• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Διοπος ή Ναυτης ?

cpt_iason

New member
Βαση του κανονισμού δλδ το βιβλιο με όλες τις στολές του π.ν. πρέπει να ραφτουν και στα 2 χέρια της μπελαμανας, ενώ το πουκάμισο εργασίας είναι χωρίς διακριτικά βαθμού.
 

gijoe

New member
μην ασχοληθεις καν.δεν προκειτε να ασχοληθει κανεις ειτε εισαι ,ειτε οχι.ειτε φορατε ειτε οχι.αυτα ισως να μετρανε στα χαρτια για να σε τοποθετουσαν σε καποια θεση(οχι απο μονοι τους)...
βεβαια αρκετοι στην διαρκεια της θητειας σου θα "ψαρωνουν" αν θελαν να σε κραξουν γιατι θα νομιζουν οτι εισαι εποπ!
πλεον με τοσα λιγα ατομα ειτε ειχες διδακτορικο ειτε απολ. λυκειου ειναι το ιδιο...(κονε μετραει).
 

rantaplan

New member
Από όσα έχω συμπεράνει με βάση τους γνωστούς μου και τη σειρά μου, Δίοποι γίνονται όσοι σχετίζονται με τον εμπορικό ναυτικό (Εμποροπλοίαρχοι/Μηχανικοί) και όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ (ή κάποιο δίπλωμα) που σχετίζεται με την ειδικότητά που θα πάρουν. Για παράδειγμα αν έχεις πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού πιθανότατα θα γίνεις Δίοπος Τεχνίτης Δομικών Έργων (Τ/ΔΟΜ), αλλά αν σου δώσουν ειδικότητα Οδηγού (ΟΔΗΓ) τότε θα είσαι απλός Ναύτης κι ας έχεις πτυχίο ΑΕΙ.

Στην πράξη αν παίζει διαφορά μεταξύ Ναύτη/Διόπου δεν το γνωρίζω ακόμα (θα το μάθω τώρα που θα πάω στη μονάδα ως Δίοπος), αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων μάλλον δεν έχει καμία σημασία (όπως και η ειδικότητά πλην Οδηγού/Ιατρού/Νοσηλευτή/Μηχανικού).
 

tem

New member
[quote author="fousekis"]Δίοπος νομίζω είναι ο αμέσως επόμενος βαθμός μετά τον ναύτη. Συνήθως δίοποι μπαίνουν αυτοί που έχουν τελειώσει εμποροπλοιάρχων. Κυκλοφορεί η φήμη ότι είναι χειρότερο να είσαι δίοπος γιατί σε πήζουν περισσότερο μιας και έχεις μεγαλύτερο βαθμό (θεωρητικά) αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει...[/quote]

Δεν ισχυει κατι τετοιο..Σαφως και Διοπος ειναι ο αμεσως επομενος βαθμος απο τον ναυτη αλλα ειδικα αν πας σε φρεγατα οι Διοποι η αλλιως (Εποπ) κανουν ακριβως την ιδια δουλεια με εσενα...Δλδ κλιμακα μερα παρα μερα..Απλα αυτοι επειδη ειναι Εποπ ειναι κατανεμημενοι σε επιστασια πχ μηχανικος οποτε τρωει πακετο..Αν κανεις θητεια κ εισαι Διοπος δν αλλαζει κατι..Ουσιαστικα εισαι ναυτης..
 
Top