• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Δικαιούμαι ι5 αλλά εγώ θέλω να πάω στρατό

καταρχήν να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα.

Όπως λέω και στον τίτλο του θέματος μου λόγω 2 παθήσεων σύμφωνα με το φεκ δικαιούμαι ι 5 και για τις 2 .Εγώ όμως θέλω να πάω στρατό. Από μικρός είχα σαν όνειρο να πάω ιπτάμενος στη σχολή ικάρων αλλά λόγω μυωπίας δεν ήταν δυνατόν <!-- s:( --:mad:<!-- s:( --> και έχω και συγγενείς και φίλους στρατιωτικούς . Επομένως δεν εχω καμία έχθρα ή φόβο για το στρατό αντίθετα καθώς φέτος τελειώνω και τις σπουδές μου στο τμήμα οδοντικής τεχνολογίας το βλέπω σαν να τελειώνω με κάποιες υποχρεώσεις και να προχωράω στη ζωή μου.

Η πρώτη πάθηση που έχω ονομάζεται ΛΕΥΚΗ σύμφωνα με το φεκ εμένα με πάει ι 5 γιατί έχω μεγάλης έκτασης λεύκη στο πρόσωπο ( μάτια,αυτια,μύτη,χείλη) και στο 60 % περίπου του υπόλοιπου σώματος μου. Μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα καθώς αναγκάζομαι να φοράω ρούχα με μακρύ μανίκι ακόμα και με 42 βαθμούς καθώς ο ήλιος μου προκαλεί εγκαύματα. Εχω πάθει εγκαυμά στα αυτιά με φουσκάλες ενώ είχε συννεφιά, επίσης μετά απο χειρουργείο έπαθα χημικό έγκαυμα απο τη χρήση απολυμαντικού το οποίο βρισκόταν κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και μου προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία με επισκέψεις στο Ανδρέας Συγγρός ειδικές γάζες για θεραπεία κλπ κλπ

Η δεύτερη πάθηση είναι το οτι είμαι αλλεργικός σε διάφορα φάρμακα,τρόφιμα,στη γύρη στη σκόνη κλπ κλπ . μάλιστα λόγω γύρης και λόγω ενός φαρμάκου έχω πάθει αλλεργικό σοκ και μάλιστα τη μία φορά οι γιατροί ήταν έτοιμοι να μου κάνουν ένεση αδρεναλίνης. Μάλιστα έχω και ειδικό χαρτί απο αναισθησιολόγο απο το γενικό κρατικό με ειδική νάρκωση σε περίπτωση που πρέπει να υποβληθώ σε κάποιο χειρουργείο.

Το θέμα μου τώρα είναι οτι θέλω να υπηρετήσω και να προσφέρω ότι μπορώ. Θα μπορούσα μόνο και μόνο λόγω της λεύκης να προσπαθήσω να πάρω και απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους πέρα απο τους εμφανέστατους παθολογικούς αλλά εγώ απλά δεν νιώθω έτσι.

Η ερώτηση μου προς εσάς είναι εάν μπορώ να κάνω ενα χαρτί μία αίτηση που να λέει ότι εγώ παρόλα τα προβλήματα που έχω επιθυμώ να υπηρετήσω και εάν είναι δυνατόν να κάνω τη θητεία μου για παράδειγμα σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο (μιας και έχω σπουδάσει σε σχολή που ανήκει στα λεγόμενα παραιατρικά επαγγέλματα) έτσι ώστε να υπηρετήσω κανονικά χωρίς να διατρέχω κάποιο κίνδυνο αλλά και χωρίς να είμαι και βάρος στα υπόλοιπα παιδιά που θα είναι κανονικά με οπλισμό κλπ κλπ και θα έχουν ενα τύπο να μην κάνει τίποτα <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->

Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο αλλά έχω ένα συγγενή στρατιωτικό στο πολεμικό ναυτικό με βαθμό ανθυπασπιστή.Θα μπορούσε ίσως αυτός να κάνει ένα χαρτί που να λέει σαν μόνιμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων ότι ξέρετε κύριοι ο ανιψιός μου παρόλο που δικαιούται απαλλαγής στράτευσης επιθυμεί να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις και σας παρακαλώ να εξετάσετε εάν μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο πόστο που να του επιτρέπει να εκπληρώσει με ασφάλεια τις υποχρεώσεις του ?
Ή κάτι τέτοιο ρε παιδιά κρίμα δεν είναι αφού έχω τι διάθεση να πάω στρατό και να προσφέρω οτι μπορώ?

σε κάποια άλλα σιτες που ρώτησα δεν έβγαλα άκρη σε ένα μάλιστα μου είπαν οτι θα έπρεπε να ντρέπομαι που θέλω να γίνω με τη θέληση μου όργανο του κράτους και κάτι άλλες ασυναρτησίες, ναι εγώ που θέλω να κάνω το αυτονόητο να ντρέπομαι μερικοί τραγουδιστές, αθλητές και θεατρίνοι με ψεύτικες απαλλαγές
να είναι περήφανοι .......... τι να πω

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ ελπίζω να μην σας κούρασα.
 

dioptras

New member
Κοίταξε, στο χέρι σου είναι. Μπορείς να μην πεις τπτ και να υπηρετήσεις κανονικά. Επίσης η δερματική πάθηση που αναφέρεις, αν δεν είναι εκτεταμένη, δε δίνει Ι-5 . Επίσης αν επιμείνεις σίγουρα θα υπηρετήσεις. Το κατά πόσο θα είσαι κοντά σε νοσοκομείο δεν προβλέπεται (με επιφύλαξη) στην περίπτωσή σου.
Όσο για την αλλαεργία, δεν αλλάζει απολύτως τπτ.
Επίσης σχετικά με τον θείο σου, μην του πεις να κάνει τπτ, δε θα βγάλεις κάτι. Να ξέρεις ότι στο στράτευμα δουλεύουμε όλοι βάσει πρωτοκόλλου και ισχυουσών διατάξεων. Οπότε μην ποντάρεις εκεί.
Την απαλλαγή πάντως αν θέλεις να την πάρεις μπορείς. Είναι θεμά δικό σου. Πλέον δεν αναγράφεται και ο λόγος απαλλαγής στο πιστοποιητικό τύπου Α. Πολλοί επιλέγουν να απαλλαγούν, άλλοι επιλέξαμε να πάμε πρότακτοι και τώρα να υπηρετούμε σε υψηλόβαθμες θέσεις.
Πάντως αν έχεις κάποιο πρόβλημα στο μέλλον, ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω, καθώς είμαι ναύτης ΕΠΟΠ στο γραφείο του υφυπουργού στο υπεθα.
Να είσαι καλά.
 
Να μην πω τίποτα δεν γίνεται γιατί κατά την κατάταξη μου αλλά και τη διάρκεια της θητείας μου θα πρέπει να έχω μαζί μου φάρμακα αλλά και να έχω χαρτιά για απαλλαγή απο συγκεκριμένες εργασίες , δεν μπορεί για παράδειγμα να με βάλουν να σκουπίσω κάτω απο κανα πεύκο με γύρη γιατί σε 5 λεπτά θα έχω γίνει σα μπαλόνι , ούτε για παράδειγμα μπορώ να κάνω καθαριότητες με τη χρήση συγκεκριμένων καθαριστικών γιατί μου προκαλούν δερματικό πρόβλημα με την παραμικρή επαφή. βέβαια όλα αυτά όταν θα με εξετάσει ο γιατρός στην κατάταξη θα τα δει και μόνος του αλλά θα έχω και τα απαραίτητα έγραφα .

το ερώτημα μου είναι εάν λόγω των παραπάνω προβλημάτων μπορώ να κάνω κάποια αίτηση ώστε να υπηρετήσω σε κάποιο μέρος όπως πχ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο που θα έχει προφανώς καλύτερες συνθήκες απο μία μονάδα φαντάζομαι , γιατί όπως είπα και στο αρχικό μου μήνυμα θέλω να υπηρετήσω αλλά τα προβλήματα υγείας που έχω θα πρέπει να τα ρυθμίσω για να μην έχω θέματα ούτε εγώ ούτε και η μονάδα που θα παρουσιαστώ.

αυτές τις μέρες θα πάω ένα χαρτί απο τη σχολή μου στο στρατολογικό γραφείο και θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη εκεί .
 

kd305

New member
Όχι δεν γίνεται να κάνεις τίποτα,συμβιβάσου με την ιδέα ότι θα πάρεις απαλλαγή,το ότι έχεις φίλους και συγγενείς στρατιωτικούς δεν σημαίνει τίποτα,δεν είμαστε όλοι κατάλληλοι για όλα τα επαγγέλματα.
 

p_h

New member
αν απαλλαγείς απο τις καθαριοτητες, αποψιλωση, κτλ εχεις απαλλαγεί απο το 50% της θητείας, το αλλο 50% ειναι οι σκοπιές αλλά και αυτές αν είναι κάτω απο δέντρα, κτλ ουτε αυτες δεν θα μπορείς να κάνεις.
Αν θες να προσφέρεις στη χώρα βρες αλλο τρόπο, ο στρατός δεν ειναι για αυτη τη δουλειά...
 

htsopelas

New member
παληκαρι μου εχεισ να ταλαιπωρηθεισ στν ζωη σου,ουυυυυυυυ,γιατι και εδω?
 
Top