραγματικά σε άθλια κατάσταση (με τρέμουλο στα χέρια μου κτλ.). Βγαίνοντας έξω επισκέφτηκα έναν ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος με διέγνωσε με βαριά αγχώδη διαταραχή, για την οποία ακολούθησα θεραπεία μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010 με μέτρια αποτελέσματα. Έπειτα επισκέφτηκα και άλλο ψυχίατρο, ο οποίος δεν με ικανοποίησε, καθώς και έναν ψυχολόγο, ο οποίος αρνήθηκε να με βοηθήσει, καθώς θεωρούσε πως το πρόβλημα μου είναι ιατρικής φύσεως. Τελικά ξαναγύρισα στον πρώτο ψυχίατρο, ο οποίος μου έκανε νέα διάγνωση για ψυχαναγκαστική διαταραχή, για την οποία ήδη λαμβάνω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον έχω συνεχείς πλέον αυτοκτονικές σκέψεις.

Επειδή φέτος τον Φεβρουάριο λήγει η αναβολή μου και από όσο ξέρω θα με καλέσουν τον Αύγουστο. Προσωπικά θεωρώ αδύνατο το να υπηρετήσω. Θεωρείται ότι υπάρχει πιθανότητα ένα άτομο με το δικό μου ιστορικό να υποχρεωθεί να υπηρετήσει; Υπάρχει πιθανότητα για να πάρω νέα αναβολή (μου λένε ότι έχεις μόνο για 2 χρόνια, τα οποία θα έχω ήδη συμπληρώσει); Έπειτα τα χαρτιά από τον ιδιωτικό γιατρό επαρκούν ή πρέπει να επισκεφτώ και κάποιο νοσοκομείο (η πρώτη διάγνωση 2,5 χρόνια πριν ήταν σε δημόσιο, αλλά έκτοτε δεν ξανάπήγα καθώς δεν μου άρεσε ο χώρος); Στην όλη διαδικασία για απαλλαγή (επιτροπές, στρατιωτικός γιατρός κτλ.) μπορείς να έχεις κάποιο άτομο μαζί σού; Αν με υποχρεώσουν να μπω μπορώ να πάρω απαλλαγή μετά (να ξαναπεράσω δηλαδή από επιτροπή) καθώς είναι βέβαιο ότι θα πάθω κρίση; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου. Θα εκτιμούσα ίδιαίτερα απαντήσεις από άτομα που έχουν περάσει τη διαδικασία.
 

dioptras

New member
Φίλε, έγκυρα σου λέω ότι θα υποχρεωθείς σε κοινωνική εργασία μακρία από τον τόπο κατοικίας σου σύμφωνα το υπ. αριθμ. ΦΕΚ 5897/2011, μακριά από τον τόπο κατοικίας σου και για διάστημα ίσο με την κανονική σου θητεία αλλά προσαυξημένο κατά 6 μήνες. Κατά τα άλλα, μη φοβάσαι, όπλο δε θα πιάσεις αν ισχύουν αυτά που λες.
Για οτιδήποτε άλλο γράψε, μπορώ να σου στείλω και συνημμένα όλα τα σχετικά.
 

johnymanos_arc

New member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Δεν ήξερα ότι προβλέπεται κοινωνική εργασία για άτομα με την περίπτωση μου. Μπορείς να μου στείλεις το αντίστοιχο ΦΕΚ, καθώς δεν μπορώ να το βρω online;
 

billy_fleg

New member
τι αυτο ΦΕΚ ρε διοπτρα δεν υπαρχει πουθενα! Αφορα και αλλες αλλαγες περι σωματικης ικανοτητας? Εγω που πασχω για Ι5 καρδιολογικο( μετα απο εξεταση στρατιωτικου γιατρου) με αφορα?
 

mitsos185a

New member
Τι κοινωνικη εργασια και βλακειες. Ενα Ι5 θα παρει και θα ξεμπερδεψει στα γρηγορα. Αν και εχω δει ατομα με καταθλιψη και συμπτωματα ιδεοληπτικης ψυχαναγκαστικης διαταραχη να υπηρετουν κανονικα τους διναν μια ανναρωτικη και μερικα ψυχοφαρμακα και υπηρετουσαν κανονικα σε κανενα γραφειο και υπηρεσια μονο θαλαμοφυλακας, για αγγαριες ουτε λογος.
 

kd305

New member
Admin σε παρακαλώ ρε φίλε μην επιτρέπεις στον διόπτρα να γράφει τέτοιες μαλακίες δηλαδή έλεος πια..λυπησου μας!
 

azerothe

New member
[quote author="mitsos185a"]Τι κοινωνικη εργασια και βλακειες. Ενα Ι5 θα παρει και θα ξεμπερδεψει στα γρηγορα. Αν και εχω δει ατομα με καταθλιψη και συμπτωματα ιδεοληπτικης ψυχαναγκαστικης διαταραχη να υπηρετουν κανονικα τους διναν μια ανναρωτικη και μερικα ψυχοφαρμακα και υπηρετουσαν κανονικα σε κανενα γραφειο και υπηρεσια μονο θαλαμοφυλακας, για αγγαριες ουτε λογος.[/quote]
καλησπερα φιλε μου,να σου κανω μια ερωτηση...πασχω και εγω απο ιδεοληπτικη ψυχαναγκαστικη διαταραχη εδω και 5-6 χρονια και παιρνω ψυχοφαρμακα που θα τα παιρνω και για μια ζωη γιατι η παθηση αυτη δεν θεραπευεται...πως μπορω να ξερω αν θα παρω ι5 η αν τελικα υπηρετησω???απο τι εξαραταται αυτο???γραφεις απο πανω στον αλλο φιλο οτι θα παρει ι5 αλλα μετα αναφερεις οτι εχεις δει ατομα με συμπτωματα αυτης της ασθενειας να υπηρετουν..μηπως ξερεις ακριβως απο τι τελικα εξαρταται το αν θα υπηρετησει κανεις η οχι εχοντας τετοια παθηση?????επισης μια μικρη απορια...τα ατομα που ειχες δει να υπηρετουν με τετοια συμπτωματα ειχαν μονο μερικα ψυχαναγκαστικα συμπτωματα η ειχαν χαρακτηριστει απο τους γιατρους οτι ειχαν καθεαυτου την παθηση??????ευχαριστω προκαταβολικα!
 

mitsos185a

New member
[quote author="azerothe"][quote author="mitsos185a"]Τι κοινωνικη εργασια και βλακειες. Ενα Ι5 θα παρει και θα ξεμπερδεψει στα γρηγορα. Αν και εχω δει ατομα με καταθλιψη και συμπτωματα ιδεοληπτικης ψυχαναγκαστικης διαταραχη να υπηρετουν κανονικα τους διναν μια ανναρωτικη και μερικα ψυχοφαρμακα και υπηρετουσαν κανονικα σε κανενα γραφειο και υπηρεσια μονο θαλαμοφυλακας, για αγγαριες ουτε λογος.[/quote]
καλησπερα φιλε μου,να σου κανω μια ερωτηση...πασχω και εγω απο ιδεοληπτικη ψυχαναγκαστικη διαταραχη εδω και 5-6 χρονια και παιρνω ψυχοφαρμακα που θα τα παιρνω και για μια ζωη γιατι η παθηση αυτη δεν θεραπευεται...πως μπορω να ξερω αν θα παρω ι5 η αν τελικα υπηρετησω???απο τι εξαραταται αυτο???γραφεις απο πανω στον αλλο φιλο οτι θα παρει ι5 αλλα μετα αναφερεις οτι εχεις δει ατομα με συμπτωματα αυτης της ασθενειας να υπηρετουν..μηπως ξερεις ακριβως απο τι τελικα εξαρταται το αν θα υπηρετησει κανεις η οχι εχοντας τετοια παθηση?????επισης μια μικρη απορια...τα ατομα που ειχες δει να υπηρετουν με τετοια συμπτωματα ειχαν μονο μερικα ψυχαναγκαστικα συμπτωματα η ειχαν χαρακτηριστει απο τους γιατρους οτι ειχαν καθεαυτου την παθηση??????ευχαριστω προκαταβολικα![/quote]

Μιλαω για ατομα που εμφανισαν συμπτωματα μες στο στρατοπεδο κατα τη διαρκεια της θητειας τους προφανως λογω πιεσης του στρατου και περασαν επιτροπη ψυχολογων η οποια εκτος απο καποια φαρμακα τους εδωσε ταυτοχρονως και μια αναρρωτικη 10- 20 μερες και εφοσον ηθελαν να συνεχισουν την θητεια τους τους το επετρεψε με καποια φαρμακευτικη αγωγη βεβαια. Εννοειται βεβαια πως οπλο δεν ξαναεπιασαν και καναν μονο θαλαμοφυλικι και δουλειες γραφειου αλλα το Ι παρεμεινε ιδιο. Παρακολουθουνταν βεβαια και σε συνεχη βαση απο το γιατρο της μοναδας για να βλεπει την πορεια τους. Τωρα αν εχεις συμπτωματα απο την πολιτικη σου ζωη φανταζομαι πως θα ειναι ακομα πιο δυσκολα μεσα αρα καλυτερα να επικοινωνησεις με το 414 ΣΝ οπου ασχολουνται με αυτα τα θεματα.
 
Top