• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δεχονται στο πολεμικο Ναυτικο;;;

mixalisosfp

New member
Γεια σε ολους! Εχω παρει αναβολη λογω σπουδων και ηρθε ο καιρος να παω κι εγω φανταρος! Αλλα μου αρεσει να κανω την θητεια μου στο πολεμικο ναυτικο κ οχι οπως στα συνηθησμενα στο στρατο ξηρας, πεζικο κλπ. Άρα τι θα πρεπει να κανω; Να το δηλωσω στο στρατολογικο γραφειο της περιοχης μου οτι θελω να επιλεξω πολεμικο ναυτικο; Και θα με δεχτουν ετσι απλα; Κατι ειχα ακουσει για καταργηση της θητειας στο ναυτικο και για βυσματα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν. Περιμενω την βοηθεια σας! Ευχαριστω για το χρονο σας!
 

johnyblue

New member
Το που θα υπηρετήσεις (Στρατός Ξηράς, Αεροπορία ή Ναυτικό) καθορίζεται στα 18 και μετά δεν αλλάζει, καθότι εδώ και μερικά χρόνια έχουν σταματήσει οι μετατάξεις. Μπορείς να δεις που σε έχουν κατανείμει στο site <!-- w -->www.stratologia.gr<!-- w --> συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου.
 
Στα 18 μου είχα δηλώσει Πολεμικό Ναυτικό και με είχαν δεχτεί. Πήρα αναβολή λόγω σπουδών, την έκοψα πέρυσι και μου είπαν ότι θα πάω στο Πολεμικό Ναυτικό, αφού με είχαν ήδη δεχτεί εκεί από τα 18 μου. Οπότε παίζει ρόλο και σε ποιο σώμα σε είχαν κατανείμει όταν ήσουν 18. Αλλιώς, μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να πας στο Πολεμικό Ναυτικό, εκτός και αν είσαι βύσμα ή είσαι εμποροπλοίαρχος.
 

mixalisosfp

New member
Να 'στε καλά για τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Στα 18 μου δεν σκεφτόμουν καν τον στρατό επειδή ήθελα να φύγω για σπουδές. Νόμιζα πως ήταν ζήτημα επιλογής από εμάς για να υπηρετήσουμε την θητεία μας εκεί όπου θέλουμε και ο καθένας επέλεγε ό,τι ήθελε. Κρίμα γιατί μου αρέσει αρκετά το πολεμικό ναυτικό και πιστεύω πως κάτι θα μάθω καινούργιο εκεί σε αντίθεση με το πεζικό όπου πια μπαίνεις και μετράς αντίστροφα τις μέρες για να φύγεις. Φαντάζομαι στο πεζικό θα με έχουν τοποθετήσει από τα 18. Δεν γίνεται με τίποτα ν' αλλάξει αυτό; Οι μετατάξεις γιατί καταργήθηκαν; Ούτε βύσμα έχω, ούτε σπούδασα ναυτιλιακά, ούτε τίποτα.
 

kd305

New member
[quote author="mixalisosfp"]Να 'στε καλά για τις χρήσιμες πληροφορίες σας. Στα 18 μου δεν σκεφτόμουν καν τον στρατό επειδή ήθελα να φύγω για σπουδές. Νόμιζα πως ήταν ζήτημα επιλογής από εμάς για να υπηρετήσουμε την θητεία μας εκεί όπου θέλουμε και ο καθένας επέλεγε ό,τι ήθελε. Κρίμα γιατί μου αρέσει αρκετά το πολεμικό ναυτικό και πιστεύω πως κάτι θα μάθω καινούργιο εκεί σε αντίθεση με το πεζικό όπου πια μπαίνεις και μετράς αντίστροφα τις μέρες για να φύγεις. Φαντάζομαι στο πεζικό θα με έχουν τοποθετήσει από τα 18. Δεν γίνεται με τίποτα ν' αλλάξει αυτό; Οι μετατάξεις γιατί καταργήθηκαν; Ούτε βύσμα έχω, ούτε σπούδασα ναυτιλιακά, ούτε τίποτα.[/quote]

Οι μετατάξεις καταργήθηκαν το 2009 με απόφαση του Υπουργού,στείλε του εμαιλ και ρώτησε τον γιατί το έκανε αυτό.

Είπαμε δεν αλλάζει και δεν έχει καμία διαφορά ο στρατός ξηράς από το ναυτικό,ότι θα έκανες στο ένα θα κάνεις και στο άλλο.
 
Δε θα μάθεις κάτι καινούργιο στο ναυτικό, αλλά σίγουρα στο ναυτικό είναι λιγότερο αυστηροί οι ανώτεροι από αυτούς του στρατού ξηράς.
 

p_h

New member
καμια σχεση η θητεια στο Ναυτικο, οι άδειες που παιρνουν δεν θα τις δεις ουτε στον ύπνο σου στον ΣΞ, εκτος αν είσαι κανα υπερβυσμα
 

Νίκος_Ν

New member
Στο ναυτικό η εκπαίδευση είναι πλέον σχεδόν ίδια με του πεζικού (βλ. διακλαδική Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Τρίπολης). Μετά η θητεία είναι κυρίως γραφεία και σκοπιές στην Αθήνα, εκτός αν πας στα νησιά, όπου μαθαίνεις να χειρίζεσαι ραντάρ, ασυρμάτους, κτλ...

Τώρα για να πας ναυτικό συνήθως θες βύσμα, αλλά υπάρχουν αρκετοί που μπαίνουν αβύσματοι.
 
Top