• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαλλαγη μεσω στρατοπεδου

arlekinos

New member
Καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια για ΑΠΑΛΛΑΓΗ μεσω ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ.

Ειχα ηδη παρει διετη αναβολη για ψυχολογικους λογους απο το στρατοπεδο στην Τριπολη. Το χαρτι ηρθε ξανα για Τριπολη. Ωραια σκεφτηκα, γιατι την πρωτη φορα η διαδικασια ηταν πολυ απλη.
Ξεκινησα νωρις με το συνοδο μου και χαρτια απο ιδιωτη γιατρο. Εφτασα κατα τις 11. Στην πυλη κανανε μανουρα για να μην μπει ο συνοδος. Καναμε μανουρα κι εμεις, αλλα τα βρηκαμε οταν μας ειπαν πως θα πρεπει να περασω για τα διαδικαστικα μονος μου και οταν ερθει η ωρα να με δει ο ψυχιατρος, θα τηλεφωνωνησει στην πυλη και θα αφησουν το συνοδο να περασει.
(Απο οσο ξερω αυτο δε γινεται σε αλλα στρατοπεδα. Στην Τριπολη επειδη αναβολες - απαλλαγες δινονται αβερτα, οι γιατροι μαλλον εχουν δωσει εντολη να μην μπαινουν ολες οι φαμιλιες μεσα). Προσοχη ομως! Αυτο αφορα μονο τις ψυχιατρικες παθησεις. Αν καποιος παει για παθολογικο πρεπει να εχει συνοδο μαζι του απαραιτητα γιατι αλλιως θα περασει το βραδυ στο στρατοπεδο).

Τα διαδικαστικα κρατανε κανα 20λεπτιο. Απο κει και περα αναμονη κανα 2ωρο τουλαχιστον. Πολυς κοσμος για παθολογικα (80 - 100 ατομα), λιγο λιγοτερος για ψυχολογικα (60 - 70). Απο αυτους οι μισοι περιπου τσιγγανοι. Κανενας με καποιο εμφανες προβλημα (αβυσσος η ψυχη του καθενος βεβαια). Το λεω τοσο απο την εμφανιση, οσο και απο συζητησεις κατα την αναμονη, οπου ο κοσμος ελεγε χυμα οτι δεν εχει καποιο προβλημα, ενω αλλοι συζητουσαν στα κινητα για τις δουλειες τους ή με τις γκομενες τους. Εκτος απο τους τσιγγανους, οι υπολοιποι ηλικιες ψιλομεγαλες (25 μεχρι 30φευγα).

Καποια στιγμη με παιρνουν με εναν αλλο και μας λενε ελατε να σας δει ο ψυχιατρος. Μπαινω μεσα με το χαρτι ανα χειρας. Ακολουθει ο διαλογος κατα λεξη:

- Μπορειτε να τηλεφωνησετε στην πυλη για να αφησουν το συνοδο μου να περασει?
- Τι τον θελεις το συνοδο?
- Γνωριζει το ιστορικο μου.
- Γιατι να τον ταλαιπωρουμε τον ανθρωπο? Τι να κανει? Να με πεισει? Εχω πειστει ηδη. Τι θελεις? αναβολη? απαλλαγή? την εχεις παρει (Ολα αυτα με υφος δεν ειμαι κανενας μαλακας, ξερω τι παιζεται, παιζεις εσυ το ρολο σου κι γω το δικο μου).
Ριχνει μια φευγαλεα ματια στο χαρτι απο τον ιδιωτη ψυχιατρο και μου λεει οτι τελειωσαμε.

Απο εκει και περα αναμονη για κανα τριωρο ακομα. 4:30 ημουν εξω απο την πυλη με την οριστικη απαλλαγη στο χερι.


Ολη μου η θητεια κρατησε συνολικα 9 ωρες (που κι αυτες πολλες μου φανηκαν).
Η αποφαση, οπως και η ζωη, ειναι του καθενος ξεχωριστα. 9 ωρες ή 9 μηνες?
 

thagkol

New member
Απαλλαγή μέσω στρατοπέδου δε γίνεται να πάρεις, πρέπει υποχρεωτικά να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών, με άλλα λόγια να εξεταστείς υποχρεωτικά σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν στην Τρίπολη το νοσοκομείο είναι μέσα στο στρατόπεδο, πάντως έτσι απλά ο γιατρός του στρατοπέδου δεν έχει την εξουσία να σου δώσει απαλλαγή από μόνος του.
 

arlekinos

New member
Στην Τριπολη η ψυχιατρικη κλινικη ειναι μεσα στο στρατοπεδο. Για παθολογικα προβληματα πρεπει να πας σε στρατιωτικο νοσοκομειο εξω. Αν καποιος συμπληρωσει 2 χρονια απαλλαγων και εξακολουθει να μην επιθυμει να υπηρετησει παιρνει οριστικη απαλλαγη, δεν γινεται να παρει επιπλεον αναβολη.
 

arlekinos

New member
Επισης, απο την επιτροπη απαλλαγων περασα, μονο που αυτη αποτελειται απο ενα ατομο.
 

dionyshs

New member
Η επιτροπλή απαλλαγών αποτελείται απο 3 ιατρούς εκεί στην τρίπολη τώρα πως την έχουνε δει δεν ξέρω..εσένα φίλε μου μπορεί το ι5 να σε βολεύει στην ζωούλα σου..τους άλλους όμως μπορεί να τους επιβαρύνει
 
Top