• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ερωτηση για απαλλαγη

Kostas24

New member
Καλησπερα σε ολους.Μπενω κατευθειαν στο θεμα.Σε λιγο καιρο τελειωνει η αναβολη μου και η ιδεα του στρατου μου δημιουργει τεραστιο ανχος και φοβο.Μενω με τη μανα μου ι οποια εχει ψυχολογικα προβληματα(οχι κατι τρομερο)και η οικονομικη κατασταση μας ειναι αθλια.Χαρτι απο ψυχολογους δεν εχω.Θελω να μου πειτε αν εχω πυθανοτητες απαλλαγης απο το στρατο.Δεν υπαρχει περιπτωση να μπω και λογω χρηματων αλλα και γιατι τρελενομε στην ιδεα.
Ευχαριστω
 

lawfighter

New member
[quote author="Kostas24"]Καλησπερα σε ολους.Μπενω κατευθειαν στο θεμα.Σε λιγο καιρο τελειωνει η αναβολη μου και η ιδεα του στρατου μου δημιουργει τεραστιο ανχος και φοβο.Μενω με τη μανα μου ι οποια εχει ψυχολογικα προβληματα(οχι κατι τρομερο)και η οικονομικη κατασταση μας ειναι αθλια.Χαρτι απο ψυχολογους δεν εχω.Θελω να μου πειτε αν εχω πυθανοτητες απαλλαγης απο το στρατο.Δεν υπαρχει περιπτωση να μπω και λογω χρηματων αλλα και γιατι τρελενομε στην ιδεα.
Ευχαριστω[/quote]
Αν οντως εχεις σοβαρα ψυχολογικα προβληματα τοτε θα περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων που θα στα πιστοποιησει.

Αν δεν εχεις,ψαξε να δεις μηπως ανηκεις σε καποια κατηγορια μειωμενης θητειας μηπως γλιτωσεις κανενα μηνα και αν εχεις καποιο καλο βυσμα για να εξασφαλισεις μεταθεση σε καποια καλη μοναδα κοντα στο σπιτι σου.

Αλλιως η μονη λυση ειναι να μην πας στρατό,αλλά σε αυτη την περιπτωση θα εισαι ανυποτακτος και θα εχεις αρκετα προβληματα στο μελλον σου.


3 εναλλακτικες ειναι,σκεψου και παρε.
 

soik

New member
[quote author="lawfighter"][quote author="Kostas24"]Καλησπερα σε ολους.Μπενω κατευθειαν στο θεμα.Σε λιγο καιρο τελειωνει η αναβολη μου και η ιδεα του στρατου μου δημιουργει τεραστιο ανχος και φοβο.Μενω με τη μανα μου ι οποια εχει ψυχολογικα προβληματα(οχι κατι τρομερο)και η οικονομικη κατασταση μας ειναι αθλια.Χαρτι απο ψυχολογους δεν εχω.Θελω να μου πειτε αν εχω πυθανοτητες απαλλαγης απο το στρατο.Δεν υπαρχει περιπτωση να μπω και λογω χρηματων αλλα και γιατι τρελενομε στην ιδεα.
Ευχαριστω[/quote]
Αν οντως εχεις σοβαρα ψυχολογικα προβληματα τοτε θα περασεις απο την επιτροπη απαλλαγων που θα στα πιστοποιησει.

Αν δεν εχεις,ψαξε να δεις μηπως ανηκεις σε καποια κατηγορια μειωμενης θητειας μηπως γλιτωσεις κανενα μηνα και αν εχεις καποιο καλο βυσμα για να εξασφαλισεις μεταθεση σε καποια καλη μοναδα κοντα στο σπιτι σου.

Αλλιως η μονη λυση ειναι να μην πας στρατό,αλλά σε αυτη την περιπτωση θα εισαι ανυποτακτος και θα εχεις αρκετα προβληματα στο μελλον σου.


3 εναλλακτικες ειναι,σκεψου και παρε.[/quote]

1) Φίλε μου το παιδί μάλλον μιλάει για την μητέρα του και όχι για τον ίδιο όσον αφορά τα ψυχολογικά προβλήματα, οπότε ισχύει το ίδιο που λές αλλά για την μητέρα του.

2) Άγχος και φόβος είναι συναισθήματα που δημιουργούνται απο καταστάσεις οι οποίες είναι άγνωστες προς εμάς, κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να ηρεμήσεις Κώστα στην ιδέα του στρατού καθώς πρόκειται για κάποιου είδους κατασκήνωση. Άν τηρείς κάποιους κανόνες θα είσαι εντάξει. Το κοινόβιο αλλά και η ιδέα ότι άλλα χιλιάδες άτομα είναι στην ίδια κατάσταση με σένα θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στους 9 μήνες θητείας.
Σε περίπτωση που κατά την ένταξη σου στο στράτευμα νιώθεις ακόμα τι ίδιο υπάρχουν υπηρεσίες βοήθειας καθώς και πολλές φορές ανώτεροι αξιωματικοί που είναι ευαίσθητοι σε θέματα που αφορούν νεοσύλλεκτους.

3) Σε περίπτωση που δεν μπορείς να πάρεις αναβολή λόγο κάποιων σπουδών τότε μπορείς, αν είμαι σωστός, να πάρεις αναβολή μια ΕΣΣΟ για κοινωνικούς λόγους.

4) Δεν αναφέρεις πουθενά κάτι για τον πατέρα σου οπότε να υποθέσω οτι είναι υγειής, κάτω τον 75 και εργάζεται. Άν οι γονείς σου είναι διαζευμένοι και επιμέλεια έχει η μητέρα σου τότε νομίζω πως αναγνωρίζεσαι απο τον στρατο και υπηρετείς 8μηνο πολύ κοντά ή ακριβώς στον τόπο διαμονής σου αν υπάρχει μονάδα.

Τέλος να είσαι ήρεμος. όλα μια ιδέα είναι και όπως εσύ και άλλα παιδιά θα περάσουν την ίδια διαδικασία με σένα. Και γω μαζί θα μπώ σε 9 μέρες. Μην πανικοβάλλεσαι και όλα θα κυλίσουν ομαλά με λίγο ζόρι βεβαια ( απο τα κρεμμυδια που θα καθαρίσουμε ) <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> αλλά δεν βαριέσαι.
Απλά θυμίσου να σκεφτεσαι θετικά μέσα στην κατάσταση που είσαι και όλα περνάνε. Μην αγχώνεσαι τόσο, πίστεψε με ο στρατος είναι παιχνίδι (πάντα με κανόνες) που αν το παίξεις σωστά τότε θα νικήσεις εύκολα.
<!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

Kostas24

New member
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.Εννοειτε οτι φοβος και ανχος δημιουργουντε σε καταστασεις οι οποιες ειναι καινουριες σε μας.Εχω φτασει στα 24 και μια σχετικη ωριμοτιτα την εχω πιστευω.Το θεμα στρατου το εχω χιλιοσκεφτει και απλα δεν αντεχω.Ο πατερας μου δεν μενει μαζι μας αλλα δεν εχουν παρει διαζυγιο.Τα 700 ευρω που βγαζω το μηνα βοηθαν εστω και στο ελαχιστο τα μεγαλα οικονομικα προβληματα μας.Αν μπω μεσα πιστεψτε με ειναι ιδιο με οικονομικη καταστροφη της μανας μου.Αναβολες του τυπου 3 μηνες για κοινονικους λογους δεν ειναι η λυση παιδια.

Τι να κανω?
ευχαριστω
 

soik

New member
παρε τηλ σε στρατολογιια φιλε μ κ εξηγησε το προβλημα σου αν μπορεις να κανεισ σπαστη θητεια.
 

Kostas24

New member
Μπορει καπιως να μου πει τις συνεπειες της ανυποταξιας?Απο οτι διαβαζω και διαβατηριο μπορεις να βγαλεις
 

lefty012

New member
Η βασική συνέπεια της ανυποταξίας είναι ότι δεν μπορείς να διοριστείς σε δημόσια υπηρεσία. Ούτε φυλακή μπαίνεις, ούτε σε κυνηγάνε. Ενημερωτικά, υπάρχει και η λύση του αντηρρησία συνείδησης. Πήγαινε στο στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκεις για να σου δώσουν πληροφορίες.
 

lefty012

New member
Λογικά, μπορείς να έχεις. Δε νομίζω να ενδιαφέρει τον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ αν έχεις πάει φαντάρος. Για να πάρεις μία πιο υπεύθυνη απάντηση κάνε μία επίσκεψη στο στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκεις.
 
Top