• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγή ι5 ψυχολογικό - προσωπικές εμπειρίες

giwtapentes

New member
Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια στους δημιουργούς του φόρουμ!

Σε λίγο καιρό λήγει η αναβολή μου κ θα πρέπει να καταταγώ...
Θα ήθελα να πάρω απαλλαγή ι5 ψυχολογικό, κάτι το οποίο μπορώ να υποστηρίξω αφού έχω ιστορικό κατάθλιψεων, έγγραφα ψυχιάτρων με φαρμακευτικές αγωγές καθώς και κάποια σωματικά προβλήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο άγχος, την πίεση και την γενικότερη άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Βέβαια, απ' όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι αρκετό για απαλλαγή και η επιτροπή απαλλαγών είναι πιο αυστηρή από παλιά.

Δε ζητάω να αναπαράγετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που επανέρχονται κατά καιρούς στα θέματα απαλλαγών.
Αυτό που ζητάω είναι τα μέλη τα οποία έχουν πάρει απαλλαγή ι5 ψυχολογικό, ή όσοι ξέρουν από πρώτο χέρι ιστορίες ατόμων που πήραν απαλλαγή ι5 ψυχολογικό, αν θέλουν και μπορούν, να μου/μας μεταδώσουν την προσωπική τους εμπειρία για το πως τα ακριβως κατάφεραν, είτε μέσω pm, είτε και δημόσια εφόσον δεν τους πειράζει.

Σας ευχαριστώ!
 

p_h

New member
ποιος το λέει ότι η επιτροπή απαλλαγών ειναι πιο αυστηρή απο παλιά; τα παπαγαλάκια του υπεθα;
Το πιο πιθανο ειναι να πάρεις 2 χρόνια αναβολή, ειτε ολοκληρη ειτε τμηματικά, και να πάρεις την απαλλαγή όταν λήξει.
 

kd305

New member
Μόνο κάποιος για να τρολάρει θα έλεγε ότι οι επιτροπές έχουνε γίνει αυστηρές.

Τι ακριβώς θέλεις να σου μεταφέρουν δηλαδή ? η διαδικασία δεν έχει αλλάξει,παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο ή ξεκινάς την διαδικασία μέσω φρουραρχείου,από εκεί και πέρα αφού δείξεις γνωματεύσεις,συνταγές φαρμάκων που ίσως έχεις τότε παίρνεις παραπεμπτικό για στρατιωτικό νοσοκομείο,πηγαίνεις στον ψυχίατρο σε εξετάζει βγάζει ένδειξη για αναβολή μετά πας στην επιτροπή την ενεκρίνει και άντε του χρόνου πάλι το ίδιο μέχρι να συμπληρώσεις 2 χρόνια αναβολών για να πας μετά για την οριστική απαλλαγή.

Κάτι παραπάνω δεν υπάρχει,και τι πως τα κατάφεραν οι υπόλοιποι ? δεν υπάρχει κάποιο κόλπο,δεν είναι πίστα παιχνιδιού,από την στιγμή που δεν θέλεις να υπηρετήσεις δεν θα σε αναγκάσει κανένας.
 

giwtapentes

New member
Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.

Το ότι οι επιτροπές έχουν γίνει πιο αυστηρές, πέρα από πολλά μηνύματα μελών του φόρουμ, το 'χω ακούσει από έμπιστο φίλο ο οποίος υπηρέτησε τη θητεία του στο 401 (ή κάποιο άλλο στρ. νοσοκομείο της πρωτεύουσας) και τα' βλεπε ο ίδιος.
Εκτός και αν δεν είναι τόσο έμπιστος όσο νομίζω...
Μου 'λεγε χαρακτηριστικά ότι πέραν πολύ σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, σε περιπτώσεις "ελαφριών" μορφών κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών, μετά από τα δύο χρόνια αναβολή σου λένε σε γενικές γραμμές "σου δώσαμε χρόνο να "ηρεμήσεις", τώρα θα μπείς και θα υπηρετήσεις".
Επίσης, ενας άλλος λόγος για τον οποίο οι επιτροπές είναι πιο αυστηρές, είναι απ' ότι έχω ακούσει -και άρα χωρίς να είμαι σίγουρος- ότι λόγω κρίσης θέλουν περισσότερα εργατικά χέρια.

Φίλε kd305 , πράγματι "δε θα σε αναγκάσει κανένας να υπηρετήσεις από τη στιγμή που δε θέλεις", αλλά μ' αυτή τη γενική πρόταση μπορούν να σε βγάλουν λιποτάκτη ή αντιρρησία συνείδησης!
Έχω ακούσει περίπτωση που κάποιος ο οποίος δεν την πάλευε ψυχολογικά εκεί μέσα του είπανε εν ολίγοις "άστ' αυτά και πες ότι δε θες να υπηρετήσεις"!
Το θέμα λοιπόν είναι το αν μπορούν ή όχι να σε αναγκάσουν να υπηρετήσεις, από τη στιγμή που δε θέλεις και δε μπορείς για ψυχολογικούς λόγους να υπηρετήσεις (και άρα σου αναλογεί απαλλαγή ι5 ψυχολογικό).

Για τους παραπάνω λόγους ζητάω προσωπικές εμπειρίες.
Για να καταλάβω πως και γιατί τελικά κάποιοι μετά τα 2 χρόνια αναβολή παίρνουν απαλλαγή ενώ κάποιοι άλλοι υπηρετούν...
 

kd305

New member
Με λίγα λόγια εσύ έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι οι επιτροπές έχουνε γίνει πιο αυστηρές,από έναν φαντάρο ο οποίος δεν είχε σχέση με την επιτροπή απαλλαγών και δεν βλέπει καν τις αποφάσεις τις οποίες παίρνει η επιτροπή καθώς όταν κάποιος περνάει από επιτροπή είναι αυτός και 3 γιατροί μέσα σε ένα γραφείο ή τις ενδείξεις των γιατρών για την κάθε περίπτωση και γενικά από κάποιον που απλά υπηρετούσε σε στρατιωτικό νοσοκομείο και ήτανε σε άσχετο πόστο.

Πάμε στο δεύτερο..που πάλι έχεις ακούσει..ασχολίαστο.

Και ερχόμαστε στο τελειωτικό σου χτύπημα..λιποτάκτης σημαίνει παρουσιάζεσαι παίρνεις άδεια και δεν επιστρέφεις ποτέ,για να βγεις αντιρρησία συνείδησης πρέπει εσύ ο ίδιος να το αιτηθείς και περνάς από το ΣΤΕ(Συμβούλιο Της Επικρατείας) για να παρθεί η οριστική απόφαση.

Το θέμα είναι ότι εγώ σου εξήγησα και αν δεις παρόμοια θέματα στο φόρουμ θα καταλάβεις ότι αυτά που γράφεις είναι με το συμπάθειο ΜΠΟΥΡΔΕΣ για αυτό θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ αν είσαι τρολλ ή δειλός ή απλά φοβάσαι και την σκιά σου να σταματήσεις να γράφεις ΜΠΟΥΡΔΕΣ γιατί δεν πετυχαίνεις τίποτα.


Τελευταία φορά στο γράφω αν το καταλάβεις καλώς αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Με το ζόρι δεν υπηρέτησε κανείς , τώρα αν στο δικό σου μυαλό δεν χωράει όλο αυτό επειδή έχεις ακούσει το ένα και έχεις ακούσει το άλλο έχεις ακούσει και άλλη μια περίπτωση και υποθέτεις πράγματα χωρίς καν να γνωρίζεις πως γίνονται ε τι αν σου πω,ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται ή υπηρετεί <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Εγώ δεν πρόκειται να ασχολήθω άλλο μαζί σου και γενικά δεν ασχολούμαι με άτομα που έχουνε κολλήματα και επιμένουν να ισχυρίζονται πράγματα που δεν έχουνε δει με τα μάτια τους.

Τώρα εσύ περίμενε να σου γράψει ο άλλος την εμπειρία του..και να αρχίσεις πάλι το ίδιο ποιημητάκι για εργατικά χέρια και για λιποτάκτες.. <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->
 

giwtapentes

New member
"Το θέμα είναι ότι εγώ σου εξήγησα και αν δεις παρόμοια θέματα στο φόρουμ θα καταλάβεις ότι αυτά που γράφεις είναι με το συμπάθειο ΜΠΟΥΡΔΕΣ για αυτό θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ αν είσαι τρολλ ή δειλός ή απλά φοβάσαι και την σκιά σου να σταματήσεις να γράφεις ΜΠΟΥΡΔΕΣ γιατί δεν πετυχαίνεις τίποτα."

Λοιπόν...

Καταρχάς, το φόρουμ έχει κάποιους βασικούς κανόνες τους οποίους πρέπει κάθε μέλος να σέβεται, όσο παλιό κι αν είναι και είτε έχει σαν επάγγελμα το στρατό είτε όχι.
<!-- l -->viewtopic.php?f=11&t=12&hilit=%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC<!-- l -->
Το μέλος kd305 προφανώς έχει την εντύπωση ότι επειδή είναι παλαιό μέλος και επειδή είναι εποπ, μπορεί να συμπεριφέρεται αισχρά βρίζοντας και λογοκρίνοντας.
Κλασσική νοοτροπία καραβανά...
Το ποιός είναι τρολ λοιπόν είναι ξεκαθαρο...
Το κατά πόσο οι κανόνες τηρούνται, εξαρτάται καθαρά από εσάς φίλοι διαχειριστές-συντονιστές.
Εκτός αν λειτουργεί το φόρουμ όπως και ο στρατός...

kd305 , αν η συζήτηση δεν ήταν δημόσια δε θα ξόδευα χρόνο και ενέργεια να σου απαντήσω, γιατί από τα μηνύματά σου φαίνεται ότι είσαι ένα κομπλεξικό, ανασφαλές, μίζερο και δυστυχισμένο ανθρωπάκι που ψάχνει αφορμές για να ξεσπάει ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ, σε ανθρώπους που ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΙΞΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, τα απωθημένα που έχει συσσωρεύσει από τη βία που δέχεται καθημερινά για χρόνια από τους ανωτέρους του, στους οποίους ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Ν' ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, και δεν ξοδεύω το χρόνο και την ενέργεια μου σε ανθρωπάκια σαν εσένα.
Το ποιός είναι ο δειλος λοιπόν είναι επίσης ξεκάθαρο...

Και στις δύο αναρτήσεις μου ήμουν ευγενικότατος, παρά μάλιστα το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας απάντησή σου μου επιτέθηκες.

Απαντάω μόνο και μόνο για όλα τα παιδιά που διαβάζουν και γράφουν στο φόρουμ, όχι με σκοπό να τσακωθούν και να κάνουν τους έξυπνους, αλλά γιατί είτε θέλουν να βοηθηθούν, είτε να βοηθήσουν τους συναθρώπους τους στα ζητήματα του στρατού.

Αυτά εδώ το αρθράκια θα σας δώσουν να καταλάβετε γιατί άνθρωπακια όπως ο kd305 , είναι τόσο κομπλεξικά και εριστικά...
<!-- m -->http://www.omhroi.gr/modules.php?op=mod ... e&sid=2209<!-- m -->
<!-- m -->http://www.omhroi.gr/modules.php?op=mod ... e&sid=1745<!-- m -->

Επι των αναρτήσεων, λέει ο kd305 :
"Με λίγα λόγια εσύ έχεις βγάλει το συμπέρασμα ότι οι επιτροπές έχουνε γίνει πιο αυστηρές"
"Εγώ δεν πρόκειται να ασχολήθω άλλο μαζί σου και γενικά δεν ασχολούμαι με άτομα που έχουνε κολλήματα και επιμένουν να ισχυρίζονται πράγματα που δεν έχουνε δει με τα μάτια τους."
Απαντώ:
Καταρχάς τα όσα είπα για τις επιτροπές απαλλαγών ήταν απάντηση στην ερώτηση του p _h :
"ποιος το λέει ότι η επιτροπή απαλλαγών ειναι πιο αυστηρή απο παλιά;"
Επίσης, εκφράσεις όπως "απ' ότι έχω ακούσει -και άρα χωρίς να είμαι σίγουρος-", δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάποιος δεν είναι σίγουρος γι αυτά που λέει και άρα δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο συμπέρασμα.
Πουθένα δεν ισχυρίστηκα εγώ το οτιδήποτε, απλά μετέφερα ισχυρισμούς άλλων.
Υπάρχει κάποιος κανόνας του φόρουμ που να το απαγορεύει αυτό;
Γι αυτό άλλωστε αφιέρωσα χρόνο ν' ανοίξω το νήμα, ν' ακούσω γνώμες ανθρώπων που ξέρουν κάτι παραπάνω επί του θέματος και ύστερα να βγάλω συμπεράσματα.
Επιπλέον όσοι ασχολείστε επαγγελματικά με το στρατό, πρέπει να καταλάβετε ότι τα θέματα του στρατού που για σας είναι η καθημερινότητά σας, δεν είναι αυτονόητα και οικεία σε όλους.

Ένα τελευταίο προς τους διαχειριστές-συντονιστές του φόρουμ:
Παιδιά εγώ κατά πάσα πίθανότητα δεν θα ξαναγράψω εδώ.
Νομίζω φτιάξατε το φόρουμ με σκοπό να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας στα θέματα του στρατού και σίγουρα θέλετε το φόρουμ να είναι ζωντανό και όχι να ερημώσει.
Απαντήσεις σαν αυτές που εισέπραξα στην έκκληση μου για βοήθεια, αποθαρρύνουν κάποιον να συνεχίσει ν' ασχολείται με το φόρουμ.

Καλή συνέχεια εύχομαι.
 

p_h

New member
κοιτα φίλε, ο στρατός δεν ειναι φυλακή, αν δεν θες να υπηρετήσεις δεν υπηρετείς, ετσι απλά. Πάρε με το καλό τις αναβολές σου και όταν λήξουν όσες φορές και να σε εξετάσουν και να σου πουν πήγαινε υπηρέτησε άλλες τόσες μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση μέχρι πάρεις απαλλαγή. Δεν μπορούν να σε κλεισουν σε κανενα στρατόπεδο αν εσύ δεν το θέλεις, τα ίδια σου λέει και ο kd, άσε τις μαλακίες που λένε φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, οι παπαγάλοι του υπεθά, αν δεν γουστάρεις δεν πας.
 
ναι καλα παιδια δεν ειναι τοσο ευκολο να παρεις απαλλαγη απο στρατο
και εγω δε θελω με τιποτα να παω αλλα θα παω
και αμα θες να βρεις σοβαρη δουλεια στην ελλαδα(οσο αυτη υπαρχει)
πρεπει να εχεις ξεμπερδεψει με αυτο τον κωλοστρατο ή με απαλλαγη ή να υπηρετησεις
με αναβολες σε αναβολες το μονο που κανεις ειναι να καθυστερεις τη ζωη σου
 

kd305

New member
[quote author="μητσαρας123"]ναι καλα παιδια δεν ειναι τοσο ευκολο να παρεις απαλλαγη απο στρατο
και εγω δε θελω με τιποτα να παω αλλα θα παω
και αμα θες να βρεις σοβαρη δουλεια στην ελλαδα(οσο αυτη υπαρχει)
πρεπει να εχεις ξεμπερδεψει με αυτο τον κωλοστρατο ή με απαλλαγη ή να υπηρετησεις
με αναβολες σε αναβολες το μονο που κανεις ειναι να καθυστερεις τη ζωη σου[/quote]

Νομίζω ότι τα έχεις μπερδέψει κάπου,υπάρχουν παθήσεις που δίνουν απευθείας απαλλαγή και άλλες που δίνουν μετά από 2 χρόνια είτε αν πρόκειται για ψυχιατρικούς λόγους είτε για παθολογικούς,μπορεί κάποια πάθηση να είναι σε ύφεση ή να έχει αποθαρευπεί σε 2 χρόνια(επιληψίες,όγκοι κτλπ),αυτό το χρονικό διάστημα έχει παρθεί με αποφάσεις και το έχουνε κρίνει στρατιωτικοί γιατροί,που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.

Τώρα αν εσύ πχ έχεις κάποια σοβαρή πάθηση που μετά από δύο έτη σου έδινε απαλλαγή αλλά θεωρείς ότι θα σου καθυστερήσει την ζωή,μπορούσες άνετα να παρουσιαστείς να το αποκρύψεις το γεγονός αλλά αν γινότανε κάτι που θα έφερνε σε κίνδυνο την υγεία σου μετά θα έμπλεκες με στρατοδικεία με ποινικές διώξεις και άλλα πράγματα και όλο αυτό θα γινότανε επειδή θα ήθελες να αποφύγεις τις αναβολές για να μην καθυστερήσεις την ζωή σου,αν τα βάλεις κάτω λοιπόν μάλλον δεν θα ήθελες να ρισκάρεις κάτι τέτοιο.


[quote author="p_h"]κοιτα φίλε, ο στρατός δεν ειναι φυλακή, αν δεν θες να υπηρετήσεις δεν υπηρετείς, ετσι απλά. Πάρε με το καλό τις αναβολές σου και όταν λήξουν όσες φορές και να σε εξετάσουν και να σου πουν πήγαινε υπηρέτησε άλλες τόσες μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση μέχρι πάρεις απαλλαγή. Δεν μπορούν να σε κλεισουν σε κανενα στρατόπεδο αν εσύ δεν το θέλεις, τα ίδια σου λέει και ο kd, άσε τις μαλακίες που λένε φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, οι παπαγάλοι του υπεθά, αν δεν γουστάρεις δεν πας.[/quote]

Έλα μην ασχολείσαι,εδώ με έβγαλε κομπλεξικό,μίζερο και ανασφαλή επειδή λέει είμαι καραβανάς <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> μια ματιά να έριχνε στις δημοσιεύσεις μου θα καταλαβαίνε,αλλά εντάξει θα πάει και σε άλλα φόρουμ θα γράψει τις μπούρδες του και εκεί,θα του πούνε τα ίδια και θα τους λέει μίζερους <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Κλασσικά τρολλάκια,αγαπημένες στιμγές <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->

[quote author="giwtapentes"]
Επιπλέον όσοι ασχολείστε επαγγελματικά με το στρατό, πρέπει να καταλάβετε ότι τα θέματα του στρατού που για σας είναι η καθημερινότητά σας, δεν είναι αυτονόητα και οικεία σε όλους.

[/quote]

Μόνο αυτό θέλω να σχολιάσω,από την στιγμή που εγώ σαν μίζερος,κομπλεξικός καραβανάς σου εξηγώ μερικά πράγματα και εσύ επιμένεις να ισχυρίζεσαι αυτά που έχεις ακούσει από άτομα που πέρασαν και έφυγαν από τον στρατό θα έπρεπε να αναθεωρήσεις για κάποια πράγματα,που να σου έλεγα ότι είμαι και μόνιμος σε στρατιωτικό νοσοκομείο,σου τόνισα εξαρχής να μην μασάς από τα διάφορα παπατζιλίκια αλλά εσύ δεν το κατάλαβες,τώρα αν νομίζεις ότι εδώ μέσα ξεσπάω είσαι αλλού και απλά γράφεις ολόκληρα κείμενα μήπως και κερδίσεις τις εντυπώσεις,κάτι τέτοια κάνουν και στις φοιτητικές παρατάξεις <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

Μια ματιά να έριχνες στις δημοσιεύσεις που έχω στην συγκεκριμένη ενότητα των απαλλαγών θα καταλάβαινες ότι έχω βοηθήσει αρκετά παιδιά που είχανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα,δεν είμαστε όλοι οι στρατιωτικοί το ίδιο και ειδικά εσύ που δεν έχεις υπηρετήσει καν,δεν έχεις το δικαίωμα να κρίνεις ούτε εμένα ούτε τους συναδέλφους μου γιατί δεν μας έχεις ζήσει,σε αντίθεση με εμένα που έχω γνωρίσει αρκετές αντίστοιχες περιπτώσεις με την δικιά σου.

Κατ'άλλα εγώ είμαι ο κομπλεξικός :Δ

Α και όπως είπες και εσύ,δεν χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο μαζί μου,απλά μην περιμένεις ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να αφήνω τέτοια μηνύματα ασχολίαστα.

Το omhroi .gr που μου δίνεις είναι μια ιστοσελίδα που παλεύει για αυτά που σου λέμε,ότι κανένας δεν υπηρετεί με το ζόρι,αλλά σε προκαλώ να πας να γράψεις εκεί μεσα τα ίδια ακριβώς να δούμε τι απαντήσεις θα πάρεις και αν σου συμπεριφερθούν καλύτερα..

Για να δούμε...
 
εγω εννοουσα για αυτο που ειπες οποιος θελει δε παει στρατο
αμα εισαι υγιης(το οποιο δε συζητιεταιν καν να ευχεσαι να αρρωστησεις για να γλυτωσεις το στρατο <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap --> )
δ μπορεις να τον αποφυγεις
 

kd305

New member
Και υγιείς να είσαι,αν δεν γουστάρεις δεν πας,επικαλείσαι ότι δεν μπορείς να προσαρμοστείς στο στρατιωτικό περιβάλλον με αποτελέσματα να σου δημιουργεί κατάθλιψη κτλπ και την παίρνεις την απαλλαγή.

Υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι μια χαρά υγιέστατα και έχουνε πάρει έτσι απαλλαγές.
 

giwtapentes

New member
p _h :
"Το πιο πιθανο ειναι να πάρεις 2 χρόνια αναβολή, ειτε ολοκληρη ειτε τμηματικά, και να πάρεις την απαλλαγή όταν λήξει."
"κοιτα φίλε, ο στρατός δεν ειναι φυλακή, αν δεν θες να υπηρετήσεις δεν υπηρετείς, ετσι απλά. Πάρε με το καλό τις αναβολές σου και όταν λήξουν όσες φορές και να σε εξετάσουν και να σου πουν πήγαινε υπηρέτησε άλλες τόσες μπορείς να ζητήσεις επανεξέταση μέχρι πάρεις απαλλαγή."

Απαλλαγή ι5 ψυχολογικό μπορώ να πάρω κατευθείαν χωρις αναβολές;
Δε νομίζω ότι είναι "έτσι απλά".
Ίσως να είναι για σένα που ξέρεις κάτι παραπάνω, αλλά για τους περισσότερους δεν είναι.
Π.χ. δεν ήξερα καν ότι υπάρχει η δυνατότητα της επανεξέτασης.

μητσαρας123 :
"ναι καλα παιδια δεν ειναι τοσο ευκολο να παρεις απαλλαγη απο στρατο
και εγω δε θελω με τιποτα να παω αλλα θα παω
και αμα θες να βρεις σοβαρη δουλεια στην ελλαδα(οσο αυτη υπαρχει)
πρεπει να εχεις ξεμπερδεψει με αυτο τον κωλοστρατο ή με απαλλαγη ή να υπηρετησεις
με αναβολες σε αναβολες το μονο που κανεις ειναι να καθυστερεις τη ζωη σου"

Από omhroi.gr :

"Τι είναι καλύτερο, τέσσερις εξάμηνες αναβολές υγείας ή μια διετής; Δεν είναι το ίδιο;

Είναι σαφώς καλύτερη η μια διετής αναβολή. Ο λόγος είναι ο εξής: αν πάρεις τέσσερις εξάμηνες αναβολές πρέπει να περάσεις πέντε φορές από την επιτροπή αναβολών / απαλλαγών μέχρι να πάρεις την οριστική απαλλαγή. Επίσης, έτσι όπως είναι οργανωμένες ημερολογιακά οι ΕΣΣΟ, από την λήξη της κάθε αναβολής σου μέχρι την κλήση για κατάταξη (οπότε θα πάρεις νέα εξάμηνη αναβολή) μεσολαβούν και τέσσερις ή πέντε μήνες. Άρα με τέσσερις εξάμηνες αναβολές μάλλον θα χρειαστείς σχεδόν τέσσερα χρόνια μέχρι να πάρεις απαλλαγή. Ενώ με μια διετή αναβολή, σε σχεδόν δυόμιση χρόνια, μπορείς να πάρεις απαλλαγή.

Λένε ότι αν πάρω απαλλαγή Ι5 για λόγους υγείας δεν θα μπορώ να βρω εργασία, κανείς εργοδότης δεν θα με προσλαμβάνει. Ισχύει αυτό;

Κατηγορηματικά ΟΧΙ! Θα ήταν πολύ μεγαλύτερη η ανεργία, αν ίσχυε!! Στην εύρεση εργασίας χρησιμοποιείται το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α. Από αυτό φαίνεται ότι έχεις απαλλαγεί από την στράτευση, αλλά δεν φαίνονται οι λόγοι. Κανένας εργοδότης δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει να μάθει τους λόγους. Γενικά κάθε ιδιώτης εργοδότης ενδιαφέρεται μόνο να έχεις ξεμπερδέψει από το στρατό (είτε να έχεις υπηρετήσει είτε να έχεις απαλλαγεί), και τίποτε περισσότερο. Κι αυτό γιατί αν σε προσλάβει χωρίς να έχεις ξεμπερδέψει από το στρατό, σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο της χώρας, είναι υποχρεωμένος να σου κρατήσει την θέση διαθέσιμη για όσο καιρό θα λείπεις στο στρατό, αν και όταν τελικά πας. Αυτό κοστίζει στον εργοδότη σε χρόνο και χρήμα και θέλει να το αποφύγει..."

<!-- m -->http://www.omhroi.gr/faq_22.htm#238<!-- m -->

Αυτά τα 4 ή στην καλύτερη 2 ,5 χρόνια πως θα ζω;
Ποιός θα με προσλάβει χωρίς να είναι εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις;
Ή μήπως θα με ταϊσει η θέληση για απαλλαγή;

Επίσης, όταν λέω συγκεκριμένη εμπειρία εννοώ κάτι τέτοιο (χωρίς να χρειάζεται να γράψει κάποιος λογοτεχνικό και να λέει πότε ανάβει τσιγάρο):

<!-- m -->http://www.omhroi.gr/modules.php?op=mod ... 27&thold=1<!-- m -->

Τόσο αδιανόητη πια απαίτηση και τρολλάρισμα είναι το ότι ζήτησα κάτι σαν αυτή τη μεταφορά εμπειρίας;
 

p_h

New member
που θες να δουλέψεις; Το απολυτήριο του στρατού μπορεί να στο ζητήσουν αν πας στο δημόσιο, στον ιδ. τομέα δεν ενδιαφέρονται, σε καμμία συνεντευξη μετα τον στρατό δεν μου ζητησαν να το δουν, ρωτάνε υπηρέτησες; ναι υπηρέτησα, τελος, αυτό.
 

kd305

New member
Μόνο στο δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας ζητάνε πιστοποιητικό για να δούνε τι θητεία έκανες,στον ιδιωτικό τομέα απλά τους ενδιαφέρει ότι έχεις ολοκληρώσει τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις,το πως είναι δικό σου θέμα.

Τώρα το πως θα καταφέρεις να πάρεις 2 ετήσιες και όχι 4 εξάμηνες είναι απλό,ανοίγεις το ΦΕΚ με την σωματική ικανότητα πας στην κατηγορία με τις παθήσεις ψυχιατρικούς λόγους,εκεί σε μερικές παθήσεις έχει διπλά πχ Ι/5 Δ/Α αυτό σημαίνει ότι θα πάρεις Ι/5 μετά από διετή αναβολή,πας σε έναν ιδιώτη γιατρό γράφει την γνωμάτευση του ΦΕΚ και καθάρισες..
 

Adorno

New member
Ρε Παιδια εαν θες να δουλεψεις ως νομικος/οικονομικος συμβουλος,μηχανικος ή πληροφορικαριος σε ΔΕΚΟ,δημοσια επιχειρηση ή δημοσιο οργανισμο,ως ιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο ή υπηρεσία ή να δωσεις εξετάσεις για το δικαστικο/διπλωματικό σώμα ή ΝΣΚ πρέπει να έχεις πάρει στρατο. Δεν μπορεις να τον αποφυγεις γιατι σου συρρικνώνει το επαγγελματικό πεδίο.
Οπως και να εχει,το ποταμι πίσω δε γυρνά, αυριο μπαινω.Καλη θητεια σε ολους μαγκες!!
 

p_h

New member
πρεπει να έχει νομιμα εκπληρώσει τις στρ. υποχρεώσεις, και η απαλλαγή νομιμη ειναι <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->

καλά σκοπέτα
 

kd305

New member
[quote author="Adorno"]Ρε Παιδια εαν θες να δουλεψεις ως νομικος/οικονομικος συμβουλος,μηχανικος ή πληροφορικαριος σε ΔΕΚΟ,δημοσια επιχειρηση ή δημοσιο οργανισμο,ως ιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο ή υπηρεσία ή να δωσεις εξετάσεις για το δικαστικο/διπλωματικό σώμα ή ΝΣΚ πρέπει να έχεις πάρει στρατο. Δεν μπορεις να τον αποφυγεις γιατι σου συρρικνώνει το επαγγελματικό πεδίο.
Οπως και να εχει,το ποταμι πίσω δε γυρνά, αυριο μπαινω.Καλη θητεια σε ολους μαγκες!![/quote]

Ναι μας έπεισες,τράβα κάνε το σκοπετάκι σου τώρα για να βάλεις μυαλό.
 
Top