• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εχω δικαιωμα μειωμενης θητειας?

karamic

New member
Εχει πεθανει ο πατερας μου και ειμαστε τρια παιδια ειμαι, ο τριτος ηλικιακα και το δευτερο αγορι.
Ο αδελφος μου εχει παει φανταρος πριν πεθανει ο πατερας μας και πριν ισχυσει η πολυτεκνια στα τρια παιδια, αρα δεν εχει εκμεταλευτει το δικαιωμα της μειωμενης θητειας.
Υπαρχει περιπτωση να το εκμεταλευτω εγω?

Υ.Γ. Καποιοι που εργαζονται σε στρατολογια μου εχουν πει οτι μπορω να κανω μειωμενη και καποιοι αλλοι οχι.
 

Amon777

New member
Εγω ξερω οτι το 9 μηνο μπορει να το διαλεξει οποιοδηποτε απο τα αδερφια...αρα αν δεν το εχει παρει ο αδερφος σου μπορεις να το παρεις εσυ
 

assistant

New member
[quote author="Amon777"]Εγω ξερω οτι το 9 μηνο μπορει να το διαλεξει οποιοδηποτε απο τα αδερφια...αρα αν δεν το εχει παρει ο αδερφος σου μπορεις να το παρεις εσυ[/quote]
Δεν ισχύει.
Μόνο ο πρώτος δικαιούται. Το ευεργέτημα μεταβιβάζεται όταν ο πρώτος αδερφός είναι ανίκανος για εργασία, κοινώς ανάπηρος.
 

George84

New member
Μακάρι να ίσχυε αυτό. Είμαι κι εγώ δεύτερος από 3 αδέρφια, ο αδερφός μου είναι μεγαλύτερος και υπηρέτησε 18 μήνες (το 1999). Ρώτησα αν δικαιούμαι 9μηνο αφού δεν το εκμεταλλεύτηκε ο αδερφός μου και μου είπανε όχι. Υπηρέτησα κανονικά 12μηνο.

Ο νόμος το αναφέρει ξεκάθαρα:
"Ο μόνος ή μεγαλύτερος αδερφός από 3 ζώντα αδέρφια"
 
Top