• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δ' ΕΣΣΟ, ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κόρινθο

Agnwstos

New member
Γεια χαρά παιδιά. Παρουσιάζομαι Κόρινθο σε καμμια εβδομάδα για το σώμα Έρευνας και Πληροφορικής ΥΕΑ(όχι θα το αποφύγω φυσικά το τελευταίο <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> ).

Έχω ενημερωθεί ήδη από παλιότερα θέματα για το ότι εφόσον επιλεγώ (συνδυασμός πτυχίων ή/και βυσμάτων), πρόκειται για ένα καλό σώμα, με χαλαρή κατόπιν εκπαίδευση στην Αθήνα.

Η συνέχεια ποια είναι?Θέση σε γραφείο?Μετάθεση σε παραμεθόριο?

Και τέλος,επηρρεάζει την εξέλιξη μου το ότι είμαι υποψήφιος έφεδρος με προοπτική μου να μην επιλεγώ?
 

vagdouk

New member
Φίλε για αρχή εύχομαι να έχει μία καλή θητεία.
Εγώ είμαι ΕΠ 2007 Β' ΕΣΣΟ... όσον αφορά τις ερωτήσεις σου για αρχή να σου πω πως στο κέντρο δεν έχεις καμία διαφοροποίηση επειδή είσαι ΕΠ, στο κέντρο είσαι ΠΖ (εδώ δώσε λίγο προσοχή στην ταυτότητα που θα σου βγάλουν να λέει ΕΠ, σε ότι έγγραφο και να σου δίνουν να διορθώνει το ΠΖ σε ΕΠ, εγώ την πάτησα και ενώ είμαι ΕΠ η ταυτότητα μοθ γράφει ΠΖ, δεν έχει καμία συνέπεια αλλά έτσι για το γαμώτο... <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->).
Τώρα εφόσον επιλεγείς πας 2 βδομάδες για διακοπές στο Γουδί ΣΑΕΠ... κάθε μέρα 6:30 με 3:00,3:30,4:00 ανάλογα και μετά σπίτι σου,ΠΣΚ πάλι σπίτι σου και Δευτέρα πάλι μέσα. Στο τέλος της δεύτερης βδομάδας παίρνεις το φύλλο πορείας για την μετάθεση σου, όλα τα ΦΠ είναι 3 μέρες, δηλ. παρουσιάζεσαι στην Μονάδα σου την Τρίτη. Η παραμεθώριος είναι υποχρεωτική (εκτός βέβαια των περιπτώσεων που φαντάζεσαι) και πηγαίνεις κάπου που αυτά που θα συναντήσεις ποικίλουν ... μπορεί να είσαι μόνο σε γραφείο και να κάνεις υπηρεσίες μόνο ΓΕΠ, μπορεί να κάνεις και άλλες Υπηρεσίες (θαλαμοφύλακας, σκοπιές,περίπολα κτλ) ή μόνο άλλες Υπηρεσίες για μία περίοδο (μέχρι να φύγουν οι παλιοί ΕΠ που έχουν καβατζωθεί). Αυτό εξαρτάται από το στρατόπεδο και τον Λόχο που είσαι, συγκεκριμένα τον Διοικητή. Επίσης κάτι που είναι γενικό φαινόμενο είναι ότι επειδή η ειδικότητα μας θεωρείται βυσματική και επειδή οι περισσότεροι θεωρούν πως επειδή κάνεις δουλεία γραφείου δεν δουλεύεις υπάρχει ένα γενικότερο κυνηγητό από διάφορους για χώσιμο, αγγαρείες κτλ. όλα βέβαια εξαρτώνται και από το πως θα το χειριστείς και εσύ (να μην είσαι υπεράνω , να μην διαφημίζει πως εσύ κάθεσαι σε γραφείο και οι άλλοι τρώνε το χίονι στη μούρη κτλ.). Επίσης ένα πολύ καλό είναι ότι όπου και να πάς θα πας σε Λόχο, Ύλη κτλ. Στρατηγείου (διεξάγουν εκπαίδευση συντήτρησης) , το οποίο σημαίνει πως αποφεύγεις στο μεγαλύτερο βαθμό την Εκπαίδευση 2ου κύκλου, οπότε δεν θα έχεις πολλές ασκήσεις (σκοινάκια, βολές, πύρ και κίνηση , πλωτά κοκ).

Πάντως σε γενικές γραμμές, σε σχέση με έναν ΠΖ, η θητεία που θα περάσεις θα είναι τουλάχιστον 2 φορές καλύτερη.

Τέλος, δεν έχει καμία σχέση το ΥΕΑ με την μετέπειτα πορεία σου, και εγώ ήμουν, κόπηκα και με πήρα κανονικά.

Αυτά από εμένα και στη διάθεση σου για όποια απορία έχεις.

Εύχομαι μία καλή θητεία και καλή Αρχή.

Χαιρετίσματα από τον μαγευτικό Έβρο.

Υ.Γ. Σου προτείνω να προτιμήσεις Έβρο για μετάθεση από νησιά.
 

kokar

New member
Καλησπέρα! Μου έχει έρθει χαρτί για να παρουσιαστώ στην Κόρινθο 8 Νοέμβρη στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Από την άλλη πλευρά έχω κάνει κινήσεις για μετάταξη στην Πολεμική Αεροπορία (επειδή εκεί έχω μεγαλύτερο βύσμα).Τι θεωρείται καλύτερο από τα δύο;
 

spygr

New member
και εγω παιδιά 8/11 ΕΠ
Απ'οσα λένε, λένε οτι γενικά τα πράγματα είναι πολύ καλά.
 

papia

New member
[quote author="kokar"]Καλησπέρα! Μου έχει έρθει χαρτί για να παρουσιαστώ στην Κόρινθο 8 Νοέμβρη στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Από την άλλη πλευρά έχω κάνει κινήσεις για μετάταξη στην Πολεμική Αεροπορία (επειδή εκεί έχω μεγαλύτερο βύσμα).Τι θεωρείται καλύτερο από τα δύο;[/quote]
genika o kanonas leei oti pas opou exeis megalutero bisma.
stin prokeimeni periptwsi, akoma k'an ta busmata sou einai ishs aksias pigaine me kleista matia aeroporia. den uparxei kan sigrisi!
 
Top