• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εξαγορά θητείας στα 28

dpn82

New member
Καλησπέρα, μου ήρθε το χαρτί κατάταξης και δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή από τη σχολή μου, το θέμα είναι ότι έχω ανοίξει μια επιχείρηση στην οποία δεν μπορώ να αφήσω κανέναν στο πόδι μου, επίσης έχω 3 αδερφές, έχω χάσει τη μητέρα μου κ ο πατέρας μου έχει αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί, με βάση το νόμο έχω μειωμένη θητεία 6 μηνών σωστα? Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να την εξαγοράσω μετά τις 45 μέρες?
 

anakinskywalker

New member
[quote author="dpn82"]Καλησπέρα, μου ήρθε το χαρτί κατάταξης και δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή από τη σχολή μου, το θέμα είναι ότι έχω ανοίξει μια επιχείρηση στην οποία δεν μπορώ να αφήσω κανέναν στο πόδι μου, επίσης έχω 3 αδερφές, έχω χάσει τη μητέρα μου κ ο πατέρας μου έχει αναπηρία και δεν μπορεί να εργαστεί, με βάση το νόμο έχω μειωμένη θητεία 6 μηνών σωστα? Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να την εξαγοράσω μετά τις 45 μέρες?[/quote]

Μετά τα 35 γίνεται εξαγορά θητείας μετά την βασική εκπαίδευση...

1000 ευρώ για κάθε μήνα εξαγοράς...
 

dpn82

New member
Γιατί κάτι έλεγαν για εξαγορά πριν τα 35 τους πρώτους μήνες του 2010... οπότε δεν γίνεται τίποτα ε? Έτσι όπως μας έχουν κάνει ή πας στρατό και φαληρίζεις ή δεν πας και σε πάνε φυλακή... περίφημα!
 

anakinskywalker

New member
[quote author="dpn82"]Γιατί κάτι έλεγαν για εξαγορά πριν τα 35 τους πρώτους μήνες του 2010... οπότε δεν γίνεται τίποτα ε? Έτσι όπως μας έχουν κάνει ή πας στρατό και φαληρίζεις ή δεν πας και σε πάνε φυλακή... περίφημα![/quote]

Αυτό το "κάτι έλεγαν" αν δεν γίνει νόμος του κράτους δεν σημαίνει τίποτα. Είναι η συνήθης ράδιο αρβύλα (όχι του Κανάκη και του Σερβετά <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: --> ) που επικρατεί στο στρατό. Αυτό που ισχύει είναι η δυνατότητα εξαγοράς θητείας μόνο αν συμπληρώσεις το 35ο έτος της ζωής σου...
 

trv

New member
Δεν ειναι 1000 ευρω για καθε μηνα εξαγορας.
Ειναι 1000 ευρω για καθε μηνα εξαγορας του ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ που θα επιβληθει λογω ανυποταξιας (6 extra μηνες θητειας) δηλαδη περιπου 6000 ευρω.
Στη συνεχεια πρεπει να εξαγορασεις του Χ μηνες που απομενουν μετα την βασικη εκπαιδευση, 8 μηνες ας πουμε, προς 90 ευρω τον μηνα.
 

anakinskywalker

New member
[quote author="trv"]Δεν ειναι 1000 ευρω για καθε μηνα εξαγορας.
Ειναι 1000 ευρω για καθε μηνα εξαγορας του ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ που θα επιβληθει λογω ανυποταξιας (6 extra μηνες θητειας) δηλαδη περιπου 6000 ευρω.
Στη συνεχεια πρεπει να εξαγορασεις του Χ μηνες που απομενουν μετα την βασικη εκπαιδευση, 8 μηνες ας πουμε, προς 90 ευρω τον μηνα.[/quote]

Είναι 28 ετών και του έχει έρθει το χαρτί κατάταξης, που σημαίνει πως για να μην υπηρετήσει πέραν της βασικής εκπαίδευσης θα πρέπει να μείνει ανυπότακτος μέχρι τα 35 του, που σημαίνει πως θα καταδικαστεί σε 6 μήνες πρόσθετης στρατιωτικής θητείας εξαγοράσιμης προς 1000 ευρώ το μήνα, άρα 6000 ευρώ όπως γράφεις. Είναι πολύ μεγάλο το ποσό και δεν ξέρω αν αξίζει να διακινδυνεύσει την ανυποταξία για να μπορεσει να κρατήσει το μαγαζί του τους επόμενους 9 μήνες... Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
 

dpn82

New member
Είναι όπως ακριβώς το λες μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... αύριο θα πάω από τη σχολή μήπως μπορέσουν να μου δώσουν άλλη αναβολή... να κάνω μια τελευταία ερώτηση? Αν πάρω την αναβολή, μπορώ να κάνω μηχανογραφικό με το 10% να πέρασω σε κάποια άλλη σχολή και να παίρνω αναβολές μέχρι τα 35? <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 

anakinskywalker

New member
[quote author="dpn82"]Είναι όπως ακριβώς το λες μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... αύριο θα πάω από τη σχολή μήπως μπορέσουν να μου δώσουν άλλη αναβολή... να κάνω μια τελευταία ερώτηση? Αν πάρω την αναβολή, μπορώ να κάνω μηχανογραφικό με το 10% να πέρασω σε κάποια άλλη σχολή και να παίρνω αναβολές μέχρι τα 35? <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->[/quote]

Δυστυχώς αναβολή για προπτυχιακές σπουδές μπορείς να πάρεις μόνο μέχρι τα 28... Η μόνη αναβολή που σίγουρα μπορείς να πάρεις είναι μία 3μηνη για κοινωνικούς λόγους, που σημαίνει πως αντί για Μάιο θα καταταχθείς τον Αύγουστο. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να ζητήσεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους που εφόσον εγκριθεί από υγειονομική επιτροπή, μπορεί να έχει διάρκεια 6μηνη, ετήσια ή διετή.
 

thagkol

New member
Μόνο για διδακτορικό δικαιούσαι παραπάνω αναβολή, διαφορετικά πρέπει να παρουσιαστείς. Δεν είναι πάντως τόσο τραγικά τα πράγματα, θα μείνεις 1 μήνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης, και μετά θα πάρεις μετάθεση κοντά στο σπίτι σου για τους επόμενους 5 μήνες μέχρι να απολυθείς. Θα έχεις και τις εξόδους σου, οπότε κάτι θα γίνει με την επιχείρηση, το πολύ πολύ να προσλάβεις αναγκαστικά κάποιον υπάλληλο για αυτό το διάστημα, το ίδιο θα σου κοστίσει με το να εξαγόραζες τη θητεία!
 

Blackie

New member
Επειδή είμαι ενάντια στη βλακεία που λέγεται "στρατός", ψάξου με ασθένειες που πέρνουν Ι5 ή 2ετείς κλπ αναβολές και κανόνισέ το μ' ένα γιατρό να σου πει τι συμπτώματα μπορείς να παρουσίασεις. Για παράδειγμα, απ'όσο διάβασα εδώ, οι οσφυαλγίες (πόνοι στη μέση/πλάτη) δε φαίνονται και γίνονται αντιληπτές μόνο απ'τα λεγόμενα/κινήσεις του πάσχοντα.
 

gtsoulou

New member
Κάνε αίτηση για 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς/οικονομικούς λόγους. Σχεδόν πάντα τη δίνουν...
 

stefso

New member
ρε παιδια εμενα δεν εχει ερθει ακομα χαρτι αλλα ενδιαφερομαι για μονιμος...και ηθελα να ρωτησω...αν αυτο τ δηλωνω οταν καταταχθω η πρεπει να κανω κατι πριν???
και 2ον οταν τελιωσω μετα μπορο να μεινω μονιμος????
 

G36c

New member
[quote author="stefso"]ρε παιδια εμενα δεν εχει ερθει ακομα χαρτι αλλα ενδιαφερομαι για μονιμος...και ηθελα να ρωτησω...αν αυτο τ δηλωνω οταν καταταχθω η πρεπει να κανω κατι πριν???
και 2ον οταν τελιωσω μετα μπορο να μεινω μονιμος????[/quote]

Χωρίς προκύρηξη ξέχνα το
 

kd305

New member
[quote author="stefso"]ρε παιδια εμενα δεν εχει ερθει ακομα χαρτι αλλα ενδιαφερομαι για μονιμος...και ηθελα να ρωτησω...αν αυτο τ δηλωνω οταν καταταχθω η πρεπει να κανω κατι πριν???
και 2ον οταν τελιωσω μετα μπορο να μεινω μονιμος????[/quote]


αν σε παίρνει να δώσεις πανελλήνιες..ψάξου να μπεις σε στρατιωτική σχολή..αν περιμένεις να βγει προκήρυξη...κλάφτα
 
Top