• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Γ' ΕΣΣΟ 2010 ΚΕΔΒ/ΕΟΔ (Διαβιβάσεις - Καλαμάτα)

mohicanakos

New member
[quote author="παλιοσειρα"]Θεμα τυχης ειναι..............

Quiz......Η ΠΙΟ ΧΥΜΑ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και δη παραμεθοριος για διαβιβαστες ξερετε ποια ειναι????????????????????
Ο ευρων αμοιφθήσεται........ <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> ....[/quote]

Δεν υπαρχει αυτο που λες... Διοτι υπαρχει ελλειψη διαβιβαστων...
 

mohicanakos

New member
[quote author="Lock_John"][quote author="παλιοσειρα"]Θεμα τυχης ειναι..............

Quiz......Η ΠΙΟ ΧΥΜΑ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και δη παραμεθοριος για διαβιβαστες ξερετε ποια ειναι????????????????????
Ο ευρων αμοιφθήσεται........ <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> ....[/quote]


πες μας την απαντηση ντεε..

Παιδια να κανω μια ερωτηση γενικα σε οσους τα εχουν προσφατα από Καλαματα ή γενικα ξερουν απο εμπειρια ?

Ειναι καλη ιδεα οταν παρουσιαστω, να εχω κανα2 βιβλια μαζι μου και μερικες σημειωσεις για μαθηματα που ελπιζω να μπορεσω να δωσω με φοιτητικη αδεια προς τα τελη Σεπτεμβρη ? Ή απλά δεν υπαρχει χρόνος, διαθεση, και γενικα μπορει να μου τα παρουν στον ελεγχο ή να φαω δουλεμα ?[/quote]

Στην βασικη εκπαιδευση δεν θα εχεις χρονο για αλλα πραγματα παρα να ξεκουραστεις... Καλη σκεψη ειναι αλλα δεν θα το καταφερεις...
 

mohicanakos

New member
Καλησπέρα και από μένα! Πριν 10 μέρες εφυγα απο το ΚΕΔΒ, οπου πηρα και την ειδικοτητα μου!
Το μονο κακο στην Καλαματα ειναι η ζεστη και οι ανηφορες!
Ο λοχος διοικησεως και η 77 ΜΕ δεν εχουνε καμια σχεση με τους νεοσυλλεκτους! Απλα περιμενουνε την νεα σειρα να ορκιστει για να χαλαρωσουνς γιατι τωρα ειναι εμπλοκη!
Μην σας λενε χαζομαρες και τρομαζετε! Το 1ο Ταγμα με το 2ο δεν εχουνε καμια διαφορα! Απλα το 2ο ειχε ενα διοικητη ο οποιος ηταν αυστηρος, ομως εφυγε με μεταθεση στο χαιδαρι!
Αγγαρειες δεν θα εχει πολλες διοτι ολο το στρατοπαιδο κτλ το καθαρισαμε οσοι μειναμε εκει για ειδικοτητα, και ιδιαιτερως του 1ου ταγματος!
Οταν παρουσιαστηκα ημουν 1ο Ταγμα, 1ο Λοχο! Δεν ειναι βυσματικο, απλα οτι ζητουσαν το καναμε και ανταμειβομασταν για αυτο! Τα νεα στελεχη του 1ου ταγματος τα γνωρισα και ειναι παρα πολυ καλα παιδια, μολις βγηκανε απο την σχολη... Εκτος απο εναν που ειναι λιγο μαγκακος, αλλα οκ! Δεν μασαμε...
Παιδες το κεντρο ειναι πενα... Η μοναδα ειναι το δυσκολο διοτι οι διαβιβαστες ειμαστε λιγοι και υπαρχει προβλημα!
Υπεροχη θεα απο το στρατοπαιδο, ωραια σαν πολη η Καλαματα...
Εχουνε μειωσει τον χρονο βασικης εκπαιδευσης και ειδικοτητας πλεον, οπως μας ενημερωσανε σε αναφορα ταγματος για αποχαιρετισμο των στελεχων που φευγανε!
Βασικο, να ειστε προβλεπομενοι, οχι μαγκιες και θα σας ανταμειψουνε τα στελεχη!
Το στρατοπαιδο γινεται μαυρο μονο απο εμας οταν σκαμε τηλεφωνα σε βυσματα για να κανουμε ζωαρα η βγαινουμε Ελευθεροι Υπηρεσιας... Θα το δειτε αυτο!

Κινητα με καμερα απαγορευονται, τα ψαχνουνε! Για αρχη μην παρετε... Σεντονια παρτε... Υπνοσακος δεν θα χρειαστει λογω ζεστης! Φαρμακα εαν τα βρουνε τα περνουνε... Αυτα... Οτι αλλο χρειαστειτε ρωτηστε...

Κλεινοντας, λυπαμαι οσους μπειτε στην σειρα Αυγουστου (2010/Γ' ΕΣΣΟ - 312), δηλαδη οσοι παρουσιαστειτε Καλαματα διοτι με την ζεστη και τις ανηφορες θα λιωσετε... Κατα τα αλλα ολα ειναι καλα!
Μην μασατε... Στον Ελληνικο Στρατο πηγαινετε...

Για οποια αλλη πληροφορια ρωτηστε... 2 μηνες εκανα εκει... 11 Μαιου παρουσιαστηκα, 11 Ιουλιου εφυγα...
 

dalton

New member
Μιας και προτίθεσαι να απαντήσεις σε απορίες <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα:

1. Η βασική εκπαίδευση στην Καλαμάτα τί περιλαμβάνει;
2. Όταν είσαι εξοδούχος τί ώρα βγαίνεις και τί ώρα γυρνάς; Την Κυριακή π.χ. τί ώρα βγαίνεις άμα δεν έχεις υπηρεσία;
3. Τί ώρα ξυπνάς το πρωί τώρα το καλοκαίρι, και τί ώρα είναι η πρωϊνή αναφορά;
4. Το όπλο που χρεώνεσαι το παραδίδεις όταν φύγεις για τη μονάδα, και σε χρεώνουν με άλλο στη μονάδα;
5. Όλες οι ειδικότητες στις Διαβιβάσεις έχουν όπλο;

(αυτά για αρχή <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> )
 

heavyaris

New member
παιδια εγω μπηκα περισυ τον αυγουστο, 308, αυτη ειναι η γνώμη μου όπως την εγραψα τοτε μόλις τελείωσα απο καλαμάτα:

καλο κουραγιο παιδια, 3-4ος λοχος πολυ μαυριλα, μακαρι να μην πατε σαυτους τους 2.
ανηφορα, ποδαροδρομος, ακομα και για βολη που τα πιο πολλα στρατοπεδα πανε με stayer, εμεις καναμε και μια μινι-πορεια μεχρι να παμε να ριξουμε..
βρωμα οι τουαλλετες κ καθαρισμα μονο με νερο, ποτε δεν μας ειπαν "παιδια εχετε ελευθερο χρονο", παντα μας κυνηγουσαν απο πισω και μας εβαζαν καθαριοτητες ετσι για να εχουμε κατι να κανουμε. ποτε δεν ακουμπουσαμε κρεββατι εκτος απο το βραδυ και το μεσημερι που επρεπε να κοιμηθουμε 2 με 5 παντα μας τον ετρωγαν το χρονο τα ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ με φρουρα 125 ατομων που κρατουσε πανω απο μια ωρα και ατελειωτη ουρα 4 λοχων εξω απο τα μαγειρια μεχρι να φαμε και ξανα αναφορα ονομαστικη πηγαιναμε για υπνο στις 4 και στις 4:45 μας ξυπνουσαν. τωρα ειδικα που το χειμερινο προγραμμα δεν εχει υπνο, πρεπει ναναι χειροτερα, αλλα απο την αλλη νυχτωνει στις 5 πλεον κ δεν νομιζω να κανετε καθαριοτητες μεσ το βραδυ, εμας που μπηκαμε αυγουστο μας εσταζαν οι ΤΣΟΧΛΑΝΑΡΑΔΕΣ μεχρι το βραδυ, ακομα και στο μπανιο ειχε ατελειωτη ουρα κ αν ξεχνουσε να αναψει τον λεβητα ο λουτροφυλακας καναμε με κρυο νερο. ακομα και στις εννιαμιση το βραδυ, εβαζαν τα οργανα να βρουν ατομα για να καθαρισουν το καψιμι.
οι διμοιρητες σας ειναι μικροι σε ηλικια, 23-26 κ μην το ξεχνατε ποτε αυτο, ασχετα με το ποσο σκληροι δειχνουν με τις φωνες που θα σας βαζουν αυτες ειναι οι ηλικιες τους. οι υπηρεσιες πολλες φορες αλλαζαν οταν εσκαγε "τηλεφωνο" και θα το καταλαβαινετε αυτο οταν το εκτυπωμενο excel θα εχει επανω blancο και θα βλεπετε καποιους που εχουν φυλακη ή που εχουν βγει ηδη απο εχθες, να (ξανα)βγαινουν εξοδο μαζι σας κ θα μενετε "παγωτο". πρηξιμο ατελειωτο να μαθουμε την προσευχη, τον ορκο, και την γα....νη ιεραρχια τους. στα @@ μου, ποτε δεν εμαθα τιποτα. εχουν κατι παρταλιασμενα οπλα κοκκινα απο τη σκουργια (τα ειχαν σε μια αποθηκη gtp) - εννοειται πως δεν ριχνουν αυτα - και μας τα εδωσαν για καθαρισμα με λαδι και κωλοχαρτο - τζαμπα χαναμε το χρονο μας, σε βολες ριχναμε με αλλα, ετοιμα στημενα. μετα τον πρωτο μηνα μας ηρθαν τα χαρτια για τις ειδικοτητες, καποιοι φυγαν αλλα πολλοι εμειναν να εκπαιδευτουν καλαματα...ε, τους εβαλαν μια μερα μονο μια ωρα να σημειωσουν 5 πραματα κ αυτα ηταν, δεν ξανακαναν τιποτα, αγγαρεια κ αγιος ο θεος.. - ξαναλεω οτι ειχαμε μπει καλοκαιρι εμεις κ ο καιρος ηταν οτι πρεπει για κοψιμο κλαδιων, ξεχορταριασμα, βαψιμο, ασπρισμα, ξυσιμο τοιχων απο μαυριλες τα οποια μιας και η εκταση του στρατοπεδου ειναι μεγαλη, τελειωμο δεν ειχαν.. κουρεμα με το ζορι, εφερναν ενα κουρεα που επρεπε να μας κουρεψει ολους με ονομαστικη λιστα και καταλαβαινετε ποσο χρονο αφιερωνε στον καθενα... και το κακο ειναι οτι πολλοι θα φυγουν με μεταταξη στο πεζικο μπρος το τελος της παραμονης στο κεντρο και αυτοι ειναι που τον ηπιαν γιατι: η καλαματα μπορει να ειναι ισως το χειροτερο κεντρο, ομως οι διαβιβαστες κανουν ζωαρα κ ισως κ πολυ λιγοτερες σκοπιες απο τους αλλους στις μοναδες, ενω στα αλλα σωματα ισχυει το αντιθετο, ειναι σε αλλα πιο χαλαρα κεντρα, αλλα τρεχουν για το υπολοιπο της θητειας τους.. ετσι λοιπον καποιοι ατυχοι και θα φανε ξεσκισμα στην καλαματα, και θα παρουν μεταταξη στο πεζικο κ θα ειναι στη τσιτα σε ολη τη θητεια τους.. σας ευχομαι να μην παρετε μεταταξη..
παντως η πολη σκιζει!! γεματη κοσμο και κοπελες, μακαρι να ειμουν φοιτητης εκει!
αυτα μπορω να θυμηθω προς το παρων, τωρα ειμαι στην κυπρο κ τα πραματα ειναι πολυ πιο ωραια σαν στρατος, ομως η λευκωσια ειναι αθλια, μονο τα π σ κ βγαινει ο κοσμος κ οι κοπελες για να ψωνισουν κ εχει κινηση.. ολη την αλλη βδομαδα βλεπεις φιλιπινεζους, πακιστανους κ σια..
αυτη ειναι η αποψη μου οπως την εζησα απο τον 3ο λοχο.. στους 1ο 2ο εχω ακουσει πως ειναι καλυτερα.

καλο κουραγιο!
 

mohicanakos

New member
[quote author="kostbo"]Για όσους από εσάς έρχεστε καλαμάτα.
1ο τάγμα. ιδιαίτερα 1ος λόχος. ζωάρα.δεν θα κάνετε τίποτα. ο 2ός μαζέυει όσα αφήνει ο πρώτος αλλά και αυτοί δεν κάνουν και τίποτα.πιο κοντά στην πύλη,λιγότερες ανηφόρες για φρουρά κλπ ,μόνο για κψμ και εστιατόρια.
2ο τάγμα .μέχρι και 311 σειρά.μαύρο αλλά περνάγαμε σούπερ.φύγανε όλοι τώρα από το 2ο τάγμα οπότε άγνωστο το τι θα βρείτε,πάντως δεν νομίζω να αλλάξουν και πολλά. ο 3ος λόχος τρώει όλο το χώσιμο.τουαλέτες λουτρά καθαριότητες.ακολουθεί ο 4ος.
μέχρι να ορκιστείτε δεν θα βγείτε,10 μέρες είναι δεν θα πάθετε τίποτα.κινητό με κάμερα πάρτε αλλα να το έχετε πάνω σας. στο 1ο τάγμα επιτρέπονται σχεδόν όλα ,στο 2ο μόνο σεντόνι.
Ο 3ος λόχος,μαζί με τον 40 είναι οι πιο καθαροί αφού γίνονται καθαριότητες καθημερινά 2 φορές. εγκαταστάσεις πολύ καλες σε σχέση με τις μονάδες που θα πάτε. γενικα ότι πληροφορία θέλετε στείλτε μυνημα για πιο συγκεκριμενα[/quote]

Σειρα μαθε πρωτα τι επαιζε κατω που ημουν και μετα πες οτι ειναι να πεις! Μαγκες ειναι πολλα... Ειδικοτητα το 2ο ταγμα εκανε ζωαρα... Οποτε δεν ισχυουν! Αμα κανεις οτι σε λενε κανεις ζωαρα... Αλλα μην ακους χαζομαρες!
 

mohicanakos

New member
[quote author="dalton"]Μιας και προτίθεσαι να απαντήσεις σε απορίες <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> να ρωτήσω και εγώ κάποια πράγματα:

1. Η βασική εκπαίδευση στην Καλαμάτα τί περιλαμβάνει;
2. Όταν είσαι εξοδούχος τί ώρα βγαίνεις και τί ώρα γυρνάς; Την Κυριακή π.χ. τί ώρα βγαίνεις άμα δεν έχεις υπηρεσία;
3. Τί ώρα ξυπνάς το πρωί τώρα το καλοκαίρι, και τί ώρα είναι η πρωϊνή αναφορά;
4. Το όπλο που χρεώνεσαι το παραδίδεις όταν φύγεις για τη μονάδα, και σε χρεώνουν με άλλο στη μονάδα;
5. Όλες οι ειδικότητες στις Διαβιβάσεις έχουν όπλο;

(αυτά για αρχή <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> )[/quote]

1. Η Βασικη εκπαιδευση περιλαμβανει παραγγελματα, ορκομοσια, παρελαση. Γενικα οτι εχει σχεση με στρατο θαλαμο στελεχη κτλ.
2. Μεχρι την ορκομοσια δεν βγαινει κανεις. Οταν γυρισετε καθημερινεσ θα βγαινεται 7κ30 και γυρνας 10κ30 εκτος απο Τριτη και Πεμπτη γιατι εχει νυχτερινη. Στην Εκπαιδευση ειδικοτητας δεν ισχυει. Τυχαινει! Σαββατο βγαινεις 12 και γυρνας στις 11 το βραδυ και Κυριακη στις 11 και γυρνας 10κ30 το Βραδυ.
3. Το θερινο προγραμμα εχει εγερτηριο στις 6 το πρωι και το χειμερινο στις 6κ30! Αναφορα τωρα στην αρχη θα εχει συνεχεια. Αλλα η Κεντρικη αναφορα ειναι γυρω στις 8. (Εμεις τουλαχιστον στις 8 καναμε).
4. Οπλο το χρεωνεσαι μονο για το κεντρο και οταν φευγεις με αδεια το παραδιδεις και περνεις αλλο. Φυσικα και στην μοναδα χρεωνεσαι οπλο απο την Αποθηκη οπλισμου της μοναδας σου!
5. Οποια ειδικοτητα και να παρεις στις Διαβιβασεις εχεις οπλο, εκτος εαν εισαι Ικανος Κατηγοριας Ι3 Αοπλο ή Ι4 που δεν παιρνεις οπλο!

Οτι αλλο θελεις ρωτα ελευθερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ακουτε που σας λενε ζωαρα στον 1ο λοχο και ζωαρα στις μοναδες! Στις μοναδες ειναι αναλογα με τον κοσμο. Στο ΚΕΔΒ στον 1ο λοχο ειμασταν ολοι μεγαλοι σε ηλικια (Σχετικο ειναι αυτο!) σπουδαγμενοι και θελαμε να περασουν οι μηνες να τελειωνουμε χωρις να μας ζαλιζουνε τον ερωτα! Οποτε καναμε οτι μας λεγανε και τελειωνε το παραμυθι! Στο πανω ταγμα, δλδ στο 2ο, ειχαν διοικητη που γουσταρε χαιρετουρα και τους τρεχανε γιατι τους ετρωγε ο κωλος τους! Δινω σαν παραδειγμα οτι περναγε μια λοχιας και της σφυριζανε λες και ειναι στην παραλια και κανουνε καμακι! 1ο Ταγμα και ιδιαιτερα 1ο λοχο δεν υπηρχανε τετοιες μαλακιες! Ειναι και πως το βλεπει ο καθε διοικητης και οι νεοσυλλεκτοι!

2 μηνες εκει παιδια... Ετσι ειναι!
 

dalton

New member
Απο περπάτημα γυμναστική κλπ τί παίζει;

Επίσης τί κάνεις στην νυχτερινή εκπαίδευση;
 

Joker19

New member
Λοιπον εμεις μολις φυγαμε για μοναδες.....
1 Λοχος...... ζωαρα απλα.... και οι νεοι ανθυπολοχαγοι πολυ καλα παιδια....απλα να ειστε τυπικη
2 Λοχος...... ζωαρα το ιδιο απλα θα τρωτε πολλες αγγαρειες που επρεπε να εκανε και τ 1ο....επισεις οι νεοι ανθυπολοχαγοι πολθ καλα παιδια.....

3 Λοχος Υπαρχουν καποια θεματα που τα θελουν πολυ προβλεπε.... ευτυχως εσεις θα πετυχετε τον νεο διοικητη 2 ταγματος και γλυτωνετε πολλες φυλακες.....

4 Λοχος Δεν γνωριζω και πολλα αλλα ξερω οτι θα πεσει πολυ Push ups....

Εμεις πεσαμε σε φαση επιθεωρησεις και φαγαμε πολυ π......α αγγαρειες για εδβοδαμες εμπλοκες ιδιως οταν παρετε ειδικοτητα και παραμεινετε καλαματα.....μπειτε σε γραφειο και θα γλυτωσετε παρα πολλα..... και μπειτε επισεις οργανα υπηρεσιας...ζωαρα... ασκοπες αναφορες ..φρουρες κατω στο διοικητηριο τρεξιμο και αφορητη ζεστη...κατα τα αλλα κομπλε....μαυρο ειναι <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->.... οτι αλλο θελετε ρωτηστε με... στην μοναδα που εμαι εχουμε εμπλοκη λογο λιγων ατομων... αν τυχετε καπου καλα ζωαρα απλα...
 

mohicanakos

New member
[quote author="dalton"]Απο περπάτημα γυμναστική κλπ τί παίζει;

Επίσης τί κάνεις στην νυχτερινή εκπαίδευση;[/quote]

Γυμναστικη δεν παιζει... Δεν καναμε ποτε κανεις!
Νυχτερινη εκπαιδευση 2 βολες και 1 πορεια, οπως και πρωινες!
 

mohicanakos

New member
[quote author="Joker19"]Λοιπον εμεις μολις φυγαμε για μοναδες.....
1 Λοχος...... ζωαρα απλα.... και οι νεοι ανθυπολοχαγοι πολυ καλα παιδια....απλα να ειστε τυπικη
2 Λοχος...... ζωαρα το ιδιο απλα θα τρωτε πολλες αγγαρειες που επρεπε να εκανε και τ 1ο....επισεις οι νεοι ανθυπολοχαγοι πολθ καλα παιδια.....

3 Λοχος Υπαρχουν καποια θεματα που τα θελουν πολυ προβλεπε.... ευτυχως εσεις θα πετυχετε τον νεο διοικητη 2 ταγματος και γλυτωνετε πολλες φυλακες.....

4 Λοχος Δεν γνωριζω και πολλα αλλα ξερω οτι θα πεσει πολυ Push ups....

Εμεις πεσαμε σε φαση επιθεωρησεις και φαγαμε πολυ π......α αγγαρειες για εδβοδαμες εμπλοκες ιδιως οταν παρετε ειδικοτητα και παραμεινετε καλαματα.....μπειτε σε γραφειο και θα γλυτωσετε παρα πολλα..... και μπειτε επισεις οργανα υπηρεσιας...ζωαρα... ασκοπες αναφορες ..φρουρες κατω στο διοικητηριο τρεξιμο και αφορητη ζεστη...κατα τα αλλα κομπλε....μαυρο ειναι <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->.... οτι αλλο θελετε ρωτηστε με... στην μοναδα που εμαι εχουμε εμπλοκη λογο λιγων ατομων... αν τυχετε καπου καλα ζωαρα απλα...[/quote]

Φιλε joker19 δεν ισχυουν ολα αυτα! Αυτα καθε ΕΣΣΟ αλλαζουνε... Πολλες αγγαριες εκανε και ο 1ος λοχος που δεν εκανε ο 2ος!
 

Joker19

New member
Δεν αλλαζει τιποτα.... και πιστεψε με ξερω πολυ περισσοτερα γιατι ημουν και 3 λοχο και 2 και 1....μονο 4 δν ημουν.... το μονο που θα αλλαξει οτι θα φανε τρεξιμο λογο του οτι ειναι νεοι οι ανθυπολοχαγοι....ρωτα τους παλιους να σ πουνε για την πρωτη σειρα που πηραν
 

dalton

New member
[quote author="mohicanakos"][quote author="dalton"]Απο περπάτημα γυμναστική κλπ τί παίζει;

Επίσης τί κάνεις στην νυχτερινή εκπαίδευση;[/quote]

Γυμναστικη δεν παιζει... Δεν καναμε ποτε κανεις!
Νυχτερινη εκπαιδευση 2 βολες και 1 πορεια, οπως και πρωινες![/quote]


Σόρρυ, μπορεί να είναι άσχετη η ερώτηση αλλά θα την κάνω <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Όταν λες 2 βολές και μία πορεία, τί εννοείς; κάθε τρίτη και πέμπτη θα έχει 2 βολές και μία πορεία; σύνολο 2 βολές και μία πορεία; και τις υπόλοιπες;
 

Joker19

New member
Dalton οχι ρε.... στον 1 μηνα περιπου εκπαιδευσεις σαν νεοσυλλεκτος θα κανετε 4 βολες η 2 θα ειναι βραδυνες....θα κανετε 2 πορειες 1 πρωινη και 1 βραδυνη.. θα κανετε 1 πυρ και κινηση που τα σπαει οπως και το στιβο μαχης που ειναι τελειο..... οκ?
 

dalton

New member
Α, οκ κατάλαβα!! Ευχαριστώ...!!

Κάτι άλλο τώρα, ξέρει κανείς τί μπορεί να κάνεις στη μονάδα σου, μετά το κέντρο, ανάλογα με την ειδικότητα που θα πάρεις αν παραμείνεις διαβιβάσεις;

π.χ. αν πάρεις την τάδε ειδικότητα θα κάνεις αυτό, αν πάρεις την άλλη θα κάνεις το άλλο κλπ;

Επίσης υπάρχει περίπτωση για κάποιο ειδικό λόγο να μπορώ την Κυριακή να βγαίνω απο τις 10; (ας γυρνάω και νωρίτερα μετά, δε με πειράζει) Και αν ναι με ποιόν πρέπει να μιλήσω; Με τον διοικητή;
 

Joker19

New member
[quote author="dalton"]Α, οκ κατάλαβα!! Ευχαριστώ...!!

Κάτι άλλο τώρα, ξέρει κανείς τί μπορεί να κάνεις στη μονάδα σου, μετά το κέντρο, ανάλογα με την ειδικότητα που θα πάρεις αν παραμείνεις διαβιβάσεις;

π.χ. αν πάρεις την τάδε ειδικότητα θα κάνεις αυτό, αν πάρεις την άλλη θα κάνεις το άλλο κλπ;

Επίσης υπάρχει περίπτωση για κάποιο ειδικό λόγο να μπορώ την Κυριακή να βγαίνω απο τις 10; (ας γυρνάω και νωρίτερα μετά, δε με πειράζει) Και αν ναι με ποιόν πρέπει να μιλήσω; Με τον διοικητή;[/quote]
Εδω τα λεει ολα...ριξε μια ματια....
Παρακάτω είναι όλες οι μονάδες διαβιβάσεων (Λόχοι και Τάγματα) που μπορεί κάποιος να πάρει μετάθεση... Aυτα που ειναι με κοκκινο ειναι η ειδικοτητες.

Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο...


Παράθεση:

1. Μονάδα : 1 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ Ι ΜΠ
Έδρα Μονάδας : ΒΑΡΒΑΡΕΣ
________________________________________
2. Μονάδα : 1 ΤΕΕΠ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 1 ΤΑΞΑΣ
Έδρα Μονάδας : ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ
________________________________________
3. Μονάδα : 10 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 10 ΤΑΞΠΖ
Έδρα Μονάδας : ΣΕΡΡΩΝ
________________________________________
4. Μονάδα : 1/1/471 ΤΗΠ
Υπαγωγή : 471ΤΗΠ(-6)
Έδρα Μονάδας : ΣΑΜΙΩΝ
________________________________________
5. Μονάδα : 1/1/472 ΤΕΠΠ (88 ΣΔΙ)
Υπαγωγή : 472 ΤΕΠΠ(-6)
Έδρα Μονάδας : ΛΗΜΝΟΥ
________________________________________
6. Μονάδα : 12 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ
Έδρα Μονάδας : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
________________________________________
7. Μονάδα : 1/2/471 ΤΗΠ
Υπαγωγή : 471ΤΗΠ(-6)
Έδρα Μονάδας : ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
________________________________________
8. Μονάδα : 13 ΛΔΒ(-5)
Υπαγωγή : 13 ΔΕΕ 'ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ'
Έδρα Μονάδας : ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
________________________________________
9. Μονάδα : 14 ΛΔΒ(-8 )
Υπαγωγή : ΣΤΡ 1 ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ
Έδρα Μονάδας : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
________________________________________
10. Μονάδα : 15 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 15 ΤΑΞΠΖ
Έδρα Μονάδας : ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
________________________________________
11. Μονάδα : 16 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ
Έδρα Μονάδας : ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
________________________________________
12. Μονάδα : 17 ΛΔΒ(-)
Υπαγωγή : ΣΤΡ 1 ΤΑΞΑΣ
Έδρα Μονάδας : ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ
________________________________________
13. Μονάδα : 18 ΛΔΒ(-4)
Υπαγωγή : 4 ΣΚΔ-ΑΛ
Έδρα Μονάδας : ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
________________________________________
14. Μονάδα : 2 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΙΙ Μ/Κ ΜΠ
Έδρα Μονάδας : ΕΔΕΣΣΗΣ
________________________________________
15. Μονάδα : 20 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΧ ΤΘ ΜΕΡ
Έδρα Μονάδας : ΚΑΒΑΛΑΣ
________________________________________
16. Μονάδα : 21 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΧΙ ΤΘΤ
Έδρα Μονάδας : ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
________________________________________
17. Μονάδα : 2/1/471 ΤΗΠ
Υπαγωγή : 471ΤΗΠ(-6)
Έδρα Μονάδας : ΚΩ
________________________________________
18. Μονάδα : 23 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ
Έδρα Μονάδας : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
________________________________________
19. Μονάδα : 24 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΧΙV ΤΘΤ
Έδρα Μονάδας : ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
________________________________________
20. Μονάδα : 25 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΧΧV ΤΘΤ
Έδρα Μονάδας : ΞΑΝΘΗΣ
________________________________________
21. Μονάδα : 29 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 29 ΤΑΞΠΖ 'ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ'
Έδρα Μονάδας : ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
________________________________________
22. Μονάδα : 3 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 3 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΡΙΜΙΝΙ'
Έδρα Μονάδας : ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ
________________________________________
23. Μονάδα : 30 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 30 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ'
Έδρα Μονάδας : ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
________________________________________
24. Μονάδα : 31 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 31 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΚΑΜΙΑ'
Έδρα Μονάδας : ΚΑΒΥΣΟΣ
________________________________________
25. Μονάδα : 3/1/471 ΤΗΠ
Υπαγωγή : 471ΤΗΠ(-6)
Έδρα Μονάδας : ΡΟΔΟΥ
________________________________________
26. Μονάδα : 32 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 32 ΤΑΞ Π/Ν 'ΜΟΡΑΒΑΣ'
Έδρα Μονάδας : ΒΟΛΟΥ
________________________________________
27. Μονάδα : 33 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 33 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ'
Έδρα Μονάδας : ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
________________________________________
28. Μονάδα : 34 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 34 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ'
Έδρα Μονάδας : ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
________________________________________
29. Μονάδα : 35 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΤΔ/21 ΣΠ 'ΔΡΑΜΑ'
Έδρα Μονάδας : ΠΛΑΤΗΣ
________________________________________
30. Μονάδα : 36 ΛΔΒ
Υπαγωγή : 1 ΣΠΒ(MLRS)
Έδρα Μονάδας : ΔΡΑΜΑΣ
________________________________________
31. Μονάδα : 466 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΑΣΔΥΣ
Έδρα Μονάδας : ΑΘΗΝΑΙΩΝ
________________________________________
32. Μονάδα : 471ΤΗΠ(-6)
Υπαγωγή : 2 ΣΕΗΠΠΕΠ/ΑΣΔΕΝ
Έδρα Μονάδας : ΑΘΗΝΑΙΩΝ
________________________________________
33. Μονάδα : 472 ΤΕΠΠ(-6)
Υπαγωγή : 2 ΣΕΗΠΠΕΠ/ΑΣΔΕΝ
Έδρα Μονάδας : ΑΘΗΝΑΙΩΝ
________________________________________
34. Μονάδα : 473 ΤΕΠΠ(-4)
Υπαγωγή : 1 ΣΕΗΠΠΕΠ/Δ ΣΣ
Έδρα Μονάδας : ΞΑΝΘΗΣ
________________________________________
35. Μονάδα : 474 ΤΔΒΕΘ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 95 ΑΔΤΕ
Έδρα Μονάδας : ΨΙΝΘΟΥ
________________________________________
36. Μονάδα : 475 ΤΔΒΕΘ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 98 ΑΔΤΕ
Έδρα Μονάδας : ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
________________________________________

37. Μονάδα : 476 ΤΗΠ(-5)
Υπαγωγή : 1 ΣΕΗΠΠΕΠ/Δ ΣΣ
Έδρα Μονάδας : ΞΑΝΘΗΣ
________________________________________
38. Μονάδα : 479 ΤΔΒ
Υπαγωγή : 1 ΣΕΗΠΠΕΠ/Δ ΣΣ
Έδρα Μονάδας : ΞΑΝΘΗΣ
________________________________________
39. Μονάδα : 4/80 ΛΔΒΕΘ(5/42 ΣΠ)
Υπαγωγή : 80 ΛΔΒΕΘ
Έδρα Μονάδας : ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
________________________________________
40. Μονάδα : 482 ΤΔΒ(-5)
Υπαγωγή : 2 ΣΕΗΠΠΕΠ/ΑΣΔΕΝ
Έδρα Μονάδας : ΑΘΗΝΑΙΩΝ
________________________________________
41. Μονάδα : 485 ΤΔΒ(-)
Υπαγωγή : ΣΤΡ 1 ΣΤΡΑΤΙΑΣ(-)
Έδρα Μονάδας : ΛΑΡΙΣΗΣ
________________________________________
42. Μονάδα : 486 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΜΕΡΥΠ
Έδρα Μονάδας : ΛΑΜΙΕΩΝ
________________________________________
43. Μονάδα : 487 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ ΓΕΣ
Έδρα Μονάδας : ΑΘΗΝΑΙΩΝ
________________________________________
44. Μονάδα : 488 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ Α ΣΣ
Έδρα Μονάδας : ΚΟΖΑΝΗΣ
________________________________________
45. Μονάδα : 489 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ Β΄ΣΣ
Έδρα Μονάδας : ΒΕΡΟΙΑΣ
________________________________________
46. Μονάδα : 490 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΔΔΒ/NDC-GR
Έδρα Μονάδας : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
________________________________________
47. Μονάδα : 492 ΤΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ VΙΙΙ ΜΠ
Έδρα Μονάδας : ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
________________________________________
48. Μονάδα : 5 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 5 ΤΑΞΠΖ
Έδρα Μονάδας : ΑΓΙΑΣ
________________________________________
49. Μονάδα : 50 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 50 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ 'ΑΨΟΣ'
Έδρα Μονάδας : ΣΟΥΦΛΙΟΥ
________________________________________
50. Μονάδα : 6 ΛΔΒ (ΔΙΑΛ)
Υπαγωγή : ΣΤΡ 6 ΤΑΞΠΖ (ΔΙΑΛ)
Έδρα Μονάδας : ΚΙΛΚΙΣ
________________________________________
51. Μονάδα : 7 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 7 Μ/Κ ΤΑΞ 'ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ'
Έδρα Μονάδας : ΠΡΟΒΑΤΩΝΟΣ
________________________________________
52. Μονάδα : 71 Α/Μ ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 71 Α/Μ ΤΑΞΠΖ
Έδρα Μονάδας : ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ
________________________________________
53. Μονάδα : 79 ΛΔΒΕΘ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 79 ΑΔΤΕ
Έδρα Μονάδας : ΣΑΜΙΩΝ
________________________________________
54. Μονάδα : 80 ΛΔΒΕΘ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 80 ΑΔΤΕ
Έδρα Μονάδας : ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ
________________________________________
55. Μονάδα : 88 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 88 ΣΔΙ
Έδρα Μονάδας : ΠΛΑΤΕΟΣ
________________________________________
56. Μονάδα : 9 ΛΔΒ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 9 ΤΑΞΠΖ
Έδρα Μονάδας : ΦΛΩΡΙΝΗΣ
________________________________________
57. Μονάδα : 96 ΛΔΒΕΘ
Υπαγωγή : ΣΤΡ 96 ΑΔΤΕ
Έδρα Μονάδας : ΧΙΟΥ


Παρακάτω αναφέρονται οι περισσότερες ειδικότητες που μπορεί να πάρει κάποιος διαβιβαστής ΣΤΡ(ΔΒ):

Παράθεση:
-ΧΨΤΣ-ΚΤ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικων Συστηματων - Κρυπτογράφος) (Καλαμάτα):
Χειριστής του ΑΣΔΑ (Αυτομ.Συστ.Διακίνησης Αλληλογραφίας) και του Κρυπτογραφικού. Θεωρείται καλή ειδικότητα καθώς η υπηρεσία που σου αντιστοιχεί είναι στο ΚΕΠΙΚ μπροστά σε έναν υπολογιστή. Στις περισσότερες μονάδες οι φαντάροι με αυτή την ειδικότητα κανουν υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, ειδικά σε Ταξιαρχίες/Μεραρχίες, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι γλιτώνουν πάντα τις σκοπιές και τα περιπολα.

-ΧΕΜ (Χειριστής Ενσυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα):
Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, σχεδόν ποτε), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΧΑΜ (Χειριστής Ασυρμάτων Μέσων) (Καλαμάτα): Ισχύει ότι και στους ΧΕΜ.

-Γραφέας ΚΕΠΙΚ (εκπαίδευση στη μονάδα): καλή εφόσον κάνεις υπηρεσίες στο ΚΕΠΙΚ, εξαρτάται απο την μονάδα. Αλλιώς μια απο τα ίδια.

-ΧΣΕΖΜ ("ΕΡΜΗΣ") (Καλαμάτα)Σε περιπτωση που υπάρχει αντιστοιχη υπηρεσία στην μονάδα καλώς (πολύ σπάνια, ίσως σε μερικές μονάδες στη παραμεθόριο), αλλιώς εξυπηρετεί άλλες υπηρεσίες όπως τηλεφωνικό, σκοπιές, περιπολα κτλ.

-ΤΑΜ (Τεχνίτης ασυρμάτων μέσων) (Πύργο): Διαρκεί πολύ καιρό η εκπαίδευση (στη ΣΕΤΤΗΛ) και επειτα τπτ. Σκοπάνθρωπος.

-ΤΕΜ (Τεχνίτης Ενσύρματων Μέσων)(Πύργο). Ισχύει ότι και για τους ΤΑΜ.

-Οδηγός (Σπαρτη). Εφόσον παρει κανείς καταλληλότητα μετά την εκπαίδευση μπορεί να κάνει υπηρεσίες οδηγού μονάδας (οδηγός διοικητή-ΥΕΣΑ-Επιφυλακής) και να γλιτώσει τις υπόλοιπες υπηρεσίες, αν όχι, σκοπάνθρωπος.

-Μάγειρας (Σπάρτη-Γύθειο). Το λέει και η λέξη. Μαγειρία και πάλι μαγειρία. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μάγειρες δεν περνάνε ασχημα οποτε μην αυτοκτονήσει τζάμπα κανας μαγειρας.

-ΧΜΗΠ-ΑΚ (Χειριστής Μέσων Ηλεκτρονικού Πολέμου-Ακροατής) (Λάρισα): Ίσως η πιο βυσματική ειδικότητα...

-ΧΡΕ (Χειριστής Ραντάρ επιφανείας)(Χαιδάρι). Εκπαίδευση στο Χαϊδάρι μετά συνήθως πας σε φυλάκιο... Θεωρείται βυσματική ειδικότητα...

-ΗΤΟ (Ηλεκτροτεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων) (Πάτρα). Εκπαίδευση στο Μηχανικό στην Πάτρα. Άγνωστο το τι κάνεις μετά...

-ΧΑΤΟΑ (Χειριστής Ασυρμάτου Τηλεφώνου-Οδηγός Οχήματος) (4 εβδομάδες Σπάρτη και 2 εβδομάδες Καλαμάτα). Ισχύει ότι και για τους οδηγούς.

-Οπλουργός (Πάτρα). Δεν έχω ιδέα τι είναι, απλώς έτυχε αυτή η ειδικότητα σε κάποιους.

-ΤΦ (Τυφεκιοφόρος - χωρίς εκπαίδευση): Το τουφέκι σου και αντε στη σκοπιά.
by:Nikpet

Κοιτα το αν κανεις την ειδικοτητα σου εξαρτατε σε ποια μοναδα θα πας δηλαδη αν εχει ατομα η οχι....αν εχει πιθανον να τα κανεις ....καποις ειδικοτητες δεν τις κανουν η στρατιωτες μονο η εποπ... αν εχει ατομα στις μοναδες θα σας πηγαινουν πολυ καλα .....

Την κυριακη θα βγαινεις 11 ωρα....δεν νομιζω να στο αλλαξει εκτος αν ειναι τοσο σοβαρο..... πρεπει να το συζητησεις με τον ιδιο
 
[quote author="παλιοσειρα"]Θεμα τυχης ειναι..............

Quiz......Η ΠΙΟ ΧΥΜΑ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και δη παραμεθοριος για διαβιβαστες ξερετε ποια ειναι????????????????????
Ο ευρων αμοιφθήσεται........ <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> ....[/quote]

Απαντηση στο κουιζ ..........
39. Μονάδα : 4/80 ΛΔΒΕΘ(5/42 ΣΠ)
Υπαγωγή : 80 ΛΔΒΕΘ
Έδρα Μονάδας : ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->

ΚΕΠΙΚ <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

asphod

New member
Από βόρεια Ελλάδα πως είναι πιο εύκολο να κατέβει κάποιος Καλαμάτα;
Μέχρι Αθήνα με τρένο και μετά ΚΤΕΛ ; Ας πει κάποιος παλιός.
 

kostbo

New member
δεν μιλησα για ειδικότητα, μίλησα για την βασική εκπαίδευση.δεν υπήρχε σύγκριση 1ο με 2ο τάγμα απο πλευρά αγγαρείας. η αναλογία ατόμων μαγειρία ήταν 10 άτομα το 1ο τάγμα 20 το 2ο. μέχρι και την βασική εκπάιδευση όλα τα ξερόχορτα μαζεύτηκαν - κόπηκαν απο άτομα του 2ου τάγματος. αλλα δεν αφορά τους νέους αυτό.μια χαρά θα περάσετε.μικροί θάλαμοι απο 18-20 άτομα το μέγιστο,όταν πχ σπάρτη- πάτρα έχουν από 40-100. το φαγητό αρκετά καλό ανάλογα με το μάγειρα βέβαια,οι έξοδοι είναι κάθε μέρα εκτός τρίτης πέμπτης από 7.30-22.30 ,παρασκευή από 3μμ και σκ από 11 και 12 αντίστοιχα.μετά την ορκομοσία όπου θα πάρετε και όπλα θα έχει λίγο ζόρι ,αλλά γενικά είναι καλά
 

kostbo

New member
δεν μιλησα για ειδικότητα, μίλησα για την βασική εκπαίδευση.δεν υπήρχε σύγκριση 1ο με 2ο τάγμα απο πλευρά αγγαρείας. η αναλογία ατόμων μαγειρία ήταν 10 άτομα το 1ο τάγμα 20 το 2ο. μέχρι και την βασική εκπάιδευση όλα τα ξερόχορτα μαζεύτηκαν - κόπηκαν απο άτομα του 2ου τάγματος. αλλα δεν αφορά τους νέους αυτό.μια χαρά θα περάσετε.μικροί θάλαμοι απο 18-20 άτομα το μέγιστο,όταν πχ σπάρτη- πάτρα έχουν από 40-100. το φαγητό αρκετά καλό ανάλογα με το μάγειρα βέβαια,οι έξοδοι είναι κάθε μέρα εκτός τρίτης πέμπτης από 7.30-22.30 ,παρασκευή από 3μμ και σκ από 11 και 12 αντίστοιχα.μετά την ορκομοσία όπου θα πάρετε και όπλα θα έχει λίγο ζόρι ,αλλά γενικά είναι καλά
 
Top