• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δήλωση Πτυχίων, Μεταπτυχιακών, Γνώσεων κλπ.

eddie

New member
Καλησπέρα παιδιά.
Πήγα στη στρατολογία για να κόψω αναβολή. Όμως διαβάζοντας εδώ κάποιους φίλους κατάλαβα οτι καλό είναι να δηλώνεις εκτός απο το Πτυχίο και άλλα πράγματα πχ. Μεταπτυχιακό, άλλες γνώσεις, εμπειρία...κλπ.
Είπα στον εκεί υπάλληλο οτι θα του πάω αύριο βεβαίωση Μεταπτυχιακού και μου απάντησε οτι δε χρειαζεται (δεν είναι αναγκαίο)

Θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Στο έντυπο που μας δίνουν πρέπει να δηλώσουμε πτυχία και μεταπτυχιακά τα οποία θα συνοδεύονται απο βεβαιώσεις? Το θέμα είναι οτι ενω έχω παρουσιάσει το Μεταπτυχιακό μου η ορκομωσία θα γίνει Ιούνιο οπότε τώρα μπορώ να καταθέσω μια απλή βεβαίωση. Γίνεται να τη δώσω τον Ιούνιο (Μπαίνω Αύγουστο) και που τη δίνω, στη στρατολογία ή απλά θα χαθεί μέσα στη χαρτούρα?

2. Κάποιοι λένε οτι μπορούμε να δηλώσουμε κάποια Επαγγελματική Εμπειρία καθώς και άλλες γνώσεις-δεξιότητες.
Αυτά που τα βάζουμε? Είδα οτι δεν υπάρχει χώρος στο έντυπο για δήλωση Επαγγελματικής Εμπειρίας κλπ αλλά μονο μια σειρά για ειδικές γνώσεις. Χρειάζεται κάποια βεβαίωση?

3. Όλα αυτά θα μετρήσουν (υπο τυπικές συνθήκες) για το που θα παρουσιαστώ?

4. Όταν μπαίνουμε στο κέντρο μας ζητάνε μήπως πιο αναλυτικά τα Πτυχία, Μεταπτυχιακά, Εμπειρία κλπ ή όχι?

Ευχαριστώ,

Κώστας
 

geoim

New member
Μη τρελαίνεσαι με τα πτυχία! Στη στρατολογία δήλωσε απλά τις γραμματικές σου γνώσεις, δεν είναι ανάγκη να κουβαλάς και αποδεικτικά. νομίζω έτσι κι αλλιώς δε κρατάνε τίποτα επιπλέον εκτός από την αίτηση που θα κάνεις και το δικαιολογητικό για τη διακοπή της αναβολής.
Για επαγγελματική εμπειρία πρώτη φορά ακούω, δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο πεδίο να συμπληρώσεις + ούτε που θα ασχοληθεί κανείς αν το γράψεις κάπου. Δεν είναι βιογραφικό!

Το τι έχεις τελειώσει μπορεί να μετρήσει, αναλόγως τη σχολή όμως. Αν έχεις τελειώσει Ιατρική ή κάτι παρεμφερές τότε π.χ. ναι θα μετρήσει για να πας στο υγειονομικό. Αν έχεις τελειώσει πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας τότε θα μετρήσει κατά πάσα πιθανότητα για να πας στο Μηχανικό. Αν έχεις τελειώσει κάτι πολύ κοινό ή τελείως άσχετο τότε πιθανότατα δε θα μετρήσει καθόλου. Φυσικά τίποτα δεν είναι απίθανο με τους καραβανάδες που μπλέκεις, αλλά μην αγχώνεσαι με λεπτομέρειες. Δηλώνεις τις γνώσεις σου και όπου είναι να σε στείλουν εκεί θα πας, δε χρειάζεται να κουβαλάς 100 πτυχία! Δε σε θέλουν για δουλειά, περισσότερο στην αγγαρεία θα είναι ο ρόλος σου, όπως των περισσοτέρων α-βύσματων μέσα στο στρατό...

Τέλος, μέσα στο στρατόπεδο πάλι απλά δηλώνεις τις γραμματικές σου γνώσεις. Δε γνωρίζω αν απαιτούνται και τα πτυχία για κάποιες ιδιαίτερες σχολές/θέσεις όπως ιατρική/γιατρός που ανέφερα και πριν, συνήθως όμως τζάμπα βάρος θα σου είναι τα χαρτιά. Πες μας όμως τι τελείωσες για να κάνουμε καμια υπόθεση αν μπορείς να έχεις κάποια καλύτερη τύχη ή τζάμπα το συζητάμε.
 

eddie

New member
Ευχαριστώ geoim!

Ηλ. Μηχανικός είμαι. Ουσιαστικά δεν θα μας ζητήσουν κάτι άλλο (πτυχίο κλπ) οταν θα παρουσιαστούμε, έτσι δεν είναι?
 

geoim

New member
[quote author="eddie"]Ευχαριστώ geoim!

Ηλ. Μηχανικός είμαι. Ουσιαστικά δεν θα μας ζητήσουν κάτι άλλο (πτυχίο κλπ) οταν θα παρουσιαστούμε, έτσι δεν είναι?[/quote]

Όχι δε θα σου ζητήσουν κάτι άλλο. Αν μετρήσουν στη στρατολογία που είσαι μηχανικός, θα σε στείλουν στο κέντρο μηχανικού. Αν σε στείλουν σε κανένα πεζικό, το μόνο για το οποίο μπορεί να σου χρειαστούν οι γραμματικές γνώσεις είναι για κανένα γραφείο αλλά και πάλι δε χρειάζεσαι διαπιστευτήρια, αρκεί η δήλωση!

Στο μηχανικό σχεδόν όλοι είναι πτυχιούχοι μηχανικοί, μη το θεωρήσεις και σίγουρο όμως. Ελπίζω να σε βοηθήσει σε αυτό το σημείο το μεταπτυχιακό που θα δηλώσεις στη στρατολογία. Προσωπικά είχα τελειώσει μηχανολογία όταν παρουσιάστηκα και βρέθηκα στο πεζικό. Μάλιστα, στο κέντρο και στις μονάδες πεζικού όπου πέρασα βρήκα πολλούς ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους και άλλους μηχανικούς... Ταυτόχρονα έχω δει σε μονάδα μηχανικού που ήταν δίπλα μου άσχετα άτομα από σχολές οικονομικών και απόφοιτους λυκείου με βύσματα όμως <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Καλή τύχη!
 

Axilleas

New member
[quote author="eddie"]Ευχαριστώ geoim!

Ηλ. Μηχανικός είμαι. Ουσιαστικά δεν θα μας ζητήσουν κάτι άλλο (πτυχίο κλπ) οταν θα παρουσιαστούμε, έτσι δεν είναι?[/quote]

Συνάδελφε eddie αφού έχεις και μεταπτυχιακό για ψάξου για έρευνας πληροφορικής... στην περίπτωση αυτή χρειάζεσαι ένα ψιλομέτριο βύσμα (δυστυχώς ελλάδα είμαστε και δεν λειτουργούμε αξιοκρατικά, αλλιώς όλοι οι μηχανικοί θα πήγαιναν σε σχετικά σώματα...) έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τον αύγουστο το χαρτί που θα σου έρθει για κατάταξη να έχει ένδειξη πάνω ΕΠ = Έρευνας Πληροφορικής.
Μόλις παρουσιαστείς να έχεις μαζί σου σε έναν φάκελο αποδεικτικά σπουδών. Στο κέντρο κατάταξης θα περάσει μια επιτροπή πολιτικού προσωπικού για να αξιολογήσει όσους έχουν ένδειξη για έρευνας πληροφορικής.
 
Top