• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

antenadoume

New member
Απολυθηκα απο τον στρατο πριν 2 βδομαδες και σχεδιαζω να ταξιδέψω στο εξωτερικο για αναψυχη και μετα ίσως για μεταπτυχιακο. Μεσα στον στρατο υπέγραψα κάποιο πρωτοκολλο απορρητων αυτό που υπογράφουν όλοι οι γραφείς. Δεν θυμάμαι τι περιορισμοί ακριβώς υπάρχουν ως προς την χρονική διάρκεια και τις χωρες που θα ταξιδέψεις. Μπορώ να το μάθω απο κάπου και μήπως υπάρχει πιθανότητα να έχω προβλημα?
 

kd305

New member
Από την στρατολογία..πάντως δεν έχεις πρόβλημα φίλε..αφού έχεις απολυθεί
 

panmag

New member
Αφού έγινε άρση απορρήτου μόλις απολύθηκες (δλδ τα ξέχασες όλα) <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

antenadoume

New member
ΟΚ ευχαριστω.
Απλά έχω ακούσει οτι μετά τον στρατό για ένα χρόνο δεν μπορεις να ταξιδεψεις σε ολες τις χωρες
 

galactic

New member
Δεν έχω ακούσει να ισχύει κάτι τέτοιο για μετά την απόλυση. Προσωπικά πάντως, 2.5 μήνες μετά την απόλυσή μου, κανείς δεν έλεγξε κάτι τέτοιο στο αεροδρόμιο για ταξίδια εκτός και εντός ζώνης Schengen.
 

cabincrew

New member
σαν υπαλληλος αεροδρομιου σου απαντω οτι αν εχεις εγκυρο διαβατηριο ή πολιτικη ταυτότητα μπορεις να πας οπου θες.η μονη εντολη που εχουμε ειναι να μην checkαρουμε στρατιωτικες ταυτοτητες για εξωτερικο εξαιρουμενης της Κυπρου.
αλλα και παλι ενας φανταρος μπορει να πεταξει με το διαβατηριο του (ή και σε μερικες σπανιες περιπτωσεις με το νεο διπλωμα οδηγησης).εγω δεν γνωριζω εαν ο αλλος ειναι φανταρος ή οτιδηποτε.
και στις περισσοτερες χωρες τις ευρωπης το καινουργιο διπλωμα οδηγησης (καρτα) αποτελει κανονικο ταξιδιωτικο εγγραφο.
 

p_h

New member
εφόσον δεν έχει φωτογραφία το νέο διπλωμα οδήγησης πως ειναι ταξιδιωτικό έγγραφο;
 

cabincrew

New member
φυσικα και εχει φωτογραφια το καινουργιο διπλωμα οδηγησης.αλλιως πως θα ηξεραν και οι αστυνομικοι οταν σε σταματουν για ελεγχο αν εισαι εσυ????
και οντως αποτελει ταξιδιωτικο εγγραφο στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες (αν οχι σε ολες).
 
Top