• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

hiv

OVIDIOS

New member
kalispera eimai orouetikosakoloyuo therapeia kai prokite na parousiasto ton aygousto kserei kapoios ti ginetai se aytes tis periptoseis; yparxei periptosh na to mathi kapios ektos tou giatrou k diikith pezei kati me th metauesh h ths adies

Παρακαλούμε διαβάζετε τους κανόνες του φόρουμ, τα greeklish δεν επιτρέπονται!
 

OVIDIOS

New member
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΘ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ. ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 26 ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ.
ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ; ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ
 

ygeionomikarios

New member
Αν αποκρύψεις την πάθησή σου θα υπηρετήσεις. Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις ή ό,τι δεν δηλώσεις! Την απαλλαγή τη δικαιούσαι και είσαι καθόλα νόμιμος άρα από αυτή την άποψη δεν θα έχεις πρόβλημα στη μελλοντική σου ζωή. Αλήθεια γιατί θέλεις τόσο πολύ να υπηρετήσεις; Επίσης από περιέργεια ήθελα να ρωτήσω πόσα CD4 έχεις;
 
T

thalexan

Guest
[quote author="OVIDIOS"]ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΘ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ. ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΙΜΑΙ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 26 ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ.
ΔΕΝ ΥΠΑΧΡΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ; ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ[/quote]

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αυτό που σε προβληματίζει είναι μάλλον η εμπιστευτικότητα του ιατρικού φακέλου. (Οι εργοδότες δεν έχουν το δικαίωμα να πληροφορηθούν τους λόγους απαλλαγής στράτευσης.)

Θεωρώ σαφώς πιο επισφαλές να αποφασίσεις να υπηρετήσεις. Αν και δεν έχω ιατρικές γνώσεις, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σωματική καταπόνηση που θα σου προκαλέσουν το πρόγραμμα της στρατιωτικής ζωής, η εκπαίδευση και η εκτέλεση υπηρεσιών.

Απ' ό,τι αναφέρεις, έχεις υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή. Το να αποκρύψεις το πρόβλημα στο Στρατό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σου δε θα έχεις πρόσβαση στα φάρμακα αυτά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 

OVIDIOS

New member
ΕΧΩ 900 CD4 ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΘ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΙΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΛΗΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΨΩ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟΝ ΔΟΙΗΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΤΟΠΕΔΟΥ ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Η ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΑΝ Ι4...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ HIV ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΗΡΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ.

ΕΙΜΑΙ ΦΡΙΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ... ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΘ ΜΟΘ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΗΡΤΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΩΣ Ι4 ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΙΗΚΗΤΗ
 

ygeionomikarios

New member
Φίλε η γνώμη μου είναι να πάρεις απαλλαγή. Από κει και πέρα αν θες να υπηρετήσεις μπορείς να το ζητήσεις από το γιατρό που θα κρίνει το Ι σου όταν παρουσιαστείς. Θεωρητικά επειδή δεν έχεις AIDS (έχεις καλά CD4) αλλά είσαι απλά HIV positive ίσως σε αφήσουν να υπηρετήσεις ως Ι4 αν το ζητήσεις.
Φυσικά στις μονάδες που θα τοποθετηθείς θα το γνωρίζει αναγκαστικά ο γιατρός της μονάδας, ο διοικητής και ο λοχαγός σου. Από ότι κατάλαβα παίρνεις αντιρετροϊκή αγωγή, έτσι;
Όσο για το αν θα μαθευτεί και σε άλλα άτομα δε νομίζω. Από το γιατρό αποκλείεται να μαθευτεί πάντως.
 

OVIDIOS

New member
ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΡΙΡΕΤΡΟΙΚΗ ΑΓΩΓΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΑΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΚΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΚ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΔΙΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ;
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="OVIDIOS"]ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΡΙΡΕΤΡΟΙΚΗ ΑΓΩΓΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΑΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΚΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΚ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΔΙΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ;[/quote]

Γνωρίζω ότι σαν Ι4 έχεις κάποια προνόμια όπως ευνοική μετάθεση κοντά στον τόπο διαμονής σου. Μια προσωπική ερώτηση (αν θέλεις απαντάς) εξάλλου ανώνυμοι είμαστε εδώ: είσαι ομοφυλόφιλος;
 

OVIDIOS

New member
ΝΑΙ ΚΟΛΛΛΗΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ SEX ΣΤΑ 18 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
 

fdgsdfgs

New member
φιλε ovidios καταταχθηκα πριν περιπου ενα χρονο στον στρατο εχοντας hiv χωρις να παιρνω αγωγη και ολοκληρωσα μια χαρα την θητεια μου χωρις κανενα προβλημα. Συνοπτικα: αν εχεις hiv ειτε παιρνεις ειτε οχι αγωγη και το δηλωσεις οτι εισαι φορεας τοτε αυτοματα σου δινουν διετη αναβολη θες δεν θες οποτε αντε να εξηγησεις τα ανεξηγητα στην οικογενεια κτλ. Αν δεν το δηλωσεις τοτε δεν υπαρχει προβλημα γιατι πολυ απλα δεν σου κανουν εξεταση για hiv. εμενα που μου πηραν αιμα δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με ενοχλησαν. Με τις μεταθεσεις δεν παιζει τπτ,το αντιθετο αν πας και πεις πχ εχω hiv να με πατε κοντα στο σπιτι μου τοτε σε στελνουν κατευθειαν σπιτι με διετη αναβολη. Ηθελα να το κανω και γω αλλα μετα απο επικοινωνια με εμπιστο στρατολογο ο οποιος το εψαξε μου απαντησε τα παραπανω. Τωρα με το θεμα αγωγη αν δεν χρειαζεσαι ψυγειο τοτε εισαι μια χαρα,αν παλι χρειαζεσαι κοιτα να βρεις την ακρη με τα μαγειρια ή το ΚΨΜ. Για μενα ηταν μεγαλο στοιχημα να τελειωσω το φανταρικο χωρις προβλημα οσο αφορα το hiv και το καταφερα χωρις ομως και να ναι κατι το δυσκολο. Βεβαια προσπαθουσα να μην κουραζομαι οσο μπορουσα και επ ουδενι καμια συζητηση σε κανεναν πλην του εμπιστου μου στρατολογου.
 

fdgsdfgs

New member
Επισης αν πεις κατι στον διοικητη σου ή στον γιατρο της μοναδας κατα 99% θα σε στειλουν σπιτι με αναβολη,οχι γιατι ειναι κακοι ανθρωποι αλλα γιατι ολοι μεσα στον στρατο θελουν να βγαζουν την ευθυνη απο πανω τους,χωρις ομως να αποκλειω και μια αψογη συμπεριφορα(δυσκολο). Επισης το να υπηρετησεις με Ι4 δεν παιζει. Για να υπηρετησεις ως Ι4 πρεπει πρωτα να παρεις διετη αναβολη και οταν επανελθεις αν εχεις καλη ανταποκριση στην αγωγη τοτε και μονο τοτε μπορεις να υπηρετησεις ως Ι4. Εγω οταν googlαρα δεν εβρισκα σχεδον τπτ περα απο ενα blog απ οσο θυμαμαι με πολυ λιγα πραγματα. Το θεμα hiv και στρατος ειναι πολυ ταμπου για τον στρατο ο οποιος ειναι αρκετα οπισθοδρομικος. Το ξερεις καλα οπως και γω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε διατρεχει κανενας κανενα κινδυνο απο εναν φανταρο φορεα αλλα αντε να το καταλαβουν. Εγω πηγα εκανα την θητεια μου,περασα ωραια,πηρα το χαρτακι μου και ολα καλα. Κανενας δεν επαθε τπτ απο την στιγμη που δεν εκανα σεξ χωρις προφυλακτικο(το οποιο οφειλουμε να βαζουμε παντα) με κανεναν αλλο φανταρο(και γενικως καθολου σεξ δυστυχως). Το ξερεις οτι δεν μπορουμε να κολλησουμε κανεναν ουτε με φιλι στο μαγουλο,ουτε με χειραψια,ουτε τρωγωντας απο το ιδιο πιατο,ουτε κατουροντας στην ιδια λεκανη,ουτε κανοντας μαζι σχοινακια,ουτε φτυνοντας τον.
 

George84

New member
[quote author="fdgsdfgs"]... εμενα που μου πηραν αιμα δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με ενοχλησαν...
Το ξερεις καλα οπως και γω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε διατρεχει κανενας κανενα κινδυνο απο εναν φανταρο φορεα αλλα αντε να το καταλαβουν. [/quote]
Εφόσον ο φορέας είναι συνειδητοποιημένος και γνωρίζει πως να αποτρέψει να μολύνει τους υπόλοιπους (ανοιχτές πληγές, σεξ) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όπως λες κι εσύ δεν κολλάει ο άλλος ούτε με φιλί, ούτε με χειραψίες, ούτε με σάλιο. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχετε και οι δυο ανοιχτές πληγές. Όταν όμως μου λες ότι πήγε ο άλλος να σου πάρει αίμα και δεν του είπες τίποτα δεν δείχνεις ότι είσαι συνειδητοποιημένος φίλε μου, γιατί θα μπορούσε (μη γνωρίζοντας ότι είσαι φορέας) να τρυπηθεί από απροσεξία.
 

fdgsdfgs

New member
Φιλε μου εφοσον εισαι του υγειονομικου απο οτι καταλαβα, θα ξερεις σιγουρα οτι κατα τις αιμοληψιες θα πρεπει να λαμβανονται ολα τα απαραιτητα μετρα αυτοπροστασιας απο τους γιατρους ασχετου της υγειας του αλλου,διοτι περα απο τον hiv κυκλοφορουν χιλια δυο νοσηματα οπως ηπατιτηδες που οι φορεις τους δεν το ξερουν καν. Αρα η ληψη μετρων ειναι ευθυνη πρωτα πρωτα του γιατρου. Περα ομως απο αυτο οπως πολυ σωστα επισημαινεις ενας φορεας θα πρεπει να ειναι συνειδητοποιημενος και να αναφερει το προβλημα του σε καποιες περιπτωσεις, οπως χειρουργεια, τραυματισμοι κτλ. Επι του συγκεκριμενου και επειδη αναφερθηκες επι προσωπικου θα σε πληροφορησω οτι σαν φορεας γνωριζω πολυ καλα ποια ειναι τα μετρα προστασιας επ ακριβως και επειδη εχω κανει ουκ ολιγες αιμοληψιες δεν αφηνω κανεναν να μου παρει αιμα αν δεν τηρει αυτα τα μετρα. Αρα προφανως ο ανθρωπος που μου πηρε αιμα ειχε λαβει τα μετρα προστασιας οπως το διαπιστωσα και ο ιδιος. Οπως ομως καταλαβαινεις αν παει καποιος και πει οτι εχει hiv τοτε θα παρει μια διετη αναβολη και αντε να εξηγησει τα ανεξηγητα. Εν κατακλειδι ο στρατος ειναι μια ιδιαζουσα περιπτωση οπου και μονο η αναφορα σε hiv σε οδηγει σε διετη αναβολη που μπορει να ισοδυναμει και σε καταστροφη της ζωης σου(τι θα πεις στην οικογενεια κτλ). Ομως σαν φορεις ειμαστε 100% συνειδητοποιημενοι επειδη μεσα απο αυτον τον γολγοθα εχουμε γινει ειδικοι στην προστασια των αλλων απο την δικη μας ταλαιπωρια και εχουμε αποκτησει και μια αθελη ειδικευση επι των ιατρικων θεματων λογω της συχνης επαφης μας με τις μοναδες παρακολουθησης της υγειας μας. Ειναι κριμα διοτι ακομη και απο τους καθ υλην αρμοδιους δλδ τους γιατρους υπαρχει μια αγνοια επι του θεματος ως και κοινωνικος ρατσισμος θα ελεγα. Ο αγνωμων φορεας ενος νοσηματος ειναι 10 φορες πιο επικινδυνος απο εναν γνωστη φορεα hiv.
 

fdgsdfgs

New member
Επισης για την ιστορια να αναφερω οτι βασει της εθνικης και κοινοτικης νομοθεσιας οι φορεις δεν ειναι υποχρεωμενοι να ανακοινωνουν την κατασταση της υγειας τους σε δημοσιους και μη οργανισμους ενω θεωρειται παρανομο και διωκεται η αναζητηση στοιχειων φορεων η η διενεργεια εξετασεων για hiv χωρις την συγκαταβαση του ασθενους. Πρακτικως και απο ανθρωπιστικης πλευρας ολοι οι φορεις πρεπει να προστατευουν τους πλησιον τους απο αυτην την μαστιγα παραμεριζοντας και αν θελεις τον νομο περι ιατρικου απορρητου. Και για να ξερουν οι αναγνωστες οι γιατροι που κανουν αιμοληψια σε φορεις hiv λαμβανουν ακριβως τα ιδια μετρα ασφαλειας οπως και στους υγιεις ασθενεις. Συνεπως το επιχειρημα οτι επειδη δεν ηξερε οτι ειμαι φορεας θα μπορουσε να τρυπηθει απο απροσεξια δεν ευσταθει. Διοτι ως ιατρος οφειλει σε καθε αιμοληψια να ναι το ιδιο προσεκτικος και αφοσιωμενος, ουτε το γεγονος οτι ειμαι φορεας τον καθιστα περισσοτερο απροσεκτο, ουτε επισης πρεπει να τον κανει περισσοτερο προσεκτικο απο καθε αλλη αιμοληψια και αυτο το ξερει καθε ιατρος. Αλλα επαναλαμβανω δεν θα αφηνα ποτε οποιονδηποτε γιατρο να μου παρει αν δεν τηρουσε τα μετρα ασφαλειας ή διαπιστωνα οτι ειναι απροσεκτος και ατζαμης.
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="fdgsdfgs"]Επισης για την ιστορια να αναφερω οτι βασει της εθνικης και κοινοτικης νομοθεσιας οι φορεις δεν ειναι υποχρεωμενοι να ανακοινωνουν την κατασταση της υγειας τους σε δημοσιους και μη οργανισμους ενω θεωρειται παρανομο και διωκεται η αναζητηση στοιχειων φορεων η η διενεργεια εξετασεων για hiv χωρις την συγκαταβαση του ασθενους. Πρακτικως και απο ανθρωπιστικης πλευρας ολοι οι φορεις πρεπει να προστατευουν τους πλησιον τους απο αυτην την μαστιγα παραμεριζοντας και αν θελεις τον νομο περι ιατρικου απορρητου. Και για να ξερουν οι αναγνωστες οι γιατροι που κανουν αιμοληψια σε φορεις hiv λαμβανουν ακριβως τα ιδια μετρα ασφαλειας οπως και στους υγιεις ασθενεις. Συνεπως το επιχειρημα οτι επειδη δεν ηξερε οτι ειμαι φορεας θα μπορουσε να τρυπηθει απο απροσεξια δεν ευσταθει. Διοτι ως ιατρος οφειλει σε καθε αιμοληψια να ναι το ιδιο προσεκτικος και αφοσιωμενος, ουτε το γεγονος οτι ειμαι φορεας τον καθιστα περισσοτερο απροσεκτο, ουτε επισης πρεπει να τον κανει περισσοτερο προσεκτικο απο καθε αλλη αιμοληψια και αυτο το ξερει καθε ιατρος. Αλλα επαναλαμβανω δεν θα αφηνα ποτε οποιονδηποτε γιατρο να μου παρει αν δεν τηρουσε τα μετρα ασφαλειας ή διαπιστωνα οτι ειναι απροσεκτος και ατζαμης.[/quote]

Θεωρητικά τα λες μια χαρά φίλε μου αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Προσωπικά ως γιατρός φοράω πάντα γάντια όταν κάνω αιμοληψία. Όταν όμως κάνω αιμοληψία από HIV + ασθενή φοράω διπλά ή και τριπλά γάντια και είμαι 10 φορές πιο προσεκτικός. Τώρα θα μου πεις εσύ ότι πάντα πρέπει να είμαι super προσεκτικός. Αυτό στην πράξη δεν γίνεται ειδικά όταν σε πιέζει ο χρόνος. Επίσης τα γάντια (ακόμα και όταν φοράς 3 ζευγάρια) σπάνια σε προστατεύουν από το τρύπημα βελόνας. Είναι αλήθεια ότι για να στείλεις έλεγχο για HIV σε νοσηλευόμενο πρέπει να υπογράψει το χαρτί συγκατάθεσης. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να γνωρίζει για να μπορεί να προστατευτεί (τηρώντας φυσικά το ιατρικό απόρρητο). Ουσιαστικά από 2 πράγματα κινδυνεύει κάποιος που κάνει αιμοληψία: ηπατίτιδες (Β και C) και HIV. Κατά τη γνώμη μου όσοι πάσχουν από αυτά τα νοσηματα οφείλουν να το αναφέρουν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ευτυχώς για τη B είμαστε εμβολιασμένοι αλλά για τη C και το HIV δεν υπάρχει εμβόλιο...
 
Top