• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ειδικές Δυνάμεις???

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ότι η γυμναστική και γενικά οι υπηρεσίες διαφέρουν από λόχο σε λόχο, στο λόχο του φίλου μου έκαναν μόνο 1 φορά στίβο μάχης. Ενα "commando" έπεσε από την αράχνη και έσπασε κάτι(μάλλον το πόδι) και δεν ξανά έκαναν <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Άντε να αρχίσουν τα ΠΕΝ να μου δούμε αν θα αλλάξει τπτ αν και από αυτά που ακούω τα ΠΕΝ τα τελευταία χρόνια έχουν καταντήσει σκοΠΕΝ <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

Garfon

New member
Τα ΠΕΝ στην 296 σειρά γίνανε στον Βόλο.Ούτε σκοΠΕΝ δεν γίνανε.Δεν τους πηγαίνανε καν τροχάδιν στα εστιατόρια γιατί παίρνανε τηλέφωνο γονείς τον ταξίαρχο οτι παιδεύουν τα παιδιά!Αληθινά ΠΕΝ περνάς μόνο Κύπρο!Εκεί είναι τα ζόρια!
 

thitisthima

New member
παιδιά, τι είναι αυτό που λέτε "πορείες" ? επίσης τι είναι τα ΠΕΝ?

οι κακουχίες στην κύπρο ισχύουν γενικά ή μόνο για ειδικές δυνάμεις?
 

Garfon

New member
Εσύ τι καταλαβαίνεις απο την λέξη πορείες?Στο Πεύκο για παράδειγμα,οι πορείες συνήθως είναι απο το στρατόπαιδο μέχρι το πεδίο βολής (εμείς κάναμε και 2 ακόμα για άσκηση πηγαίνοντας λίγο πιο μακριά απο το πεδίο βολής). Τώρα για τις μονάδες,πορείες μπορεί να είναι 3 πράγματα.Ή η κανονική πορεία,η 50άρα που λέμε,που είναι 50 χιλιόμετρα φορτωμένοι με το μπέργκιν,εξάπληση και όπλο (σε κάποιες μονάδες είναι περισσότερα απο 50 χλμ και σε κάποιες λιγότερα,σε κάποιες σειρές τυχαίνει να κάνουν μέχρι και 3 50άρες και σε άλλες ούτε 1).Ή οι προπορείες,που είναι μικρές πορείες προετοιμασίας για την 50άρα.Ή τέλος νυχτερινή πορεία λίγων χιλιομέτρων συνήθως.
Τα ΠΕΝ σημαίνουν Προκεχωρημένη Εκπαίδευση Νεοσυλλέκτων.
Όσο για την Κύπρο,δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα σώματα,για τις Ειδικές δυνάμεις πάντως αληθεύει.
 

thitisthima

New member
Garfon, με το πορείες δεν ήξερα αν εννοούμε περπάτημα, jogging ή τρέξιμο.

Τα 50 χλμ που λες σε πόση ώρα γίνονται? πληροφοριακά ρωτάω.

και τέλος, τι είναι το μπέργκιν?
 

Garfon

New member
Το jogging και το τρέξιμο γίνοντε αλλά δεν τα θεωρούμε πορείες.
Η 50άρα,κοίτα,συνήθως κατά τις 10 το βράδυ ξεκινάς και φτάνεις κατά τις 6-7-8 το πρωί.
Το μπέργκιν,είναι ένας σάκος επιχειρήσεων που χωράει οτι μπορείς να φανταστείς μέσα!Βασικά του περιεχόμενα:αντίσκηνο,sleeping bag,αλλαξιά παραλαγής,εσώρουσα-κοντομάνικα-κάλτσες,αδιάβροχα και άλλα πραγματάκια.
 
Χτες μίλησα με φίλο που μπήκε τον Αύγουστο και μου είπε πως τέλειωσαν τα ΠΕΝ και τους έδωσαν τους μπερέδες. Από τα 700 άτομα έκοψαν τους 350.
 

Garfon

New member
Έκοψαν ή κοπηκανε με την θέληση τους?Γιατί είναι αρκετά δύσκολο να κόψουν.
 
Να πήραν τα μισά άτομα στην τύχη ενώ δεν είχαν δηλώσει ειδικές δυνάμεις είναι το δύσκολο(έτσι νομίζω δλδ), αυτός μου είπε πως τους έκοψαν. Τέσπα επειδή χθες που μιλήσαμε δεν ένιωθα θα τον ξαναρωτήσω το επόμενο σαββατοκύριακο που θα βρεθούμε από κοντά.
 

Garfon

New member
Εμείς ξεκινήσαμε 900 άτομα και στο τέλος είχαμε μείνει κάτι περισσότερο απο 400 άτομα.Κοπήκανε με την θέληση τους πάρα πολλοί είτε επειδή δεν θέλανε απο την αρχή είτε επειδή θέλανε αλλά είδαν οτι δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως τα φανταζόντουσαν.Κοπήκανε αρκετά άτομα με κάποια πάθηση.Φύγανε και γύρω στα 150 άτομα για Κύπρο.Πάντως να κόψανε τα στελέχη κάποιους,νομίζω 4-5 το πολύ.
 
Τελικά είχες δίκιο, του έστειλα μήνυμα και με πήρε τηλέφωνο(πολλά λεφτά αυτοί οι φαντάροι <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> )και μου είπε ότι αυτοί που κόπηκαν από τα στελέχη ήταν ελάχιστοι. Οι πιο πολλοί δεν άντεξαν στην πορεία και ήταν αρκετοί που έφυγαν από τις πρώτες μέρες γιατί δεν είχαν δηλώσει ειδικές δυνάμεις.
Α και κάτι ακόμα, αν αντέξεις και είσαι "προβλεπόμενος" δεν υπάρχει περιπτώσει να σε ακουμπήσουν, παρακαλάνε για άτομα...
 

Garfon

New member
Στο κέντρο,δεν σε ακουμπάνε.Στην μονάδα μπορεί να σε διώξουν υπο συγκεκριμένες προυποθέσεις όπως το να μην μπορείς να κάνεις κάποιο απο τα εμπόδια του στίβου μάχης,παράδειγμα!Ή να μαζέψεις πολλές μέρες φυλακή (που και πάλι μπορεί να μην σε διώξουν!)
 

actr

New member
Παίδες παρουσιάζομαι δευτερα στο πεύκο. Εχω λιγο αγχος να σας πω την αλήθεια αλλα πιστευω πως ολα θα πάνε καλά. Πραγματικά δεν ξέρω αν αληθεύουν ολα οσα ακουω απο τριτους για τις ΕΔ αλλά ακούω κάτι τραβηγμένα όπως για παράδειγμα ενα περιστατικό που μου περιέγραφε κάποιος για το γιο του που μπήκε τον αυγουστο. Ήταν λέει αδειούχος και τον περίμενε εξω απο το στρατόπεδο για να τον πάρει και ξαφνικά ακυρώνουν τις άδειες και τους λένε "που πάτε ρε ψάρια, ολοι πίσω". Δεν ξλερω κατα πόσο είναι αλήθειες ή αστικοί μύθοι τόσο τραβηγμένα καψώνια, θα το διαπιστώσω σύντομα πάντως... <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Κανείς άλλος που να μπαίνει Δευτέρα στο Πεύκο?
 
Από αυτά που θα ακούσεις για τον στρατό και ειδικά για τις ειδικές δυνάμεις να ξέρεις πως τα περισσότερα είναι μούφες(ράδιο αρβύλα..)
Εγώ μπαίνω την τρίτη, θα χάσω και τον θρύλο γαμώτο...ευτυχώς πήρα κινητό με ράδιο να ακούσω τον αγώνα <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

takeda

New member
και εγώ μπαίνω τετάρτη και έχω αγχωθεί κομματάκι

άντε να φύγει αυτός ο μήναςςςςςς όσο δύσκολος και αν είναι

στο καλό και να μην ξαναγυρίσει <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 
Ρε νέοι μην αγχώνεστε, μια χαρά θα περάσουμε...
Απλά μην παίρνετε στα σοβαρά τις παπαρίες που θα μας λένε(ψάρια θα πήξετε,θα σας γ@μησουμε κτλ <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->).
 

gkarmas

New member
Egw mpainw Tetarti m.peuko.
mpouxaxa! <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
dilwsa aleksiptwta giati ws "ANIDEOS" ilpiza pos tha einai stin merimna tis Aeroporias. Telika kamia sxesi me piran Eidikes Dynameis - yea, k twra ante na kopoume siga siga giati den eimaste gia tetoia neoi anthrwpoi <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

takeda

New member
θεός <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

τουλάχιστον δεν θα είμαι ο μόνος γέρος εκει μέσα
 

subsky

New member
Διάβασα οτι η μοριοδότηση των υπηρετούντων στις μονάδες ΠΖΝ κληρωτών οπλιτών για την πρόσληψη των επιθυμούντων σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ως ΕΠ.ΟΠ., θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι και τις Ε.Σ.Σ.Ο. του έτους 2007. Από 1 Ιανουαρίου 2008 ΔΕΝ θα υφίσταται ανάλογη μοριοδότηση.Ισχύει πραγματικά αυτό;Πείτε μου σας παρακαλώ γιατί θέλω να παω στις ΕΔ (πεζοναύτης) γι'αυτό το λόγο.Περιμένω οπωσδήποτε απάντηση σας
http://ellinikos-stratos.com/thiteia/eidikesdynameis_2.asp
 
Top