• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Επιστροφη Υλικων

ale3is

New member
Τι ειμαι υποχρεωμενος να επιστρεψω?Οταν ειχα πρωτομπει,νομιζω μας ειχαν πει μονο το "λουκανικο" αλλα τωρα στην μοναδα ζητανε τζακετ,2 παραλαγες κλπ...Τι ισχυει και μηπως υπαρχει καποιο εγγραφο που να μπορω να κατεβασω?
 

nastos7

New member
Η τελευταία μέρα

Την τελευταία ημέρα μπορείς να σηκωθείς και να φορέσεις πλέον τα πολιτικά σου ρούχα. Θα πρέπει να έχεις φροντίσει δύο-τρεις ημέρες πριν να έχεις έτοιμη τη διαχειριστική βεβαίωση με όλες εκείνες τις απαραίτητες υπογραφές (για όσους δεν το γνωρίζουν η διαχειριστική βεβαίωση πιστοποιεί ότι δεν υπέχεις καμία οικονομική ή άλλου είδους υποχρέωση στη μονάδα).

Το απολυτήριο (ή Ειδικό Φύλλο Πορείας όπως είναι επισήμως το όνομα του) θα το παραλάβεις από το 1ο Γραφείο της μονάδας. Εκεί θα βάλεις ορισμένες υπογραφές. Ελάχιστοι δίνουν προσοχή στο τι υπογράφουν. Για να ξέρεις λοιπόν τι υπογράφεις, βάζεις τρεις υπογραφές στις οποίες δηλώνεις ότι τα στοιχεία της διεύθυνσής σου που αναφέρονται είναι σωστά, διαφορετικά θα πρέπει να το αναφέρεις για να διορθωθούν, ότι σε περίπτωση απώλειας του απολυτηρίου ή αλλαγή διεύθυνσης θα ενημερώσεις αμέσως το αρμόδιο στρατολογικό σου γραφείο και ότι παρέλαβες το απολυτήριο.

Επίσης παραδίδεις την στρατιωτική σου ταυτότητα, η οποία και καταστρέφεται και το δελτίο εισόδου στη μονάδα το οποίο τυχόν έχεις. Από τη μονάδα σου παραδίδεται το δελτίο της αστυνομικής σου ταυτότητας, το τυχόν δίπλωμα οδήγησης στρατιωτικού οχήματος που έχεις, το οποίο δεν ισχύει ούτε μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό δίπλωμα, αυτό το δίπλωμα ισχύει μόνο σε περίπτωση επιστράτευσης ή όταν σε καλέσουν για μετεκπαίδευση. Επίσης παραλαμβάνεις το Βιβλιάριο Μεταβολών και Εκπαίδευσης (Paybook). Τέλος θα πρέπει να υπάρχει και χαρτί από το γιατρό ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και συμβουλές για τυχόν εμβόλια που καλό είναι να κάνεις.

Μετά από αυτό και αφού αποχαιρετήσεις όλους τους συναδέλφους σου, είσαι ελεύθερος πολίτης!
 

nastos7

New member
Χρεώσεις στρατιωτικού υλικού:

Με την παρουσίαση σου στο Κέντρο και αργότερα στη μονάδα θα παραλάβεις ορισμένα στρατιωτικά είδη. άλλα τα χρεώνεσαι και τα έχεις μαζί σου για όσο διάστημα είσαι στρατιώτης, άλλα τα χρεώνεσαι και τα ξεχρεώνεσαι όποτε αλλάζεις μονάδα ή υπομονάδα και άλλα τα κρατάς ως.. ενθύμιο!

Τι είναι δικό σου και μπορείς να το κρατήσεις μετά:

Ο ταξιδιωτικός στρατιωτικός σάκος: Εκεί μπορείς να βάλεις όλα τα πράγματα που σου δίνουν

Όλος ο ρουχισμός συμπεριλαμβανομένων στολών εξόδου, παραλλαγών, αρβυλών, καλτσών, εσωρούχων, τζάκετ, φαιοπράσινη μπλούζα καθώς επίσης και πετσέτες, αθλητικά παπούτσια κλπ.

Τη μεταλλική ταυτότητα: Αυτή αναγράφει το ονοματεπώνυμό σου, τον Στρατιωτικό σου αριθμό και την ομάδα αίματος που έχεις. Η μεταλλική ταυτότητα φοριέται με αλυσίδα στο λαιμό.

Τι θα παραδώσεις πίσω ενώ το είχες σε όλη την θητεία σου:

Τον σάκο εκστρατείας, αυτό που στην στρατιωτική διάλεκτο ονομάζεται "λουκάνικο". Μέσα εκεί κανονικά πρέπει να τοποθετείς όλα τα στρατιωτικά σου είδη που έχεις χρεωμένα, συμπεριλαμβανομένων κρανών, εξαρτήσεων κλπ.

Την στρατιωτική ταυτότητα: Αυτή σου παραδίδεται τις πρώτες μέρες της κατάταξης σου και επιστρέφεται τη μέρα της απόλυσής σου.

Τι χρεώνεσαι και ξεχρεώνεσαι ανά μονάδα:

Όλα τα στρατιωτικά είδη - οπλισμός κλπ τα οποία περιλαμβάνουν:

Εξάρτηση. Μία πλήρης εξάρτηση περιλαμβάνει:

*

Ζώνη ΑΤ: είναι η ζώνη πάνω στην οποία προσαρμόζονται οι τιράντες της εξάρτησης. (Υπάρχει και ΒΤ η οποία διαφέρει στο κούμπωμα, ο στρατός διαθέτει ΑΤ που είναι και η προβλεπόμενη, η ΒΤ υπάρχει μόνο στο εμπόριο)
*

Παγουροθήκη και παγούρι: Το παγούρι κανονικά πρέπει να είναι πάντοτε γεμάτο με νερό
*

Φυσιγγιοθήκες με γεμιστήρες: Περιέχουν τους γεμιστήρες των όπλων. Αυτοί χρεώνονται άδειοι φυσικά χωρίς σφαίρες.
*

Το σακίδιο εκστρατείας Μ71. Αυτό είναι ένα σημαντικό σακίδιο το οποίο προσαρμόζεται στο πίσω μέρος της εξάρτησης και περιέχει: Ένα ζευγάρι εσώρουχα και κάλτσες, ένα σαπούνι, ξυριστικά με αφρό, τα αγγεία εστιάσεως, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα και στο πάνω μέρος τη στρατιωτική πετσέτα διπλωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε στο πάνω μέρος να φαίνονται τα αρχικά ΕΣ (Ελληνικός Στρατός). Στο κάτω μέρος του Μ71 προσαρμόζεται κατάλληλα διπλωμένο το αδιάβροχο.

:Οπλισμός:

*

G3A3 ή G3A4: Πρόκειται για τον κύριο τύπο όπλου του ελληνικού στρατού. Σε ορισμένες μονάδες πιθανόν να σε χρεώσουν διαφορετικό όπλο αλλά το συνηθέστερο είναι αυτό (με εξαίρεση της Ειδικές Δυνάμεις όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις διαφορετικό τύπο όπλου)

Καθαριστικά όπλου: Για τον καθαρισμό του όπλου.
 
Top