• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγή;

Manolis1987

New member
Καλημέρα.Καταρχήν συγχαρητήρια για το Forum,πάρα πολύ χρήσιμο!
Παρουσιάζομαι στην Καλαματα στις 30 του μήνα.Δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή για ψυχολογικά + είχα πάρει άλλη μια 2 χρόνια για σπουδές.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω να υπηρετήσω επειδή έχω ένα δάνειο στο όνομα μου , ο πατέρας μου δεν δουλεύει λόγο κρίσης (βλέπεις μείωση προσωπικού) και ο αδερφός έχει λάμα στον αστραγαλο και στην κλέιδα του απο ατύχημα.
Οπότε εργάζομαι εγώ και η μητέρα μου για να τα φέρουμε πέρα.
Υπάρχει περίπτωση να πάρω απαλλαγή (απ'την στιγμή που έχουν εξαντληθεί οι αναβολές μου) και όποτε νιώσω έτοιμος να παρουσιαστώ ξανά;
 
A

admin

Guest
Για ποιον λόγο είχες πάρει αναβολή; Άλλο πράγμα οι αναβολές λόγω σπουδών και άλλο λόγω υγείας. Αν είχες πάρει αναβολή λόγω σπουδών, μπορείς να πάρεις αναβολή για λόγους υγείας ως δύο χρόνια (είτε συνολικά ή δύο εξάμηνες, ετήσιες κλπ ανάλογα με το πρόβλημα).
 

Manolis1987

New member
Είχα πάρει αναβολή 2 χρόνια για λόγους υγείας και άλλα 2 χρόνια για σπουδές.
 

Manolis1987

New member
Για απαλλαγή τι πρέπει να κάνω;Έμαθα απο κατι γνωστούς οτι πλέον με την απαλλαγή που σου δίνουν οτι μπορείς να δηλώσεις μετα απο κάποια στιγμή έτοιμος να υπηρετήσεις.Ισχύει;
Ελπίζω να τελειώσω προσωρινά με αυτό γιατί μου έχει γίνει τρελό άγχος.
 

p_h

New member
θα επιμείνεις ότι το πρόβλημα που είχες όταν πήρες τις πρώτες αναβολές δεν έχει λυθεί και θα τους πας γνωματευση απο γιατρό, ότι πάσχεις απο την τάδε ασθένεια και ότι δεν μπορείς να υπηρετήσεις, αν έχεις και φαρμακευτική αγωγή ακόμα καλύτερα. Μπορείς να κλεισεις ραντεβού με την επιτροπή απαλλαγών μέσω του φρουραρχείου ή στην χειρότερη απο το κέντρο που θα σε καλέσουν.
 

Manolis1987

New member
Περί απαλλαγής :

Επειδή διάβασα πάρα πολλούς εδώ που προσπαθούν να τρομάξουν τον κόσμο με απίστευτα χαζές δικαιολογίες του στιλ "Αν πάρεις απαλλαγή δεν θα μπορείς να βρεις δουλειά , να κάνεις δικιά σου επιχείρηση η οτιδήποτε" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ!
Επειδή χθες πήρα απαλλαγή και ρώτησα και έμαθα σας γράφω τις εξής επιπτώσεις που θα έχετε.
Δεν μπορείς να δουλέψεις σε σώματα ασφαλείας
Αν χωρίσετε με την σύζυγο σας υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας εσείς αλλά μόνο η σύζυγος σας.Τίποτα άλλο.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι καταλαβαίνετε με το να παραμυθιάζετε τον κόσμο που ΔΕΝ θέλει ή ΔΕΝ μπορεί να πάει στρατό.
 

kd305

New member
I5 ψυχολογικό= δεν μπαίνεις σε σώματα ασφαλείας και στο δημόσιο
 

pote

New member
[quote author="kd305"]I5 ψυχολογικό= δεν μπαίνεις σε σώματα ασφαλείας και στο δημόσιο[/quote]
Σοβαρά ε;Δεν μπαίνεις στο δημόσιο;Από που προκύπτει αυτό;Για πάρε ένα link για προκήρυξη δημοσίου:http://www.asep.gr/portal-files/dynamic/c468491/fek.file/FEK_4_2010_el_GR.pdf
αυτό το link είναι ενδεικτικό.Όσα και να δεις από το 2002 και μετά λένε σταπροσόντα:Οι άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.Όλα τα άλλα που λες είναι παπάτζες.Επίσης δες την υπ' αριθμόν 815/58/9.4.2001 απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων βάσει του νόμου 2472/1997 σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται να αναγράφεται στο τύπου Α ή στο απολυτήριο ο λόγος της απαλλαγής.Άσε λοιπόν τα ψέματα και μην τρομάζεις τον κόσμο.Αν έχεις να πεις κάτι πέστο με στοιχεία.Νόμους,ΦΕΚ κλπ.Όχι ο τάδε μου είπε ή εγώ πιστεύω!ΕΛΕΟΣ
 

kd305

New member
Aν γίνεται αυτό το θεωρώ τραγικό αλλά να μου πεις στην ελλάδα δεν ζούμε ? θα μπει στο δημόσιο ο γιωτάς που δεν ήθελε να κάνει την θητεία και καλά για ιδεολογικούς λόγους αλλά στο δημόσιο θέλει να μπει για να ξύνει τα παπαριά του...
 

Manolis1987

New member
Όπως έγραψα και πιο πάνω για αυτούς που πουλάνε παπάτζες εδώ.Ρώτησα στην επιτροπή τι επιπτώσεις έχεις και μου είπαν μόνο για Σώματα ασφαλείας...Αν δεν ξέρετε ρωτήστε,μην λέτε πράγματα που δεν υπάρχουν.
 

hajo198

New member
Για να μη το κουραζουμε, στον ΑΣΕΠ δε σου ζηταει κατι παραπανω απο `εκπληρωση στρατιωτικων υποχρεωσεων`, ομως για να πρσοσληφθεις απο δημοσιο φορεα, υποχρεουσαι να προσκομισεις πιστοποιητικο απο αρμοδια υγειονομικη επιτροπη που να λεει οτι εισαι ικανος φυσικα να εργαστεις στη συγκεκριμενη θεση. Σε αυτη την επιτροπη, σου ζητανε χαρτι απο το στρατο οτι εκπληρωσες κανονικα σαν Ι1 τις υποχρεωσεις σους, σε περιπτωση Ι3,Ι4 κ Ι5 πας στη Β΄θμια η οποια σε κρινει. Το πως γνωματευουν δε το γνωριζω, ομως οτι δε λαμβανεται υποψην το Ι5 ως προς το Δημοσιο για διορισμο ειναι ατοπο και δη το ψυχολογικο. Απο κει και επειτα, το ενδεχομενο Ι δε σε περιοριζει απο καμια οπτικη πρακτικα η θεωρητικα.
 

boysetsfire

New member
Να συμπληρώσω κάτι που έπαθε ένας γνωστός μου και μου είπε πρόσφατα.

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Πληροφορικής ,Μεταπτυχιακά κτλ περίμενε πως και πως κάτι σαν προκύρηξη για κάποιες θέσεις .Στις θέσεις αυτές υπήρχε σειρά προτεραιότητας με βάση κάποια κριτήρια,αυτός είταν στους πρώτους.Οι θέσεις εργασίας είταν δουλειά γραφείου (η/υ προφανώς) στο τμήμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αυτός είταν Ι4 ( ΑΙ ΦΟΡ) και δεν τον πήραν ,αφού θεωρείται κι αυτό ΄σωμα ασφαλείας.Έχει βάλει δικηγόρο να το ψάξει το θέμα ,άλλα δε εχει βρει άκρη ακόμα.

Σώματα ασφαλείας δε είναι μόνο Ειδικοί φρουροί ,ομαδα Διας κτλ.
 

pote

New member
[quote author="hajo198"]Για να μη το κουραζουμε, στον ΑΣΕΠ δε σου ζηταει κατι παραπανω απο `εκπληρωση στρατιωτικων υποχρεωσεων`, ομως για να πρσοσληφθεις απο δημοσιο φορεα, υποχρεουσαι να προσκομισεις πιστοποιητικο απο αρμοδια υγειονομικη επιτροπη που να λεει οτι εισαι ικανος φυσικα να εργαστεις στη συγκεκριμενη θεση. Σε αυτη την επιτροπη, σου ζητανε χαρτι απο το στρατο οτι εκπληρωσες κανονικα σαν Ι1 τις υποχρεωσεις σους, σε περιπτωση Ι3,Ι4 κ Ι5 πας στη Β΄θμια η οποια σε κρινει. Το πως γνωματευουν δε το γνωριζω, ομως οτι δε λαμβανεται υποψην το Ι5 ως προς το Δημοσιο για διορισμο ειναι ατοπο και δη το ψυχολογικο. Απο κει και επειτα, το ενδεχομενο Ι δε σε περιοριζει απο καμια οπτικη πρακτικα η θεωρητικα.[/quote]
Για το ι3,ι4 κάνεις λάθος.Το πιστοποιητικό τύπου Α δεν αναφέρει το Ι.Όσο για το Ι5 απαγορεύεται να αναγράφει το λόγο απαλλαγής.Το πιστοποιητικό τύπου Α χρησιμεύει μόνο για απόδειξη εκπλήρωσης ή απαλλαγής.Η υγειονομική επιτροπή του στρατού σε εξετάζει και αποφασίζει αν είσαι ικανός να στρατευτείς και μόνο.Από κει και πέρα κάθε υπηρεσία έχει τη δική της υγειονομική επιτροπή.Το ι5 δε σημαίνει πως πας αυτόματα σε ββαθμια(αυτό ίσχυε πριν το 2002).Μπορεί η υγειονομική να σε στείλει στη ββαθμια(όχι πάντα) όπου όμως και εκεί δεν μπορούν να δουν από το πιστοποιητικό Α το λόγο απαλλαγής.Επομένως είναι υποχρεωμένοι να σε εξετάσουν.Είσαι καλά εκείνη τη στιγμή;(και όχι πριν χ χρόνια που ήταν να στρατευθείς) διορίζεσαι.Είναι απλά τα πράγματα μην το ζαλίζουμε.Είπαμε υπάρχει απόφαση της Αρχής Προσωπικών δεδομένων που δεν επιτρέπει την αναγραφή του λόγου απαλλαγής.Κάθε υγειονομική από κει και πέρα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να σε εξετάσει.Αν πριν χρόνια είχες κατάθλιψη δε σημαίνει πως έχει ακόμα.Αν είσαι καλά σου δίνει την αντίστοιχη έγκριση
 
Top