• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Άδεια Αιμοδοσίας

iceblade

New member
Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε το εξής: Μπορώ να πάρω την άδεια αιμοδοσίας αν η αιμοδοσία γίνει σε πολιτικό (και όχι στρατιωτικό) νοσοκομείο; Επειδή πήγα χτες στο 424 και με παρέπεμψαν στο Παπαγεωργίου. Θα είναι όλα εντάξει η μπορεί να μου δημιουργήσουν θέμα στη μονάδα επειδή η βεβαίωση δε θα είναι απο στρατιωτικό νοσοκομείο;

Ευχαριστώ.
 

Lock_John

New member
[quote author="iceblade"]Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε το εξής: Μπορώ να πάρω την άδεια αιμοδοσίας αν η αιμοδοσία γίνει σε πολιτικό (και όχι στρατιωτικό) νοσοκομείο; Επειδή πήγα χτες στο 424 και με παρέπεμψαν στο Παπαγεωργίου. Θα είναι όλα εντάξει η μπορεί να μου δημιουργήσουν θέμα στη μονάδα επειδή η βεβαίωση δε θα είναι απο στρατιωτικό νοσοκομείο;

Ευχαριστώ.[/quote]


γενικα δικαιουμαστε τετοια αδεια αιμοδοσιας ? ειμαι και εγω γενικα αιμοδοτης και εχω να δωσω κανα χρονο αιμα. αμα ειναι και δικαιουμαστε κανα 2ημερο, να το εχω υποψιν. ειναι ειδική ή κανονική αδεια ?
 

anakinskywalker

New member
Φ. 429.1/46/158169, ΦΕΚ 1813 τ. Β', 22 Δεκεμβρίου 2005

Άδειες απουσίας στους οπλίτες, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς (ΔΕΑ), επίκουρους αξιωματικούς και έφεδρους αξιωματικούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Άρθρο 3
Τιμητική Άδεια
1. Χορηγείται τιμητική άδεια μέχρι δέκα (10) ημέρες,
χωριστά για κάθε διακεκριμένη πράξη των υπηρετού−
ντων, που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εκπλήρω−
σης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης. Για την ίδια
διακεκριμένη πράξη μπορεί να χορηγηθεί τιμητική άδεια
μόνο μία φορά. Αν η διακεκριμένη πράξη επαναληφθεί,
μπορεί να χορηγηθεί νέα τιμητική άδεια.
2. Η χορήγηση της τιμητικής άδειας δεν είναι υποχρεω−
τική, εκτός της αιμοδοτικής, η οποία μπορεί να χορηγηθεί
μέχρι δύο (2) φορές κατά την διάρκεια της εκπλήρωσης
της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, και δεν
υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες κάθε φορά.
 

anakinskywalker

New member
Η υπουργική απόφαση είναι σαφής. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αρνηθούν αιμοδοτική άδεια.
 

Valygar

New member
2-4 μέρες δίνουν συνήθως.Αλλά θα σου δώσουν, έστω 2 μέρες τις παίρνεις βρέξει χιονίσει.
 

Black Flag

New member
Κατά την διάρκεια της θητείας μου έδωσα δυο φορές αίμα, μία τον περασμένο Δεκέμβρη στο 586 Τ.Π. και μία στο 535 Μ/Κ Τ.Π. τον περασμένο Απρίλη. Μου είχαν πει θα μου δώσουν τις άδειες στο τέλος με την απόλυση. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν συνέβη μου το αρνήθηκαν, γιατί και καλά άργησα να τις πάρω μου είπαν.
 

sklavos

New member
Με βεβαιωση απο δημοσιο νοσοκομειο δινουν ? η θελει μονο απο 401 ?
 

Psminitis

New member
Προσοχή μάγκες με την αιμοδοτική υπάρχει μια παγίδα. Ο κανονισμός λέειότι μπορείς να την πάρεις μέχρι 2 μήνες αφ' ότου έδωσες αίμα. Οι περισσότεροι διοικητές τις δίνουν οποια ώρα να ναι αλλά αν πέσεις σε κανέναν μα....ακα ή σε κανέναν που να χει κόλλημα με τις άδειες γενικά μπορεί αν έχει περάσει το 2μηνο να στην αρνηθεί ως εκπρόθεσμη. Καλού κακού 2 μέρες είναι παρ τες να χαλαρώσεις. Ισχύει κανονικά και από πολιτικό νοσοκομείο. επίσης tip. Στις άδειες αιμοπεταλίων δικαιούστε πιο πολλές μέρες νομίζω από 4-7. Ψάξτε το.
 
Top