• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ενα καλο στρατόπεδο κοντα στην θεσσαλονικη

PhantoM47

New member
γειά σας παιδια θα ηθελα να ρωτήσω αν καπιος μπορει να μου πει που υπαρχει κανενα καλο στρατοπαιδο κοντα στην θεσσαλονικη...

δεν εχω ειδεα γενικοτερα που εχει στρατοπαιδα κ θα ηθελα να μαθω αν εχει κοντα στην θεσσαλονικη!!


επεισεις θελω να ρωτισω κατι ακομα!! υπαρχει ενα στρατοπαιδο εδω κοντα το οποιο ειναι παρα πολυ μικρο και ακουσα απο μια μαμα εννως παιδιου πως εβαλε μεσο τον φεραν εδω για να ειναι κοντα στο σπιτι του κ λεει τωρα αχ μανα που με εστειλες...οταν εισαι σε μικρο στρατοπαιδο με λιγα ατομα τι γεινετε?κανεις πιο πολες αγκαριες η δεν εχεις εξοδους ξερω γω κ οταν εισαι σε μεγαλο με πολλα ατομα ειναι καλυτερα?δεν μπορω να καταλαβω ;-D ρωταω διοτι μου φενετε παρα πολυ περιεργο ολο αυτο κ δεν εχω καταλαβει γτ ειναι πολυ χειροτερα που τον φεραν εδω περα!!


Αν εχω βαλει το topic σε λαθος θεμα ζειτω συγνώμη!
 

George84

New member
[quote author="PhantoM47"]επεισεις θελω να ρωτισω κατι ακομα!! υπαρχει ενα στρατοπαιδο εδω κοντα το οποιο ειναι παρα πολυ μικρο και ακουσα απο μια μαμα εννως παιδιου πως εβαλε μεσο τον φεραν εδω για να ειναι κοντα στο σπιτι του κ λεει τωρα αχ μανα που με εστειλες...οταν εισαι σε μικρο στρατοπαιδο με λιγα ατομα τι γεινετε?κανεις πιο πολες αγκαριες η δεν εχεις εξοδους ξερω γω κ οταν εισαι σε μεγαλο με πολλα ατομα ειναι καλυτερα?δεν μπορω να καταλαβω ;-D ρωταω διοτι μου φενετε παρα πολυ περιεργο ολο αυτο κ δεν εχω καταλαβει γτ ειναι πολυ χειροτερα που τον φεραν εδω περα!![/quote]
Δεν είναι ετσι ακριβώς τα πράγματα. Το πόσο καλή είναι μια μονάδα δεν έξαρτάται από το πόσα άτομα έχει. Μπορεί να πας σε μονάδα με 300 φαντάρους και οι υπηρεσίες να είναι 200 που σημαίνει εμπλοκή 2 μέσα-1 έξω, και κάποιος άλλος σε μονάδα 30 ατόμων να περνάει ζάχαρη αν οι υπηρεσίες είναι 5 (1 μέσα-5 έξω).
Επίσης, μετράει πολύ το τι βαθμό έχουν τα στελέχη εκεί που πας. Αν μπεις π.χ. στο 3ο σώμα, ίσως να είναι πιο σφιγμένα τα πράγματα γιατί ο κάθε λοχαγός έχει πάνω απ' το κεφάλι του συνταγματάρχες, ταξίαρχους και στρατηγούς, και δέχεται πιέσεις να σας τρέχει και να σας έχει προβλεπόμενους, ενώ σε ένα φυλάκιο που ανώτερος είναι λοχαγός ή ακόμα καλύτερα κανένας δόκιμος, είσαι πολύ χαλαρά.
Μπορεί φυσικά να συμβαίνει και το αντίθετο. Σε μονάδα 300 ατόμων να έχουν μόνο 50 υπηρεσίες (5 έξω-1 μέσα), λίγες αγγαρείες και χαλαρά ενώ σε φυλακιο 30 ατόμων να έχουν 30 υπηρεσίες (μόνιμη εμπλοκή) και πολλές αγγαρείες.
Οι αγγαρείες έχουν να κάνουν πάλι με το πόσα άτομα έχει η μονάδα, αλλά και με το πόσο προβλεπόμενη είναι. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Κι όλα αυτά μεταβαλλονται με τον καιρό, οπότε για να είσαι σίγουρος για το που πας, πρέπει να εχεις εσωτερικές πληροφορίες από άτομα που υπηρετούν τώρα εκεί.
π.χ. στο παλιό 424 όταν ήμουν εγώ είχε πολύ τρέξιμο και πάρα πολλές αγγαρείες. 3 μήνες μετά, χαλάρωσαν εντελώς τα πράγματα. Τώρα μπορεί να είναι χειρότερα, δεν ξέρω.

Θα σου πρότεινα να αποφύγεις 3ο σωμα, γιατί μάλλον είναι προβλεπόμενο, εκτός αν σου πουν το αντίθετο. 424 παλιό είναι πολύ καλά αν μπορείς να μπεις. Και υπάρχουν αρκετά στρατόπεδα γύρω απ' τη Θεσσαλονίκη, αλλά ότι και να σου πω θα είναι ψέματα.

Όσο για το "αχ μάνα που μ' έστειλες", θέλω να πω ότι προσωπικά άφησα τα πράγματα στην τύχη τους, δεν έβαλα κανένα βύσμα, κι άφησα τον ΕΣ να με πάει οπου θέλει. Εκτός απ' το Κουφόβουνο που έκανα παραμεθώριο, οι άλλες μεταθέσεις μου ήταν πολύ καλές, βυσματικές θα έλεγα. Και γνώρισα αρκετά παιδιά που με μεγάλο βύσμα πέρασαν πολύ χειρότερα από μένα.
 

finn

New member
Μακριά απο Άσσηρο όπως και να χει.
Λόχος Στρατηγείου/3ΤΑΞΥΠ και 723ΤΜΧ ειναι χάλια,ιδίως ο ΛΣ.
Ο Λόχος μεταφορών του ΤΥΠ/NDC-GR που στεγάζεται στην Άσσηρο είναι αρκετά καλά,με καλό διοικητή και υπηρεσία 1-1.Ελπίζω να μην άλλαξε κάτι στο 3μηνο που μεσολάβησε απ την απόλυση μου.

Λόχος Στρατηγείου/Γ' ΣΣ είναι σούπερ.Καθαρά βυσματική μετάθεση.
Λόχος CIMIC είναι συνήθως χάλια.
490ΤΔΒ είναι συνήθως χάλια και έχει φυλάκια στον Χολομώντα,στο Κιλκίς και στο Πανόραμα (το καλύτερο)
Στρατιωτική Δοιήκηση Σιδηροδρόμων.Έχει ακουστεί ότι ειναι πολύ καλά αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο.
 

PhantoM47

New member
Ευχαριστω πολυ παιδια...φιλε George84 σε ευχαριστω ιδιετερα γιατι επιτελους μπορεσα κ την "πω" στον πατερα μου που χωρις να εχει τιν παραμικρι ιδεα ολο μου λεει διαφορα..τεσπα να μην συνεχεισω με αυτο ;-D

τωρα οσο για αυτο που ρωταω για καλο σρτατοπαιδο κοντα στην θεσσαλονικη ροταω γτ πιστευω πως εχω μεσο κ δεν εχω ιδεα που θα ηταν καλα να παω!! αν καποιος εχει υπιρετισει σε κανενα καλο στρατοπαιδο εδω κοντα η ξερει τπτ ας μου πει παρακαλω <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> !!

κ παλυ ευχαριστω...οποτε κ να ρωτισω κατι παντα βρισκω ανταποκρισι σε αυτο το forum!! Ευχαριστω!!
 

maximusgr

New member
Πολύ καλά είναι στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ (ΛΣ) στα Γιαννιτσά. Δε θα καταλάβεις πως θα περάσει ο καιρός. Στο υπογράφω <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

geoim

New member
Να πω μόνο για την 34 Μ/Κ ΤΑΞ που αναφέρθηκε ότι βρίσκεται στο 507 Μ/Κ ΤΠ και τουλάχιστον αυτή την περίοδο πηγαίνει εμπλοκή 3-4 μέρες μέσα σταθερά.
 

PhantoM47

New member
Απο 'τι εχω καταλαβει ειναι αλαγογα τον καιρο που θα πας....μπορει τον ενα μηνα να εισαι 1 μεσα 1 εξω κ τον αλλον 3 μεσα 1 εξω;-D οποτε δεν ξερω μαλλον θα το αφισω στην τυχη!

φιλε geoim οταν λες εμπλοκη εννοεις πως 3-4 μερες εισαι μεσα κ 3/4 εξω?

Δεν το περιμενα αυτο να εχω μεσο κ στην τελικη να μην το χρησιμοποιησω καν:shock:
Τωρα θα διξει αν με στειλουν πουθενα στην αλλη ακρη της γης τοτε ισως κανω κατι <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

anyway Ευχαριστω πολυ παιδες!!



edit για να μην διπλοpostαρω:
τελικα εχω αρκετα καλο μεσο..προτινετε κατι ρε παιδες δεν ξερω δεν θελω να χασω την ευκαιρια να ερθω κοντα στο σπιτι μου απο λαθος κ αγνια <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
δεν με πειραζει να κανω αγκαριες ουτε τι θα τραβαω μεσα στο στρατοπαιδο αυτο που θελω ειναι να ειμαι καπου κοντα κ οταν μπορω να βγενω να ερχομαι να βοιθαω λιγο τον πατερα μου με τιν δουλεια κ να βλεπω την κοπελα μου τπτ άλλο <!-- s:-D -->:-D<!-- s:-D --> κανεις καμια ειδεα??
 

geoim

New member
φίλε phantom εννοώ ότι 3 με 4 μέρες είσαι μέσα υπηρεσία και βγαίνεις μια. 3 μέσα 1 έξω δηλαδή. Τα παιδιά στο 507 είναι πολύ λίγα και δε βγαίνουν εύκολα..

Στο 501 όπου βρίσκομαι (στα Γιαννιτσα είναι κι αυτό, 45 λεπτά από Θεσσ.) είναι σαφώς πολύ καλύτερα αν σε ενδιαφέρει. Είμαστε περίπου 100+ στρατιώτες και οι υπηρεσίες κρατάνε μέσα περίπου 22 άτομα αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή, ανάλογα και με το λόχο η υπηρεσία πηγαίνει μέχρι και 3 μέρες έξω (3 έξω-1 μέσα). Εμένα π.χ. με πηγαίνει 2 έξω. Η λειτουργία του στρατοπέδου γενικά δεν είναι πολύ προβλεπόμενη, ενώ το αρνητικό είναι ο διοικητής που είναι ότι να'ναι ώρες ώρες καθώς και το ότι η μονάδα βγαίνει πολύ συχνά για εκπαίδευση. Κατά τα άλλα είναι αρκετά χαλαρά τα πράγματα, το ότι στη μονάδα υπάρχουν πολλά βύσματα σίγουρα λέει κάτι. Καλή τύχη! :p
 

maximusgr

New member
[quote author="geoim"]Να πω μόνο για την 34 Μ/Κ ΤΑΞ που αναφέρθηκε ότι βρίσκεται στο 507 Μ/Κ ΤΠ και τουλάχιστον αυτή την περίοδο πηγαίνει εμπλοκή 3-4 μέρες μέσα σταθερά.[/quote]

Ναι πράγματι υπάρχει εμπλοκή στην 34 Μ/Κ ΤΑΞ αλλά όχι στο ΛΣ. Εκεί είναι ζωάρα στοιχηματίζω ότι θέλεις. Δεν έχει εκπαιδεύσεις και οι υπηρεσίες πάνε πολύ καλά.
 

finn

New member
Ξέχασα να αναφέρω και τις μονάδες επιστρατεύσεως της Θεσσαλονίκης.
13 και 14 ΜΕ σε Διαβατά και Θέρμη αντίστοιχα.Φίλος μου απολύθηκε απ την 13ΜΕ στα Διαβατά και μου περιγράφει την μονάδα ως καλή.Δεν έχει βραδυνές υπηρεσίες (εθνοφύλακες) και πάει 1-1.
 

STROUSI

New member
424 ειναι πολυ καλα..μετα πολυ καλα ειναι στην Ασσηρο και στη Νεα Σαντα αλλα αν εισαι στις διαβιβασεις γιατι τι πεζικο ειναι γαμα τα..ειχα φιλο εκει κ ειχε μαρτυρησει..αυτοι περναν καμψεις και τρεχανε και οι διαβιβαστες πετουσαν αετο..Γενικα εκτος απο το στρατοπεδο παιζει μεγαλο ρολο η ειδικοτητα..ζωαρα ειναι στισ διαβιβασεις , υλικου πολεμου και εφοδιασμου μεταφορων σε οποιο στρατοπεδο κ να πας πλην ελαχιστων εξαιρεσεων..εγω υπηρετησα ως διαβιβαστης πρωτα στο χαιδαρι και μετα στη Σαντα και ακομα ευχαριστω το βυσμα μου που με εστειλε διαβιβασεις <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

kiddo

New member
Καλησπερα και απο εμενα, καμια πληροφορια για 501 ΜΚ ΤΠ ΑΣΣΗΡΟ κανεις? Τι παιζει απο διοικητη, αδειες κτλπα. (Ειμαι σαλονικιος, παρουσιαστηκα υγειονομικο αυλωνα και σημερα βγηκε η μεταθεση για Ασσηρο.)
Ευχαριστω εκ των προτερων
 

antonis777

New member
φιλε μου. μη το ψάχνεις πολύ το θέμα. ο στρατός είναι στρατός όπου και να πας! πιστεύω ότι πρέπει να το αφήσεις το θέμα περισσότερο στη τύχη του να δεις που θα σε στείλουν. ο στρατός δεν είναι για να περνάμε εμείς καλά, δε πάμε για διακοπές στη στρατόπεδο. όπου και να σε βάλουν να προσπαθήσεις να ευχαριστηθείς αυτή την εμπειρία που θα ζήσεις και να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς.
Υ.Γ προσπάθησε να αποφύγεις την οποία μορφή προπαγάνδας που θα συναντήσεις από ανώτερους.
 
Top