• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Γ' ΕΣΣΟ, ΣΩΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κόρινθο

vatraxos

New member
Μόλις έμαθα λοιπόν ότι μπαίνω ΕΠ, κόρινθο.

Έχω ακούσει σχετικά καλά για εκεί. Ξέρετε τι παίζει γενικά με το ΕΠ? Ισχύει το ότι χωρίς βύσμα δεν σε κρατάνε στο σώμα μετά την βασική εκπαίδευση?
 

Sade

New member
ΟΧΙ παιδιά μην ακούτε ανακρίβειες...δεν χρείαζεται να έχεις βύσμα για να μείνεις στο σώμα έρευνας και πληροφορικής μετά την βασική εκπαίδευση...είναι όντως βισματικό σώμα με την έννοια οτι πολλοί βάζουν βίσμα για να μπουν εκεί, αλλά αν το χαρτί σου λέει πως θα πας εκεί, εκεί θα πάς...
Το σώμα έρευνας και πληροφορικής είναι ένα κομμάτι των διαβιβάσεων οπότε πιθανόν να τον έστειλαν διαβιβάσεις λόγω πτυχείου...όσοι έχουν σχετικό πτυχείο με "έρευνα και πληροφορική" λογικό είναι να τοποθετηθούν στο σώμα.
 

naper

New member
Καλησπέρα στο φόρουμ
Σχετικά με το σώμα ΕΠ, δεν αποτελεί κομμάτι των ΔΒ, είναι ένα ξεχωριστό σώμα.Απλώς όσοι δεν επιλέγονται για ΕΠ το πιθανότερο είναι ότι κατεθύνονται προς ΔΒ,λόγω γνώσεων περισσότερο.Χωρίς να αποκλείεται και η περίπτωση (δύσκολη βέβαια) να μεταταγούν σε άλλο όπλο ή σώμα. Για το αν θέλει βύσμα, καλό είναι να υπάρχει για περιισσότερη σιγουριά και ειδικά στην περίπτωση που δεν υπάρχει μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Στις 4-5 τελευταίες σειρές τουλάχιστον έτσι ήταν. Με απλό πτυχίο θα χρειαστείς τύχη και λίγο σπρώξιμο. Περίπου 65-70 άτομα έχουν την ένδειξη σε κάθε σειρά και τελικά επιλέγονται περίπου 45 άτομα.Οι υπόλοιποι συνήθως μετατάσσσονται στις ΔΒ και κυρίως στην ειδικότητα του ηλεκτρονικού πολέμου.
 

Mike

New member
Χαιρετω τη νέα σειρά, μιας και ειχα και εγω τις ιδιες απορίες με σας πριν... 2,5 μήνες και δεδομένου ότι ήμουν και εγώ υποψήφιος ΕΠ λέω να σας πω δυο λογάκια ετσι για να εχετε μια καλύτερη εικόνα.

Καταρχάς το ΕΠ (έρευνας πληροφορικής) δεν είναι ΔΒ (διαβιβάσεις). Είναι ξεχωριστό σώμα. Για να πάρεις ένδειξη στο χαρτί της κατάταξης θέλει είτε
α)πτυχίο + βύσμα
β)πτυχίο + τύχη

Από την στιγμή που έχεις την ένδειξη πας Κόρινθο στο 6ο ΣΠ (σύνταγμα πεζικού) (διορθοστε με αν κάνω λάθος).

Εκεί θα μπείτε χύμα μαζι με τους πεζικάριους. Μην νομιζεται οτι θα διαφέρετε. Άλλωστε η βασική είναι ίδια σε όλους.

Κάποια στιγμή στο τέλος της βασικής μετα από 3-4 βδομάδες θα έρθουν κάποια τσακάλια από το σώμα ΕΠ και θα κάνουν την επιλογή. Δηλαδή θα συμπληρώσετε μια αίτηση-βιογραφικό με συγκεκριμένα πεδία. Και στο τέλος της βασικής σας εκπαίδευσης θα μάθετε αν σας πήραν.

Το αν θα σας πάρουν ή όχι εξαρτάται από διαφορους παράγοντες. Γενικώς πέρνουν καμιά 35 αριά ατομα (φυσικά αυτό το νουμερο μπορεί να αλλάξει). Η 2007 Β ΕΣΣΟ ήμασταν 61. Οπότε οι υπολοιποι πήραν το μπούλο από το ΕΠ. Παρόλα αυτά οι αποτυχημένοι πήραμε μετάταξη σε ΔΒ (καλαματα) με εντολή του ΓΕΣ. Βύσματα παίζουν αλλα πρέπει να κρατούνται και οι τύποι. Δηλαδή πρεπει να έχεις σχετικό πτυχίο με πληροφορική. Αν είναι πολλά τα ατομα και λίγες οι θέσεις μετράνε και μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ΒΥΣΜΑ (η σειρά δεν έχει σημασία <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> ). Πάντως αν είστε ικανοι έχετε μπόλικες ελπίδες σε σχέση με άλλα βυσματικά σώματα.

Αν θα σας πάρουν θα περάσετε 2 εβδομαδες στην Αθήνα ζωή και κότα. Θα είναι σαν σεμινάρια ενηλίκων όπου θα κάνετε κάποια μαθήματα μέχρι το μεσημέρι και μετα σπίτια σας. Τα σαββατοκύριακα και τα τρία (της μετάθεσης, το ενδιάμεσο και πριν της εκπαίδευσης) θα το έχετε FREEEEE.

Τέλος, γιατι σας κουρασα και κουράστικα, θα πάρετε έκαστος ατομικά φύλλα πορείας για τις μονάδες, όπου συνήθως είναι μεραρχίες, ταξιαρχίες, λόχοι διοικήσεων κτλ κτλ θα πάτε και εκει έχει ο θεός... Δυστυχώς δεν ξέρω παραπάνω να σας πω.....:pppp

Όσοι πάντος πάτε Κόρινθο είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑ. είναι πολύ καλύτερα από άλλα στρατόπεδα. Οι συνθηκες καλές, οι αξιοματικοι φωνακλάδες και μη ολοι καλοι, τα φαι καλό και οι παρέες αψογες. Εμείς δεν θέλαμε να φύγουμε....

Καλό ξεκινημα.....
 

vatraxos

New member
όντως κατατοπιστικότατη απάντηση!!

Βύσμα δυστυχώς δεν παίζει από εδώ, αλλά παίζει (σχεδόν) διδακτορικό, οπότε κάτι έχουμε..

Θα τα πούμε στην Κόρινθο λοιπόν να ζεσταινόμαστε παρέα!
Ελπίζω να προλάβετε να πάτε διακοπές! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
υπάρχει κάποια επιτροπή από το σώμα έρευνας πληροφορικής σε όλα τα κέντρα κατάταξης;

Έχω πτυχίο πληροφορικής (πληροφοριακα συστηματα) αμερικανικο, αλλα την αναβολη μου την ειχα παρει απο ελληνικο τει.. κι ετσι εχω δηλωσει τους Η/Υ σαν τεχνικες γνώσεις στο δελτιο απογραφης που συμπληρωσα. στην επιτροπη φυσικα θα δωσω τη μεταφραση του επικυρωμενου αντιγραφου του αμερικανικου πτυχιου πληροφορικης.
 

takiant

New member
Αν και τώρα θα το έχεις ήδη μάθει, υπάρχει μια τριμελής επιτροπή η οποία έρχεται από το ΓΕΣ και πηγαίνει στα κέντρα όπου υπάρχουν στρατιώτες με την ένδειξη έρευνα πληροφορικής...
 
Υποτιθεται οτι ετσι γινεται, ωστοσο στο κεντρο που ειμαι τωρα στη Θήβα δεν εχει ερθει καμια επιτροπη απο το ΣΕΠ, ενω στην προηγουμενη ΕΣΣΟ όντως είχε πάει.

προφανώς σε αυτή την ΕΣΣΟ δεν χρειαστηκαν επιπλεον στρατιώτες εκτός απο όσους είχαν ήδη την ένδειξη ΣΕΠ στο σημείωμα κατάταξης
 

petrosp_13

New member
Ας ενημερώσει κάποιος που μπήκε Νοέμβρη ή τώρα στο ΚΕΥΠ για την κατάσταση που επικρατεί
Γνωρίζει κάποιος για Έρευνας Πληροφορικής στην περιοχή της Θεσσαλονίκης;
 

nikos2004dj

New member
εχω 1 εργαστηριο και 2 θεωριες για να παρω το πτυχιο .

εχω τελειωσει τεε πληροφορικης και θα τελειωσω το τμημα Γεωπληροφορικης κ τοπογραφιας

επειδη η σχολη μας εχει αμεση σχεση με χαρτες και συστηματα gis μπορω βαζωντας βυσμα να παω στην ερευνας και πληροφορικης ?

ακομη η γεωγραφικη υπηρεσια στρατου απασχολει απλους φανταρους ?
 

hamster

New member
Ήμουν εγώ στο ΚΕΥΠ σαν ΕΠ στην 2009Α.

Καταρχήν το αν αξίζει ή οχι το ΣΕΠ εξαρτάται από τη μονάδα που πας, οπότε βάλτε το βύσμα σας να κανονίσει και για τη μετάθεση πέρα από την είσοδο στο σώμα.

Τώρα στο ΚΕΥΠ ήταν μάλλον υπερβολικά καλά για ΚΕΝ ειδικά στον 1ο Λόχο. Ευγενικά στελέχη ως επί το πλείστον, στην εφορία να πας χειρότερα σου μιλάνε. Και γενικά ελάχιστες οι δυσκολίες καθώς και εξόδους πολλές έχεις και τα στελέχη είναι καλά και λίγα. Το μόνο αρνητικό μάλλον είναι το κακό φαί. Μετά αν τελικά πας Γουδί για 2 βδομάδες ΣΑΕΠ, πρέπει να τα δεις με τα μάτια σου ότι και να πω είναι λίγο!

Όσό για Θεσσαλονίκη μακριά απο 424 είναι τρελό χώσιμο. Στο Γ Σώμα έχω ακούσει καλά, αλλά ψάξτο για σίγουρα.
 
W

wislem

Guest
Καλησπέρα παίδες. Ξέρει κανείς τι παίζει στην 79 ΑΔΤΕ της Σάμου για εμάς τους ΕΠ ?
Σε μία εβδομάδα φεύγω από τον παράδεισο της ΣΑΕΠ <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->
 

coach

New member
Πόσο καιρό διαρκεί ο παράδεισος της ΣΑΕΠ?2 εβδομάδες?Δηλ. είναι 4 στο κέντρο συν 2 στην ΣΑΕΠ
 

konc

Member
[quote author="wislem"]Καλησπέρα παίδες. Ξέρει κανείς τι παίζει στην 79 ΑΔΤΕ της Σάμου για εμάς τους ΕΠ ?
Σε μία εβδομάδα φεύγω από τον παράδεισο της ΣΑΕΠ <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->[/quote]

Κακό... Ετοιμάσου για 5-15 μέσα (ανάλογα τα άτομα, τις ΕΣΣΟ και πότε φεύγουν οι παλιοί και έρχονται οι νέοι), 1 έξω και πολύ σκοπιά
 
Top