• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απορία ενός ψάρακα!!!

Dracula6

New member
Καλησπέρα παίδες και απο μένα.
Παρουσιάζομαι τον Νοέμβρη και κατα πάσα πιθανότητα ΣΞ.
Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει σε 3-4 ερωτήσεις σχετικά με τα ΛΥΒ,επειδή πριν πάρω αναβολή λόγω σπουδών μου είχε έρθει το χαρτί για ΣΞ με την ένδειξη για ΛΥΒ(για Λοχίας αν δεν κάνω λάθος!):

1.Υπάρχει πιθανότητα να έχω πάλι την ένδειξη ΛΥΒ στην νέα κατάταξη;
2.Αν δεν έχω ένδειξη ΛΥΒ,μπορώ να δηλώσω οτι θέλω να πάω για υπαξιωματικός όταν καταταγώ και αν ναι πως;Περνάς αθλήματα;
3.Σε περίπτωση που επιλεγώ πόσο διαρκεί η εκπαίδευση και πόσο λούκι τραβάς,αν κάνω επιπλέον θητεία και αν στην τελική αξίζει κάτι τέτοιο.

Ας απαντήσει κάποιος που έχει περάσει απο ΛΥΒ.Ευχαριστώ.
Καλή θητεία να έχουμε όλοι!
 

Enyalios

New member
Είχες ένδειξη ΛΥΒ; Μάλλον ΥΕΑ ήταν η ένδειξη στο σημείωμα κατάταξης. Αν αξίζει τον κόπο, μάλλον όχι γιατί λοχίας δεν γίνεσαι παρα τον τελευταίο μήνα της θητείας.Μέχρι τότε είσαι δεκανέας. Αυτο εφαρμόζεται εδώ και 9 μήνες περίπου,γιατί έκαναν παράπονα οι ΕΠ.ΟΠ. Όσοι ήταν κληρωτοί λοχίες(είχαν τελείωσει ΛΥΒ) τρέχανε τους ΕΠ.ΟΠ!
 

Dracula6

New member
Ευχαριστώ φιλε για την απάντηση.
Δεν είμαι 100% σίγουρος,μπορεί να ήταν ένδειξη Υ.Ε.Α.
Για να πας Λ.Υ.Β. θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο να έχεις επιλεγεί και να το γράφει στο χαρτί σου ή μπορείς να δηλώσεις πως ενδιαφέρεσαι;Κι αν ναι πόσο πιθανό είναι να σε πάρουνε;
Να σου πω την αλήθεια θέλω να παω γιατί έχω ακούσει πως μετά κάνεις την υπηρεσία σου και τα απογεύματα εξοδούχος.Ισχύει;
 

Bear

New member
[quote author="Dracula6"]Για να πας Λ.Υ.Β. θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο να έχεις επιλεγεί και να το γράφει στο χαρτί σου ή μπορείς να δηλώσεις πως ενδιαφέρεσαι;Κι αν ναι πόσο πιθανό είναι να σε πάρουνε;[/quote]
Νομίζω ΛΥΒ μπορεί να περάσει όποιος θέλει αρκεί να έχει τελιώσει λύκειο. Δεν νομιζω ότι το χαρτί έχει ένδειξη ΛΥΒ. Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό να περάσεις ΛΥΒ. Αν περάσεις την εκπαίδευση ΛΥΒ γίνεσαι δεκαννέας με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται.

[quote author="Dracula6"]Να σου πω την αλήθεια θέλω να παω γιατί έχω ακούσει πως μετά κάνεις την υπηρεσία σου και τα απογεύματα εξοδούχος.Ισχύει;[/quote]
Αυτό μπορείς να το κάνεις αν είσαι ΥΕΑ και όχι βέβαια από την αρχή της θητείας σου.

Άλλο ΛΥΒ και άλλο ΥΕΑ μην τα συγχέεις.
 

bellman

New member
Λ.Υ.Β. = Λοχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων.12 με 15 μερες διαρκεια και βγαίνεις Δεκανεας.Δεν μπορεις να το αποφύγεις εαν εχεις τη ένδειξη.Την ένδειξη όμως ΔΕΝ την έχεις πριν παρουσιαστείς.Αυτή σου έρχεται μαζί με την πρώτη μεταθεση που θ σου ανακοινώσουν στο Κεντρο αν τελικα εχεις επιλεγεί για Υπαξιωματικός.

Η ένδειξη που θα έχεις στο χαρτί κατάταξης σου ειναι για Υ.Ε.Α. = Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός.Αυτό είναι άλλο πράγμα εφόσον κάνεις 17 μήνες,πληρώνεσαι και έισαι αξιωματικός.Αυτό μπορείς να τ αρνηθείς αν και θα σε βάλουν παρ'όλα αυτα να περάσεις τα τεστ(αθλητικα - ψυχολογικα) στα οποια είναι εύκολο να κοπείς εάν δεν επιθυμείς να πας ΥΕΑ(και πιο εύκολο να περάσεις εάν θές να πας .. <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> )

Για το αν μπορείς να επιδιώξεις μόνος σου να πας ΛΥΒ χωρις να έχεις επιλεγεί δεν γνωρίζω κατι.Ρωτησε το στην στρατολογία ανκαι δεν νομίζω.Προσωπική μου αποψη(έχω περάσει ΛΥΒ προσφατα)μην το κυνηγήσεις εάν δεν είσαι σίγουρος πως η μονάδα που θα μετατεθείς θα ΄χει ΠΟΟΟΛΛΛΥΥΥΥ κόσμο(που πλέον ελάχιστες έχουν ειδικα στην παραμεθώριο) διοτί δεν θα γλυτώσεις τπτε με το βαθμό του δεκανέα.Θα πεθάνεις στο σκοπέτο όπως ο απλός φαντάρος και απλα θα έχεις φάει και ενα δεκαπενθήμερο παλουκι με καθημερινές βολές,πορείες και νυχτερινές εκπαιδεύσεις.

Καλή θητεία όπως και να έρθουν τα πράγματα φιλε μου.

Υ.Γ. Μια συμβουλή που ίσως να ακυρώνει και την δική μου προσωπική άποψη αλλα είμαι υποχρεωμένος να στην δώσω.Μην ακούς ούτε τις πολύ μίζερες αλλά ουτε και τις πολύ αισιόδοξες απόψεις αυτών που πήγαν ήδη στρατό.Να έχεις κριτικό βλέμμα απεναντι σε ότι πρωτοβλέπεις στ θητεία σου και να βρίσκεις δικές σου συνταγές για να την "παλεύεις".Και κυρίως να θυμάσαι οτι ο διπλανός φανταρος είναι και φίλος και στήριγμα όσο και αν σου φαίνεται αυτή τ στιγμή ότι ολοι θα σου φαίνονται ξένοι εκει μέσα.
 

Bear

New member
Σωστή η υποσημείωση! Βέβαια να πούμε ότι το πόσο *σκληρό* θα είναι το ΛΥΒ εξαρτάται από την μονάδα που θα το περάσεις. Είναι ιδέα μου ή η διάρκεια του ΛΥΒ μειώθηκε;
 
Top