• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εξετάσεις!

x-g

New member
akisk έγραψε σε άλλο topic

Υπάρχουν οι εξής εξετάσεις ιατρικής φύσης οι οποίες στο Αυλώνα γίνονται ως εξής:

1. Οφθαλμίατρος για έλεγχο ματιών για δαλτονισμό και αχρωματοψία, (νομίζω έτσι γράφεται), γίνεται στην κυριολεξία στα όρθια και μέσα σε τρία λεπτά.

2. Ψυχολόγος που θα κάνει δύο - τρεις ερωτήσεις σχετικά με το πώς νιώθεις, εάν όλα καλά στο σπίτι κοκ. Γίνεται σε χωριστό γραφείο και διαρκεί όχι πάνω από πέντε λεπτά εκτός και εάν έχεις κάτι να του αναφέρεις.

3. Οδοντίατρος που θα ρίξει μία γρήγορη ματιά μέσα σε πέντε λεπτά.

4. Εμβόλια, (πρώτη δόση, θα ακολουθήσει και δεύτερη δόση μερικές μέρες αργότερα), ... και ...

5. Η καθαυτό ιατρική εξέταση. Αίθουσα με περίπου 30 χωρίσματα με παραβάν από κουρτίνες. Σε κάθε χώρισμα μπαίνει από ένας νεοσύλλεκτος, γδύνεται και περιμένει τον γιατρό ο οποίος περνάει χωριστά από κάθε ένα, τον ρωτάει εάν έχει γενικότερα προβλήματα υγείας, ιστορικό κοκ. Τέλος ζητάει να βάλεις το δάκτυλο ανάμεσα στους όρχεις για να δει ότι όντως έχεις δύο, (!!), και έπειτα σου ζητάει να γυρίσεις και να σκύψεις, (μη τρομάξεις θέλει να δει εάν η σπονδυλική σου στήλη είναι ok).

Ντύνεσαι και βγαίνεις ...

Ελπίζω να βοήθησα.

Υ.Γ. Κάντε και καμιά αναζήτηση βρε παιδιά,ίσως να υπάρχει ήδη αυτό το θέμα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

karvelas007

New member
σε ευχαριστώ και sorry που δεν έκανα αναζήτηση!Σου κάνουν εξετάσεις αίματος?
 

optolen

New member
[quote author="karvelas007"]σε ευχαριστώ και sorry που δεν έκανα αναζήτηση!Σου κάνουν εξετάσεις αίματος?[/quote]

θα σου κανουν μια απλη εξεταση για τη ομαδα αιματος και μια εξεταση ουρων.
 

silver

New member
[quote author="optolen"][quote author="karvelas007"]σε ευχαριστώ και sorry που δεν έκανα αναζήτηση!Σου κάνουν εξετάσεις αίματος?[/quote][/quote]

θα σου κανουν μια απλη εξεταση για τη ομαδα αιματος και μια εξεταση ουρων.[/quot
εξεταση ουρων στην αυλωνα τουλαχιστον ΔΕΝ κανουν.
 

caushy

New member
Αν κάποιος που πήγε πρόσφατα στρατό θέλει να απαντήσει σοβαρά ας γράψει τι ιατρικές εξετάσεις γίνονται!
Μέχρι και ότι θα δείξουμε τα @@ σε γυναίκα διάβασα έτυχε σε κανέναν? ή λένε μαλ…..ς για να μας ψαρώσουν.
 

panmag

New member
Εξέταση από παθολόγο στο οποίο λες αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας. Η λεπτομέρεια της εξέτασης ποικίλει ανάλογα με το κέντρο και τον κόσμο που έχει μπει, μπορεί να είναι από απλή του στυλ "έχεις κάποιο πρόβλημα?" μέχρι να σε κοιτάξουν για σκολίωση και να σε ακροαστούν. Εδώ είναι που βλέπουν αν έχεις 2 ή 1, αν έχεις καμιά κοίλη και προφανώς την εξέταση δεν την κάνει γυναίκα. Τώρα αν την κάνει γυναίκα, δεν έγινε και τίποτα, γιατρός είναι και θα δεί χιλιάδες ζευγάρια την ίδια μέρα, σιγά μην δώσει σημασία στα δικά σου.

Εξέταση από οφθαλμίατρο, που απλά κοιτάς μια κάρτα ή -ακόμα καλύτερα- δίνεις τα γυαλιά σου για μέτρηση.

Εξέταση από ψυχολόγο, που είναι μια απλή -τρομερά γρήγορη- συζήτηση.

Εμβόλια, και ανάλογα με τον κόσμο εξετάσεις αίματος για προσδιορισμό της ομάδας αίματος. Αν έχει πολύ κόσμο μπορεί απλά να πείς την ομάδα αίματός σου και να γλιτώσεις μια τσιμπιά.

Τέλος, μετά από 4-5 μέρες θα κοιτάξουν και την συμπεριφορά του μαντού (εμβόλιο για την διάγνωση της φυματίωσης), που σου κάνουν την πρώτη μέρα.

Αν έχεις κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα (έστω και κάτι απλό του τύπου αλλεργία) θα πάς σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο την επόμενη μέρα για περαιτέρω εξετάσεις.

Και τέλος για τα urban legends που κυκλοφορούν:
1. υπάρχουν παραβάν και δεν τσιτσιδώνεσαι μπροστά σε όλους
2. αν σου πούν να σκύψεις το κάνουν για να δούν αν έχεις σκολίωση και όχι για να δούν τον κ...ο σου
 

caushy

New member
[quote author="caushy"]Αν κάποιος που πήγε πρόσφατα στρατό θέλει να απαντήσει σοβαρά ας γράψει τι ιατρικές εξετάσεις γίνονται!
Μέχρι και ότι θα δείξουμε τα @@ σε γυναίκα διάβασα έτυχε σε κανέναν? ή λένε μαλ…..ς για να μας ψαρώσουν.[/quote]
Τελικά δεν μου έκαναν τίποτα!!!!!! απλά με ρωτούσε και απαντούσα, ξάπλωσα και άκουσε την καρδιά με το στηθοσκόπιο τίποτα παραπάνω. Όποιο πρόβλημα έχεις σε στέλνουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο είναι ότι καλύτερο μπορεί να γίνει λουφάρεις όλη μέρα
 

mich99

New member
ρε παιδια εγω πολλες φορες ακουω οτι αυτη η πολυποθετη εξεταση των ορχεων δεν γινεται παντα, για παραδειγμα στην σπαρτη γνωστος μου,μου ειπε πως εγιναν ολες οι παραπανω χωρις αυτη. Τι ακριβως συμβαινει με αυτο?? Εγω παρουσιαζομαι θηβα τον νοεμβρη.
 

andreasmatt

New member
Πρέπει να καταλάβετε ότι ο γιατρός, κι ειδικά στα Κέντρα, κι ειδικά κατά την κατάταξη νεοσυλλέκτων, μας κάνει μια εξέταση να δει "τα χοντρά", αν υπάρχει δλδ κάποια πάθηση που κάνει μπαμ. Καλά κάνει και μας αντιμετωπίζει σαν περιστατικά κι ούτε ως ψάρια, ούτε ως φίλους, ούτε βεβαίως ως πιθανούς γκόμενους... γτ ειδικά με την εξέταση όρχεων κάθε ΕΣΣΟ οι ίδιες ντροπές. Κάθε ΕΣΣο βλέπει σε μια μέρα 500+ ζεύγη όρχεων και δεν τα αντιμετωίζει σαν τα @@ του Τάσου, αλλά σαν όρχεις ενός από όλους τους Νεοσυλλέκτους... Αναρωτιέμαι αν και σε ιδιώτη γιατρό έχετε, όσοι έχετε, τις ντροπές αυτές.

Και έτσι για να λυθεί κι η απορία, υπάρχουν άνθρωποι με ένα όρχη! Αυτοί απαλλάσσονται απ τη θητεία καθότι ο στρατός και το έθνος χρειάζεται την τεκνοποίηση, κι επειδη στο στρατο μπορεί να χάσεις ένα όρχη σε ατύχημα, τουλάχιστον με τον εναπομείναντα να μπορείς να διαιωνίσεις τον Ελληνισμό... Ναι ξέρω πως ακούγεται, όχι, από "πρήξιμο" κινδυνέυετε, όχι από ατύχημα που θα σας στερήσει την οικογένεια, μη μασάτε, απλά είναι άλλη μια από τις οπτικές που έχει ο στρατός γύρω από την υγεία και την κοινωνία! Επίσης μπορεί να έχετε καμιά εμφανή κοίλη, ή κανένα περίεργο αφροδίσιο, που πολλοι άντρες δε θα το κατέθεταν έτσι απλά, ή μπορεί να μη το αντιλαμβάνονται καν, οπότε για να μην κατηγορήσετε αύριο το στρατό που βγάλατε κονδυλώματα(!), σας τα διαγιγνώσκουν και σας στέλνουν στο νοσοκομείο. Περιπτώσεις βέβαια σπανιότατες, καθώς η εξέταση των όρχεων είναι τόσο σύντομη και τόσο εντοπισμένη σ αυτούς, που δύσκολα θα ασχοληθεί κανείς με τη δερματολογική σας κατάσταση....

Μη φοβάστε τις εξετάσεις, καλό είναι να ξέρουμε τι έχουμε και τι κοιμάται δίπλα μας ή τι δε θα θέλαμε να κοιμάται δίπλα μας <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
Να πω ότι κανείς φοβάται τις βελόνες, πάει κι έρχεται, αλλά αυτό?? <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

petrosp_13

New member
[quote author="andreasmatt"]
Και έτσι για να λυθεί κι η απορία, υπάρχουν άνθρωποι με ένα όρχη! Αυτοί απαλλάσσονται απ τη θητεία [/quote]

Αυτό δεν ισχύει
Σιγά την εξέταση ρε παιδιά που την σκέφτεστε κιόλας
 

andreasmatt

New member
Έχει δίκιο ο φίλος, ζητώ συγγνώμη για την εν εγνοία μου παραπληροφόρηση... Ο λόγος πάντως τηε εξέτασης παραμένει αυτός που προανέφερα, να φανεί αν έχετε ένα ή δυο όρχεις και πιθανόν κανένα αφροδίσιο. ΓΙα του λόγου το αληθές, τσεκάρετε το ΦΕΚ <!-- m -->http://www.ellinikos-stratos.com/strato ... notita.pdf<!-- m --> το υπ αριθμόν 800 "κελί" του πίνακα!
 

mich99

New member
Πολυ σημαντικες οι πληροφοριες σας. και ιδικα το φεκ σου λυνει καθε απορια! ευχαριστω!
 

caushy

New member
Εγώ σήμερα ορκίστηκα στα Γιαννιτσά και όπως έγραψα ποιο πάνω δεν γδύθηκα, ούτε με ρώτησαν για τους όρχεις, δεν με εξέτασε κανείς…με ρώτησαν για συγκεκριμένες παθήσεις και αν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας. Σε στέλνουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο ακόμη και για την μυωπία, άσθμα, παχυσαρκια, ή για οτιδήποτε άλλο πρόβλημα έχεις,
 

sak1s

New member
στο ΚΕΕΜ πάντως δεν μας εξέτασαν τους όρχεις..εμένα ούτε καν με ρώτησαν..έναν φίλο μου τον ρώτησαν αν έχει 2 και τίποτα άλλο..ούτε να σκύψουμε. ρωτάν αν έχεις πλατυποδία ή κάποιο πρόβλημα με τη μέση/πλάτη και τέλος.
 

PilotK

New member
Παιδιά γεια σας!!


Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κανέναν...

Γνωρίζει κανένας σε περίπτωσε που έχει κάποιος έλειψη ενζύμου G6PD τι γίνεται?

Μπορεί να αρνηθεί να κάνει τα εμβόλια μέχρι να γίνει εξέταση για ποιά εμβόλια δέν θα προκαλέσουν πρόβλημα??

Ευχαριστώ
 

caushy

New member
Θα σε ρωτήσουν πολλά, αν έχεις κάποια έλλειψη ενζύμου ή αλλεργία σε φάρμακα εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί δεν έχω πρόβλημα αλλά εννοείτε πως και από μόνος θα πρέπει να πεις όποιο πρόβλημα έχεις! Με το ζόρι δεν σου το κάνουν ρωτανε και αν αισθάνεσαι καλά πριν σε τρυπήσουν και μετά.
 
[quote author="PilotK"]Παιδιά γεια σας!!


Δεν ξέρω αν έχει τύχει σε κανέναν...

Γνωρίζει κανένας σε περίπτωσε που έχει κάποιος έλειψη ενζύμου G6PD τι γίνεται?

Μπορεί να αρνηθεί να κάνει τα εμβόλια μέχρι να γίνει εξέταση για ποιά εμβόλια δέν θα προκαλέσουν πρόβλημα??

Ευχαριστώ[/quote]

Φίλε είμαι γιατρός και έχω έλλειψη G6PD, γενικά δεν παίζει πρόβλημα με κανένα εμβόλιο (από όσο ξέρω τα ίδια κάνουν εντός και εκτός στρατού). Τώρα αν στα εμβόλια που έχεις κάνει μέχρι τώρα έχεις εμφανίσει κάποια αλλεργική αντίδραση ή οτιδήποτε το ασυνήθιστο, τότε να το αναφέρεις!!
Υπάρχουν μόνο κάποια φάρμακα που πρέπει να προσέχεις (π.χ ασπιρίνη, σουλφοναμίδες) πρέπει να έχεις λίστα στο βιβλιάριο υγείας σου!! Ελπίζω να βοήθησα!!
Καλή θητεία να χουμε!!!!
 

PilotK

New member
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι οτι το έχω μια μικρή ένοια μην γίνει κάποιο λάθος....

Γιατρέ, ναι. Σιγουρα θα έχω μαζί μου την λίστα με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Και πρίν κάνω κάποιο εμβόλιο θα τους το δείξω για να είμαι σίγουρος.
 
Top