• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ"

dimitris2000

New member
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Γεώργιος Καραμαλίκης, σπάζει τα κυκλώματα που λυμαίνονται τις προμήθειες αμυντικού υλικού


Μέχρι και πάνω από 300% καπέλο πληρώνει το Πολεμικό Ναυτικό για προμήθειες αμυντικού υλικού. Δεν πρόκειται για την προμήθεια οπλικών συστημάτων, αλλά για ανταλλακτικά και αναλώσιμα επισκευές, συντήρηση κινητήρων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Για χρόνια, συγκεκριμένοι προμηθευτές, με στημένους διαγωνισμούς και φωτογραφικές διατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, λυμαίνονται τις προμήθειες εξασφαλίζοντας αμύθητα κέρδη.
Αποφασισμένος να θέσει τέλος σ΄ αυτό το απαράδεκτο καθεστώς είναι ο Αρχηγός του ΓΕΝ κ. Γεώργιος Καραμαλίκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά, πόσο προνομιακά για συγκεκριμένες εταιρίες, λειτουργεί το σύστημα των προμηθειών.
Ένα από τα πρώτα μέτρα που πήρε, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το Φεβρουάριο, ήταν η αντικατάσταση και ο εξαναγκασμός σε παραίτηση 12 αξιωματικών που στελέχωναν την επιτροπή του Κέντρο Εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια, προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο των προμηθευτών και παρά τις αντιδράσεις που συνάντησε, προχώρησε δοκιμαστικά, στην ανάρτηση των προκηρύξεων στο διαδίκτυο.
Με την ανάρτηση των προκηρύξεων στο διαδίκτυο, λαμβάνει γνώση πλήθος ενδιαφερομένων ημεδαπών και αλλοδαπών κατασκευαστών, επισκευαστών και προμηθευτών και κατά συνέπεια οι συμμετοχές στους διαγωνισμούς είναι πολλές με μεγάλες τιμολογιακές αποκλίσεις στις προσφορές τους. Έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια και η ανάθεση κατακυρώνεται στον μειοδότη με τη συμφερότερη για το Πολεμικό Ναυτικό και κατ΄επέκταση για τον Έλληνα φορολογούμενο πποσφορά.
Μέσα στο ελάχιστο διάστημα δοκιμαστικής εφαρμογής του μέτρου, έχουν ολοκληρωθεί πέντε διαγωνισμοί και οι μειοδότες έχουν ήδη εκτελέσει τις παραγγελίες τους, σύμφωνα με τους όρους των διακηρύξεων, διαλύοντας τις σκόπιμα καλλιεργούμενες αμφιβολίες και επιφυλάξεις για την αυθεντικότητα και γνησιότητα των υλικών.
Μέσω αυτής της διαδικασίας συμμετέχουν κυρίως εγχώριοι μικρομεσαίοι κατασκευαστές και προμηθευτές, οι οποίοι προσφέρουν γνήσια προϊόντα σε πραγματικές τιμές, ενώ οι μεγαλοπρομηθευτές που είχαν το μονοπώλιο απέχουν επιδεικτικά από αυτές της διαδικασίες, επιδιώκοντας τις αναθέσεις με το παλιό σύστημα.
Αν και το μέτρο εφαρμόζεται ακόμη δοκιμαστικά, τα οφέλη είναι σημαντικά για το δημόσιο λογιστικό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ένα μικρό διαγωνισμό μέσω διαδικτύου για προμήθεια φίλτρων κινητήρων πυραυλακάτων, κατατέθηκαν μειοδοτικές προσφορές πέντε διαφορετικών προμηθευτών με αποκλίσεις μεταξύ του πρώτου και πέμπτου μειοδότη της τάξεως του 160%. Ενώ ο πρώτος κατέθεσε συνολική προσφορά 3.298,00€, ο πέμπτος 8.000€. Μόνο με αυτή την προμήθεια για το ίδιο υλικό, το Πολεμικό Ναυτικό εξοικονομεί συνολικά 4.702€.
Αυτή την περίοδο για προμήθειες αμυντικού υλικού του Πολεμικού Ναυτικού, εκκρεμούν διαγωνισμοί ύψους 12.000.000€, που είχαν δρομολογηθεί από το προηγούμενο σύστημα προμηθειών, προκειμένου να γίνει επιλεκτικά ανάθεση στον ευνοούμενο αποκλειστικό αντιπρόσωπο της αλλοδαπής εταιρίας. Σε κάποιους από αυτούς τους διαγωνισμούς όμως συμμετείχε και ένας «παρείσακτος» ημεδαπός, του οποίου οι προσφορές ήταν κατά 150% χαμηλότερες και τους χάλασε τη σούπα.
Με εντολή του Αρχηγού του ΓΕΝ ο πρόεδρος επιτροπής προμηθειων (ΑΕΠ) και ο διοικητής Κέντρου Εφοδιασμού (ΚΕΦΝ) και ο με την επίβλεψη και την εποπτεία τρου διοικητή συγκροτήματος (ΔΔΜΝ) υποναύαρχου Γ. Κόλλια, επαναξιολογεί τις προσφορές και σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαγωνισμοί θα επαναπροκηρυχθούν με όρους που θα διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες στους συμμετέχοντες.
Έτσι με την επαναπροκήρυξη των διαγωνισμών μέσω διαδικτύου υπολογίζεται μείωση του κόστους κατά 4.000.000€ τουλάχιστον.


«Ο κόσμος του Επενδυτή» Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/06/08
 

dimitris2000

New member
Πότε πρόλαβες και το διάβασες και απαντησες αμεσως εσυ ;;;

Πολύ περίεργα μας τα λες nautonauarxe...Γενικά πρόσεχε...
 

dimitris2000

New member
nautonauarxe...

Πάρτο όπως γουστάρεις...

Στις 13.49 δημοσίευσα το topic και στις 13.50 έσπευσες να δώσεις την πρώτη σου απάντηση !!

Σε λιγότερο από ένα λεπτό δηλαδή διάβασες όλο αυτό το σεντόνι.

Στο ξαναλέω πρόσεχε η συμπεριφορά σου παραπέμπει σε troll και εδώ αλλά και στο topic που άνοιξες εσύ : <!-- m -->http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?t=3108<!-- m -->

Για να μην μπεις στη λίστα με τα σκατά (βλέπε mirmidona78-vysmatofago) για μας τους ναύτες λάβε τα μέτρα σου...

Eλπίζω να διάβασες τουλάχιστον την προειδοποίηση του admin....

<!-- m -->http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?t=3103&start=195<!-- m -->
 

nautonauarxos

New member
ΦΙΛΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ;; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ;;; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Κ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;;;
ΓΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΣΑΙ....
 
Top