• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Γιατί όλοι θέλουν μετάταξη Π/Α, Π/Ν ?

armyengineer

New member
1. Ρε αρχόντια σιγά σιγά τελειώνει η σχολή μου ως μηχανικος ΕΜΠ.
Και βλεπω πολλους συμφοιτητες μου να ανησυχουν και ηδη να κινητοποιουν βυσματα....
Μανες, πατεραδες, κτλ μπαινουν στο κυνηγι και κλαψα βουλευτων, αποστρατων, συνταγματαρχων για το παιδακι τους ...

Ωραια εγω λοιπον δεν καταλαβα κατι. Για πιο λογο ολοι θεωρουν το πολεμικο ναυτικο και αεροπορια ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ? Τι ακριβως συμβαινει εκει που δεν συμβαινει στο στρατο;

2. Επισης απο το στρατό, μιας και το εφερε η κουβεντα, πιο σωμα ειναι το πιο ανετο; μηχανικο, πυροβολικο κτλ ;



Εγω ρε μαγκιτες πιστευω οτι ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ πρεπει να παει στο μηχανικο. Αυτος που ασχολειται με αεροσκαφη αεροπορια, αυτος με πλοια (πχ σχολη ναυπηγων μηχανικων) στο ναυτικο... Αξιοκρατια ρε γμτ..
 

DIKIGOROS

New member
ti thes axiokratia??????an thes axiokratia pane exo apo to megaro maximou na kaneis apergia pinas ...ase mas re file na poume... xereis ti lamogies ginonte kathe mera stin ellada apo tous legomenos axiokrates?????? ti mas les tora ante koita na peraseis kala sti zoi sou kai krata bathia mesa stin psihi sou kapia agatha kai eidanika opos dikaiosini axiokratia dimokratia...afta stin koinonia mas ine mono gia na ta diabazoume sta biblia...ehoune ginei pleon...mythoi tou aisopou...
 

armyengineer

New member
Ναι ρε φιλε , αξιοκρατια στο στρατο;;; χαχα καλο.

οποιος ξερει και για τα ερωτηματα...
 

lawfighter

New member
[quote author="armyengineer"]Ωραια εγω λοιπον δεν καταλαβα κατι. Για πιο λογο ολοι θεωρουν το πολεμικο ναυτικο και αεροπορια ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ? Τι ακριβως συμβαινει εκει που δεν συμβαινει στο στρατο;[/quote]
Δεν ηταν παντα ετσι.
Γενικα ανεκαθεν ηταν χαλαρα στο ναυτικο και αρκετοι επωνυμοι το προτιμουσαν(ο Καραμανλης ας πουμε εκει υπηρετησε),ειχε δηλαδη καποια πλεονεκτηματα,αλλά ειχε και 2 βασικα μειονεκτηματα:πρωτον τις υπηρεσιες στα πλοια και δευτερον 3 μηνες παραπανω θητεια.Αλλά και παλια το προτιμουσαν.

Το 2003 ομως καταργηθηκαν οι υπηρεσιες στα πλοια(πηγαινουν πια μονο οι μονιμοι),και η θητεια εγινε ιση με το στρατο ξηρας.Οποτε τα βασικα μειονεκτηματα του ναυτικου επαψαν να ισχυουν και εμειναν μονο τα πλεονεκτηματα.

Απο ο,τι εχω καταλαβει και απο οσα εχω ακουσει εδω μεσα αλλά και απο γνωστους τα βασικα πλεονεκτηματα του ναυτικου πρεπει να ειναι τα εξης:

1)ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΣΗ:Αν δεν εισαι γκαντεμης,κανεις προπαιδευση στον Πορο οπου το στρατοπεδο ειναι συγχρονο,καθαρο,εχει μουσικουλα οταν παιρνεις πρωινο,nova,cinema,αιθουσα ιντερνετ,και ανθρωπινους αξιωματικους.

2)ΑΔΕΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ:Στο πεζικο η άδεια ορκωμοσιας ειναι 3-4 μερες στην καλυτερη,ενω στο ναυτικο ειναι 8-9 μερες στην χειροτερη.

3)ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΣ:Στο πεζικο πρεπει να τρεχεις σε Σουφλια και Καστελοριζα,ενω στο ναυτικο θεωρειται παραμεθωριος ο ναυσταθμος της Σαλαμινας και ο ναυσταθμος της Σουδας.Οποτε ολοι οι Αθηναιοι και ολοι οι Κρητικοι(περιπου 5.000.000 ελληνες)κανουν παραμεθωριο δίπλα στο σπιτι τους.Το ιδιο και οι νησιωτες οπου ουτως ή αλλως οι περιοχες τους ειναι παραμεθωριος.

4)ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:Παιζουν τρελες υπηρεσιες του στυλ 3-3,5-5,10-10,ενω ειχα ακουσει για ενα φυλακιο στα Κυθηρα οπου ησουν 5 μεσα και 25 εξω.Δηλαδη εκει υπηρετεις οχι 12μηνο,αλλά 1μηνο!(αν ισχυει βεβαια αυτο γιατι δεν το πολυπιστευω).


5)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΞΥΡΙΣΜΑ:Το αποφευγεις αν επιλεξεις να εχεις μουσι.Ετσι ουτε νωριτερα πρεπει να ξυπνας για να ξυριζεσαι,ουτε κοβεσαι,ουτε αλλαζεις το look που εχεις.


6)ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ:Απ'οσα εχω καταλαβει,ειναι πιο ανθρωπινη και λιγοτερο στρατοκ@@λικη.Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις.


7)ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ:Πολλοι εχουν ενα συγκεκριμενο προβλημα με τον στρατό.Αηδιαζουν στην ιδεα οτι θα συναναστραφουν και θα συγκατοικουν με ατομα που ουτε που τα ειχαν φανταστει.Καποιοι δηλαδη θα πρεπει ξαφνικα απο το πουθενα να ζουν με καθε καρυδιας καρυδι,δηλ.με ατομα χαμηλης μορφωσης,ή με τσιγγανους,μουσουλμανους,κτλ.(εγω δεν εχω τετοιο προβλημα).
Το θεμα αυτο ομως ειναι μειωμενο στο ναυτικο γιατι τα ατομα ειναι λιγοτερα αλλά και επειδη πηγαινουν πιο βυσματιες,φραγκατοι,καλλιτεχνες,κτλ.Οποτε για καποιους ειναι πιο ηπια η προσαρμογη.
Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις.


Νομιζω οτι συνοπτικα αυτα ειναι τα πλεονεκτηματα του ναυτικου.Ελπιζω να μην ξεχασα καποιο.Εννοειται ομως οτι υπαρχουν εξαιρεσεις και οτι αν πας χωρις βυσμα στo ναυτικο ενδεχεται να συναντησεις και εκει προβληματα.Δεν σημαινουν δηλ.ολα αυτα οτι δεν υπαρχει καθολου τρεξιμο.


Για αεροπορια δεν ξερω πολλα,εχω ακουσει ομως οτι και εκει η άδεια ορκωμοσιας ειναι αρκετες μερες,οτι υπαρχουν μοναδες στην Αττικη,αλλά και στην Θεσσαλονικη που θεωρουνται παραμεθωριος,οτι υπαρχουν πολλα off και οτι γενικως και εκει ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα σε σχεση με το στρατο ξηρας.
 

ygeionomikarios

New member
Η κοινωνία είμαστε εμείς και εμείς διαμορφώνουμε τις κοινωνικές εξελίξεις. Κοινωνία δεν είναι κάτι αόριστο και απρόσωπο. Αν η κοινωνία που ζούμε έχει τα χάλια της είναι επειδή εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε άξιοι, επειδή εμείς οι ίδιοι είμαστε ηττοπαθείς και "βολεψάκηδες". Αυτό είναι απάντηση στο σχόλιο του δικηγόρου.
Lawfighter δεν έχω καμιά αντίρρηση στο να εκφράζουμε όλοι τις απόψεις μας, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός ενος forum αλλά καλό θα ήταν μιας και μιλάμε για στρατό (στον οποίο ακόμα δεν έχεις υπηρετήσει ούτε μια μέρα) να αφήνεις κάποιον πιο "έμπειρο" να μιλήσει. Έγραψες πολλές ανακρίβειες στο προηγούμενο post σου. Η λέξη "ανακρίβειες" ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω...Ας σε διορθώσω λοιπόν.
7)Ατομα που συναναστρέφεσαι: Στο στρατό ξηράς στον οποίω υπηρετώ εδώ και 8 μήνες δημιούργησα φιλίες με άτομα που τόσο το μορφωτικό τους επίπεδο όσο και η ποιότητα τους ξεπερνούν κατά πολύ οποιονδήποτε "καλλιτέχνη" του fame story και οποιονδήποτε φραγκάτο βυσματία. Τα λεφτά αγοράκι μου δε συμβαδίζουν με την καλοσύνη και την ποιότητα ενός ανθρώπου. Όσο για τους τσιγγάνους και τους μουσουλμάνους που ανέφερες καλύτερα να μην το σχολιάσω. Γενικά αποφεύγω να ασχολούμαι με ρατσιστικές απόψεις.
6)Μ@λ@κες αξιωματικοί υπάρχουν σε όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.
5) Το αν θα ξυρίζεσαι κάθε μέρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο το πόσο αυστηρή είναι η εκάστοτε μονάδα στην οποία υπηρετείς. Δεν έχει σχέση αν είσαι Ναυτικό, Ξηρά η Αεροπορία. Στην τελική δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο επιλογής κλάδου των ενόπλων δυνάμεων το πόσο συχνα ξυρίζεσαι. Τουλάχιστον για άτομα ώριμα με έναν α δείκτη νοημοσύνης.
4) Πράγματι σε Ναυτικό και Αεροπορία οι υπηρεσίες σε παίζουν πιο καλά από το ΣΞ. Επίσης οι 2 πρώτοι κλάδοι έχουν πολλά off και αυτός είναι ίσως και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πολύς κόσμος καίγεται για μετάταξη φίλε πολιτικέ μηχανικέ.
3)Ένας ακόμα λόγος που κάνει περιζήτητη την Αεροπορία και το Ναυτικό είναι η παραμεθόριος. Υπάρχουν μονάδες σε Π.Ν. και Π.Α. εντός της Αττικής οι οποίες θεωρούνται παραμεθόριος. Αυτό δε συμβαίνει στο ΣΞ όπου άνετα μπορεί να βρεθείς για ένα 5μηνο στον Έβρο, στο Καστελλόριζο, στη Σύμη κτλ... Κάποιος βέβαια πρέπει να υπηρετήσει εκεί αρκεί να μην είμαστε εμείς ε lawfighter;
2)Η άδεια ορκωμοσίας είναι λίγες μέρες παραπάνω σε Αεροπορία και Ναυτικό αλλά και πάλι αυτό δεν είναι σοβαρό κριτήριο.
1)Η προπαίδευση δηλαδή οι πρώτες μέρες στο στρατό είναι δύσκολες όπου και να είσαι. Στην Αεροπορία μάλιστα διαρκεί περισσότερες μέρες απ'ότι στο ΣΞ που σημαίνει ότι κάθεσαι μέσα χωρίς καθόλου έξοδο.

Απευθυνόμενος σε εσένα πολιτικέ μηχανικέ έχω να σου πω ότι γενικά υπάρχει μια παραπληροφόρηση σχετικά με το όλο θέμα. Δεν παίρνουν κεφάλια στο ΣΞ και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους νέους φαντάρους με φημολογίες του τύπου "στο ΣΞ θα πήξεις ,θα λιώσεις στη σκοπιά" και άλλα τέτοια. Για μένα τα πάντα είναι θέμα χαρακτήρα. Αυτός που μπαίνει με αρνητική διάθεση στο στρατό θα περάσει άσχημα όπου και αν πάει. Οι διαφορές μεταξύ ΣΞ και των άλλων 2 κλάδων οφείλονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε αυτές τις ίδιες τις μετατάξεις. Τι εννοώ; Ο μεγάλος αριθμός παράνομων μετατάξεων σε κάθε ΕΣΣΟ στερεί από το ΣΞ προσωπικό με αποτέλεσμα να μειώνονται οι έξοδοι και οι άδειες για τους στρατιώτες.
Θα σου πρότεινα να υπηρετήσεις στο Μηχανικό. Εκεί θα σου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθείς με το αντικείμενο των σπουδών σου και να συναναστραφείς με συναδέλφους σου αντί να πας στο Ναυτικό όπου θα σου δώσουν μια άσχετη ειδικότητα και θα συναναστρέφεσαι με άτομα που όλη την ώρα θα παίρνουν τηλέφωνο για να αλλάξουν τις υπηρεσίες και τις μεταθέσεις τους.
Μιας και ρώτησες ,στο ΣΞ είναι πιο "χαλαρά" στα Σώματα δηλαδή Υγειονομικό, Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Μηχανικό, Εφοδιασμού Μεταφορών ενώ είναι πιο "ζόρικα" στα Όπλα δηλαδή Πεζικό,Τεθωρακισμένα,Πυροβολικό.
Ελπίζω να σε κάλυψα...
 

George84

New member
[quote author="armyengineer"]
Εγω ρε μαγκιτες πιστευω οτι ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ πρεπει να παει στο μηχανικο. Αυτος που ασχολειται με αεροσκαφη αεροπορια, αυτος με πλοια (πχ σχολη ναυπηγων μηχανικων) στο ναυτικο... Αξιοκρατια ρε γμτ..[/quote]
Κι εγώ πίστευα ότι ως βιοχημικός θα πάρω ειδικότητα "Βοηθός Μικροβιολόγου-Βιοχημικού", και θα με βάλουν σε μικροβιολογικό εργαστήριο να κάνω βιοχημικές αναλύσεις. Αντιθέτως ο στρατός προτιμάει να πληρώνει κάποιον με 1000€/μήνα για να του κάνει αυτή τη δουλειά (ΕΠ.ΟΠ. ή Πολιτικό προσωπικό). Πήρα ειδικότητα "Νοσοκόμος-Τραυματιοφορέας". Τι έκανα στη θητεία μου?
10 μέρες Νοσοκόμος (παλιό 424)
3 μήνες αγγαρειομάχος-σκοπάνθρωπος (Καινούριο 424 και Κουφόβουνο)
2 μήνες ΚΨΜάρχης (Μ. Δέρειο)
4 μήνες 1ο γραφείο (ΚΙΧΝΕ)

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν παίρνεις ειδικότητα ανάλογη των σπουδών σου ή των γνώσεών σου. Άσχετο, αλλά τι μηχανικός είσαι, πολιτικός, μηχανολόγος ή χημικός? Ξέρω σίγουρα ότι στο τεχνικό υπάρχει ειδικότητα χημικού μηχανικού. Οι πολιτικοί και μηχανολόγοι μηχανικοί δεν ξέρω που πάνε. Πάντως, έχω την εντύπωση ότι στο τεχνικό είναι καλύτερα από μηχανικό (έτσι τουλάχιστο ήταν στο Κουφόβουνο).

[quote author="ygeionomikarios"]
7)Ατομα που συναναστρέφεσαι: Στο στρατό ξηράς στον οποίω υπηρετώ εδώ και 8 μήνες δημιούργησα φιλίες με άτομα που τόσο το μορφωτικό τους επίπεδο όσο και η ποιότητα τους ξεπερνούν κατά πολύ οποιονδήποτε "καλλιτέχνη" του fame story και οποιονδήποτε φραγκάτο βυσματία. Τα λεφτά αγοράκι μου δε συμβαδίζουν με την καλοσύνη και την ποιότητα ενός ανθρώπου. Όσο για τους τσιγγάνους και τους μουσουλμάνους που ανέφερες καλύτερα να μην το σχολιάσω. Γενικά αποφεύγω να ασχολούμαι με ρατσιστικές απόψεις.
[/quote]
Συμφωνώ απόλυτα. Εν μέρει γιατί λόγω υγειονομικού ήταν ανεβασμένο το μορφωτικό επίπεδο και ο μέσος όρος ηλικίας. Ειδικά στην Άρτα, ένοιωθα ο μικρούλης της παρέας (23 εγώ, γύρω στα 28 ο μέσος όρος). Κι όταν οι μισοί εκεί μέσα είναι γιατροί και οι υπόλοιποι έχουν στη χειρότερη ένα πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ κάποιοι έχουν μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό, τι να λέμε για μορφωτικό επίπεδο.
Αλλά και στη μονάδα που πήγα μετά (που δεν ήταν μοναδα υγειονομικού), γνώρισα πολλά αξιόλογα παιδιά, που μπορεί να είχαν βγάλει μόνο ένα λύκειο ή μια τεχνική σχολή, αλλά ήταν φοβερά παιδιά. Το μορφωτικό επίπεδο δεν φτιάχνει τον άνθρωπο. Με κάποιους απ' αυτούς έχουμε ακόμα επαφή.
Και στο ΚΙΧΝΕ τέλος γνώρισα κάποιους μουσουλμάνους με τους οποίους έκανα πολύ παρέα. Μόνο με έναν δεν τα πήγαινα καλά γιατί είχαμε πρόβλημα επικοινωνίας. Πραγματικό πρόβλημα επικοινωνίας: Αυτός μιλούσε Τούρκικα και Γερμανικά, κι εγώ μιλάω Ελληνικά και Αγγλικά.
Τι να πω, όποιος έχει πρόβλημα να υπηρετεί ή να συναναστρέφεται με ανθρώπους κατώτερου μορφωτικού επιπέδου, με αλλόθρησκους ή αλλοεθνείς είναι άξιος της μοίρας του.

[quote author="ygeionomikarios"]
5) Το αν θα ξυρίζεσαι κάθε μέρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο το πόσο αυστηρή είναι η εκάστοτε μονάδα στην οποία υπηρετείς. Δεν έχει σχέση αν είσαι Ναυτικό, Ξηρά η Αεροπορία. Στην τελική δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο επιλογής κλάδου των ενόπλων δυνάμεων το πόσο συχνα ξυρίζεσαι. Τουλάχιστον για άτομα ώριμα με έναν α δείκτη νοημοσύνης.
[/quote]
Για κάποιον που έχει μούσι και δεν θέλει να το ξυρίσει είναι σοβαρό κριτήριο επιλογής. Στο Πολεμικό Ναυτικό μπορείς να υπηρετήσεις με μούσι. Μεγάλο μούσι, και να μην ξυριστείς ποτέ, μόνο να το περιποιείσαι (όπα, δεν ξέρω πως γραφεται αυτό)

[quote author="ygeionomikarios"]
Μιας και ρώτησες ,στο ΣΞ είναι πιο "χαλαρά" στα Σώματα δηλαδή Υγειονομικό, Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Μηχανικό, Εφοδιασμού Μεταφορών ενώ είναι πιο "ζόρικα" στα Όπλα δηλαδή Πεζικό,Τεθωρακισμένα,Πυροβολικό.
[/quote]
Ξέχασες το 2ο πιο χαλαρό σώμα του ΣΞ μετά το υγειονομικό: Διαβιβάσεις. Επίσης, τα αντιαρματικά είναι ξεχωριστό όπλο ή ανήκει στο Πυροβολικό (ή πεζικό).
 

George84

New member
[quote author="George84"]
[quote author="ygeionomikarios"]
Μιας και ρώτησες ,στο ΣΞ είναι πιο "χαλαρά" στα Σώματα δηλαδή Υγειονομικό, Τεχνικό, Υλικού Πολέμου, Μηχανικό, Εφοδιασμού Μεταφορών ενώ είναι πιο "ζόρικα" στα Όπλα δηλαδή Πεζικό,Τεθωρακισμένα,Πυροβολικό.
[/quote]
Ξέχασες το 2ο πιο χαλαρό σώμα του ΣΞ μετά το υγειονομικό: Διαβιβάσεις. Επίσης, τα αντιαρματικά είναι ξεχωριστό όπλο ή ανήκει στο Πυροβολικό (ή πεζικό).[/quote]
Άκου να δεις τι μαθαίνει κανείς:
Οπλα στρατού ξηράς
Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό, Διαβιβάσεις(!)
Σώματα
Τεχνικό, Εφοδιασμού Μεταφορών, Υλικού Πολέμου, Υγειονομικού, Στρατολογικό, Δικαστικό, Οικονομικό, Μουσικό, Διερμηνέων-Μεταφραστών, Πληροφορικής-Μηχανογράφησης.
Ξέρει κανείς αν παίρνουν φαντάρους σε όλα τα σώματα? ΤΧ, ΕΜ, ΥΠ και ΥΓ ξέρουμε ότι παίρνουν. Για τα υπόλοιπα σώματα τι παίζει? Στην Κοζάνη είχαμε Λόχο Μουσικού που νομίζω ότι είχε και φαντάρους. Φαντάζομαι και στο Οικονομικό παίρνουν κάποιους. Για τα υπόλοιπα (Στρατολογικό, Δικαστικό, Διερμηνέων και Πληροφορικής) δεν νομίζω να παίρνουν. Ξέρει κανείς?
 

lawfighter

New member
[quote author="ygeionomikarios"]
Lawfighter δεν έχω καμιά αντίρρηση στο να εκφράζουμε όλοι τις απόψεις μας, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός ενος forum αλλά καλό θα ήταν μιας και μιλάμε για στρατό (στον οποίο ακόμα δεν έχεις υπηρετήσει ούτε μια μέρα) να αφήνεις κάποιον πιο "έμπειρο" να μιλήσει. Έγραψες πολλές ανακρίβειες στο προηγούμενο post σου. Η λέξη "ανακρίβειες" ήταν ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω...Ας σε διορθώσω λοιπόν.[/quote]
Ημουν σαφης στο μηνυμα μου.Γραφω ο,τι εχω ακουσει και ο,τι εχω διαβασει απο πολλους.Δεν γραφω ο,τι εχω ζησει.

[quote author="ygeionomikarios"]
7)Ατομα που συναναστρέφεσαι: Στο στρατό ξηράς στον οποίω υπηρετώ εδώ και 8 μήνες δημιούργησα φιλίες με άτομα που τόσο το μορφωτικό τους επίπεδο όσο και η ποιότητα τους ξεπερνούν κατά πολύ οποιονδήποτε "καλλιτέχνη" του fame story και οποιονδήποτε φραγκάτο βυσματία. Τα λεφτά αγοράκι μου δε συμβαδίζουν με την καλοσύνη και την ποιότητα ενός ανθρώπου. Όσο για τους τσιγγάνους και τους μουσουλμάνους που ανέφερες καλύτερα να μην το σχολιάσω. Γενικά αποφεύγω να ασχολούμαι με ρατσιστικές απόψεις.[/quote]
Μπραβο σου και μαγκια σου.Εγω δεν υποτιμησα κανεναν στο μηνυμα μου.Ειπα ομως οτι καποιοι υποτιμουν καποιους και γι αυτο αποφευγουν τον Σ.Ξ.Απαντησα δηλαδη στο παιδι που ρωτησε γιατι προτιμανε Π.Ν και Π.Α.Δεν ειπα τον λογο που εγω προτιμαω Π.Ν.




[quote author="ygeionomikarios"]
6)Μ@λ@κες αξιωματικοί υπάρχουν σε όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.[/quote]
To ειπα και εγω οτι υπαρχουν εξαιρεσεις.Που ειναι η ανακριβεια?



[quote author="ygeionomikarios"]
5) Το αν θα ξυρίζεσαι κάθε μέρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο το πόσο αυστηρή είναι η εκάστοτε μονάδα στην οποία υπηρετείς. Δεν έχει σχέση αν είσαι Ναυτικό, Ξηρά η Αεροπορία. Στην τελική δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο επιλογής κλάδου των ενόπλων δυνάμεων το πόσο συχνα ξυρίζεσαι. Τουλάχιστον για άτομα ώριμα με έναν α δείκτη νοημοσύνης.[/quote]
Τη μια κανεις κηρυγμα περι ρατσισμου και την αλλη μιλας υποτιμητικα για ατομα που θεωρεις οτι εχουν κατωτερο δεικτη νοημοσνης του δικου σου...
Στο ναυτικο παντως επιτρεπεται το μουσι.Πουθενα αλλου.

[quote author="ygeionomikarios"]
4) Πράγματι σε Ναυτικό και Αεροπορία οι υπηρεσίες σε παίζουν πιο καλά από το ΣΞ.[/quote]
Αρα ουτε εδω ειπα ανακριβειες.

[quote author="ygeionomikarios"]
3)Ένας ακόμα λόγος που κάνει περιζήτητη την Αεροπορία και το Ναυτικό είναι η παραμεθόριος. Υπάρχουν μονάδες σε Π.Ν. και Π.Α. εντός της Αττικής οι οποίες θεωρούνται παραμεθόριος. Αυτό δε συμβαίνει στο ΣΞ όπου άνετα μπορεί να βρεθείς για ένα 5μηνο στον Έβρο, στο Καστελλόριζο, στη Σύμη κτλ... Κάποιος βέβαια πρέπει να υπηρετήσει εκεί αρκεί να μην είμαστε εμείς ε lawfighter;[/quote]
Aκριβως.Στη Συμη οι Συμιωτες και αντιστοιχα στο Καστελλοριζο και στο Εβρο οι ντοπιοι.Και ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι..


[quote author="ygeionomikarios"]
2)Η άδεια ορκωμοσίας είναι λίγες μέρες παραπάνω σε Αεροπορία και Ναυτικό αλλά και πάλι αυτό δεν είναι σοβαρό κριτήριο.[/quote]
Αθροιστικα με τα άλλα δημιουργειται ενα μεγαλο σοβαρο κριτηριο.



[quote author="ygeionomikarios"]
1)Η προπαίδευση δηλαδή οι πρώτες μέρες στο στρατό είναι δύσκολες όπου και να είσαι. Στην Αεροπορία μάλιστα διαρκεί περισσότερες μέρες απ'ότι στο ΣΞ που σημαίνει ότι κάθεσαι μέσα χωρίς καθόλου έξοδο.[/quote]
Nαι,αλλά οπως ολοι ομολογουν στον Πορο ειναι πιο ανθρωπινα τα πραγματα.




Αρα δε νομιζω να εκανα καμια παραπληροφορηση και να ειπα καμια ανακριβεια.
 

ygeionomikarios

New member
Επειδή βαριέμαι να απαριθμώ πάλι μία μία τις "ανακρίβειές" σου θα σταθώ μόνο στη μεγαλύτερη κοτσάνα που πέταξες...Πιστεύεις ότι η Σύμη ,το Καστελλόριζο και τα χωριά του Έβρου έχουν τόση νεολαία ώστε να καλύπτουν με ντόπιους το προσωπικό του στρατοπέδου σε κάθε ΕΣΣΟ. Το πολύ 1 ή 2 ντόπια παιδία μπαίνουν φαντάροι σε κάθε ΕΣΣΟ..Θες να μου πεις ότι τα 2 άτομα θα κάνουν υπηρεσίες και αγγαρίες που αντιστοιχούν σε 100;
 

lawfighter

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Επειδή βαριέμαι να απαριθμώ πάλι μία μία τις "ανακρίβειές" σου θα σταθώ μόνο στη μεγαλύτερη κοτσάνα που πέταξες...Πιστεύεις ότι η Σύμη ,το Καστελλόριζο και τα χωριά του Έβρου έχουν τόση νεολαία ώστε να καλύπτουν με ντόπιους το προσωπικό του στρατοπέδου σε κάθε ΕΣΣΟ. Το πολύ 1 ή 2 ντόπια παιδία μπαίνουν φαντάροι σε κάθε ΕΣΣΟ..Θες να μου πεις ότι τα 2 άτομα θα κάνουν υπηρεσίες και αγγαρίες που αντιστοιχούν σε 100;[/quote]
Θα σου απαντησω οταν το θεσεις ευγενικα.Καταλαβαινω οτι αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα ευκολο για σενα,αλλά καταβαλε μια προσπαθεια...
 

George84

New member
[quote author="ygeionomikarios"]De xreiazetai na mou apanthseis...
Vasika george84 exw thn entypwsh oti to mhxaniko tou Stratou Ksiras einai swma kai oxi oplo![/quote]
Δεν ξέρω, τι να σου πω. Κι εγώ νόμιζα πως οι διαβιβάσεις είναι σώμα, κι απ' ότι φαίνεται είναι όπλο. Έτσι τα βρήκα σ' ένα site. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν αυτά τα σώματα (Στρατολογικό, Δικαστικό, Διερμηνέων-Μεταφραστών, Πληροφορικής-Μηχανογράφησης), τώρα το έμαθα. Βασικά ρώτησα κι έναν φίλο μου ανθυπολοχαγό από Ευελπίδων (Όπλα) και μου επιβεβαίωσε ότι τα όπλα είναι Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό, Μηχανικό και Διαβιβάσεις. Πρόσφατα έχει μπει και η αεροπορία στρατού στα όπλα
[quote author="Ιστοσελίδα ΓΕΣ"]
Όπλα είναι τα στοιχεία του Στρατού, των οποίων κύρια αποστολή είναι η διεξαγωγή του αγώνα ή η άμεση συμμετοχή σε αυτόν. Αυτά είναι:
α.Μάχης: Πεζικό, Ιππικό - Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.
β.Υποστήριξης Μάχης: Μηχανικό, Διαβιβάσεις και Αεροπορία Στρατού.

Σώματα είναι τα στοιχεία του Στρατού που παρέχουν υποστήριξη διοικητικής ή λογιστικής μορφής. Αυτά είναι:
α.Υποστήριξης Μάχης: Τεχνικού, Εφοδιασμού και Μεταφορών, Υλικού Πολέμου, Έρευνας - Πληροφορικής και Υγειονομικού (Ιατρών, Κτηνιάτρων, Οδοντιάτρων, Φαρμακοποιών και Νοσηλευτικής).
β.Λοιπά Σώματα: Υγειονομικού (Διαχειριστών Υγειονομικού και Διοικητικών Υγειονομικού), Οικονομικού, Γεωγραφικού, Ελεγκτικού, Στρατιωτικών Γραμματέων, Ταχυδρομικού, Μουσικού, Φροντιστών, Αρχιτεχνιτών Όπλων και Αρχιτεχνιτών Σωμάτων.
[/quote]
 

nastos7

New member
Με λιγα λογια...
εχεις βισμα...αεροπορια η ναυτικο...
η αν εχεις ακομα... μηχανικο η διαβιβασεις..
αν δεν εχεις... αστο κ κουρευε γενια... !!!!
 
A

admin

Guest
Τα πάντα παίζουν ρόλο στο γιατί κάποιος επιθυμεί να υπηρετήσει σε κλάδο άλλο από αυτόν του στρατού ξηράς, περισσότερες άδειες, χαλαρές υπηρεσίες, περισσότερα άτομα με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο (το τελευταίο δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό ή κακό, ούτε ρατσιστικό, όμως για μερικούς το να βρουν άτομα που να ταιριάζουν σε μόρφωση, χαρακτήρα, συμπεριφορά είναι σημαντικό, για άλλους το να κάνουν παρέα με άτομα διαφορετικής καταγωγής, ηλικίας μόρφωσης κλπ διευρύνει τους ορίζοντές τους).
Είπαμε, όμως, ότι για την κατάσταση δεν φταίνε όσοι βάζουν βύσμα αλλά η πολιτεία που έχει επισήμως θεσμοθετήσει αυτές τις διαφορές.

Ενημερωτικά τώρα:

"ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ
3. Οι δύο βασικοί κλάδοι του Στρατού είναι τα 'Οπλα και τα Σώματα.
4. 'Όπλα είναι τα στοιχεία του Στρατού, που έχουν αποστολή να διεξάγουν τον αγώνα ή να συμμετέχουν άμεσα σ' αυτόν.

Αυτά είναι το Πεζικό, το Ιππικό-Τεθωρακισμένα, το Πυροβολικό, το Μηχανικό και οι Διαβιβάσεις.
5. Σώματα καλούνται τα στοιχεία του Στρατού που διαθέτουν Μονάδες εκστρατείας και προσφέρουν υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας.
Αυτά είναι το Τεχνικό, το Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών, Υλικού Πολέμου και το Υγειονομικό.
Επίσης Σώματα καλούνται και τα στοιχεία του Στρατού, που δεν διαθέτουν Μονάδες εκστρατείας αλλά προσφέρουν κάθε μορφής υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας.

Αυτά είναι το Οικονομικό, το Γεωγραφικό, το Ελεγκτικό, το Στρατολογικό, των Στρατιωτικών Γραμματέων, το Ταχυδρομικό, το Μουσικό, των Φροντιστών και των Αρχιτεχνίτων 'Οπλων.
Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το Δικαστικό και το θρησκευτικό και το Σώμα Αδελφών Νοσοκόμων." (ΣΚ 20-1, άρθρ. 4, διαθέσιμος από τα Downloads του site.)

Ορισμένα σώματα δεν παίρνουν φαντάρους, μεν απευθείας, ως νεοσύλλεκτους, π.χ Έρευνας-πΛηροφορικής, Οικονομικό, υπάρχει, όμως, δυνατότητα μετάταξης σε αυτά μετά τη βασική εκπαίδευση. Κάποια δεν παίρνουν, όμως στρατεύσιμους.

Γενική σύσταση: Αποφεύγετε τις προσωπικές επιθέσεις σε άλλους χρήστες κι εκφράζετε κόσμια την άποψή σας.
 

Bear

New member
Η 8μηνη εμπειρία μου στον Στρατό Ξηράς μου έχει μάθει τα παρακάτω:

Στον Σ.Ξ. αισθάνεσαι πολίτης Β' και Γ' κατηγορίας μόλις μάθεις από φίλους σου, γνωστούς κλπ. ποιά είναι η αντίστοιχη κατάσταση στην αεροπορία και ναυτικό. Εξηγούμαι: Πέρα από την βασική εκπαίδευση η οποία χρονικά είναι ένα ασήμαντο κομμάτι της θητείας σου και θα περάσει γρήγορα (είτε εύκολα είτε δύσκολα) τα σπουδαία στον στρατό είναι το τι θα ακολουθήσει μετέπειτα. Στον στρατό ξηράς η παραμεθώριος είναι όντως παραμεθώριος, με την έννοια ότι μετατείθεσαι σε μονάδα του Έβρου ή των νησιών του Αν. Αιγαίου για 5 μήνες. Με το που πας εκεί είσαι ξερολούκουμο για τους παλιούς φαντάρους, οι οποίοι σε περιμένουν πως και πως για να ξεκουραστούν και να χωθείς εσύ. Το ίδιο θα κάνει και η σειρά σου μόλις έρθει η πιο νέα σειρά. Ακούγεται κυνηκό αλλά έτσι είναι. Και στην παραμεθώριο ξεκινάνε τα καλά....
Πλέον ο ΣΞ έχει μεγάλη λειψανδρεία, τουτέστιν : εμπλοκή. Τα περισσότερα τάγματα της παραμεθωρίου είναι τάγματα εμπλοκής. Ενώ ο "νόμος" λέει 14-16 υπηρεσίες τον μήνα, δηλαδή 1 μέρα μέσα, 1 μέρα έξω -στο περίπου- θα δεις περιπτώσεις που θα πηγαίνει 1-1, 1 μήνα μέσα - 1 μέρα έξω. Κάθε μέρα υπηρεσία έτσι απλά. Θα βγαίνεις καθόλου έξω?? Φυσικά, αλλά για 2-3 ώρες με υπηρεσιακό σημείωμα και μετά θα πρέπει να επιστρέψεις στην μονάδα σου για να κάνεις κανονικά την υπηρεσία σου. Αν η μονάδα σου είναι μακριά από την πόλη, θα υπάρχουν στιγμές που θα είσαι αναγκασμένος να δώσεις 20-30-40 Ευρώ μόνο στο ταξί για πήγαινε-έλα συν φυσικά ό,τι ξοδέψεις κατά την έξοδό σου. Κυρίως την μεγαλύτερη εμπλοκή την έχουν τα σώματα του στρατού ξηράς (Υλικού πολέμου, Μηχανικό, Διαβιβαστές κλπ.) και λιγότερο τα Όπλα (πεζικό, ΤΘ, Πυροβολικό). Βέβαια στα όπλα στα τάγματα παραμεθωρίου η εκπαίδευση είναι πιο εντατική και τα πράγματα πιο αυστηρά από ότι στα σώματα, όπου βέβαια θα κάνεις και εκεί βολές, σκοινάκια, επανδρώσεις και άλλα "ωραία" πράγματα.

Άδειες?? Αν το τάγμα είναι οργανωμένο θα έχεις προγραμματισμενες άδειες κάθε 1 - 1,5 μήνα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που σου λένε πάρε 4 μέρες δικές σου, σου δίνουμε εμείς άλλες 2-3 και φύγε. Σε άλλα τάγματα τα πραγματα είναι πιο χαοτικά και οι άδειες προγραμματίζονται τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Άδειες κόβονται, μετατίθενται και πάει λέγοντας με αποτέλεσμα να υπάρξουν περιπτώσεις που εσύ θα έχεις μείνει με τα εισιτήρια στο χέρι.

Μεταθέσεις?? Μετά το πέρας 5μήνου απο την στιγμή που θα πας στην μονάδα παραμεθωρίου. Αν δεν έχεις βύσμα και είσαι τυχερός θα πας κοντά στην περιοχή των συμφερόντων σου. Αν όχι μπορεί να μείνεις αμετάθετος - στο ίδιο τάγμα- ή να πάρεις εσωτερική μετάθεση δηλαδή σε άλλη μονάδα του νησιού ή να πάρεις μια άκυρη μετάθεση πχ. αν είσαι απο Αθήνα να πας Σέρρες, Λάρισα κλπ. Συνήθως τα πράγματα μετά την 2η μετάθεσή σου είναι πιο καλά, αλλά αυτό δεν είναι στάνταρ. Υπάρχουν μεταθέσεις όπου μπορείς να πεις ότι "τέλιωσε η θητεία μου", αλλά υπάρχουν και μεταθέσεις όπου λες "καλύτερα να ήμουν παραμεθώριο ακόμα".
 

finn

New member
Εγώ ρε παιδιά απολύομαι σε 18 μέρες και πιστεύω ότι έκανα και γαμώ τις θητείες (χωρίς βύσμα) και μακάρι οι περισσότεροι να περνούσαν όπως εγώ κι άσε τους βυσματίες να κλαίγονται στα βύσματά τους.
Τι κι αν είσαι σε όπλο ή σε σώμα,αμα είναι να σου κάτσει άσχημα θα σου κάτσει.
Ένα φιλαράκι μου το πήρε απ την αρχή το θέμα βυσματικά για να είναι στη Θεσσαλονίκη (ΧΩΚ του κατσε όμως),μετά βρέθηκε MLRS στην Καβάλα και με απόσπαση στο ΚΕΝ του Παρανεστίου για εκπαιδευτής.Κι όλα αυτά για να μη πας στον Εβρο? Ε δε λεει.
Έβρος for the win και μετά σπιτάκι σου κύριος
 

George84

New member
[quote author="finn"]Εγώ ρε παιδιά απολύομαι σε 18 μέρες και πιστεύω ότι έκανα και γαμώ τις θητείες (χωρίς βύσμα) και μακάρι οι περισσότεροι να περνούσαν όπως εγώ κι άσε τους βυσματίες να κλαίγονται στα βύσματά τους.
Τι κι αν είσαι σε όπλο ή σε σώμα,αμα είναι να σου κάτσει άσχημα θα σου κάτσει.
Ένα φιλαράκι μου το πήρε απ την αρχή το θέμα βυσματικά για να είναι στη Θεσσαλονίκη (ΧΩΚ του κατσε όμως),μετά βρέθηκε MLRS στην Καβάλα και με απόσπαση στο ΚΕΝ του Παρανεστίου για εκπαιδευτής.Κι όλα αυτά για να μη πας στον Εβρο? Ε δε λεει.
Έβρος for the win και μετά σπιτάκι σου κύριος[/quote]
Δεν τον χάλασε...
Κι εγώ χωρίς βύσμα με στείλανε σε κ***μονάδα στον Έβρο, όπου γ*****κα για κανα 3μηνο, αλλά μετά με τα μόρια που πήρα με στείλανε πάλι χωρίς βύσμα 3χμ απ' το σπίτι μου, σε φοβερό στρατόπεδο μες στην Κοζάνη, και άπαιχτη μονάδα (mini στρατιωτικό νοσοκομείο-ΚΙΧΝΕ). Χωρίς βυσμα επομένως μπορεί να ταλαιπωρήθηκα για κανα 3μηνο, αλλά τους υπόλοιπους 9 μήνες πέρασα πολύ καλά.

Αυτό είναι ρε φίλε, να βάζεις βύσμα για να πας κοντά στο σπιτι σου, και να σε στέλνουν π.χ. σε μονάδα με εμπλοκή 10 μέσα 1 έξω, και να βλέπεις το σπίτι σου με τα κυάλια. Το αξίζουν αυτό μερικά βυσματάκια...

Καλός πολίτης finn
 

EVANS

New member
εγώ είμαι έδω και 6 μήνες ναυτικό.θα σου πω ότι οι διαφορέ ςείναι μεγάλες από τον στράτο ξηράς και υπαρχτές από την αερόπορεία.ισχύει ότι όσο οι ναύτες πήγαιναν σε πλοια ήταν η αερόπορεία καλύτερη.τώρα όμως το ναυτιικό είναι το πιο βυσμάτικο.κατάρχην έχω δύο καλούς μου φίλους πόυ ο ένας πήγε τεθωρακισμένα και ο άλλος αεροπόρια.η πρόπαιδευση στο ναυτικό είναι παιδική χαρά σε σχέση με τα άλλα δύο σώματα.είναι πιο λίγη από την αεροπόρια.βασικό είναι ότι η αερόπορεία και το ναυτικό είναι παντα πιο καλά από την ξηρά γιατί δεν έχουν τον ίδιο σκοπό.το βασικό σώμα στον πόλεμο είναι το ξηράς ένω τα άλλα δύο είναι βοηθητικά.στο ναυτικό και την αεροπορεία οι άνθρωποι είναι πιο συζητησιμοι και όχι άξεστοι και κομπλέξικοι όπως του στράτου(ιδίως οι επόπ).αυτό απόδεικνύεται από τους διαγωνισμούς των εποπ όπου οι πρωτοι στα μόρια μπαίνουν αεροπορία οι δεύτεροι ναυτικο(λόγω καραβιού) ικαι οι τελευταίοι ξηρά.τ ο ναυτικό έχει παραμεθώριο μέσα στην αττική( σαλαμίνα και παλάσκα) και η αερόπορια( ελευσίνα και ελληνικό)αν θές την γνώβμη μου βάλε λυτούς και δεμένους να μπεις σε ένα από τα δύο σώματα.ούτως η άλλως οστρατός πλέον είναι άχρηστίος όπως μας έχουν έμας.ιδιαίτερα στο ναυτικό κα8 στην αέροπορεία που πλέον παίρνει κόσμο καθάρα για ψηφοθηρικούς λόγους.πλέον στο ναυτικό φοβούνται να σου μιλήσουν γιατί δεν ξέρουν τι κρύβεται από πίσω σου(ναυαρχος η υπούργος).τα ποινολόγια ειναι ελάχιστα και συνήθως με ένα τηλ( από βύσμα) σβήνονται. σου συστήνω ανεπιφύλακτα ναυτικό.
 
Top