• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αρνηση απαλλαγης

gorteo

New member
Γεια σε ολους,

Παρακολουθω 3 χρονια ψυχιατρο του εοπυυ και ηδη εχω παρει 2 χρονια αναβολη.
Περασα την διαδικασια φρουραρχειο / επιτροπη απαλλαγων σημερα εχοντας προσκομισει διαγωση απο τον ψυχιατρο για υποτροπιαζουσα καταθλιπτικη διαταραχη με κρισεις πανικου και σωματοποιηση.
Απο φαρμακα παιρνω ζολοτριν, εντακτ , ντεπρεραμ και ταβορ.
Εχω προβλημα με τους εξωτερικους χωρους και με το ζορι βγαινω απο το σπιτι.
Αυτο που ακολουθησε στην επιτροπη ητανε το εξης
Λοιπον στην επιτροπη ο τυπας μου ειπε οτι ο ψυχιατρος εκρινε οτι μπορω να μεταβω στο στρατοπαιδο και οτι θα πρεπει να νοσηλευτω σε ψυχιατρικη κλινικη. Σε ενστανσεις μου οτι δεν μπορω και οτι θα επειδινωθει η υγεια μου και οτι με το ζορι βγαινω απο το σπιτι μου ειπανε οτι ετσι λεει ο γιατρος. Τους ειπα οτι στρατοπαιδο και νοσηλεια δεν υπαρχει περιπτωση να παω και οτι θα ξανακανω την διαδικασια του φρουραρχειου.
Μου ελεγε κατηγορηματικα οτι ΔΕΝ μπορω να ξανακανω την ιδια διαδικασια και οτι η πλεον θα πρεπει να νοσηλευτω. Μου ειπε επισης οτι να παρω την στρατολογια τηλεφωνο για επιβεβαιωσω τα λεγομενα του οτι δεν μπορω να ξανακανω την ιδια διαδικασια και οτι πρεπει να νοσηλευτω.
Μου ειπανε στο τελος οτι σε 20 μερες θα μου ερθει χαρτι.
Πηρα τηλεφωνο την στρατολογια και ο τυπας εκει (πολυ εξυπηρετικος) μου ειπε οτι θα το κοιταξει αν και νομιζει οτι υπαρχει τετοιος νομος
Υπαρχει νομος που θα αναγκασουνε σε νοσηλεια και να παρουσιαστω στο στρατοπαιδο εφοσον η επιτροπη στο φρουραρχειο κρινει οτι ειμαι ικανος? Και μονο που πηγα στην επιτροπη σημερα με πονουσε η καρδια.

Δεν ειμαι σε καθολου καλη κατασταση
 

kd305

New member
Η επιτροπή απαλλαγών κρίνει αν μπορείς η όχι να μετακινηθείς στο κέντρο,αν έκριναν ότι δεν τρέχουν σοβαροί λόγοι που καθιστά την μετακίνηση σου επικίνδυνη θα πρέπει να πας στο στρατόπεδο.


Για την νοσηλεία ισχύει αλλά δεν είναι κάτι τραγικό,θα είσαι 3 - 4 ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο,ίσα ίσα για να παρακολουθούν την πάθηση σου,μπορεί κάποιος συγγενείς/φίλος σου να κοιμάται μαζί σου στην πτέρυγα.


Δεν υπάρχει άλλη λύση,καλό ξεμπέρδεμα.
 

gorteo

New member
φιλε σε ευχαριστω για την απαντηση. Μπορεις σε παρακαλω να μου παραθεσεις ποιος νομος/διαταγμα/φεκ λεει οτι εφοσον η επιτροπη απαλλαγων αποριψει το αιτημα σου για απαλλαγη και κρινει οτι εσυ μπορεις να μετακινηθεις στο στρατοπαιδο, δεν μπορεις οταν ερθει το σημειωμα καταταξης να επαναλαβεις την ιδια διαδικασια φρουραρχειο/επιτροπη? Πως κρινουν αυτοι οτι σε 20 μερες που θα μου ερθει το χαρτι θα ειμαι σε κατασταση να παω στο στρατοπαιδο και δεν θα εχει επιδεινωθει η κατασταση μου? Δεν μπορει να μην μπορεις να ξαναπας μεσω φρουραρχειου.
Επισης δεν βρηκα πουθενα το νομο περι υποχρεωτικης νοσηλειας... Πως μπορουνε να σε αναγκασουνε?
 

kd305

New member
Εγώ αυτό γνωρίζω και αυτό σου λέω,τώρα φεκ ιστορίες κλπ προφανώς και δεν θα μπω στην διαδικασία να το ψάξω,αν θες εσύ κάνε το.
 

FarCry

New member
να ρωτησω αμα κοπεις απο την επιτροπη απαλλαγων πρεπει να πας στο στρατοπεδο την επομενη ημερα?
 

FarCry

New member
πας στην επιτροπη αναβολων για 6 μηνες + για ιατρικους λογους. και πες οτι σε κοβουν και δε στη δινουν. σου λενε να παρουσιαστεις στο στρατοπεδο. πας στο στρατοπεδο την επομενη μερα?
 

FarCry

New member
δε σου ερχεται σημειωμα καταταξης ξανα οπως αναφερει ενας σε προηγουμενο ποστ?


μιλαω για αναβολη απο φρουραρχειο και μετα επιτροπη αναβολων. δηλαδη την τριτη θα παω στο ρουφ και μετα θα περιμενω σε κανα μηνα να περασω απο την επιτροπη. αμα με κοψει θα πρεπει να μπω στρατοπεδο την επομενη μερα? διαβαζω οτι η αποφαση της επιτροπης θα αργησει να μου ερθει οποτε πως θα ξερω το αποτελεσμα για να μπω στρατοπεδο την επομενη μερα? και ποτε θα προλαβω για να βγαλω ακτινογραφιες κλπ. την ιδια μερα που πρεπει να μπω στρατοπεδο?
 

kd305

New member
Να διευκρινίζεις για να μην βγάζω λάθος συμπέρασμα,δεν μπαίνω στην διαδικασία να διαβάσω μηνύματα που έχω γράψει πριν 6 μήνες.

Αν σε κόψει η επιτροπή,θα σου δώσουν περιθώριο 10 ημέρες για να παρουσιαστείς στο κέντρο,κατάταξη εκτός ΕΣΣΟ δηλαδή,θα κάνεις μόνος σου βασική εκπαίδευση,θα ορκιστείς μόνος σου κτλπ.
 

FarCry

New member
οκ αυτο ηθελα να μαθω γιατι δεν ημουν σιγουρος. και αμα δεν παω στην επιτροπη θα εχω κυρωσεις?
πες ρε παιδι μου οτι δε θελω να παρω την αναβολη που μου εγραψε ο γιατρος γιατι αισθανομαι οτι ειμαι καλα για να παρουσιαστω αλλα φοβαμαι οτι η επιτροπη θα κυρωσει την 6 μηνη αναβολη δημιουργωντας μου προβλημα σε θεματα εργασιας αργοτερα. αμα δεν κλεισω ραντεβου με το γραμμα που θα ερθω της στρατολογιας για να περασω απο την επιτροπη και τους γραψω τι γινεται?
 

kd305

New member
Αυτό δεν το γνωρίζω,πάντως σε θέματα εργασίας δεν θα έχεις προβλήματα.
 
Top