• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ερώτηση για μειωμένη θητεία και διαφορες απορίες

Z

zeralf

Guest
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να ρωτήσω τα δικαιολογητικά για μειωμένη θητεία τα δίνω πριν παρουσιαστώ, στο ΣΓ? Ή αφού παρουσιαστώ μέσα στο στρατόπεδο? Γιατί τα έχω ακούσει και τα δύο.
Επίσης αμα δεν έχω την ακτινογραφία , θα μας μαζέψουν τους τεμπέληδες για 401?
Και τελευταιο. Η διαδικασία για το που επιθυμω να παρω μεταθεση γινεται μεσα στο στρατοπεδο? Μπορω να βαλω και συγκεκριμένο λοχο?

Ευχαριστω και καλή θητεία σε όλους!
 
Τα δικαιολογητικα για τη μειωμενη τα καταθετεις οποιαδηποτε στιγμη θες κατα τη διαρκεια της θητειας σου (μην αφησεις ομως τελευταια στιγμη γιατι θελει ενα διαστημα για να εγκριθει).
Ακτινογραφια,θα σας πανε να βγαλετε οσους δεν εχετε και οσον αφορα την μεταθεση,σου δινουν ενα εντυπο να συμπληρωσεις στο κεντρο,που αναφερει οσα ειπες κι εσυ.
 
Για να κάνω αρνηση μειωμένης θητείας παιδιά ( ειμαι στη κατηγορια τριτεκνια ) υπογράφω δήλωση ; αμα δε τους το αναφέρω καθολου αυτοί ξέρουν οτι ειμαι 8 μηνο ;
 

kd305

New member
Γιατί δεν θέλεις να κάνεις μειωμένη θητεία ? παντού δέχονται 8 μηνους.
 

alex2

New member
Αν για κάποιο λόγο δεν έχουμε μαζί μας ακτινογραφία θα μας πανε σε στρατιωτικο νοσοκομείο να κάνουμε..σε αυτή την περίπτωση θά ἐχουμε τίποτα κυρώσεις?
κάτι ακόμα αν θέλω να πάρω για ΥΕΑ και ειμαι 8 μηνος..θα μειωθεί και εκεί ο ένας μήνας??
 

p_h

New member
πηγαινε χωρις ακτινογραφία, γλιτώνεις το τρεξιμο πριν την καταταξη και πατε χαλαρά με πουλμανακι εκδρομούλα στο νοσοκομειο.
ΥΕΑ θα κάνεις όταν αρνηθεις τη μειωμενη θητεία...
 

kd305

New member
[quote author="alex2"]Αν για κάποιο λόγο δεν έχουμε μαζί μας ακτινογραφία θα μας πανε σε στρατιωτικο νοσοκομείο να κάνουμε..σε αυτή την περίπτωση θά ἐχουμε τίποτα κυρώσεις?
κάτι ακόμα αν θέλω να πάρω για ΥΕΑ και ειμαι 8 μηνος..θα μειωθεί και εκεί ο ένας μήνας??[/quote]

Αν θέλεις να πας δόκιμος θα κάνεις υποχρεωτικά 14 μήνες,οπότε αν επιλεχθείς στην ουσία θα έχεις αρνηθεί το δικαίωμα που έχεις για μειωμένη θητεία.
 
[quote author="kd305"]Γιατί δεν θέλεις να κάνεις μειωμένη θητεία ? παντού δέχονται 8 μηνους.[/quote]

Επίσημα ομως για ελδυκ λέει

α. Να είναι πλήρους θητείας.
β. Να έχει σωματική ικανότητα Ι1-I2.
γ. Να μην έχει μόνιμη διαμονή στον Έβρο ή σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου.

Δεν εχω λόγο να μη σε πιστέψω , πολλά μένουν στα χάρτια άλλωστε.Το χω καταλάβει αυτο + στρατος = τυχη και βυσμα <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

kostasprekas

New member
Καλησπερα, εχω δει οτι με 2 γονεις αναπηρους/ανιανους για εργασια και αδελφο ανικανο αυτοεξυπηρετησης δικαιουται ο στρατιωτης 6μηνη θητεια. Με πατερα υπερηλικα, μητερα αναπηρη 67% και αδελφο ανικανο, ανηκω σε αυτη τη κατηγορια?
 

kd305

New member
Εξάμηνης διάρκειας:
(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
(3) Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων.
(4) Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.
(5) Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
(6) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
(7) Όσοι, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση ή εγγράφονται σε μητρώα αρρένων ως αδήλωτοι, επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησης τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 3284/2004 (ΦΕΚ 217 Α').

Αυτό με τον αδερφό σου που το έχεις δει ?

Για να κριθούν οι γονείς σου ανίκανοι για κάθε εργασία θα πρέπει να εξεταστούν από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού,αν όντως αποδειχθεί τα παραπάνω τότε θα είσαι δικαιούχος.
 

kostasprekas

New member
Το εχω διαβασει αν θυμαμαι καλα σ ενα βιβλιο που λεγεται στρατογνωσια. Για την επιτροπη ξερω, ουσιαστικα αν ο πατερας μου που ειναι 74 χρονων συνταξιουχος, πιανεται στη συγκεκριμενη κατηγορια θελω να μαθω. Σ ευχαριστω πολυ παντως
 

kd305

New member
Δεν ξέρω τι λένε τα βιβλία,εγώ σου έδωσα αυτό που ισχύει, υπερηλίκας γονεάς για τον στρατό θεωρείται όποιος είναι άνω των 70 ετών.
 
Top