• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΛΔΥΚ

trap

New member
Καλησπ'ερα παιδια Υπηρετω στο ΚΕΔΒ καλαμ'ατας. Κοινως στους διαβιβαστες. Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση πηγαίνοντας κυπρο να μην εκπαιδευτω στις διαβιβασεις. Με ενδιαφερει γιατι μετραει ως προυπηρεσια αλλα και η κυπρος εχει αλλα πλεονεκτηματα(η μηπως οχι...?) Δευτερον αν τελικα αποφασισω να κατσω ποια ειναι η καλυτερη μονάδα παραμεθωριου για μεταθεση? θελω να μην ειμαι πολυ μακρια απο αθηνα η τουλαχιστον να ειναι η προσβαση στην αθηνα ευκολη. Ευχαριστω <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

konc

Member
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω τι μπορεί να συμβεί όσον αφορά τις Διαβιβάσεις πηγαίνοντας Κύπρο, αυτό που σίγουρα γνωρίζω όμως να σου πω είναι να το σκεφτείς ΠΟΛΥ καλά και να το συζητήσεις με όσους περισσότερους μπορείς.
Σε καμία περίπτωση να μη σταθείς στο άκρως παραπλανητικό βιντεάκι που σας δείχνουν, ούτε στα λεγόμενα των Ανθυπολοχαγών σας.
Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις κανάν πάλιουρα να πάρει καμιά σειρά του τηλέφωνο που πήγε Κύπρο και να στα πει από πρώτο χέρι...Μετά θα ου φύγει η όρεξη <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="trap"]Καλησπ'ερα παιδια Υπηρετω στο ΚΕΔΒ καλαμ'ατας. Κοινως στους διαβιβαστες. Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση πηγαίνοντας κυπρο να μην εκπαιδευτω στις διαβιβασεις. Με ενδιαφερει γιατι μετραει ως προυπηρεσια αλλα και η κυπρος εχει αλλα πλεονεκτηματα(η μηπως οχι...?) Δευτερον αν τελικα αποφασισω να κατσω ποια ειναι η καλυτερη μονάδα παραμεθωριου για μεταθεση? θελω να μην ειμαι πολυ μακρια απο αθηνα η τουλαχιστον να ειναι η προσβαση στην αθηνα ευκολη. Ευχαριστω <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->[/quote]

Φίλε trap όπως πολύ σωστά σου είπε και ο konc οι διάφοροι στρατολόγοι που έρχονται στα κέντρα για να μαζέψουν κόσμο (π.χ. για ΕΛΔΥΚ, Στρατονομία, Ειδικές Δυνάμεις, Προεδρική Φρουρά) έχουν την τάση (για ευνόητους λόγους) να ωραιοποιούν τις καταστάσεις που επικρατούν εκεί. Συγκεκριμένα για ΕΛΔΥΚ να ξέρεις ότι ναι μεν οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές, ναι μεν παίρνεις έναν υποτυπώδη μισθό αλλά η εκπαίδευση είναι πιο "σκληρή" και γενικά μιλάμε για "προβλεπέ" μονάδες. Κάνε ένα search στο forum. Έχουν γραφτεί αρκετά πράγματα για ΕΛΔΥΚ από παιδιά που υπηρέτησαν εκεί.
 

cabincrew

New member
υπαρχουν πολλα στρατοπεδα στην Κυπρο για τους Ελληνες φανταρους ?και αν ξερει καποιος σε ποια μερη ειναι αυτα τα στρατοπεδα.
 

ysand

New member
ΜΗΝ πάτε αμα μπορείτε. Απλά πράγματα.
Ρωτήστε και όσους πήγανε.
Λόγω πόστου έχω γνωρίσει πάρα πολλά παιδιά που γυρνάνε από ελδυκ (Πάνω από 40) και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε καλά λόγια.
 

chipicao

New member
Μπορούν να σε πάρουν με το ζόρι αν δεν θές (αφου σε επιλέξουν τυχαία);
 

antonisaa

New member
Παιδιά συγχαρητήρια για το forum,θέλω να ρωτήσω περι ΕΛΔΥΚ:
Είμαι γιατρος και παρουσιάζομαι στην Άρτα στις 9/2/2010.Σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥΚ.
Α)Ποσος ειναι ο μισθος στην ΕΛΔΥΚ;
Β)θα με πάρουν εκεί ως γιατρό;
Γ)Άδεια κάθε πότε προβλέπεται;Ισχύει το 1/μήνα περίπου που έχω ακούσει και με Aegean δωρεάν;
Δ)Πως ειναι η κατάσταση εκεί αν πας ως γιατρός;

ευχαριστώ πολύ,καλή θητεία σε όλους μας!
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="antonisaa"]Παιδιά συγχαρητήρια για το forum,θέλω να ρωτήσω περι ΕΛΔΥΚ:
Είμαι γιατρος και παρουσιάζομαι στην Άρτα στις 9/2/2010.Σκέφτομαι να δηλώσω ΕΛΔΥΚ.
Α)Ποσος ειναι ο μισθος στην ΕΛΔΥΚ;
Β)θα με πάρουν εκεί ως γιατρό;
Γ)Άδεια κάθε πότε προβλέπεται;Ισχύει το 1/μήνα περίπου που έχω ακούσει και με Aegean δωρεάν;
Δ)Πως ειναι η κατάσταση εκεί αν πας ως γιατρός;

ευχαριστώ πολύ,καλή θητεία σε όλους μας![/quote]

Α) Όταν υπηρετούσα εγώ ο μισθός για τους ΕΛΔΥΚάριους αντιστοιχούσε σε 300 περίπου euros. Τρίχες δηλαδή. Η ζωή στην Κύπρο είνα ακριβή.
Β) Αν έχεις πτυχίο ιατρικής στα χέρια σου εννοείται ότι θα σε πάρουν ως γιατρό.
Γ) Δεν γνωρίζω.
Δ) Όπου και να πας ως γιατρός κάνεις ζωάρα! Ακόμα και στην ΕΛΔΥΚ που θεωρείται πιο προβλεπέ.

Αν θες τη γνώμη μου μην πας. Κι εγώ γιατρός είμαι.
 

antonisaa

New member
Φίλε και συνάδελφε στρατηγέ σε ευχαριστώ πολυ!Καλή συνεχεια να έχεις!
 

antonisaa

New member
Γειά σας!Είμαι γιατρος και παρουσιαζομαι στην Άρτα στις 9/2/2010.Θέλω να ρωτησω:

1)πως είναι μια τυπική ημέρα του γιατρού στη μοναδα;
2)Στο forum σας διάβασα οτι προβλέπεται εκπαίδευση 2 εβδομαδων σε στρατιωτικό νοσοκομείο.Μετά την Άρτα.Τι κάνουμε εκεί;Πως είναι τα πράγματα;
3)Προβλέπεται να βοηθάμε κανένα φαντάρο με "ελεύθερος υπηρεσιας" ,με δίκαιη κρίση, αν μπορούμε ή θα φάμε καμιά καμπάνα;

Ευχαριστώ!!
 

ygeionomikarios

New member
1) Ξυπνάς το πρωί κανονικά ή λίγο αργότερα από τους άλλους αφού κοιμάσαι στο ιατρείο της μονάδας (βάλε ξυπνητήρι γιατί δε θα έρθει ο θαλαμοφύλακας να σε ξυπνήσει) και μετά την πρωινή αναφορά (στην οποία ανάλογα με τη μονάδα μπορεί να είσαι παρόν ή όχι, π.χ. εμένα με "έπιαναν" μόνο οι ταγματικές αναφορές 1 ή 2 φορές τη βδομάδα κι έτσι δεν πήγαινα στην πρωινή αναφορά του λόχου) έρχονται για εξέταση οι στρατιώτες που στην πρωινή αναφορά δήλωσαν ασθένεια. Τους εξετάζεις και γράφεις τις γνωματεύσεις σου στο βιβλίο ασθενών. Μετά αράζεις στο ιατρείο μέχρι το μεσημέρι. Μπορείς να έχεις μαζί σου laptop ή βιβλία για να περάσει η ώρα. Μέχρι το μεσημέρι θα πηγαινοέρχονται φαντάροι στο ιατρείο είτε για να "φιδιάσουν" είτε για ιατρικά ζητήματα είτε για να σου κάνουν παρέα. Το μεσημέρι αν είσαι εξοδούχος βγαίνεις έξω, αν όχι παραμένεις στο ιατρείο και κοιμάσαι ή βλέπεις ταινίες στο laptop και εξετάζεις τυχόν έκτακτα περιστατικά. Σε περιόδους ασκήσεων ή βολών ακολουθείς κι εσύ με το ιατρικό σου βαλιτσάκι χωρίς όμως να παίρνεις μέρος γενικά στις δραστηριότητες. Αν το ζητήσεις βέβαια είναι πιθανό να σε αφήσουν να ρίξεις κι εσύ βολή.
Αυτά που σου έγραψα ισχύουν χοντρικά για τη μονάδα. Στο ΚΕΥΓ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εκεί είσαι κανονικός στρατιώτης και όχι γιατρός εκτός κι αν σε βάλουν στο ιατρείο του ΚΕΥΓ.
2) Όταν η θητεία ήταν 12μηνη καθόμασταν για 2 εβδομάδες είτε στο 401 είτε στο 424 για "εκπαίδευση" μετά το ΚΕΥΓ. Εκεί ήμασταν κάθε μέρα εξουδούχοι. Απλά το πρωί παρακολουθούσαμε σε κάποια κλινική της επιλογής μας χωρίς όμως να αγγίζουμε ασθενείς. Τώρα με το 9μηνο έχω την εντύπωση ότι μετά το ΚΕΥΓ πας κατευθείαν στη μονάδα παραμεθορίου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος νέος.
3) Φυσικά και βοηθάμε με το "ελεύθερος υπηρεσίας" όταν μπορούμε χωρίς όμως υπερβολές και χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα σε άλλους φαντάρους που θα αναγκαστούν να χάσουν την έξοδό τους για να κάνουν την υπηρεσία αυτού που κρίναμε ελεύθερου. Καμπάνα δεν παίζει. Απλά αν το παρακάνεις και σε πάρει χαμπάρι ο διοικητής ή κάποιος λοχαγός θα σου κάνουν παρατήρηση.
 

antonisaa

New member
Σε ευχαριστώ παρα πολύ και πάλι φίλε υγειονομικάριε!Με κατατόπησες πλήρως.Τα περι του ΚΕΥΓ που έχεις γράψει επίσης είναι απίστευτα χρήσιμα!
 

antonisaa

New member
Γειά!Άλλη μια ερώτηση: γιατρός για ΕΛΔΥΚ και Ι2 ή Ι3 γίνεται;

Ευχαριστώ!!
 
Top