• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

dianiktereysi aporia...

nuclearblazex

New member
se ligo kairo tha paro katekseri metathesis kai thelo na rotiso kati.. se kathe eksodo tha mporo na pairno dianikereysi h mono opote mou lene apo to stratopedo?

Edit by admin: Υπενθυμίζουμε ότι τα greeklish απαγορεύονται από τους κανονισμούς του φόρουμ..
 

petrosp_13

New member
Αν πας σε μέρος που έχεις πολύ κοντινό συγγενή, κάθε έξοδος είναι διανυκτέρευση
 

thagkol

New member
[quote author="nuclearblazex"]tha pao poly konta sto spiti mou (3 xiliometra makria apo to spiti mou) dikaioumai na pairno kathe eksodo kai dianiktereysi?[/quote]
Με μία υπεύθυνη δήλωση από έναν γονιό σου που να λέει ότι δέχεται να σε φιλοξενεί στο σπίτι του, κάθε έξοδος θα είναι και διανυκτέρευση.
 

1wraith1

New member
Πιθανόν να σου ζητήσουν και χαρτί από το αστυνομικό τμήμα και κάποιο λογαριασμό ΔΕΚΟ.

Η διανυκτέρευση ισχύει για απόσταση του σπιτιού σου περίπου 50 km από το στρατόπεδο.
 

dimitris_gti

New member
πιστεύω ότι δεν αξίζει διανυκτέρευση, έκτος αν έχεις δικό σου μέσον
πχ υπηρετείς στο μεγάλο πεύκο και μένεις Αθήνα, αν έχεις δικό σου μέσο είσαι μια χαρά, σηκώνεσαι 6:30 και πολύ λέω και είσαι μέσα πριν τις 7:30,
αν είναι όμως να πας με λεωφορεία και κτέλ...πιστεύω οτι συμφέρει να κοιμηθείς μέσα (αυτό με δεδομένο ότι το κάνεις όποτε έχεις έξοδο, αν είναι για μία φορά στο τόσο συμφέρει τρελά αν έχεις όρεξη να σηκώνεσαι νωρίς)
 

thagkol

New member
[quote author="dimitris_gti"]πιστεύω ότι δεν αξίζει διανυκτέρευση, έκτος αν έχεις δικό σου μέσον
πχ υπηρετείς στο μεγάλο πεύκο και μένεις Αθήνα, αν έχεις δικό σου μέσο είσαι μια χαρά, σηκώνεσαι 6:30 και πολύ λέω και είσαι μέσα πριν τις 7:30,
αν είναι όμως να πας με λεωφορεία και κτέλ...πιστεύω οτι συμφέρει να κοιμηθείς μέσα (αυτό με δεδομένο ότι το κάνεις όποτε έχεις έξοδο, αν είναι για μία φορά στο τόσο συμφέρει τρελά αν έχεις όρεξη να σηκώνεσαι νωρίς)[/quote]
Δηλαδή αν υπηρετείς Μ. Πεύκο και δεν έχεις δικό σου μέσο, τι κάνεις στις εξόδους, μέσα μένεις; Η' πας για καφέ στη Ν. Πέραμο; Χίλιες φορές να πηγαίνεις σπίτι σου και ας κάνεις και λίγο παραπάνω, έτσι κι αλλιώς έχει στάση Προαστιακού εκεί πέρα και πας πολύ γρήγορα από Αθήνα.
 

dngun

New member
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση περί του θέματος, αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει:
Αν έχεις για παράδειγμα όχι κάποιον συγγενή, αλλά κάποιον οικογενειακό φίλο με σπίτι κοντά στο στρατόπεδο, μπορείς να πάρεις διανυκτέρευση (με τα απαραίτητα χαρτιά βέβαια) ή πρέπει απαραιτήτως να είναι συγγενής??
 

thagkol

New member
Ο νόμος λέει ότι πρέπει να είναι συγγενής πρώτου βαθμού, δηλαδή γονιός. Αν είναι γονιός δηλαδή, τότε την παίρνεις 1000% ό,τι και να γίνει. Σε διαφορετική περίπτωση είναι θέμα διοικητή, αν θέλει σου δίνει διανυκτέρευση και αν δε θέλει δε σου δίνει. Ο νόμος δεν τον υποχρεώνει αν δεν είναι γονιός, οπότε είναι στο χέρι του τι θα κάνει.
 

dimitris_gti

New member
όταν το αδερφάκι μου ήταν μέσα Μ.Πεύκο(μπήκε 18 και εγώ σπούδαζα στο 4ο έτος)
επειδή είχαμε σπίτι στην Αθήνα έπαιρνε διανυκτέρευση. είχε κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ο πατέρας μου ότι του έδινε την άδεια να μένει στο σπίτι στην Αθήνα, άλλα δεν το έκανε πάνω από 5 φορές συνολικά γιατί άλλο να ξυπνάς στις 4 για να μπεις και άλλο στης 7(σαν παλιός που ήταν)για αναφορά.

Δηλαδή αν υπηρετείς Μ. Πεύκο και δεν έχεις δικό σου μέσο, τι κάνεις στις εξόδους, μέσα μένεις; Η' πας για καφέ στη Ν. Πέραμο

πας για καφέ στην Ν.Πέραμο, κάποιοι πάνε και Αθήνα ΠΧ τα ΣΚ (που έβγαιναν πιο νωρίς).

με προαστιακό πας πιο γρήγορα Αθήνα παρά με λεωφορείο (αλλά παίρνεις ή ταξί ή κάνεις οτοστοπ για να πας εκεί)

ο καθένας βρίσκει τι τον συμφέρει και πράττει ανάλογα.
καλή θητεία.
 

kwtsos

New member
γενικα η διανυκτερευση ειναι κυρίως θέμα διοικητη,ουτε η αποσταση μετραει,ουτε ο βαθμος συγγενειας.ξερω περιπτωσεις γνωστων που ειχαν διανυκτερευση σε στρατοπεδα πολυ κοντα στο σπιτι τους η φιλοξενουσαν συγγενεις αλλα οχι 1ου βαθμου και παλι διανυκτερευαν.
 

dimitris_gti

New member
έτσι γίνετε , απλά για το τυπικό ο πατέρας του φαντάρου λέει ότι το σπίτι είναι δικό του με υπεύθυνη δήλωση.
 
Top